Mijn Engelse cocker van 8 maanden:
Nog nooit getrimt, borstelen doen we wel maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zeer weinig echte klitten in zijn vacht tegen kom. Nou heeft hij ook nog geen typische cocker vacht (hij is nog erg pluizig, ik vermoed overgebleven puppy haartjes).
Alleen laatst een stuk vervilte vacht achter z'n oor tegen gekomen, dit hebben we los moeten knippen.
Mijn schoonouders hebben ook een Engelse cocker die ze laten scheren. Zij vinden het te veel gedoe om elke week de hond te borstelen. Scheren moet je echter wel mee op passen, niet elke vacht kan daar tegen!
Wat een prachtig hondje! Waar hebben jullie deze vandaan?
Ik denk dat we ons inderdaad maar even moeten gaan verdiepen in de cocker spaniël! Wat is jouw ervaring met de hoeveelheid energie en de Waaksheid?
Ik ben bang dat de Engelse springer spaniël misschien wat te groot wordt voor ons huisje.. Ik vind hen wel heel leuk!
De welsh Springer spaniël ziet er ook leuk uit, ga ik meer over zoeken!
Ik neem aan dat deze fokker dan ook gevestigd is in Amerika? Is het lastig om hier aan een pup van dit ras te komen?
Qua uiterlijk en "standaard" spreken ze ons wel aan namelijk!
En wat vachtverzorging betreft, dit lijkt me juist wel leuk. Is doet niet iets wat juist de band tussen baas en hond kan versterken? Of vinden ze er niks aan? ????
Mooi hondje!
Ik denk wel dat je een uitzonderlijk geval hebt eigenlijk. Onze cocker en haar nestgenootjes en de andere cockers op training hebben een enorm klittende vacht die elke dag geborsteld moet worden. Wekelijks borstelen dan zouden we in no time kunnen scheren omdat de vacht zo vervilt is
Joy heeft ook nog enorm puppypluis, nu ook 8 maanden, bijna 9.
Kan niet wachten op de volwassen vacht Ben wel klaar met de puppypluis, maar de trimmer krijgt het er nog niet uit, de vacht is er nog niet klaar voor.
Dank je!
Ik zou hem niet waaks noemen. Hij reageert op de deurbel, dan rent hij blaffend naar de deur (omdat hij weet dat er bezoek aankomt, = leuk!!!!!) maar laat zich makkelijk kalmeren en blijft dan kwispelend zitten wachten tot bezoek binnen is gekomen. Hij kijkt graag uit het raam en reageert nog wel eens als er een hondje voorbij loopt of als hij geblaf hoort, maar hij is altijd makkelijk stil te krijgen.
Wij wonen ook in een appartement en hebben (tot nu toe dan, haha) geen klachten gehad van de buren over eventuele overlast.
Ons hondje heeft niet extreem veel beweging nodig. Wij lopen in principe 2 keer per dag 20 minuutjes en 1 keer per dag een wat langere wandeling (30-40) minuten. Ik merk wel dat hij behoefte heeft om een paar keer in de week langer weg te gaan, bijvoorbeeld naar het hondenpark, zodat hij lekker kan spelen en al zijn energie eruit kan rennen.
Hij is altijd te porren voor een extra rondje en héél blij als hij lekker buiten mag spelen of snuffelen (ook het balkon vindt ie heerlijk overigens), maar inmiddels kan hij er ook goed tegen als er een dagje ietsje minder met hem gelopen wordt.
Ik hoop dat je wat aan mijn antwoorden hebt, je mag altijd meer vragen stellen!
Zo op 't oog lijkt haar vacht inderdaad een stuk dikker dan die van Ayden.
Tja, ik prijs mezelf maar gelukkig dat hij niet zo veel geborsteld hoeft
Uiteraard zou ik het doen als het nodig was, maar 't is ook wel lekker als het niet zo nauw komt natuurlijk.
Welshes zijn een klein wereldje, iedereen kent iedereen. Als je contact opneemt met een fokker en die heeft geen nestplannen voorlopig, dan wordt je waarschijnlijk zo doorgestuurd naar een andere fokker die wel een nestje verwacht. Tenminste, als ik de verhalen mag geloven is het een vriendelijke en toegankelijke community.
Vachtverzorging kan de band zeker versterken! Maar ja, als er klitjes verwijderd moeten worden dan vind de hond dat al snel niet zo leuk meer Maar goed, moet toch gebeuren.
Ja mazzelaar! Joy's vacht lijkt inderdaad dikker als ik het zo vergelijk.
Joy's karakter lijkt trouwens veel op de beschrijving van Ayden hierboven.
Als toevoeging zou ik zeggen dat Joy echt enorm lief is naar mensen van alle leeftijden en ze vind andere honden fantastisch. Op training is dat nog weleens lastig, want ze gaat graag even buurten bij de andere honden... Maar ze houdt je goed in de gaten, komt als ze geroepen wordt en kan dus ook best al goed loslopen. Wel nog duidelijk een jachthondje, vogels opjagen vindt ze heerlijk (niet heel vreemd voor een cocker natuurlijk, die zijn van oudsher immers gefokt voor het opstoten van gevogelte).
Bedankt voor je antwoorden! Ik heb inderdaad nog een paar kleine vraagjes :)
Hoe zit het met alleen thuisblijven bij dit ras? Niet dat het vaak voor zal komen bij ons. Hooguit 1/2x in de week ong 3 uurtjes. Is dit goed aan te leren (in stapjes uiteraard)? Hoelang zal dit eventueel duren?
En loslopen? Is dat een opdoe met deze hondjes? Ik denk het wel na wat ik gelezen heb, maar misschien dat jullie andere ervaringen hebben?
en een laatste dingetje. Ik las dat je de oren goed schoon moet houden bij dit ras, is dit lastig? En hoe / hoevaak doen jullie dat?
Bedankt Alvast! :)
Ik denk dat ik stiekem al een beetje verliefd begin te worden op de cocker spaniël :))
Wat zouden volgens jou de grootste voordelen zijn van een Welsh springer spaniël ten opzichte van een cocker spaniël?
En enig idee of deze hondjes qua prijs binnen ons "budget" passen? (We kunnen altijd meer sparen)
groetjes!
Er zijn twee rasverenigingen van de Welsh:
https://www.wssc.nl/pupinfo-2/een-wss-pup-kopen-
http://www.vwss.nl/pupinfo.html
Dus daar zou je informatie kunnen opvragen. Volgens mij zijn Welshes boven de 1000 euro, maar zeker weten doe ik het niet. Cockers variëren van 750 - 1300 euro afhankelijk van de fokker. Voor beide geldt dat particuliere nestjes vaak goedkoper zijn, maar dan heb je vaak geen stamboom en zijn mogelijk niet alle gezondheidstesten uitgevoerd bij de ouders. Maar goed, dat is maar net waar je waarde aan hecht en welk risico je bereid bent te lopen.
Tip: bij cockers komen veel oogproblemen voor, dus je wil dat de ouders daar sowieso op getest zijn!
En de voordelen van een Welsh ten opzichte van een cocker... dat weet ik eigenlijk niet, want ik heb zelf natuurlijk een cocker haha Mogelijk dat de Welsh iets groter is, als je dat leuk vind. Cockers blijven vaak vrij klein.
Bedankt voor ze info! Zelf lijkt een iets kleiner formaat me wel handig voor waar wij wonen.
Waar hebben jullie je cocker vandaan als ik vragen mag?
En hoe heet die oogtest ? Dan kan ik daar goed op letten.
Zit er ook nog verschil in prijs en kleur?
De oogtest heet ECVO (oogonderzoek). En nee, een goede fokker maakt geen onderscheid in prijs op basis van kleur. Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging (en dat zijn er maar liefst 4 voor dit ras), tevens kun je daar terecht voor informatie over (te verwachten en geboren) nestjes:
http://www.cockerspanielclub.nl/
http://www.engelsecockerspanielclubnederland.nl/nieuw/
https://www.spanielclub.nl/
http://www.vlecs.nl/
Alleen thuis blijven is niet iets wat honden graag doen, uiteraard. Het komt er, voor Ayden in ieder geval, op neer dat ie gaat liggen wachten tot het baasje weer terug is. Maar een paar keer per week een paar uurtjes is natuurlijk geen punt. Over het algemeen zijn cockers geen enorme slopers of jankers/huilers en is 't alleen thuis blijven, mits goed opgebouwd, dus ook geen probleem.
Een pup moet de eerste paar weken eigenlijk niet alleen thuis zijn. Vanaf dat de pup echt goed gewend is aan z'n nieuwe huisje kan je dit voorzichtig met kleine beetjes tegelijk gaan opbouwen. Ik weet eigenlijk niet precies meer vanaf welke leeftijd Ayden alleen thuis bleef. Volgens mij zijn we begonnen toen hij 4 weken bij ons was (toen hij 3 maanden was dus) en ging het opbouwen vrij snel.
Ayden kan op zich prima loslopen. Hij gaat inderdaad graag achter vogels aan. Omdat cockers daar van oudsher ook voor gebruikt werden (het opjagen en ophalen van wilde vogels tijdens de jacht) kan dat lastig aan te leren zijn. We laten hem dan ook niet los bij een (drukke) weg.
Juist omdat het hondjes zijn die graag bij de baas zijn let hij héél goed op ons. Hij doet graag zijn eigen dingetje maar komt ook altijd weer terug. Hij zal niet zomaar achter een beest aangaan en uit het zicht verdwijnen bijvoorbeeld. Loslopen is dus geen probleem.
Je hebt je al wel goed ingelezen! Goed om te horen
De oren zijn inderdaad de "zwakke plek" van de cocker. Omdat ze zoveel haar hebben gaat het makkelijk broeien en kunnen ze oorontsteking krijgen. Het is belangrijk om de lange haren aan de binnenkant van de oren (bij de gehoorgang) weg te halen. Dat weet de trimmer ook uiteraard. Verder goed opletten of er viezigheid in de oren blijft hangen (ze schuiven namelijk lekker door de troep bij het snuffelen) en dat weghalen.
Echt 100% te voorkomen is een oorontsteking niet altijd bij dit ras, het is vooral heel belangrijk dat je er op tijd iets aan doet, anders kan het chronisch worden en dat is uiteraard heel naar!
Er is volgens mij ook wel vanalles te krijgen waarmee je de oren zou kunnen uitspuiten en dergelijke, maar daar begin ik niet aan. M.i. verstoor je daarmee alleen maar de natuurlijke balans in het oor!
Ik denk dat we binnen een jaartje een cocker pupje bij jou kunnen verwachten, als ik het zo hoor
Heerlijke hondjes engelse cocker spaniels.
Wij hebben tot september er 1 in huis gehad.
Ze mocht 14 jaar worden.
Altijd lief bleef graag bij me.
We hadden ook een jack russel terrier bij haar en daardoor is de spaniel gaan blaffen uit zich zelf niet ze heeft nageaapt.
Een driekleur.
Ik heb haar zelf een beetje bij gehouden haar vacht was niet heel erg lang.Daarbij vond ik het leuk.
De oren moest je door de jaren heen wel in de gaten houden ja.
Een enkele keer naar de trimmer.
Ik vind veel honden leuk nu woont hier een ander ras.
Maar als ik weer een spanieltje ziet dan smelt ik weer heerlijke hondjes.
Ik weet niet of je al gekozen hebt tussen reu of teef. Het is in ieder geval zo dat de teef altijd kleiner is dan de reu.
Onze voorkeur gaat uit naar een teefje, maar we gaan gewoon even kijken wat er beschikbaar is in nestjes!
Dit zeg je al heel goed gewoon kijken bij het nestje en misschien is er wel een heel lief reutje dat jou aandacht trekt en waar je verliefd op wordt ;)
ik zei toen ook tegen me vriend wil wel een teefje en we gingen kijken en 5 min later was ik verliefd op ons ventje dus gewoon lekker kijken en laat het op je af komen. Vaak kiest een pup JOUW uit en voel je ook niet verplicht om er perse 1 uit te zoeken als ze je niet aanspreken ;) luister naar je gevoel hierbij.
Ik wel nog wel even de verschillen tussen reutjes en teefjes verduidelijken?
reutje:
-willen vaak alles markeren dus wandelen duurt iets langer
-over het algemeen stabieler karakter
-vaker ruzie met buurhonden en dan voornamelijk mannetjes
-groter
-als ze een loopse teef reuken zijn ze weg
Teefje:
-worden loops tenzij je ze steriliseert, dan maar een enkele keer
-vaker humeurig en kunnen ineens uitvallen (reuen ook, maar teven vaker) als ze chagrijnig zijn.
-ruzie met andere teefjes (een van onze honden valt alle buurthonden zo'n beetje aan maar zodra we met honden van de andere kanr van het dorp zijn is alles prima)
-kleiner
Castratie is overigens af te raden als je een cocker spaniël neemt, de vacht wordt in veel gevallen erg pluizig en lelijk maar bovenal behoorlijk onhandelbaar.
De hierboven genoemde verschillen gaan ook zeker niet altijd op. Veel reuen kunnen prima overweg met alle andere reuen en ditzelfde geldt voor teven. Dit is deels rasafhankelijk. Nu is de cocker spaniël een uitermate sociaal ras dat zeer zelden problemen geeft met andere honden, hier zou ik mijn keuze dan ook niet op baseren. In mijn ervaring zijn de teefjes nog iets gemakkelijker en zachter, maar de meeste reuen van dit ras zijn ook absoluut geen haantjes en kunnen prima met andere honden overweg. Verder zijn echt niet alle teefjes humeurig of chagrijnig, mijn teefje is werkelijk nog nooit chagrijnig geweest, ook niet voor, tijdens of na de loopsheid. Van 'ineens uitvallen' is al helemaal geen sprake! Over het algemeen zijn reutjes wat groter van formaat maar ook dit is geen regel: er zijn ook hele flinke teven en kleine reutjes. Al met al zou ik vooral de fokker om advies vragen en kijken bij welke pup je 'de klik' ervaart.
Een reu markeert inderdaad boompjes, paaltjes, hoge graspollen, etc. En daardoor sta je misschien langer stil. Maar...
...een teefje snuffelt aan deze boompjes, paaltjes, hoge graspollen, etc. Waardoor je dus net zolang stil staat Dit punt maakt dus in principe niet veel uit.
Leuk dat jullie een hond willen. Ik heb zelf een kruising australian sheppard / border collie. Ik woon nu beneden, dus geen trappen.
Maar onze vorige 2 honden zijn 15 en 17 jaar geworden.( duitse staander en een `vuilnisbakkie`En die hebben allebei trappen gelopen, 3 hoog en nooit geen problemen gehad.
succes
Ieder geval een goede zaak om er goed over na te denken!
Een hond nemen is geen overwogen beslissing.
Mijn ideale hond is Engelse Buldog, vind ze heerlijk, lief en leuk.
Ik heb een kruising hiervan. Ze heeft de voordelen van de Chihuahua en echt het karakter van de Buldog! Ontzettend leuk.
Keeshonden staan er naar mijn weten wel een beetje om dat zij moeilijk alleen kunnen blijven. Ieder geval de dwergkees.
Daarnaast is een aussie moeilijk te tillen. Die worden vrij breed.
Denk als voorbeeld een Ierse Setter, deze wordt ongeveer 23/25 kilo als teef. Maar vind het echt niet fijn om ze tillen hoor en hun bovendien ook niet!
Bovendien 25 kilo iedere dag minimaal 4x omhoog tillen is ook een enorme klus!
Ik zou toch voor een kleiner hondenras gaan. Deze gewichten lopen uiteen van 2 kilo tot 15 kilo en kun je makkelijk een balletje mee gooien hoor als dat je wensen zijn om te doen met de hond.
Die van mij is 12 kilo, vind het goed zo, ze is beren sterk buiten.
Met balletje, trek spelletje en frisbee vind ze net zo goed leuk en is ze ontzettend goed in!
Zoals hierboven staat, een Keeshond blaf wel vaak. De verdere karakter eigenschappen past heel goed bij jullie wensen.
Alleen zijn deze eenkennig
Een Cocker Spaniel is ook een leuk hondje deze worden ongeveer 15 kilo. Het enigste is het zijn jachthonden, ze reageren op veel wat zij zien. Maar wanneer je een goede cursus hebt gevold met de hond is dit goed onder controle te hebben.
Cocker Spanielen zijn wel hele leuke gezinshonden.
Ze houden van water/zwemmen en ook van apporteren, daar zijn ze overigens ook erg goed in!
Groet
Rita
De voordelen van een chihuahua en het karakter van een Engelse buldog?
Bedoel je dat jouw hond een kruising van deze 2 rassen is, kan het me bijna niet voorstellen, dat je dit bedoelt?
Ga nu aub niet zeggen dat je een chihuahua x Engelse buldog is
Ik ben bang dat ze dit wel bedoeld... engelse bulldog is haar ideale hond --> ze heeft een kruising bulldog --> begint over de voordelen van een chihuahua...
Wauw... wauw.. wauw.
Vooral ook dat begin stukje 'goede zaak om erover na te denken' ARE U KIDDING ME????
Iemand met een chihuahua x bulldog kruising die begint over GOED NADENKEN?? Dit kan ónmogelijk een goeie fok zijn! En een oepsnestje.. dan had je abortus laten plegen als verantwoorde eigenaar!
Whoa, dat kan wel even wat minder!
Misschien was het wel een herplaatser. En ook al was het een bewuste kruising, grote kans dat hij gezonder is dan een raszuivere bulldog. Bovendien ken je helemaal geen details, beetje raar om op twee zinnen in een grote lap tekst gelijk een oordeel te vellen.
Hmm een herplaatser daar had ik niet bij nagedacht. Mocht dat het geval zijn dan trek ik mn mening in.
Maar in de andere gevallen sta ik zeker niet achter deze fok! Hij zal vast gezonder zijn dan menig bulldog maar ik sta echt niet achter deze kruisingen! Ik kan me ook niet voorstellen dat een goede fokker met veel kennis dit nest op de wereld gezet heeft.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?