Hallo, Bij mijn hond (11) is begin dit jaar ernstige spondylose in rug en nek geconstateerd. We hebben een tijdje fysio en hydrotherapie gedaan en daar is ze erg van opgeknapt, maar nu wordt ze toch echt slapper in de achterhand. We willen natuurlijk voorkomen dat ze er straks constant doorheen zakt en daarom willen we iets van spiersupport gaan geven. Bijv. een homeopatisch iets, of misschien zelfs anabolen? Wie heeft hier ervaring mee, en is het ook zo dat deze middelen niet werken als je niet ook het trainen opbouwt? Ze krijgt al glucosamine. alvast bedankt.
Oja, ze krijgt trouwens ook Puur Spondy.
anabolen kan je maar paar keer geven zou ik zelf niet snel doen
Ik denk dat je nog wel baat kan vinden bij acupunctuur ivm blokkade's opheffen
naast de glucosamine zou ik ook hoogwaardige omega 3 geven
bv krill olie of gezuiverde vis olie (bv van doil's)
een goede holist kan je wel op weg helpen met evt andere middelen
Vraag raadt bij https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202 Hij heeft al velen honden geholpen met artrose/HD/Spondylose.Vaak hebben honden toch een vit.D3 tekort opgebouwd.
Glucosamine is wat achterhaald,dat zegt zelfs de Orthopeed die laatst de hond van mijn vriendin heeft geopereerd aan een splinter in zijn elleboog,die ook artrose heeft (staat trouwens ook sinds een maand op vit.D3 en hoge dosis Omega 3),ook de man van de link zegt dat dit niet helpt.
Niks moet,informeren kan nooit kwaad.
dank jullie wel voor de reacties. Accupunctuur heb ik inderdaad ook wel eens goede verhalen over gehoord. Visolie is ook iets om te proberen.
glucosamine krijgt ze voor artrose en we merken enorm veel verschil wat dat betreft, dus dat blijf ik sowieso geven. Dankjewel voor de link, die zal ik eens raadplegen.
Emma,
Je zou dierenarts Aharon van www.kreupeldier.nl kunnen vragen of zij met orthomanuele geneeskunde wat voor je hond kan betekenen.
ervaringen bij andere oude honden:
https://www.kreupeldier.nl/ervaringen/categorie/79/oude-honden.html
Bij een spondylose waar "bruggen" gevormd worden zou ik zelf niet willen dat daar aan gemanipuleerd en rechtgezet wordt.
Als er zo een brug afbreekt ben je verder van huis.
Ik ben zelf heel tevreden van Dorit, ben daar ook al met meerdere honden geweest, maar in dit geval zou ik dat niet aanraden.
Eerder acupuntuur. Ook goeie ervaringen mee met een spondylose hond.
Dorit Aharon schrijft over spondylose op haar website als volgt:
citaat
Vanuit AOMD oogpunt is de brugvorming een poging van het lichaam om instabiliteit van de wervelkolom te compenseren. Corrigeren van de afwijkende stand maakt de spondylose overbodig. Er zijn vanuit de praktijkervaring anekdotische aanwijzingen dat spondylose een omkeerbaar proces is, dat wil zeggen: de radiografisch waarneembare sporen en bruggen kunnen op de lange termijn verdwijnen na orthomanipulatieve behandeling. Deze veronderstelling moet nog getoetst worden.
einde citaat
Bron: https://www.kreupeldier.nl/woordenlijst/spondylose.php
Wellicht kan Dorit aan de hand van foto's per mail een inschatting maken of zij zou kunnen helpen.
bedankt allemaal. Over dr. Aharon heb ik inderdaad ook veel goed gehoord, maar ik vind het toch een beetje eng met die bruggetjes. We hebben vandaag met de dierenarts overlegd en gaan het nu eerst met muscle support proberen. Ik hoop dat we snel verbetering zien!
hoi, je kunt gaan naar https://anyanimal.nl/wie-zijn-wij/erwin-van-gijtenbeek/
Erwin Van Gijtenbeek is geen standaard dierenarts. Hij heeft 5 jaar geleden mijn oude labrador aan het lopen gekregen. Mijn labrador had spondylose en kon nagenoeg niet meer lopen. Ik gaf wel rimadyl.
Ga eens googelen en ga erheen, wat Erwin doet met zijn handen weet ik niet exact. Maar hij verricht wonderen, geloof me maar!
Mijn labrador werd 17! En toen ik voor het eerst naar Erwin ging was Bob 13!
Succes:-)
Ik heb ooit mijn paard 'spier support' van De Groene Os gegeven. Daar zit de stof "Gamma Oryzanol" in. Dat helpt om spieren op te bouwen/sterker te maken. Deze tip kreeg ik van onze dierenarts. Er is ook een variant voor honden.
Spondylose is geen omkeerbaar proces. Als de bruggen er eenmaal zitten, blijven die daar ook zitten. Zolang de spondylosevorming nog niet compleet is, zou je misschien nog iets kunnen doen om het te voorkomen, maar als het er eenmaal zit dan kun je niets meer doen om het weg te halen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?