Zwerfpup adopteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ano (Gast)

ik wil heel graag een puppy die ik helemaal eigen kan maken. nu is mijn vraag zou ik een rashond hier doen of eentje via een stichting in het buitenland. ik vind het eigenlijk belachelijk om duizend euro te gaan betalen voor een vaak doorgefokt ras terwijl en veel puppy's over de hele wereld zijn die op een thuis zitten te wachten. Hoe denken jullie hierover?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is helemaal je eigen keuze gelukkig. 

 

Net als iedereen die een puppy aanschaft.

Iedereen is vrij om voor een rashond te kiezen of voor een pup uit het buitenland.

 

Ik heb bijvoorbeeld 2 rashonden, allebei van een ras die niet 'doorgefokt' zijn.

De oudste is zelfs al 16 jaar, en heeft nog nooit iets gemankeerd.

 

Met een pup uit het buitenland blijft het altijd wel meer een gok.

Je weet niets van eventuele ziektes of afwijkingen die zo'n pup kan hebben.

 

Maar goed, het is maar net waar je zelf voor kiest.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Meteen de stempel van doorgefokt erop plakken is ook weer zo wat.... Stamboom fokkers testen hun dieren, daarom is het zo duur, maar geeft wel garantie dat bepaalde genetische afwijkingen niet aanwezig zijn  bv oogaandoeningen, of heupendysplasie en patella luxatie... 

 

dat gezegd hebbende, is het verder inderdaad helemaal je eigen keuze, beiden opties sta ik achter, weet alleen wel dat een stamboom hond niet per definitie doorgefokt en ongezond is... maar juist vaak gezonder dan het gemiddelde pretnest als je een goede fokker uitzoekt 

 

Houd er trouwens wel rekening mee dat geadopteerde puppies uit het buitenland tot 15 weekjes moeten wachten voor ze naar Nederland mogen komen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat is idd je eigen keus. Mijn eigen eerste hond was een duitse herder die ik als pup kreeg van een goede fokker en daarna kwam er een volwassen hond uit Polen, en nu weer een volwassen hond uit Polen. Allemaal prima honden, al hadden de laatste twee wel wat tijd nodig.

 

Een goed gefokte hond is zijn geld wel waard al heb je natuurlijk nooit garanties.

 

Een hond/pup van een stichting, eigenlijk voor elke hond, daar moet je wel helemaal open voor staan en niet met een bepaalde verwachting eraan beginnen, dit om teleurstelling bij jou en bij de hond te voorkomen.

http://www.moniquebladder.nl/over-buitenlandse-honden/

 

 

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ehm ik heb zowel een buitenlandse pup als rashond gekocht.

 

Die buitenlandse hond was in aanschaf idd heel goedkoop, maar uiteindelijk heb ik veel meer da kosten gemaakt dan mijn rashond koste.

 

Mijn buitenlandse hond is heel gevoelig. Ze heeft voedselallergie en kan door bepaalde middelen erg ziek worden.

 

Dus ik ben elke keer veel geld voor voer kwijt en was ook heel veel geld kwijt in het uitsluiten van bepaalde vleessoorten.

 

En nu ik dit eindelijk weet, beginze ze wat mankementen met haar gebit te krijgen.

Nu kost het mij nog niks, maar wie weet wat het mij over een paar weken gaat kosten.

 

Ze is pas 4 jaar dus het kan zijn dat ze nog van alles gaat mankeren.

 

 

Met mijn rashond mankeert niks (bordercollie) die was dus duur in de aanschaf maar ze is heel gezond.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Is inderdaad helemaal je eigen keus. 

 

Maar ik ben het met je eens dat het niet nodig is om "nieuwe " pups te fokken en te kopen terwijl er nog zo veel een baasje zoeken en er dagelijks worden vermoord omdat er te veel zijn. (Echt waar)

Persoonlijk gaat het mij niet om het geld, maar als het je om het even is kan ik me voorstellen dat het mee speelt. 

 

Vind het zelf ook speciaal om zo'n hond een leuk leven te bieden. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Of je doet allebei! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik wil heel graag een puppy die ik helemaal eigen kan maken
zou ik een rashond hier doen of eentje via een stichting in het buitenland.
ik vind het eigenlijk belachelijk om duizend euro te gaan betalen voor een vaak doorgefokt ras terwijl en veel puppy's over de hele wereld zijn die op een thuis zitten te wachten. 

 Geld zou de afweging niet mogen zijn. Omdat je met een pup uit het buitenland ook voor heel wat onverwachte kosten kan komen te staan, je weet namelijk niet waar die vandaan komt, hoe gezond die is, enz.

Dus de ene als duur bestempelen en de andere niet, gaat niet zomaar op.

Ook het doorfokken kan je niet zo zwartwit stellen. Er zijn idd rassen die er slecht aan toe zijn, maar er zijn evenzeer zeer gezonde rassen. Goed je huiswerk doen en op zoek gaan naar een verantwoorde fokker is dus belangrijk.

Ook zwerfhonden zijn vaak het resultaat van inteelt omdat honden nu eenmaal rondhangen op dezelfde plaatsen waar voedsel te rapen valt, en waar dus moeders, zonen, dochters, broers, zussen elkaar steeds weer tegenkomen en voor nieuwe nakomelingen kunnen zorgen… Dus stel je daar niks te idyllisch van voor...

 

'Helemaal eigen maken' kan je een pup ook niet echt, vind ik zelf. Opvoeding blijft een creatief proces, je botst gaandeweg op bepaalde zaken, je past dingen aan, en uiteindelijk kom je ergens anders uit dan je misschien oorspronkelijk had verwacht. Dat is net het mooie, dat het een echte interactie is, een leerproces voor elke betrokken partij

 

Dus wat je ook kiest, doe het bewust en doordacht. Zoek goeie info, ga enkel met verantwoorde mensen in zee (of dit nu een fokker of een stichting/organisatie of een asiel is).

Veel voorbereidingsplezier alvast! 

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Het is inderdaad wat kort door de bocht om te stellen dat je of een dure doorgefokte pup koopt of een goedkope zwerfpup.

Qua aanschaf kosten klopt dat. Maar of de pup doorgefokt is ligt heel erg aan het ras die je kiest en bij welke fokker. Maar moet wel zeggen dat ik soms schrik als ik lees dat een ras waarvan ik dacht gezond te zijn, toch ook al doorgefokt blijkt te zijn.

 

Maar ook bij een zwerfhond kun je pech hebben. Het zijn gewoon levende dieren, dus ook die kunnen gezondheidsproblemen hebben.

Dat zwerfhonden vaak het resultaat zijn van inteelt ben ik het niet mee eens. Tenminste, niet in Spanje. Ik heb Puck geadopteerd in Spanje, tijdens mijn stage daar in het asiel. Er zijn daar bijna geen zwerfhonden, die worden zo snel mogelijk gevangen door hondenvangers en naar het dodingsstation gebracht. Ik heb er dan ook geen gezien tijdens mijn tijd daar.
Puck was een maand of 3-4 toen ze al van straat werd geplukt door een hondenvanger.

In Spanje zijn er dus niet veel straathonden roedels die onderling maar blijven voortplanten.

 

Maar misschien is dat in andere landen wel zo.

 

Ik zou vooral doen waar jij je goed bij voelt. Zoek een ras waar je helemaal weg van bent of een pup van een stichting waar je verliefd op wordt.

 

Zoals Dyson  Komt in mei naar Nederland

Op Facebook hebben zo nog meer pups staan. Waarschijnlijk border collie kruisingen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ano,

 

Voor dat je een buitenlandse hond/pup m.n. uit Zuid of Oost Europa "adopteert", is het raadzaam om de risico's wat specifieke ziektes bij honden in dit gebied betreft te bestuderen.

https://www.mcvoordieren.nl/honden-uit-het-buitenland

 

Het zal je bijv. maar overkomen, dat je een hond bijv. uit Spanje "adopteert", die 5 jaar na aankomst in Nederland ernstig ziek wordt door Leishmaniose en niet gerealiseerd hebt, dat naast de zorgen en verdriet over de zieke hond, de financiële lasten ca. 250 Euro per maand bedragen aan dierenartskosten, dure bloedonderzoeken, medicatie en speciale voeding. (zie posting van Ria 06 maart 2017 om 22:45 in het volgende topic )

http://www.hondenpage.com/hondenforum/214640/2/waarom-kiezen-voor-een-hond-uit-het-buitenland.php

 

Volg de checklist van de Koninklijke Hondenbescherming om te voorkomen, dat je een hond van een buitenlandse organisatie adopteert/koopt, waarbij het grote aantal honden, dat aangeboden wordt, in de richting van hondenhandel wijst.

https://hondenbescherming.nl//media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist.pdf

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

In Spanje zijn er dus niet veel straathonden roedels die onderling maar blijven voortplanten.
 Maar misschien is dat in andere landen wel zo.

 Ja, er is zeker een verschil tussen de op straat gedumpte huishonden, oepsnestjes die in een kartonnen doos belanden of afgedankte sporthonden, en de échte geboren en getogen zwerfhond. Ik had het in m'n tekst over die laatste… 

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Wat ook niet geheel onbelangrijk is om te weten is,dat je een hond van een asiel,stichting of organisatie in bruikleen hebt.De hond wordt nooit van jezelf.

 

Een adoptiecontract is niet rechtsgeldig want je kunt een hond niet adopteren maar als er staat dat je de hond in bruikleen hebt dan is dat wel rechtsgeldig.Is toch ook iets om over na te denken.

 

 

Denk ook niet dat een hond uit het buitenland goedkoper is en gezonder dan een rashond van een goede fokker want dan zou je nog weleens bedrogen uit kunnen komen.

 

Zie de link die Loesje heeft geplaatst en lees mijn reactie in dat topic.

Mijn Spaanse hondje heeft leishmania.

Gisteren een 2e buik echo moeten laten maken in 9 maanden tijd omdat haar milt was/is vergroot en er nu ook verkalking rond haar nieren is te zien.

Dit alles door de leishmania en de medicijnen.

Weeg alles heel goed af voor je een beslissing neemt.

 

honden page profiel ElianeEliane

Er zijn inderdaad heel veel honden, jong en oud, op zoek naar een goede thuis.

 

En welke hond dan ook, van waar dan ook, heb je 100% garantie dat er niets misloopt.

 

Maar daar bestaan verzekeringen voor.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Uiteraard is het je eigen keuze.

Maar je kunt ook kiezen voor een  (jpnge) Nederlandse asielhond, waar al het een en ander van bekend is. Er komen zelfs (ongewenste) pups in het asiel terecht.

Heb je al eens gekeken op : www.dierenasiels.com    en    www.ikzoekbaas.nl

Ik zeg altijd dat er verschillende soorten asielhonden zijn :

1. honden die op straat gevonden zijn - daar is dus weinig van bekend.

2. honden die afgestaan zijn wegens gezondheidsproblemen of iets dergelijks van de báás.

3. honden die afgestaan zijn vanwege gedragsproblemen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Het belangrijkste is dat je 100% achter je keuze blijft staan 

welk dier je ook neemt het is voor het leven..door dik en dun.

Dus kies zorgvuldig het dier wat in je levensstijl past

of het nu fok pup of asieldier is (al dan niet uit buitenland)

 

Ook bij buitenlandse asielpups is er vaak wel een en ander duidelijk..het zijn veelal oeps nestjes van huishonden

Pups (en evt de teef) zitten vaak in gastgezinnen dus krijgen wel degelijk een socialisatie

Pas als ze wat ouder zijn en niet geadopteerd komen ze in een puppenkennel

 

Ik vond het zelf fijner om wat oudere honden te nemen(7 en 8)

hun aard en karakter was heel duidelijk gevormd

Ben tot de dag van vandaag nog steeds blij met mijn zorgvuldige keuze

Gezondheids kosten ...ach ik zie het aan alle kanten

Krijg niet echt de indruk dat een asielhond nu per definitie meer kosten brengt

soms wel natuurlijk maar, dat zie ik ook bij eigenaren van rashonden 

sommige dingen zijn lastig te voorspellen

hoe zorgvuldig je een ouder dier ook checkt

en bij buitenlandse hond heb je ook nog incubatie tijd van aantal ziektes

 

Dus het begint bij voor 1000% achter de hond gaan staan  die je hebt gekozen  en zorgvuldig kiezen.

en  dan er van maken wat je kan..

 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

 Het belangrijkste is dat je 100% achter je keuze blijft staan 
welk dier je ook neemt het is voor het leven..door dik en dun.
Dus kies zorgvuldig het dier wat in je levensstijl past
of het nu fok pup of asieldier is (al dan niet uit buitenland)
 
Ook bij buitenlandse asielpups is er vaak wel een en ander duidelijk..het zijn veelal oeps nestjes van huishonden
Pups (en evt de teef) zitten vaak in gastgezinnen dus krijgen wel degelijk een socialisatie
Pas als ze wat ouder zijn en niet geadopteerd komen ze in een puppenkennel
 
Ik vond het zelf fijner om wat oudere honden te nemen(7 en 8)
hun aard en karakter was heel duidelijk gevormd
Ben tot de dag van vandaag nog steeds blij met mijn zorgvuldige keuze
Gezondheids kosten ...ach ik zie het aan alle kanten
Krijg niet echt de indruk dat een asielhond nu per definitie meer kosten brengt
soms wel natuurlijk maar, dat zie ik ook bij eigenaren van rashonden 
sommige dingen zijn lastig te voorspellen
hoe zorgvuldig je een ouder dier ook checkt
en bij buitenlandse hond heb je ook nog incubatie tijd van aantal ziektes
 
Dus het begint bij voor 1000% achter de hond gaan staan  die je hebt gekozen  en zorgvuldig kiezen.
en  dan er van maken wat je kan..
 
  "

 Eens 

Ik heb zelf ook een oudere hond uit Spanje, heerlijke hond!!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Eens 
Ik heb zelf ook een oudere hond uit Spanje, heerlijke hond!! "

 ja  een hele bijzondere  mooie specialerd 

al ben jij wel weer een school voorbeeld van iemand die bewust heeft gekozen voor een hond waarvan je wist dat er zorgen waren(en jij hebt er alles voorover om hem te onderhouden ivm zijn  opgelopen schade)

Waldo had ander meer emotionele schade..jeff meer fysiek

Faro ook fysiek en emotioneel ivm gebruikt voor de jacht

waldo en faro moesten erg leren wat een leven hier betekend

ieder op hun eigen manier

maar ook ik heb daar 100% voor gekozen net als jij

dus dan kies je ook voor de consequenties

en we hebben wel echt hele lieve en bijzondere hondjes met giga goodwill en geweldige persoonlijkheid 

ze zijn zo blij zichzelf te mogen zijn ..daar  geven ze ernstig veel voor terug 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^