Heyy wat leuk, nog een Mechelaar! Oh wat goed zeg! Nog meer positiefs over Julius K9, daar gaan we wel eens serieus naar kijken. Ons tripje naar de stad ging vanavond helaas niet door, dus we gaan dit weekend even kijken.
Hopelijk blijft het bij jullie ook alleen maar beter gaan! Succes!
Dat kan hij dus binnen prima, maar buiten helemaal niet haha
Dan heeft hij echt totaal geen interesse in wat lekkers, dus gebruiken we een balletje, waar hij ook niet heel erg in geinteresseerd is buiten. Maar we blijven oefenen! ;)
Oh top, iets breder vind ik inderdaad ook fijner, en is comfortabeler voor hem denk ik. Goeie tip ;)
We konden vanavond helaas toch niet naar de stad, dus gaan we van het weekend even kijken.
Haha dankjewel! Groetjes!
Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook naar een Y-harnas.
Je hebt er best wel stevige modellen tussen zitten.
Van een flexilijn ben ik geen voorstander. De hond kan voluit vertrekken en als het einde van de lijn bereikt is, kan een plotse stop ook pijn en/of kwetsures veroorzaken. Vandaar dat ik de voorkeur geef aan een gewone lange lijn (inderdaad op de biothane lijnen heeft geen enkel weerbeeld effect).
Van hieruit kan ik het gedrag niet zien. Je mag het natuurlijk eens filmen.
Trekken kan verschillende oorzaken hebben.
Maar ik weet uit ervaring dat overprikkeling ook wel als enthousiasme wordt bekeken, maar het feit dat hij niets van voeding wil aannemen, betekent dat jouw snacks het niet kunnen halen tegen de prikkels van de omgeving. Of je hebt snacks die de hond weinig aanspreken, of de spanning is te hoog.
In onze maatschappij komen er onnoemelijk veel prikkels af op onze honden. De ene hond tov de andere is soms meer gevoelig, ook afhankelijk van het ras. De herders zijn honden die nogal heel snel opgejut kunnen raken. Dat de hond leert van rustig zijn; en kan ondervinden dat heel wat prikkels absoluut niet de moeite zijn om op te reageren. Vandaar dat het echt wel super is voor de hond zelf maar ook voor wie aan de andere kant van de lijn hangt.
Dat betekent ook dat het als hondeneigenaar van heel groot belang is om naar je hond te leren kijken. De grootste vorm van communicatiemiddel is hun lichaamstaal. Dit vertelt ons zoveel. Hun houding, hun signalen, spreken soms echt boekdelen. Terwijl andere momenten het subtiel gebeurt.
Vandaar het best wel handig kan zijn om je in te lezen in hun taal. Het video filmpje geeft je ook al een paar voorbeelden, zodat je visueel een voorstelling hebt van een aantal signalen.
Neem je tijd, of beter gezegd. Geef je hond de tijd om de buitenwereld te leren kennen. Niet teveel ineens. Hou steeds voldoende afstand, zodat hij een gevoel van veilig zijn behoudt. Terwijl hij leert wennen aan.
Hoi Eliane,
hier zijn we idd allemaal van op de hoogte, maar toch bedankt voor de info!
Humvee raakt niet heel snel overprikkeld, maar zodra we dat merken is het bijna altijd zo dat hij niet genoeg rust gehad heeft. Tijd voor een schoonheidsslaapje dus. Zodra hij de ruimte krijgt buiten om lekker zelf zijn ding te doen (de wandeling naar het veld waarbij hij dus trekt duurt over het algemeen nog geen minuut), is hij in zijn gedrag absoluut niet overprikkeld, lekker op zijn gemakje zelfs, en de eerste wandeling van de dag is natuurlijk sowieso altijd een groot feest ;) Smiddags zijn we vaak wat langer buiten en doen we samen zoekspelletjes of zitten we gewoon even lekker in het gras.
Hondentaal is iets waar ik een grote interesse in heb en ik vind het dus ook heel leuk om Humvee te "observeren", of we nou aan het wandelen zijn of gewoon lekker thuis. Zijn gedrag buiten is vooral erg enthousiast, hij wil graag lekker rennen waar dat mag, en zodra hij dat kan, en even gesnuffeld heeft (voor hem wel een duidelijk kalmerend signaal), is hij ook lekker relaxed. We lopen ook regelmatig even een andere route omdat meneer precies weet waar we heen gaan, en dan trekt hij harder. Als we zo nu en dan een andere route lopen let hij wat meer op ons.
Hij is niet snel onder de indruk van dingen en al helemaal niet bang, gelukkig, maar we nemen uiteraard ruim de tijd om hem lekker te laten wennen aan van alles ;)
De flexi gaan we idd sowieso even aan de kant leggen, hoewel van een harde ruk aan de lijn bij de flexi niet echt sprake is hier. Hij blijft dicht bij ons en we hebben een softstop op de flexi voor geval dat. Maar ik snap wat je bedoelt!
Bedankt voor je reactie :)
Klinkt goed. Dan is het werken op het leren rustig worden en geduld leren hebben
Even een update voor de mensen die dat leuk vinden:
We zijn vandaag met Humvee naar de stad geweest en dat ging ontzettend goed. Hij was op ons gefocused en trok zo nu en dan echt wel flink, maar deed het verder heel goed! Kan misschien ook zijn dat we daar natuurlijk niet elke dag lopen, en we merken dat hij in dit soort situaties vaak meer op ons let dan dat we gewoon naar het veld lopen. In de dierenspeciaalzaak daar hebben ze niet echt het tuigje waar we naar zoeken, dus we kijken nog even verder. Misschien even zijn borstomvang meten en er een bestellen. Hij is ook al bijna weer uit zijn huidige tuigje gegroeid, hij groeit zo hard! :)
Wat leuk dat het vandaag zo goed is gegaan in de stad.
Ik weet of je nog interesse hebt in het k/9 tuig?
Zowel met de borstband kan behoorlijk versteld worden.(helft klitte.band de andere helft plak je ertegen aan dus ruim verstelbaar)
Ook de buikband is helemaal verstelbaar.
Bij onze jonge newfoundlander is het tuig meegegroeid met de hond.(geen nieuwe hoeven kopen)
De oudere konden wij meteen goed afstellen omdat zij al volgroeid was.
Had je nog naar de foto's van honden eigenaren gekeken op Zooplus??
Heb je het nog een keer uit geprobeerd trouwens??
groetjes!!
Sorry voor de late reactie! Ik heb er inderdaad nog even naar gekeken en er zit wel verschil in ja, bij de ene zit de band echt een stuk hoger, dus dan zouden we dat nieuwere model moeten hebben. Daar hadden ze hem helaas niet, zou wel besteld worden dus misschien dat we de volgende keer kunnen passen. Ze zijn ook echt wel ruim verstelbaar zag ik ja!
De riem doen we nu steeds aan het tuig en de halsband, om te kijken of het ook echt verschil maakt, en het is op deze manier wel makkelijker om de controle te bewaren als hij wil gaan trekken zegmaar. Ik kan hem nu makkelijker de goede kant op begeleiden terwijl ik zijn aandacht probeer te krijgen met mijn stem, als de riem alleen aan het tuig zit kan hij iedere kant op draaien. Ik denk dat we dit er wel in houden!
Groetjes!
Dankjewel!!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?