Het komt door Black zijn karakter, denk ik.
Hij is ontzettend goedmoedig en is voor z'n roedelgenoten (mens en dier) heel erg tolerant.
Freggle is veel feller en kan soms heel raar uit de hoek komen door z'n ouderdom. Hij ziet/hoort slecht en kan wat warrig zijn.
Zoals hier, hij klautert gewoon helemaal over Black heen en komt aan de ander kant van Black weer uit. En waarom Freggle dat doet, geen idee, haha.
En Black ligt alleen maar te kijken en laat hem gewoon z'n gang gaan.
Hij heeft nog nooit één grom naar Freggle gegeven, wat hij ook doet.
Hier 2 teven samen, of nja samen.. Als vaders thuis is samen. Waarom? Heel simpel ik wilde geen reu standaard in huis hebben.. plast vaak en hebben vaa meer haantjesgedrag.. dus ik ging specefiek opzoek naar een teef. Voor May maakt t allemaal niet uit... En uiteindelijk een prima match, tis een kleine kees of japanse spits geworden... maar nu zijn ze zover dat ze elkaar soms tot spelen uitdagen en blij zijn elkaar te zien.
Onze plast wel vaker tijdens uitlaten dan onze teef, maar soms maar 1x en lange wandeling misschien 3x. We hebben hem altijd mee genomen zodat hij niet obsessief ging plassen en nu doet hij dat dus ook niet. Dus zie dat niet als minpunt:p onze reu is wel echt een haantje haha
Het hoeven natuurlijk ook niet meteen de beste maatjes te zijn.... Al zie ik bij Danielle bijvoorbeeld dat haar Aussies wel degelijk goede vriendinnen zijn. Het is meer een algemene vraag: kan het of niet.
Ik weet dat mijn Charlii ook best wel eens bitcherig kan zijn, maar dan heeft ze daar een goede reden voor. Ik merk ook, dat, naarmate zij ouder wordt, ze beter om kan gaan met kleinere en jongere honden. Teef of reu maakt geen verschil.
Wij hadden twee teefjes samen en dat ging heel goed. Nooit problemen of ruzie gehad
Lizzy en Ziva zijn ook 8 poten op 1 buik. Ze kunnen niet heel goed zonder elkaar (ze zijn dan wat onrustig en ontzettend blij als ze weer samen zijn)
De fokker van Ziva was ook niet echt enthousiast toen we een teef wouden ipv een reu. Toch kregen wij Ziva en ze zijn echt de allergrootste vriendinnen.
Soms als Lizzy moe is wil ze nog wel eens grommen naar Ziva als Ziva tegen haar aan wil liggen. Maar verder is er nooit wat aan de hand.
Bij Bruno heb ik een teefje gezet omdat ik bang was dat reu-reu zou botsen. Nu nog een teefje erbij die ook een vrij dominant karaktertje heeft, Charlie ook, dus dat zou later nog wel eens kunnen botsen. Maar dit lijkt me vooral een kwestie van optijd ingrijpen en maatregelen treffen wanneer nodig zodat dit niet uit de hand loopt :)
Ik heb nu zelf ervaren dat ik teefjes prettiger vind om mee te werken, maar mocht er een reu op mijn pad komen zal ik hem niet meteen afwijzen omdat het reu is, ik zal die net zo een eerlijke kans geven als een teefje bijvoorbeeld!
Hier zoals genoemd 2 teefjes, en dit is bewust zo gekozen, wij ( mijn ouders en ik ) zijn absoluut geen reuen mensen, hebben ook alleen maar teefjes gehad.
Kaylin en Djaira konden het na een halve dag al prima met elkaar vinden en zijn echt bff's.
Djaira zondag middag opgehaald, toen moest Kaylin nog niets van haar weten, en maandag eind van de ochtend zag het er zo uit en waren ze samen aan het spelen.
Voor Kaylin had ik een flatcoated retriever teef, deze was rond de 7 jaar toen Kaylin erbij kwam, ik wist dat ze niet gelijk beste maatjes zouden zijn en dat er wat langer nodig was ( Kyra was niet altijd even vriendelijk naar andere honden, reu of teef maakte niet uit ), het heeft ongeveer een maand geduurd voor dat Kaylin bij haar in de buurt kon liggen.
Mijn aussies en de flatcoated ( Kyra en die van mijn ouders ) konden het allemaal prima met elkaar vinden ( 4 teefjes ).
3 teven samen op de bank ( de flatcoat is van mijn ouders )
Ik denk dat karakter meer een rol speelt dan het geslacht. Hier twee teefjes en dat is altijd goed gegaan, die 2 zijn twee handen op één buik. Het teefje woont nu bij mijn ouders maar ze zien elkaar dagelijks.
Binnenkort komt er een reutje bij. We hebben voor een reutje gekozen omdat we dit in de eerste instantie zelf graag willen. We hebben heel erg op het karakter gelet.
Vaak hoor je wel dat reu x teef de beste combi is, maar dat hoeft niet de enige garantie te geven dat het ook daadwerkelijk goed zal gaan.
Obi is een ladies-man
Dus een teefje!
Snap ik, koning Obi
Mooie reacties, dank jullie wel! Al heeft dit topic niet meteen een direct doel, het is toch leuk om dit soort dingen eens te overdenken en op een rijtje te zetten. En iedereen die er wat van wil opsteken, die kan. Het heeft voor mij iig het een en ander duidelijk gemaakt.
Onze twee zijn trouwens echt geen BFFs van elkaar hoor Ze wonen bij elkaar in één huis en that's it. Heel af en toe spelen ze wel met elkaar, maar ze zijn allebei heel verschillend en doen eigenlijk bijna niks samen. Toch nog nooit een clash, ruzie of onenigheid gehad
Zou ruimte in en om het huis ook van invloed kunnen zijn? Ik kan me voorstellen dat 2 honden, die in een relatief kleine ruimte moeten wonen, misschien iets te dicht op elkaars lip zitten? Het is maar een gedachte, misschien werkt het helemaal niet zo...
Hier 4 reuen. 1 intact en de rest gecastreerd. Nu 1 teef om te logeren. Nooit geen trammelant of knokpartijen gehad.
Ik zou bij Shadow geen reu moeten zetten in huis. De kans dat het mis gaat is gewoon erg groot. We hebben een puber reu op logeren gehad, toen 8 maanden. Toen merkte we al dat daar echt de grens zat. Die hond respecteerde Shadow zijn grens, maar had ze echt niet moeten opzoeken.
Shadow is ook als ik tijdens wandelingen kijk, niet bang om te knokken. Dit meestal met reuen
Oh, dat is misschien ook wel een factor inderdaad.
Hier hebben ze alle ruimte en hoeven ze, als ze dat zouden willen, elkaar zelfs de hele dag niet tegen te komen Haha nee hoor, ze zijn ook regelmatig in dezelfde ruimte, slapen 's nachts ook altijd samen in de woonkamer (op gepaste afstand). Maar ze hebben alle ruimte en dat zou er inderdaad maar zo mee te maken kunnen hebben. Interessante gedachte!
Van mijn ras zou ik nooit twee reuen bij elkaar zetten, twee teven kan ook nog goed fout gaan. Zou ten alle tijden voor reu/teef gaan en dat kan zelfs nog motten, maar voor mijn ras wel de meest logische keuze.
Maar als ik kijk naar mijn overburen of verderop buren even verderop, 2 Rottweiler reuen en 2 Berner Sennen reuen en dat gaat super. Het ligt ook zeker aan het ras en het karakter van de hond.
Vanavond weer een incidentje... Vrienden op bezoek die spelen met de honden. Uit 'medelijden' geven die na enige tijd ook eens de bal aan de oude hond... Maar zo werken de spelregels nu eenmaal niet bij honden, dus de jaren jongste teef vliegt op de oude teef.
Meerdere gaatjes, gelukkig relatief onschuldig maar morgenvroeg toch om 7.30u naar de Da, het betreft toch een bijna 13jarige hond :s
En weer een les voor mij, de jongste echt niet met vreemden laten omgaan, ook al bedoelen ze het goed.
Hier hoefde niet eens een bal in het spel te zijn, puur de aandacht van de visite kon al reden zijn tot aanval. Pure bezitsdrang, jaloezie?
Het was ook altijd één voor één de visite gedag zeggen en dan wieberen ieder op zijn eigen plek, zaten er wel bij, maar verder geen gedoe meer.
ik heb op 2 na altijd teefjes gehad het laatste stel teckels en een boxer samen, ging altijd goed nu met Lobke een reutje er bij, maar ik heb toch liever teven samen, Lodewijk doet naar reuen erg lelijk voor al grote reuen hij wil niet dat een reu maar naar Lobke kijkt hij viel zelfs een duitse dog aan met zijn 3kilo. corgi,s staan er bekend om dat ze veel van elkaar kunnen hebben ook andere rassen trekken veel naar elkaar toe ik zou voor een teefje gaan.Hein,
Als ik er een tweede hond bij zou nemen dan zou het in mijn geval een herplaatser zijn en dus al volwassen en dan ga ik voor een goede klik tussen Moh en de nieuwe hond en dan maakt mij het geslacht niet veel uit.
Zou ik voor een pup gaan dan ligt het ook een beetje aan het ras wat ik uit zou zoeken. Het ene ras is nou gewoon wat feller naar andere honden in het algemeen dan een ander ras. Maar dan zou ik eerder voor combinatie reu en teefkiezen, vooral omdat het karakter toch minder goed te bepalen is als ze8 weken zijn en omdat de combinatie reu en teef in het algemeen minder gedoe oplevert en dan zou ik, denk ik, voor het meest veilige kiezen.
Maar goed ik zal nooit een pup nemen dus is ga vooral voor een goede match tussen Moh en de andere hond.
Dus sws je hond meenemen als je gaat kijken voor een tweede?
Ja zou ik altijd doen!
Willem was anderhalf toen Boaz kwam (toen ook anderhalf jaar).
Wij hebben in een bos afgesproken, lekker laten rennen en zijn daarna naar ons huis gegaan.
Willem vond het niet direct leuk, Boaz mocht niet uit zijn bakken drinken en het liefst ook niet lopen in zijn huis
Een week later zijn we naar Boaz gegaan, daar weer lekker laten rennen even wat gedronken. Boaz vond het geen punt dat Willem in zijn huis was.
Toen hebben we Boaz meegenomen, de eerste 2 dagen liet Willem hem uit zichzelf echt geen 2 sec met rust.
Na die 2 dagen werd het normaal! Ieder hun plekje even opnieuw moeten vinden.
De eerste tijd heb ik ze apart gehouden als ik er niet bij was, na een maand vertrouwde ik het voldoende om ze samen te laten.
Alleen het eten doen ze altijd apart, een beetje 'better safe than sorry.
Heerlijk stel
Dit hebben wij nooit gedaan.
En de pup kwam gewoon in huis bij onze hond.
Nooit naar een neutrale plek geweest om kennis te maken.
Ging altijd goed.
Ook als mijn dochter een pup had kwam ze hier op bovenstaande manier.
Bij haar komt eind van de maand hun 2e hond een pup.
Hier komt dat pupje teefje dan ook gewoon in huis.
Ze hebben een reu ze vinden en ik ook dat daar wel een teefje bij past.
Toch hoop ik als dat pupje hier kennis komt maken met ons dat die reu er even niet bij is,kans dat ik dat nog even zeg ook dan.
Hij is hartstikke lief maar je weet maar nooit.
Een vreemde volwassen hond hier in huis dan wil ik wel buiten ergens kennis maken.
Met een pup ga je dus een andere kennismaking aan dan met een volwassen herplaatser.
Maakt leeftijdsverschil dan nog veel uit?
Ik weet bijvoorbeeld dat het leeftijdsverschil tussen Black en Freggle van Sylvia best groot is.
Hoe kijken jullie daar tegen aan?
Hier zat er 11 jaar verschil tussen onze teefjes en dat ging ook gewoon goed. Wel was het zo dat de oudste (maltezer) ondertussen veel rustiger was en dus ook niet veel speelde. Terwijl de jongste (Noorse lundehund) wel veel energie had. Vooral in het begin moesten we dan wel opletten dat de jongste de oudste niet te veel lastig viel. Niet dat de oudste iets deed in dat geval, maar gewoon omdat we zagen dat ze dat niet fijn vond.
Ze leken ook niet heel hecht door het leeftijdsverschil omdat ze niet veel samen deden. Soms sliepen ze wel bij elkaar in hetzelfde mandje, maar dat was vooral omdat de oudste het snel koud had. Tijdens wandelingen verdedigde de oudste ookd e jongste, die wat sneller bang is van dingen.
Verder negeerden ze elkaar vooral. Toch heeft de jongste er echt verdriet van gehad toen de oudste overleed. En toen het niet goed ging de laatste dagen bleef ze de hele tijd in de buurt alsof ze haar wilde beschermen. Ze hadden dus echt wel een goede band, ook al was daar meestal niet veel van te merken.
Ze zaten trouwens ook samen in een klein huis met een kleine tuin, dus ze konden elkaar niet ontlopen. Dat was ook niet nodig. Ook kluifjes en ander speelgoed slingerden hier altijd rond en dat was ook geen probleem. Ze hebben daar nooit ruzie om gehad. De jongste is wel redelijk onzeker en onderdanig, terwijl de oudste erg zelfzeker was. Ik denk dat dat dus ook wel wat meespeelde. De jongste trok zich buitenshuis op aan de oudste en binnenshuis deed ze ook niet moeilijk naar de oudste toe. En de oudste liet ook gewoon de jongste met rust en ging dus ook niets afpakken van haar.
Mooi om te lezen!
Mijn mannen zijn op een maand na even oud!
Op de leeftijd van anderhalf jaar bij elkaar gezet.
ik denk dat dat ook echt ligt aan de karakters cab beide honden, hier ging en gaat het fanatastisch!
Dat het uiteindelijk op karakter aan komt, dat lees ik hier in al jullie reacties heel duidelijk. Het is dus niet zozeer welke reu of teef, maar welke hond, mede kijkend naar de hond bij wie je een tweede gaat zetten.
Ik zou zelf niet snel zeggen dat ik een speelmaatje voor mijn hond zou willen hebben, je koopt geen hond erbij voor je hond maar voor jezelf. Natuurlijk houd je er wel rekening mee en is het prettig als het redelijk matcht. Lijkt me zo, na al jullie reacties en ervaringen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?