Hallo Ik heb even een vraagje. Mijn teefje probeerde net op mijn dijbeen te rijden. Ik haalde haar alleen van me af ik zei niks. Daarna ging ze naast me op haar rug liggen en met haar pootjes in de lucht spartelen. Dat doet ze wel vaker als ze wilt spelen of kriebeltjes op haar buik wilt. Toen ik haar op haar buik wilde kriebelen, pakte ze me vast met haar voorpootjes en begon terwijl ze op haar rug lag mijn arm te humpen. Ik ben niet boos geworden. Ik had haar even in de tuin gezet om af te koelen. Nu is ze weer binnen en heb ik haar een kauwstaafje gegeven. Ze is loops maar ik wil niet dat dit een blijvend ding word, want ik werd er wel een beetje misselijk van. Denken jullie dat ik zo goed heb gehandelt? Heeft dit inderdaad te maken met haar loopsheid?
Of het aan de loopsheid ligt zou ik eerlijk niet kunnen beantwoorden, omdat wij alleen aar reuen in huis hebben. Verder klinkt het alsof je juist gehandeld hebt. Zorg alleen wel dat er genoeg tijd zit tussen het rijgedrag en de affectie die je je meisje geeft. Als er ongeveer 5 minuutjes tussen zitten is het goed. Anders kan ze misschien nog het rijgedrag gaan associëren met affectie en dan leer je het juist aan i.p.v. af.
Dankjewel voor de tip. Ik ga er op letten
Graag gedaan. Hopelijk werkt'ie voor je
Dat zou kunnen, de hormonen zijn even flink aanwezig. Ik ken het van meerdere teefjes, die tijdens en vlak na hun loopsheid proberen te rijden. Op andere honden, ook op andere teefjes, maar dus ook op hun baasje. Ik denk dat je goed hebt gehandeld, weghalen uit de situatie en daarna afleiding geven door middel van een kauwstaafje.
Van de teefjes die dat doen die ik ken, doen de meesten het wel elke loopsheid. Nu ligt het er aan hoe het baasje het aanpakt, bij de meeste teefjes is het bij 1 à 2 loopsheden gebleven en voor de rest wel gebleven naar andere honden toe. Maar er zijn er dus ook die het telkens weer proberen, echt na de loopsheid is het dan gewoon over. Ik denk dat het goed is dat je hierin duidelijk bent zoals je al doet, je wil niet dat ze denkt dat dit gedrag oké is inderdaad. Maar ik zou het ook weer niet als reden zien om uit te barsten, omdat het puur hormonaal is en ze er even met haar gedachten niet bij is.
Opgewondenheid is het meestal.....hier altijd teven die intact zijn, nimmer meegemaakt met een loopsheid, ga er flink mee wandelen, afleiden en thuis met rust laten...geef de hond maar een bot waar die lang mee bezig is, runderkophuidplaat.....kan ze daar haar energie in kwijt, toch jou berijden, direct commando..nee , en stuur ze maar weg naar haar mand, en geef ze daar haar bot.
Ik ga jullie advies opvolgen. Ze leek ook overprikkelt ofzo. Ze stond in de lucht te rijden. Maar na dat ze een tijdje in de tuin had gesnuffeld en op haar staafje had gekauwd was ze weer rustig en ging ze weer liggen. Ze is een heel slim hondje die snel leert. Het komt denk ik wel goed als ik duidelijk naar haar ben en haar begeleid als ze een rijbuitje heeft
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?