Over 1,5 week ga ik voor het eerst Puck titeren. Ik ben heel benieuwd, heb nog nooit een hond laten titeren.
Zo ver ik weet is ze 2 keer in haar leven geënt. In het asiel, en de laatste keer bij ons. Dat was februari 2016 geloof ik.
De dierenarts raadde meteen aan om ook weil te enten. Maar dat ga ik denk ik niet doen met alle bijwerkingen die ik lees en Pucks allergieën.
Hebben jullie al eens getiterd? Wat was de uitslag??
Ik heb dit jaar voor het eerst laten titeren,op 7 juli is mijn jongste aussie getiteld.
Zij heeft alleen de pup entingen gehad en verder niets.
Dit was de uitslag
Ze hoeft pas over 2,5 jaar opnieuw getiterd te worden.
Voor wiel is geen titeruitslag mogelijk
Maar hier zijn ze dit jaar alle 3 getiterd.
Abu en Nala hoeven in 2020 weer getiterd en Simba in 2019 al.
Nala puppyentingen en booster toen ze 1 was
Simba puppyentingen en booster toen hij 1 was
Abu alleen puppyentingen
Ik lees even mee! Wij zitten er ook over te denken om te titeren. Dit jaar zijn ze alle 3 nog geënt maar misschien volgend jaar laten titeren
Bedankt voor de reacties! Mooie uitslagen!
Nee voor weil kun je niet titeren, vandaar dat ze zei meteen enten. Maar het schijnt de meest risicovolle enting te zijn die er is las ik.
Mijn hond laat ik in september ook voor het eerst titeren.
Heeft iemand ook z'n katten al laten titeren? Is dat net zoals bij de hond zinvol? Twijfel nog een beetje....
Als je ze dit jaar hebt laten enten hoef je ze pas over 3 jaar laten titeren.
Een enting is 3 jaar geldig.
Maar het is een keuze die jij moet maken.
Ik heb ook gewacht met titeren tot de 3 jaar over was bij Nala en Simba.
Bij Abu heb ik het bewust gedaan voor hij zijn booster zou moeten hebben toen hij een jaar werd.
Ik wil niet onnodig enten.
Ja ik durf die echt niet te enten.
Gelukkig zwemmen mijn honden niet.
Dus hebben ze hem niet gelijk nodig.
Nee ik vind het ook eng. Maar merk het wel dat ik het lastig vind om nee te blijven zeggen als ze er zo op aan praten. Maar ik blijf toch volhouden, want wil het echt niet.
Die van mij zwemmen ook niet. Maar ze drinken wel uit plassen en uit de maas enzo. Zijn wel bijna altijd verse plassen of stromend water, dus dat is anders als stilstaand water.
Ja vond ik ook moeilijk.
Maar na al die verhalen, of ze waar zijn of niet durf ik het echt niet.
Dus hou nu echt voet bij stuk wat weil betreft.
En ook met enten.
Leuk die kaartjes die je elk jaar in de brievenbus krijgt.
Het is weer tijd om te enten, negeer ik gewoon.
Laats maakte ik een afspraak voor een gewone jaarlijkse controle.
Vroegen ze moeten ze geënt, zei nee zijn net getiterd.
Ook had ik een afspraak bij mijn oude DA gemaakt voor het titeren.
Maar toen was er een titersessie die ze vanuit de hondenschool deden.
Heb ik de afspraak bij de DA afgemeld en bij hondenschool aangemeld.
Wel fijn dat ze van oude DA belde om te vragen of ik niet alsnog een afspraak voor het titeren wilde maken.
Zei nee ze zijn al getiterd.
Heb je facebook?
Titeren met vaccicheck heet het.
Katten komen ook ter sprake.
Daar kan het ook bij dacht ik toch.
Ik lees dat niet echt wij hebben geen katten.
Er zitten ook dierenartsen in die groep.
Jazz is vorig jaar in april geent.
Ik wil toch in september titeren.
Voor de zekerheid.
En die sessies zijn door het hele land en nu in september vlakbij dus vandaar.
Toen ik mijn Aussie liet titeren, werden er op die dag volgend mij ook een aantal asielkatten getitert.
De persoon die deze titer sessie georganiseerd had is fokker, heeft een honden pension, en asiel, zij hadden Froukje Seip uitgenodigd om te komen titeren.
Ik dacht dat er 7 pups, 32 volwassen honden en een aantal katten getitert werden
Kaylo is dit jaar ook voor het eerst getiterd. Hij heeft 2 jaar geleden nog de grote cocktail gehad. Hij zou dus eigenlijk volgend jaar pas moeten maar ik was gewoon heel erg nieuwsgierig In 2020 gaan we weer!
Weil heb ik overigens niet geënt maar dat is omdat Kaylo heel erg gevoelig reageert op vaccinaties, ook met zijn demodex verleden. Dus de dierenarts heeft het ons eigenlijk afgeraden om te doen. Ik heb het wel in het systeem bij ons eigen dierenarts laten zetten.
Als je FB hebt kun je lid worden van deze groep. Veel info die je kunt lezen bij de bestanden en een lijst met dierenartsen die titeren volgens de laatste inzichten, pups titeren of katten titeren. Ook zijn er titersessies bij bijvoorbeeld dieren speciaalzaken, clubs etc. waar een ervaren dierenarts komt titeren.
Ik heb mijn honden ook laten titeren. De oudste van 12 heeft destijds slecht gereageerd op de L4 (allergie /intolerantie ) en is gelukkig nog voldoende beschermd (ze titeren op parvo , hepatitis en distemper/hondenziekte).
Onze Roemeen is voor hij naar NL mocht geënt en die vaccinatie is goed aangeslagen. Mooie waardes! De komende jaren is hij goed beschermd. Over 3 jaar weer titeren en kijken hoe het dan is.
Ik wil wel graag dat mijn honden beschermd zijn naar wil ze niet onnodig belasten.
De L4 laat ik niet geven door de ervaring met mijn oudste hond. Lastig hoor want hier is laatst toch een hond besmet geraakt (niet eens stilstaand water!) Ik ben daarom extra alert op de symptomen en hoop dat ik dan op tijd ben voor de antibiotica.
Ogin is getiterd, moest haar eerste enting hebben na de pup entingen, hoge waarders voor hondenziekte en leverziekte, niet beschermd voor parvo, dus niet aangeslagen...direct voor parvo geent, nu over drie jaar terug.....en dan titer ik weer.....
Last je niet al eerder titeren om te checken of de parvo nu wel is aangeslagen? Stel dat ze een "non-responder" is... dan denk je dat ze beschermd is terwijl ze dan 3 jaar risico loopt. Of zou ze nog maternale bescherming gehad hebben bij de puppy entingen?
Als blijkt dat parvo weer niet aangeslagen zou zijn, is enten met parvo vaccin van een andere fabrikant een optie. Meten is weten
Daar heb je gelijk in....dierenarts vond het niet nodig, maar ikzelf denk erover....arts vertelde dat de drie pupentingen te snel achter elkaar zijn, drie weken steeds, grote kans dus dat de entingen niet aanslaan, hoef ik nu niet bang voor te zijn, er zit nu een jaar tussen, maar ik denk er wel over na.
Wij hebben ons zojuist ingeschreven bij de dierenarts die zelf inderdaad ook al aan titeren doet, alvorens deze nieuwe entingen doet. Dus ik ga het hier sowieso even volgen. Ben benieuwd wat jullie ervaringen ermee zijn. :)
Vanmorgen is er bloed afgenomen en vanmiddag zouden ze bellen voor de uitslag,ik ben heel benieuwd.
Haar gezondheid is verder prima en ze heeft een heel mooi gebit.
Ze zeiden ook dat ze al een keer is geënt tegen weil, dat wist ik niet. ik denk die keer in NL, misschien komen daar haar allergieën wel vandaan. In Spanje en net in NL had ze die nog niet namelijk.
Ik ga dalijk eens nakijken wanneer zd die heeft gekregen. Misschien was dat wel in Spanje.
ze is voor alle ziektes 3 jaar beschermd!
Over 3 jaar weer titeren en misschien is ze dan ook wel weer voor een paar jaar beschermd.
Paspoort ligt nog bij de dierenarts, die haal ik zsm op. Dan kijk ik wanneer ze voor weil is geent.
Wachten tot het moment dat er weer geënt moet worden kan, maar je kunt ook nu al gaan titeren. Dan weet je meteen of de entingen aangeslagen zijn en je hond voldoende bescherming heeft.
Als we ze laten titeren dan doen we dat inderdaad volgend jaar! Aangezien de entingen toch 3 jaar geldig zijn lijkt me het niet nodig om ieder jaar van die zooi in hun te spuiten...
Super!!
Titeren doe je omdat je wil weten of je hond beschermd is, zodat je niet onnodig hoeft te enten. Zolang je geen titerbepaling hebt laten doen, weet je niet of de enting(en) is/zijn aangeslagen en je hond beschermd is. Ik ken legio voorbeelden van honden díe altijd 'keurig op tijd' geënt zijn, maar niet beschermd waren, omdat de enting niet aangeslagen is. Daarom zou ik, als je toch wil gaan titeren, niet wachten met een titerbepaling.
Een aanvullende vraag voor de getitterden..
Heeft iemand al controle gehad aan een (buitenlandse) grens? En zo ja, werd het titter-resultaat ge(her)kend?
Ik ben nog steeds een beetje bang dat onze vakantie in het water valt, omdat een overijverige grensbeambte niet weet wat titteren inhoudt en daarom het resultaat niet erkent. Kunnen we op z'n best meteen rechtsomkeert maken..
Onterechte zorgen?
Absoluut
Om de grens over te willen moet je hond tegen Rabies geënt zijn
Die valt niet onder de titerbepaling dus heeft verder niks met elkaar te maken
Ik blijf vreemd vinden dat als een titer genoeg antistoffen aangeeft je te horen krijgt dat je de eerste 3-5 jaar niet hoeft te enten. Ik denk dat ik dan alsnog jaarlijks zou laten titeren.
Ik heb Willem twee weken geleden laten titeren. Hij is 7 en heeft vanaf pup alle inentingen gehad. Dus om de drie jaar de cocktail. Ik dacht dus dat hij voldoende antistoffen zou hebben aangezien ik hier alleen maar positieve titerervaringen lees.
Hij was alleen nog voldoende beschermd voor parvo. Dus alsnog de cocktail gekregen. Ogin van Willemijn had juist te weinig antistoffen voor parvo, maar goed...Ogin is een stuk jonger dan Willem en heeft minder entingen gehad.
Wammes moet volgend jaar de cocktail en natuurlijk laat ik hem ook titeren. Ben nu al benieuwd wat er bij hem uitkomt. Hij is nu 3,5 en tot nu ook alle inentingen gehad. Pupentingen, en 1 keer de cocktail.
Ze krijgen ieder jaar de L4.
W&W:
Veel dierenartsen werken tegenwoordig met een maximale aftekening van 3 jaar. Dit i.v.m. nieuwe adviesregels. Jaarlijks titeren is in principe niet nodig, omdat bij oudere honden de antistoffen redelijk stabiel afnemen. Bij honden onder de 1 jaar wordt wel geadviseerd om korter af te tekenen, omdat de antistoffen dan nog wel eens rare schommelingen kunnen maken.
Wel wordt altijd geadviseerd om een controletiterbepaling te doen na een enting (gemiddeld vier weken daarna), omdat het kan voorkomen dat een enting toch niet is aangeslagen, zoals bij jouw Willem het geval was. Ik heb inmiddels veel gevallen voorbij zien komen waarvan de eigenaar dacht de hond volledig beschermd was, maar na een controletiterbepaling bleek dag dit niet het geval was. Daarom is titeren fijn: Meten is weten
Heb Puck haar boekje opgehaald.
Haar titerwaardes zijn 5+, 5 en 6++
Best hoog volgens mij.
Ze zeiden weer dat weil wel echt slim is en dat ik in een bepaalde maand een oproep krijg. Hun hebben nog geen bijwerkingen gezien zeiden ze.
Dat zijn inderdaad hele mooie hoge waarden! Top!
En weil, tja, daar verschillen heel veel meningen over.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?