Hallo, Wij hebben een prachtige grijze blue eye Pitbull. Nu is hij bijna 6 maanden en ik ben van mening dat als ik hem castreer in een vroeg stadium dat we voorkomen dat het in de toekomst fout KAN gaan. Hij is heel sociaal, speelt met ieder hondje die hij tegenkomt en weet ze plek. Nu wou de dierenarts het niet doen omdat zij van mening is dat we het pas moeten doen wanneer hij probleemgedrag begint te vertonen.. Naar mijn idee ben ik dan al te laat of denkt iemand hier anders over? Groeten Kevin en Pablo( de hond)
Castratie gaat probleemgedrag met andere honden zeker niet voorkomen. Was het maar zo'n feest, dan waren er geen honden met problemen.
Het enige wat je kan doen is altijd aangelijnd houden en de hond uit de problemen houden.
En... blue eye pitbull?
Hoi Kevin, ben het wel met je dierenarts eens. Lees de volgende artikelen eens:
http://www.moniquebladder.nl/castratie-reu/
http://www.moniquebladder.nl/castratie-beinvloedt-sociaal-gedrag/
Daarbij heeft castratie voordat je hond helemaal is uitgegroeid ook aantoonbaar negatieve invloed op de skelet ontwikkeling van je hond. Hormonen zijn namelijk nodig voor een gezonde groei. Ik zou je hond zeker niet voor 1 a 1,5 jaar oud laten castreren. Gedrag heb je zelf in de hand door goed naar de signalen van je hond te kijken en je hond hierin te begeleiden. Daarbij is 'probleem gedrag' bij een onzekere reu, doordat hij veels te vroeg gecastreerd is, alleen maar een groter risico.
Uiteraard moet je die beslissing helemaal zelf nemen en weten maar ik persoonlijk (met een ongecastreerde reu van 11 maanden oud) zou mijn hond nooit 'preventief' castreren voor mogelijke gedragsproblemen. Pas bij medische problemen (bijvoorbeeld voorhuidontsteking) of gedrag (bijvoorbeeld zo druk in de kop door de hormonen, weglopen opzoek naar loopse teefjes, thuis piepend voor de deur zitten en/of niet meer eten), zou het voor mij een overweging zijn.
Wat bedoel je met probleemgedrag?
Dat hij hond intolerant zal worden of zo?
Ik denk dat je dit met castratie niet kunt voorkomen.
Het is iets wat in de genen van dit ras zit, dat dit naar voren komt.
Sowieso is het beter te wachten met castreren totdat je hond helemaal uitgegroeid is.
Dat is voor het hele gestel van je hond beter.
Een 'blue eye?' Pitbull (alle pitbull achtige) zijn hond intolerant. Het enige wat jou als baas te dien staat is dat hij niet in contact komt met vreemde honden, hij kan nog zo lief zijn en zelf niets uitlokken, honden die dit wel doen hebben geen schijn van kans tegen hem. Waar jij dus aan kan werken is hem het negeren van andere honden aan te leren, leer hem nu al dat hij niet zomaar in contact mag komen met elke hond.
Een castratie voorkomt geen intolerantie naar andere honden!
Ik lees ook vaak dat in het begin de pups/jonge honden/volwassen honden wel tolerant zijn.(lief/leuk/speels enz enz)
Maar juist wanneer ze echt volwassen zijn.
Tussen 2 en 3 jaar het toch omslaat...
Later dus toch nog steeds dier/intolerant kunnen worden.
Lijkt mij inderdaad beter om hem te leren andere honden te negeren.
En op cursus te gaan..
En in de toekomst altijd op te blijven letten.
Staat hier echt even buiten qua castratie!!
Gisteren op rtl 6(journaal)
Twee hondjes tegelijkertijd gedood van een vrouw.
1 of 2 jaar daarvoor ook al een hondje dood gebeten van haar.
Aanval door pitbull en Argetijnse dog van dezelfde eigenaar in Den haag.
Alle honden waren aangelijnd maar deze eigenaar kon ze niet houden..
Ook gisteren bij rtl 6.(journaal)
Bejaarde vrouw aangevallen tijdens haar straatje vegen.
verwondingen zagen er vreselijk uit.
Deze hond(pitbull) zat op scooter van eigenaar tussen de benen en viel uit het niets aan.
De bejaarde vrouw zit voorlopig in een verpleeghuis ipv eigen woning ivm de aard van de ernstige verwondingen..
Je hebt een hele goeie dierenarts....kijk eens bij de encyclopedie naar de nadelen van castratie, je dierenarts weet deze, alleen jammer dat tie die niet toelicht....
Gaan we weer met al die incidenten opnoemen....
Van al die incidenten die in het nieuws zijn kennen we de hele situatie niet. Heeft ook niks met castreren of niet te maken.
Eens..de topic opener Kevin vraagt naar de castratie van zijn hond, en Kevin je bent toch al eens hier op hp geweest ? Dan weet je ook de weg naar de encyclopedie, kijk eens bij castratie, en bij de reu.
gedrag ligt altijd aan de opvoeding, nooit aan de castratie.
Enige wat castratie wel kan doen is dat je hond nog onzekerder word, en voor het ontwikkelen en groeien van de hond is het ongezond
Gedrag wordt zowel door interne als externe factoren bepaald. Dus niet alleen qua opvoeding en de wereld rondom, maar ook via de genetica.
Aan TS
Ik denk dat je beter leert en jezelf inleest, wat een hond is. Hoe ze in elkaar steken. Wat hun noden zijn, enz.....
Zodat een goed inzicht, opvoeding/begeleiding je heel wat verder brengen dan daar waar je nu staat.
Honden zijn prooi en prikkeldieren. Die afhankelijk van de raseigenschappen ook nog individueel, daar op reageren. Om te beginnen is weten wat er in het kopke (lees hoofd) omgaat veel belangrijker dat wat er tussen de billen hangt. Om te beginnen, zijn ze niet allemaal No brains all balls. Want alles vertrekt vanuit het hoofd.
Dat is te makkelijk Sem. Castratie kan zeker gedrag positief beinvloeden, ik heb het bij Paddy duidelijk gemerkt. Veel rustiger, meer in balans, liever.
Inderdaad, kan dikwijls heel goed zijn.
Ik blijf erbij: castratie heeft bij geen enkel van mijn honden ooit onzekerheid teweeg gebracht.
En als ik zo'n hond-intolerant ras in huis had, liet ik hem zeker voor alle zekerheid castreren.
Castreren kan inderdaad heel goed zijn. Alleen voorkomt het niet dat de hond misschien toch hond intolerant word. Daar moet ts wel even bij stilstaan.
Nee klopt hoor.
Tuurlijk, maar de meeste honden hebben dan al minder last van "haantjesgedrag".
Dat is dan al 1 moeilijk "opvoed" stukje wat door castreren uitgeschakeld is.
Jammer dat sommige mensen gelijk in de aanval schieten. Het was een vraag aangezien 2 dierenartsen verschillende dingen zeggen. En een encyclopedie heeft niet altijd gelijk want heel veel dingen spreken elkaar tegen.
Aan de opvoeding zal het niet liggen want hij speelt met ieder hondje die hij tegenkomt. Ze beste maatje is een jack russel.
We gaan het zien. 2 juni gaan ze er af. Castratie heeft Geen invloed op het doorgroeien van het skelet en dergelijke. Dat is wat mij van diverse kanten wordt verteld. Ik hou het toch op het advies van de specialisten.
Hond intolerant. Wat een onzin zich. Jou hond miss maar ook dat ligt aan de baas zelf. De hond zelf kan een hoop aanvoelen en zal dat ook aanvoelen. We hebben ook een chiwauwa en dat gaat perfect samen dus wat er ge zegt wordt is onzin
Mijn hond is absoluut niet hond intolerant. Kan met alles samen en gedraagt zich keurig. Maar het is zo dat staffords soms op een gegeven moment niet meer goed met andere honden kunnen. Dat is gewoon zo. Dat geld zeker niet voor alle staffords.
Dus je eigen dierenarts raadt het af, maar op basis van specialisten laat je het toch doen? Dat klinkt een beetje tegenstrijdig.
Maar goed, je keuze is al gemaakt.
Ik ben zelf niet principieel tegen castreren, maar wel op vroege leeftijd. Mijn persoonlijke mening is dat je tenminste wacht tot ze zijn uitgegroeid. Of als je echt niet kan wachten tot minimaal een jaar. Het is namelijk wel degelijk bewezen dat vroege castratie effect heeft op de groei.
Oh oh, ik hou mijn hart vast als je hond volwassen is. Heb je je niet ingelezen over het ras?
Pff jeetje.. ik wilde precies hetzelfde zeggen..
Nu snap ik het even niet meer. Je geeft in de opening aan:
Nu is hij bijna 6 maanden en ik ben van mening dat als ik hem castreer in een vroeg stadium dat we voorkomen dat het in de toekomst fout KAN gaan. Hij is heel sociaal, speelt met ieder hondje die hij tegenkomt en weet ze plek. Nu wou de dierenarts het niet doen omdat zij van mening is dat we het pas moeten doen wanneer hij probleemgedrag begint te vertonen.. Naar mijn idee ben ik dan al te laat of denkt iemand hier anders over? Groeten Kevin en Pablo( de hond)
en je reactie nu is:
Hond intolerant. Wat een onzin zich. Jou hond miss maar ook dat ligt aan de baas zelf. De hond zelf kan een hoop aanvoelen en zal dat ook aanvoelen. We hebben ook een chiwauwa en dat gaat perfect samen dus wat er ge zegt wordt is onzin.
waarom dan überhaupt castreren als je zegt dat je hond heel sociaal is en jij hem goed aan voelt? Castratie kan in mijn ogen dan alleen maar negatieve effecten hebben als alles nu helemaal goed gaat en je je hond goed onder controle hebt.
Daar gaan we al.. alsjeblieft, zeker in deze tijden. Aanlijnen en uit de buurt houden van andere honden als je ook maar het allerkleinste idee hebt dat het niet klikt. Zeker gezien je het hebt over een 'blue eyed pitbull' heb je al geen idee wat je in huis hebt en over eigenschappen al helemaal niet. Rozebrildragers zijn het grootste gevaar voor het ras en kruisingen daarvan.
Ze heeft gelijk, Kevin.
Ik heb het al verschillende keren voor mijn ogen zien gebeuren met Staffords die heel sociaal waren opgevoed.
Opeens gaat er een knopje om...
Te vroeg castreren heeft wel degelijk invloed voor het skelet,en op hun gedrag zei het negatief, als ook het ontwikkelen van tumoren/kanker.
Dit is trouwens wetenschappelijk bewezen en zal de linken maar eens goed lezen die ik hieronder plaats, 't is wel in het Engels, en anders print je ze uit en mag je het aan de "specialisten" geven
http://www.dogsnaturallymagazine.com/three-reasons-to-reconsider-spayneuter/
Mijn god, weer zo'n baasje die niet weet dat de knop om kan gaan, zo'n doet die anders nooit gevalletje.
En nou maar hopen dat je niet leuk je hond los laat en bij mij in de buurt woont.
Lees je goed in aub, weet dat het kan gebeuren en wacht niet op een eerste gewonde hond.
Al die baasjes die het wel snappen zijn dan weer de dupe als er weer een ongeluk gebeurd.
Leer je hond dan op zijn minst om andere honden te negeren tot jij zegt dat hij er bij mag.
Mijn honden kunnen ook met andere honden maar toch is het handig dat ze andere honden negeren. Ik ben daar met hun te laat aan begonnen waardoor het negeren niet helemaal gaat zoals ik het zou willen en met een volgende pup zal ik die fout zeker niet meer maken.
Doorgaans veranderen ze ook pas van gedrag als ze geslachtsrijp zijn rond hun 2/3 jaar dus wat verlies je ermee om te wachten tot je hond 1 jaar is? Niets toch.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?