https://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/72-vaccinatie-bij-honden
Ziekte van Weil / Leptospirose
Aangemerkt moet worden dat deze ziekte voornamelijk door de serovars-groepen, bratislava, sejroe, en saxkoebing wordt veroorzaakt, waar tegen de vaccinatie NIET beschermt, omdat deze groepen in de entstoffen die momenteel gebruikt worden, niet zitten. Als u de hond laat enten voor de ziekte van weil, denkt u natuurlijk zo mijn hond is nu veilig, maar niets is minder waar. De dierenarts hoor je niet over, maar vaccinatie tegen weil (leptospirose) is een verraderlijke enting, omdat deze bij veel bacteriën gewoon niet werkt, en de hond gewoon deze ziekte op kan lopen. De enting werkt maar bij enkele bacteriën, terwijl er momenteel wereldwijd 200 verschillende bacterie groepen bestaan. Het vaccin is inmiddels wel aangepast in Lepto 4 maar geeft geen garantie dat de hond weil niet zou kunnen krijgen.
Wie kunnen er Weil (leptospirose) krijgen?
Dieren die geen goed immuunsysteem hebben, Pups, oude honden en dieren die al gezondheidsklachten hebben (brokkeneters) door een verminderd immuunsysteem. Een gezonde vlees en bot etende hond zal hier niet gauw last van krijgen. Enig risico is laat in de zomer in stilstaand water, wat boven de 20 graden is, als er botulisme en blauw algen heerst. Dan kunt u de hond beter niet laten zwemmen in dit water, voor de rest loopt het niet met zo’n vaart.
De vaccinatie tegen leptospirose (weil) kan de nieren, hersenen en immuunsysteem van uw hond beschadigen, de oorzaak is het kwik wat hier in zit. Deze enting is zéér belastend voor uw hond, en zeker niet ongevaarlijk .Tevens werkt deze vaccinatie niet preventief, biedt maar enkele maanden bescherming, daarna loopt hij weer onbeschermd rond.
Onze kinderen laten wij nooit spelen of zwemmen in vieze stinkende sloten waar ratten in zitten, als we de hond ook niet laten spelen of zwemmen in deze stinkende sloten is het risico op weil nihil. Honden mogen altijd zwemmen maar in open wateren, meren, of de zee dat is geen enkel probleem, daar zwemmen de kinderen ook in en worden ook niet ziek
Toch wat bedenkingen bij dit stukje... hier word benadrukt dat een brokkenhond per definitie al minder gezond is dan een vleesetende hond.... raar!
Ook word hier over water gesproken waar je het op kan lopen maar dat is zeker niet waar! Ze leven op het land en in het water. Ze vervuilen ook de grond met hun plas/poep en gaan ook dood op de kant. Zeker met een flinke regenbui word dit nog eens extra over de grond verspreid waardoor óók op het land gewoon een besmettingsgevaar is. Óveral waar ratten leven is er gevaar voor besmetting.
Romeo wordt getiterd en ook niet meer voor Weil ge-ent. De vorige hond van mijn overbuurvrouw werd altijd voor van alles en nog wat ge-ent, ook voor Weil en hij stierf aan de ziekte van Weil. De hond van een vriendin werd ook overal voor ge-ent, ook voor kennelhoest en hij kwam na een verblijf van een paar dagen in een hondenpension thuis, met kennelhoest. Ik heb er heel goed over nagedacht en ik twijfel alleen, als dierenartsen mij van de "noodzaak" proberen te overtuigen, om te enten. Dan zou ik bijna overstag gaan, te meer omdat ze me dan aankijken of ik bijna een ontaard baasje ben.
Hier geen discussie mogelijk, is een must. Mijn achtertuin staat aan een stilstaande sloot, evenals de meeste uitlaatroutes. Lexie drinkt niet uit plassen, zwemt er ook niet in, maar eet wel eens grasjes in de tuin en likt wel eens aan haar natte pootjes als ze gewandeld heeft. Tsja, zo simpel kan het al zijn. Gelukkig reageert zij er verder goed op, maar met hoe moeilijk het te herkennen is zou ze van mij ook nog een dag ziek mogen zijn als ik dan wel kan enten. Maar meer natuurlijk niet. En uiteraard ben ik er bekend mee dat er véél meer types zijn dan slechts deze 4, maar goed, beter dan niks voor ons
Van kennelhoest zijn er ook vele vormen ,waar je nooit allemaal tegen kan enten ,Je moet het zien als de griepprik bij mensen , ook dat is nooit helemaal zuiver ,
Daarom geef ik ze hier ook nooit de extra kennelhoest enting .
Qua weil ja ik zit midden in de weilanden en sloten ,De ratten tieren hier soms welig en de jacks hebben ze vaak te pakken ,dus voor de twee meest voorkomende weils daar blijf ik wel jaarlijks tegen enten .Maar nooit meer de L 4 , wat een ellende was dat zeg .
En overal waar besmette honden plassen en poepen, want de ziekte gaat ook verder door de uitwerpselen/urine van een besmette hond. Dus niet enkel via een rat.
inderdaad ,zo'n beetje alle zoogdieren kunnen het oplopen .
Over dat stukje twijfelde ik inderdaad nog. Vandaar dat ik het er niet bij gezet heb.
Dus conclusie: besmetting is óveral waar ratten en/of besmette honden voorkomen. Niet enkel in water. Maar vooral ook op het land.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?