ik wil graag een filmpje zien over wat er gebeurd met een hond voordat hij in een asiel geaccepteed wordt.
Word er bijv gekeken naar hoe hij reageert met eten, en op kleine kinderen dat soort dingen.
Wie weet op wat voor een zoekterem ik het beste kan zoeken, op google of youtube.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asiel," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
hoi er word altijd gekeken hoe ze reageren,of der
filmpjes van zijn weet ik niet,de asielsite laten wel
filmpjes zien hoe hij/zij speeld,
dan kan je gewoon de asielsite aanklikken
mag en bruco asielhond zwerver
hoi ik denk niet dat je het van nederland op internet kan vinden
kijk je welleens naar animal planet spca ook over de asielen in amerika
zo gaat het ongeveer met het testen om te zien of een hond geschikt is voor kinderen auto alleen thuis enzovoort
volgens mij gaan ze hier ook vaak op het verhaal van de eigenaar af
@ ja tanja en tula,maar de vorige eigenaar ze verhaal
klopt vaak niet,ervaring vorige asielhond,
was weg gedaan kon niet bij katten was klets,was oke
met katten,
en qua bruco die is zwerverd aangetroffen dan kijken
ze ook zelf hoe de hond reageerd,zullen hem dan niet
rap plaatsen bij al te kleine kinderen omdat ze er
niks van weten,bruco is gek op kinderen,
wat je zegd die testen bij animal planet is inderdaad
goed om naar te kijken heb het vaak gezien,maar vind
jij ook niet het is wel een moment opname,ze reageren
de ene keer erg fel en soms poging twee,bij nog een
kans gaat het oke,kan ook hoop stress bij het dier zijn
groetje van mag en bruco
Ja, ik weet wel zeker dat ze op het verhaal van de eigenaar af gaan.
Onze vorige hond, Floris, kwam uit het asiel.
Die hond had me toch een baknijd, niet normaal. Ook zou hij aan poezen gewend zijn, nou... niet dus! Hij zou volgens de omschrijving ook in een gezin met kleine kinderen geplaatst kunnen worden. Echt niet..! Dat was uitgelopen in een bloedbad.
Daar hebben we nog een enorme klus aan gehad.
Ook bij Leah, de mechelse herder die we nu hebben, was de omschrijving van de hond en de hond zelf ook niet helemaal (of helemaal niet)juist.
In Amerika moeten ze wel allemaal testjes doen, anders wordt het asiel aangeklaagd. Dat gaat al zo makkelijk daar. Ik heb het idee dat hier echt afgegaan wordt op het verhaal van de vorige eigenaar.
Mensen doen soms hun hond in het asiel met de meest vreemde smoezen, dus je kan niet altijd ervan uitgaan dat de vorige eigenaar zijn verhaal klopt.
Ook kan je er niet van uitgaan dat het gedrag wat een hond in het asiel vertoond hetzelfde zal gaan zijn bij zijn nieuwe eigenaar. In een asiel is het toch een stressvolle situatie voor veel honden. Andere honden zullen er juist weer tot rust komen en het echt als hun thuis gaan beschouwen.
In beide gevallen zal je rekening moeten houden met een aanpassingsperiode in de nieuwe situatie.
Een voorbeeld van een hond die door het asiel waar Lola vandaan kwam bestemeld was als: agressief tegen andere honden. Deze hond blafte en gromde hysterisch als hij een andere hond zag. Omdat dat voor de hond natuurlijk zielig was werd hij in het uiterste hoekje apart gezet zodat hij de andere honden niet kon zien. (Alle honden zaten daar buiten aan een ketting). De hond leek onplaatsbaar, maar zo n leven was natuurlijk ook niks. Mensen die een opvangehuis voor "moeilijke" honden hebben besloten hem een kans te geven in hun roedel. De hond eenmaal bevrijdt van zijn ketting bleek helemaal niet agressief te zijn op andere honden, maar een hond die genoot van zijn vrijheid en prima met zijn hondenvrienden overweg kan.
Mijn mening is als je voor een asielhond gaat, ga er dan blanco voor. Neem de hond zoals hij is en wees op alles voorbereid. Met een hoop geduld, liefde en inlevingsvermogen eerst een band gaan opbouwen zodat beide partijen weten wat ze aan elkaar hebben.
ik heb sinds 5 weken een hond uit het asiel. Kwam uit een gezin met 2 poezen en een baby. Bijna een jaar oud (de hond dus), verder geen bijzonderheden! De dierenarts constateerde een matig ontwikkelde achterhand, bepaalde spieren voel je niet eens; te weinig beweging en niet voldoende eten gehad. Littekens doorligplekken op de achterpoten. Oren vol mijt en niet alle inentingen gehad (rekening dierenarts 150 euro). Hij schrikt van vuurwerk aan de andere kant van het dorp, vliegt joggers en andere voorbijgangers aan, maar valt ook uit naar voorbijrijdende auto's en andere honden. Aan de riem lopen was hij zowiezo niet gewend.
En toen we onze lab eens goed gingen bekijken bleek hij een mix te zijn. De poezen kunnen nog niet beneden komen. Ik durf hem niet alleen te laten met de kinderen. Uitlaten is met veel geduld al ergens op aan het lijken. Wat Dobry zegt: veel geduld en liefde en de hond die je meeneemt zal het zijn voor jou: jouw hond, jouw verantwoordelijkheid. En zijn trouwe hondenblik..die is ook voor jou!!
ja meiden dat is zo je moet er voorgaan,want verhalen
kloppen inderdaad vaak niet,ze kunnen bij lang verblijf
best wel punten, sommige opnoemen,maar in een thuis
situatie is de hond altijd anders,in het asiel is ook
veel meer stress qua andere honden etc,andere impulsen
ze hebben natuurlijk wel goede ervaring,en bij twijfel
zullen ze een dieren niet eens plaatsen lijkt mij wel
verstandig,zoals jij zegd Marjan ivm die kleine kinderen
dat is toch levengevaarlijk,en kan bij katten dus niet
en bij mij visa versa,dat ging prima,dus die mensen er
voor hadden mijn vorige bastaard maar twee weken gehad
wilden er af met een rot smoes,
en zo als jij zegd Dorby die hond was achteraf reuze
met andere honden,ligt er ook aan wat voor asiel je
treft,
groetjes mag en bruco
@Dobry
inderdaad, Roan heb ik ook uit het asiel gehaald, hij was eerst een niet luisterende husky, die zodra hij de vrijheid zag er vandoor ging en niet meer terug kwam. Hij hapte ook veel, vooral als het hem te lang duurde, of als hij zijn zin niet kreeg. de basis comando's kende hij niet, of hij deed hij gewoon niet. Hij is gevonden als wegloper, en is waarschijnlijk een kruising, tussen een husky en een onbekend ras. hij heeft twee kleuren ogen en op het moment dat wij hem namen was hij aan het verharen, dus hij zag er een beetje uit als een gevaarlijke wolfachtige. Dus toen we met hem gingen lopen, liepen alle mensen met kleine honden met een grote boog om ons heen, vooral ook omdat Roan heel erg naar hun toe wou. Die mensen dachten waarschijnlijk omdat hij hun hondje wou opeten, maar Roan wou alleen maar spelen.
Maargoed, wij zijn toen met hem op curses gedaan, en nu kent hij alle basiscommando's, hapt veel minder tot niet. maar het husky gedrag blijft toch wel, en hij heeft nogsteeds de oren voor de show. maar hij is echt een vriend voor het leven geworden.
Verhalen kloppen van geen kanten. Mijn vorige hond zou kinderen bijten. In de 10 jaar dat hij hier geweest is nog nooit gehapt. Oh ja, gedreigd, maar dan redde ik hem zodat het niet kon escaleren, en hij dreigde alleen als de kinderen te dicht bij zijn waterbak kwamen als we op visite waren. Nooit thuis!
Volgens mij testen ze hier erg weinig. Ja, algemene indruk en hoe hij op andere honden reageert. In de uitren weide zullen ze wat experimenteren met karakters van honden als ze ze bij elkaar zetten.
En, als ze erg gestressed en angstig blijken in het asiel zullen ze misschien wat extra tijd eraan besteden om te kijken of dat het karakter is of de stress. Dat hebben ze bij Dobby gedaan. Die zat toen hij in het asiel kwam ineengedoken in zijn hok. Het was al wat beter toen ze hem ter plaatsing aanboden. Hij was helemaal hyper in het asiel. Thuis was hij binnen 2 dagen heel veel rustiger.
Als het een afstand hond is dan wordt er redelijk naar het verhaal van de vorige eigenaar geluisterd. Elke hond, agressief of niet agressief komt hoe dan ook gewoon in het asiel terecht. Daar wordt gekeken naar zijn/haar reactie op dingen als de hond eenmaal gesetteld is.
Dan wordt er gekeken hoe de hond op andere honden reageert, er wordt een keertje mee langs de katten verblijven gelopen. En als de hond zachtaardig is en niet lomp, mag hij ook bij kinderen geplaatst worden.
Blijkt het echt een agressieve 'onhandelbare' hond te zijn na een tijdje, dan zit er niets anders op dan in laten slapen. Aangezien de hond nooit plaatsbaar zal worden.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asiel," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?