Verdorie jongens ben echt even zwaar teleurgesteld in mijn hondjes. Liep net buiten en ik vermoed dat er een teefje gelopen heeft heb zelf 2 reutjes. Gaat een van mijn honden die al vaker dit gedrag heeft vertoont bij loopse teefjes grommen en in de aanval naar mijn andere hond. Beide aan de lijn bij een auto weg in de buurt kreeg ze bijna niet uit elkaar, iedereen stond te kijken iedereen had gelijk een oordeel paar stonden te lachen voel mezelf er echt super rot om. De hond die begon is nu 4 jaar oud. Mijn andere hond bijna 2. Ze slapen vaak maar kunnen ook actief zijn doen hersen werk gaan naar cursus en laat ze ook vaak genoeg appart uit. Vandaag had ik mijn dag al niet... Alles ging fout voelde mijzelf ook niet zo lekker dus besloot ze even beide te doen en daarna lekker met een kop thee en kruikje op de bank te gaan liggen. Ik kon het gewoon even niet aan om ze appart uit te laten. Nu op het moment ligt de hond van 2 op de slaapkamer en hou ik mijn hond van 4 even appart in de woonkamer want hij doet nog steeds een beetje raar. Heb al gedragstherapie voor dit gedrag rondom teefjes. Op zich zijn de hondjes hele dikke vriendjes van elkaar kunnen elkaar ook uren wassen en en knuffelen, toch advies gekregen om dat gedrag te blijven bekrachtigen met bijv voer of een gezamenlijke spel. Buiten oefenen we veel op zo'n soort bat training manier met begeleiding erbij ook oefenen wij vaak met nep hondjes. Als hij te diep gaat snuffelen, of likken aan een plas moet ik om zijn aandacht vragen of hem uit de situatie halen. Het idee is dus om hem de geur niet te veel te laten opnemen. Ze vond op zich dat wij niet veel sessie meer nodig hadden maar houdt wel contact. Het gaat ook eigenlijk gewoon super goed tussen de 2 tot er een lekker ruikend teefje voor bij komt. Ben altijd geen grote voorstander geweest van castratie en ben op de hoogte van de risico's maar ben nu echt in staat hem chemische te castreren vind het gewoon echt echt niet leuk meer mijn gedragstherapeut blijft het afraden omdat ze niet zeker weet of het gedrag al is aangeleerd Zijn er mensen met succes verhalen? Omtrent castratie en dit gedrag of hebben jullie toch nog tips?
Geen ervaring met dit gedrag van onze reuen. We hebben er 3 en voorheen ook een intacte teef. Hierom maakte ze geen ruzie.
Wel ervaring met chemische castratie. Mijn reu was zo bezig met de chickies dat hij gewoon niet meer wist wat hij moest van gekkigheid. Ik wilde niet meteen voor een castratie gaan en eerst dit proberen en dan verder kijken. Bij mijn reu is het echt een uitkomst geweest. Hij is niet meer geobsedeerd door geuren en knappe dames.
Dit gedrag kwam zo ongeveer toen hij 2,5 was en hij zat zichzelf in de weg. Veder zocht hij geen ruzie maar hij zat zich zelf echt dwars. Nu is hij veel relaxter ook bij het ruiken van wel echt heerlijke geurtjes.
Je bent zelf niet lekker, doet waarschijnlijk anders, daar kunnen je hondjes onzeker van worden.
Grommen bij de geur van een teefje, komt waarschijnlijk hoog in de opwinding en het gevolg, ik denk, redirecte agressie.
Die agressie is niet gericht naar je andere hond. Net zo als dat je boos bent en tegen een steen een schop geeft. Die steen kan er niets aan doen en heeft niets met je boosheid te maken.
Het lijkt hormonaal gericht, dus de opwinding van loopse teefjes, die voor dit gerag zorgen.
Ik ben ook geen voorstander van een reu castreren, maar ik jou geval, zou ik zeker chemisch laten castreren.
Het heeft in mijn ogen niet te maken, met hoe ze elkaar vinden.
Chemische castratie was het eerste waar ik aan dacht. En ik ben absoluut geen pro castratie persoon. Geen van onze reuen zijn ooit gecastreerd geweest. Maar dit gedrag "schaadt" anderen, schaadt jou en de band tussen jullie en je twee honden. Al zou ik ook niet durven zeggen dat helpt zeker. Maar als ik in jouw schoenen stond zou ik het proberen. De zomer komt er weer aan en alle honden die normaal binnen zitten komen dan ook buiten, dus nog drukker.
Maar het is maar net zo: Weet je hoe vaak hier teefjes loops zijn. Je zou constant op je hoede moeten zijn en op je tenen moeten lopen. Dat is geen doen.
Ik moet ook zeggen ik heb nog nooit een reu gehad die zo obsessief bezig was met teefjes. Hoe is je hond verder, kan hij makkelijk zijn rust vinden? Hoe is hij bij zijn voerbak bijvoorbeeld? Laat hij daar anderen toe? Is dat ook een probleem? Misschien is het wel een beetje de aard van het beestje inderdaad en heeft hij jaloerse trekjes. Misschien als pup altijd aan het kortste eind getrokken en zich zulk claim gedrag aangeleerd. En anderen op bepaalde momenten willen wegjagen. Of zie je dit gedrag helemaal niet terug als je thuis in een ontspannen sfeer met hem bent?
Ruzie gaat weer over vrouwen
Even serieus.Heel vervelend dit.
Onze hond heeft een chip cemische castratie gekregen. In februari was hij uitgewerkt.
Merk ik veel verschil niet echt.
Ik denk dat het per hond verschilt?
Succes met je 2 ondeugden.
" maar ben nu echt in staat hem chemische te castreren vind het gewoon echt echt niet leuk meer mijn gedragstherapeut blijft het afraden omdat ze niet zeker weet of het gedrag al is aangeleerd "
Ik snap het advies dat je van de GT krijgt, totaal niet.
Een chemische castratie is niet definitief. Dat geeft je het heel grote voordeel dat je kan zien of het effect heeft en zo ja het welk.
En als er baat bij ondervonden wordt kan je overgaan tot definitieve castratie
Gedrag heeft een oorzaak.
De oorzaak, lijkt me zijn hormonen. Gedrag wat zich herhaald, kan idd aangeleerd gedrag worden.
Maar alleen aan zijn gedrag werken, gaat niet helpen, want de oorzaak van zijn gedrag, zijn hormonen blijven van invloed.
Als het aangeleerd gedrag is, zal je de oorzaak eerst moeten aanpakken, daarna met gedrag zelf aan de slag moeten.
Kans dat na een chemische castratie, het gedrag van zelf ophoud.
Idd geen goed advies, van deze gt.
@Superknuffelbeer Obi
Inderdaad het is gewoon echt niet leuk om op je tenen te lopen. Thuis is hij eigenlijk.. Ja zou bijna zeggen een luilak gniffel. Houd van slapen en mandjes als hij dan zo duffig is, is hij enorm knuffelig ook naar mijn andere hond toe geniet dan ook echt van even kroelen met zijn oogjes half dicht. Ikzelf kan goed bij de voerbak komen geef alleen de hondjes appart te eten omdat ik wel vind dat het een rust moment is voor hunzelf na afloop mogen ze wel altijd elkaars voerbak nakijken en uit likken.
Mocht er nou een teefje buiten zijn geweest is de sfeer binnen ook anders dan rijd hij bijna op alles wat hij kan vinden en blijft hij een beetje grommerig naar mijn andere hond. Zo was er laatst iemand op bezoek met een loops teefje thuis blijkbaar rook haar kleding erna ofzo want, o hemel wat een gedoe was dat. Heb gevraagd of ze even tijdelijk niet meer langs wilde komen.
Maar jullie denken dus dat chemische castratie aan te raden is? Oke dan zal ik mijn dierenarts gaan bellen
Heb het misschien gemist maar om wat voor honden gaat het eigenlijk?
Als je het besluit te doen hou er rekening mee dat het een aantal weken kan duren voor je verschil gaat zien bij je hond.
Succes.
@ Witte Draak
Een Mopshond en de boosdoener is een Franse bulldog juist uitgezocht omdat ik dacht dat ze een zacht karakter hebben. (is merendeels van de tijd natuurlijk ook wel zo)
Len@ en Jazz
Hoe snel zou het ongv gaan werken denk je?
Misselijk dat er mensen zijn die er om lachen dat ze zien dat je moeite hebt om je honden uit elkaar te houden.......ik heb twee honden, een jonge hond die haar plaats wilt innemen in de roedel, ik tolereer geen belaag naar mijn oudere hond, wat ik doe is ze toch samen mee nemen met een fikse wandeling, gaat er een losen de ander aan de lijn, heb ik controle goed over ze, zodat de jongste de oudste nuet kan belagen, het is de leeftijd hier, na een drie kwartier wordt er geruild, gaat de jongste aan de lijn en mag de oudste los.....zie ik dat de energie eruit is bij de jongste, mogen ze beiden los, ik blijf wel in de buurt vlakbij zie ik dat de jongste maar even belaagt gaat die direct aan de lijn....wisselen doe ik dus altijd, zodat er geen onenigheid kan ontstaan.
Hier geen baknijd, toch geef ik beiden apart eten, ik laat de ander niet de bak uitlikken, als er een klaar is met eten, weg de bak, zodat er geen geschooier is naar of er een nog wat heeft laten staan.....waarom doe ik dat niet ? Bams had heel erg de neiging om wat voor de kleine wat over te laten, en aangezien de kleine nu groot wordt, doe ik dat niet meer, gegeten weg de bakken.... nu eet bams ook alles weer op.
Goh wat verrassend! Inderdaad, dat verwacht je dan niet als je ze juist hebt uitgezocht op een tolerant en zachtaardig karakter. Alhoewel ik eigenlijk best wel vaak felle Franse buldoggen tegenkom, vreemd genoeg.
Ik weet niet waarom maar als kleine hondjes zulke dingen doen, of een keer luid blaffen en grauwelen als ze het ergens niet mee eens zijn dan wordt er vaak lacherig over gedaan. "Ach kijk die kleine driftkikker nou toch eens". Dat zijn wel mijn ervaringen met onze Lady (westie). Dus ik zou dat lachen niet te persoonlijk opvatten.
Meeste kleine hondjes zijn trouwens ook echt best wel driftkikkers, terriërs al helemaal maar ik heb inderdaad ook wel eens Franse Bulldogs meegemaakt die echt niet met zich lieten sollen.
4 tot 6 weken is tegen mij gezegd.
Dat was ook wel zo.
Mijn reuen vochten onderling 1e keer door loopse teef
Ik heb ze laten castreren en daarna hebben ze niet meer gevochten. Ik heb ze alle 3 laten castreren omdat degene die begon de andere reuen bleef aanvallen toen hij alleen gecastreerd was
Edit: eerst doormiddel van chemische castratie uitgeprobeerd dit pakte bij mij positief uit
Je reuen zijn volgroeit. Castratie geeft dan minder problemen. Waarom dan kiezen voor het injecteren met chemische middelen?
Medicatie voor dieren wordt minder getest dan medicatie voor mensen en toch wordt steeds meer duidelijk dat de anticonceptie pil voor vrouwen veel nadelen heeft in het hele lichaam. Van het ontstaan van overgewicht en een verminderd libido tot een verhoogd risico op kanker en trombose (longembolie en herseninfarct). Over de gevolgen van chemische castratie van een reu is nog niet zo veel bekend.
Als de mannelijke hormonen bij een reu voor problemen zorgen zou ik dus liever kiezen voor het mes dan voor gif.
Vanaf blz 20 http://felcan.nl/wp-content/uploads/2016/08/hondendag2012.pdf
Hier, wat kennis. Hoef je wat minder dramatisch te doen. Met je gif.
"Gif" is altijd tijdelijk, het mes is definitief en daar kun je nooit op terugkomen. Zeker als je twijfelt is dit echt geen slechte optie. En dat is wat TS doet, twijfelen. Mes kan altijd nog. En het weghalen van hormonale invloeden is sowieso iets wat niet goed is, anders werden alle reuen wel zonder hormonen geboren. Maar soms... moet je roeien met de riemen die je hebt. Het zo laten geeft gegarandeerd meer problemen. Dan kun je het altijd beter tijdelijk iets doen en je plan eventueel bijstellen dan definitief is mijn mening.
Je haalt ook dingen aan over negatieve effecten van de pil op mensen ik zie niet hoe dat relevant is dit gaat over honden. Even cru gezegd een hond heeft een veel kortere levensverwachting. Fijn dat ze bepaalde negatieve effecten van de pil bij mensen hebben gemeten (er zijn ook positieve!) met een levensverwachting van pak em beet 75 jaar. Stel dat diezelfde stoffen ook in zo'n hondenspuit zitten en na een gebruik van twee a drie decennia (dit zijn termijnen waarover je praat bij menselijk onderzoek) ook schadelijk zouden kunnen zijn in een hondenlichaam in die tijdsspanne. Nou wat dan? Volgens mij is je hond dan al zeker 15 jaar overleden. Alleen daarom al kun je het niet vergelijken.
Wat een onzin lees ik allemaal: Aangeleerd gedrag? De geur niet laten opnemen...?
Het is géén aangeleerd gedrag, maar puur een hormonale kwestie - de hormonen nemen je hond helemaal over en hij is zichzelf niet meer, totaal geobsedeerd. Behalve vechten bestaat de kans dat hij jou bijt of een ander, of een andere hond. Ook lopen veel honden die een loops teefje ruiken weg op zoek naar het loopse teefje, met alle risico's die daarbij horen. Voor zover het aangeleerd gedrag kan zijn, zal je hond er misschien wel een beetje blijven reageren op het tegenkomen van een loopse teef, maar het obsessieve en de agressie blijven uit, en op het moment dat je verder loopt, is het ook klaar en vergeten - dat is althans mijn ervaring met mijn hond.
Uit de geur houden door niet toe te staan aan plasjes te likken is echt onzin. De geur van een loopse teef kan op kilometers afstand worden opgepikt door een hond. Er is een reden voor dat er bijvoorbeeld in Spanje (waar men veel meer buiten leeft en dus ook de honden) zoveel honden weglopen en gaan zwerven...
Ik denk dat je een hele goede afweging moet gaan maken tussen de risico's van zich losrukken en overreden worden door een auto, een bijtincident waardoor je in de toekomst je hond zult moeten laten inslapen en de medische risico's die aan castratie kleven.
Idd een keer een chemische castratie proberen.
Heeft hier toen ook geholpen, vooral met het gedrag waar mijn reu zelf last van had. Teveel onrust, en daardoor altijd wat te mager. Steeds maar op zoek en pieperig en soms van geilheid niet kunnen eten.
Heel belangrijk! In het begin kan het gedrag juist verergeren, mijn reu die nooit vocht was de eerste twee weken een ramp. Willen vechten met alles. Dus als je het doet, let daar aub op met je andere hondje! Dan kunnen ze zelfs binnen ineens gaan vechten.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?