je bent niet alleen
Zelfs toen ik op de zetel lag na mijn operatie en mijn ma kwam helpen om de pups de fles te geven, was ik bezorgd, en ik zat er dan met ijn neus boven op
Haha ja maar dat is waarschijnlijk wel het meest voorkomende dat de hond het wel naar zijn zin heeft hoor. Maar je moet het kunnen aannemen, vertrouwen hebben. En ik heb het gewoon niet. Echt erg. Want eerlijk soms zou het wel eens gemakkelijk zijn. Ik laat hem nog liever een aantal uren alleen thuis. Vind ik nog meer te vertrouwen. Maar aan mij moet je geen voorbeeld nemen.
Eigenlijk is dat best wel lastig hè zo zijn...
Mijn familie woont voor een deel in Engeland en een hond meenemen daarheen voor een weekend familiebezoek is lastig.
De eerste keer ging ze naar een kennel en dat beviel goed. De tweede keer dus weer daarheen maar toen is daar iets gebeurd waardoor ze opeens bangig was dus dat niet meer. Toen die oppas die me was aangeraden door andere mensen met honden. Sindsdien lang niet op familiebezoek geweest om die reden. Later nog één keer bij mijn eigen vriend die ik daarvoor niet had en de laatste keer bleef mijn oudste thuis. Maar vriend en dochter moeten daar vakantiedagen voor opnemen omdat zij ook in het weekeinde werken. Gevolg is nu dat ik gewoon heel moeilijk naar mijn familie kan. Verder gaat ze gewoon overal mee naar toe. Ik boek geen vakantie waar honden niet toegestaan zijn.
Een goede oppas zou dus echt welkom zijn. Mag zelfs in mijn huis als ze dat willen.
Goh ik heb er geen last van
Ik denk zelf dat mijn hond een zegen is voor een oppas
Alles kan en mag op die ene restrictie na al is daar nu ze oud is geworden wel bijgekomen dat ze goed op moeten letten dat het niet teveel voor haar is. Borders geven dat zelf niet aan namelijk.
Spelen (met mens en hond), sport, modder, zwemmen, wandelen (zelfs kort fietsen als het moet), op bezoek, naar een rustige kroeg, terrasje pakken, met de auto ver weg, maar als je wilt ook korte wandelingen met veel bankhangen en heel veel knuffelen... als het ijs gebroken is. Alles kan en mag. Van mij mogen ze zelfs een proefles bij een hondenschool/schapendrijven pakken als ze dat leuk vinden. Wil ik zelfs voor ze betalen.
Droom oppashond, toch?
Mijn vaste oppas is mijn moeder en die kan als ik weg ben ook alles met de hond. Zij past altijd in mij huis op. Neemt haar wel eens mee naar haar huis en dat vind ze allemaal prima. Maar ben ik thuis dan gaat Shadow voor geen goud mee met mij moeder of iemand anders. Ik kan haar dus ook niet afzetten bij mijn moeder want dan is ze in paniek als ik weg ga. Terwijl als ik thuis vertrek is het wel goed.
Toen ik thuis zat met een knie operatie moest mijn moeder haar uitlaten terwijl ik thuis was. Dat was echt drama in het begin. Ze wilde echt niet mee. Uiteindelijk ging het goed en als ze een poep en plas had gedaan wilde ze ook meteen terug na huis.
Shadow blijft heel soms wel is bij mijn moeder slapen als ik ga stappen. En omdat ik dan laat vertrek komt ze Shadow al optijd halen. Dan moet ik gewoon even voor 5 minuten de deur uit en doen alsof ik weg ga en dan kan mijn moeder Shadow meenemen en is het prima. Maar het lukt dus niet als ik binnen blijf. En vandaar dat ik ook mij hond nooit na een oppas zal doen. Ik vertrouw daarin ook niemand anders mijn hond toe. Mijn kindje en het breekt mijn hart als ze zich niet goed voelt bij een ander. Dus alleen mijn moeder vertrouw ik haar toe.
Ja snap ook niet dat men dat niet ziet van je
By the way .... ik voldoe wel aan alle punten mag ik oppas zijn van Je?
Ooh ja jou vertrouw ik wel
Ik denk dat een goede oppas echt wel een belangrijk punt is en ik begrijp het punt van Luz ook echt wel. Het gaat er om dat bepaald gedrag wat jij niet wilt hebben, wordt aangeleerd.
Onze katten hadden een oppas toen wij op vakantie waren die ze op het aanrecht eten gaf. Waarom vraag je je dan af, want ze hebben gewoon allebei hun eigen rustige plekje in de bijkeuken en dat hebben we ook duidelijk besproken. Dit was voor drie weken.
Toen wij terug kwamen hadden we dus twee katten die continue op het aanrecht sprongen, terwijl ze dat nooit deden. Eten kunnen we sindsdien niet meer veilig op het aanrecht laten liggen, terwijl dat vroeger wel kon. Natuurlijk wordt het gedrag bevestigd, doordat zij succes hebben, maar het gedrag is ontstaan tijdens de aanwezigheid van de oppas, ruim vijf jaar geleden.
Tis net als met Kids.... je geeft ze de hoofd lijnen ... zus en zo .... maar het zou eh .... zelfs als de Kids hier met de honden zijn Is het toch net iets anders .... dat kan ook niet anders.
Maar totaal verpesten van ... nee ... daar geloof ik niet in
Anny ... het verhaal in de kelder vind ik wat anders .... dat Is dan een angst die gecreëerd Is wat weer veel moeilijker Is terug te draaien maar een weekend elders iets krijgen wat ze thuis niet krijgen ....
Wellicht weer doen alsof het een pup .... doen zoals je het toen gedaan hebt.
Ik heb nu onlangs uit dringende nood, een hondje van wandelmaatje bijgehouden twee weken.
Zou ik mijn Lance naar die mevrouw dan ook doen ? NEEN hoor ...ze is doodbraaf maar veel te nochalant en let nooit erg op als ze wandelt. En dat is heel gevaarlijk.....
Het is dat haar Snoopietje zo een schatje is voor mij geen probleem, en ze pastte zich gewoon aan aan andere etenstijden en nieuwe bevelen.
Als Amber nu HP opent, gaat ze superblij zijn met zoveel notificaties. Om dan te zien dat er geen enkel voor haar zijn :x
Amber is gast.. Die krijgen geen notificaties.
En wij zien niks van Amber. ..
Oh oeps, haha. Foutje van de firma :D
Het aantal reacties op haar postje dan* :)
Elk aangeleerd gedrag kan afgeleerd worden.
Hier ook een klant die telkens snoepjes uit haar handtas haalt voor aan mijn honden te geven.
Gevolg was dat de honden bij haar volgende bezoek weer klaar stonden om iets te krijgen natuurlijk (en bij elke dame met een handtas)
Maar een gewoon "neen" moet toch genoeg zijn om het gedrag af te buigen.
En dat is hier ook genoeg, zelfs neen schudden met mijn hoofd is dikwijls genoeg voor hun.
Klant mag van mij gerust geven, ik weet dat mijn honden luisteren als ik nee zeg.
Ik snap niet dat als men jaren hondenclub met zijn hond doet, dat men zo'n hond het commando af of neen thuis niet eens kan aanleren.
Eten pikken van het aanrecht afleren daar zijn toch ook genoeg trucs voor om dat af te leren.
Gelukkig heb je geen bullterriers
Geweldig!
Jij kan niet weten of ik daar geen ervaring bij heb.
Heb je bull terriers? Leuk, foto!
Hoezo leer je dan iets af als je telkens weer "Nee" moet zeggen? Dat is toch hetzelfde met mijn hond? Als ze bedelt stuur ik (of bij wie ze dat doet) haar weg en dat doet ze dan ook. Het is niet dat ze niet luistert maar dat ze in 4 van de 5 keer dat wij iets eten dus weggestuurd moet worden. Dat hoefde eerst helemaal niet want ze deed dat niet. Met steeds "Nee" zeggen zorg je dat het gedrag op dat moment stopt maar de volgende maaltijd probeert ze het dus weer en moet je weer "Nee" zeggen. Je hebt dus niets afgeleerd.
Je noemt nu het aanrecht. Daar kan ze gelukkig niet bij. Maar hoe leer je een stelende hond af om eten van de eettafel, salontafel, bank of anderszins te pakken op het moment dat jij daar niet bovenop zit of zelfs niet in de kamer bent? Dat je het dus niet ziet gebeuren? Als ik aan tafel zit en ik zie haar al denken; "Zal ik...?" dan hoef ik haar maar aan te kijken en ze draait zich al weg. Maar dan zit ik er dus bovenop en zie het aankomen. Loop ik de keuken in als er eten op tafel staat, dan roep ik haar mee maar ook dat is voorkomen en niet afleren.
Ervaring zei ik, Hannah
In opvang gehad.
Ik vond ze op de meeste punten echt niet koppiger dan sommige andere rassen.
liz: samen eten? bak eten voor de hond en gezin rond tafel. Hond is klaar, moet daarna wachten op haar plaats.
Inderdaad. Je stopt iets met een commando, maar de motivatie blijft gewoon bestaan. Daarom keert het elke keer weer.
Een gedrag, dat belonend is geweest, weer afleren is helemaal niet gemakkelijk. En ik kan er best inkomen dat het niet lukt, zeker als het om voedsel gaat.
Maar wel als je een ander soort beloning in de plaats geeft.
Vb haar eigen eten geven.
Voor mij geen oplossing. Buiten dat het gewoon lastig is met een hond die je overal mee naar toe neemt (ook uit eten) en met een gezin waarbij nogal eens op verschillende tijden gegeten wordt, moet mijn hond echt rusten na het eten om maagdraaiingen te voorkomen. Ze krijgt haar grootste portie dus in de avond voor het slapen gaan. Zo laat zijn er geen redenen meer om opeens de 'aanknop' aan te zetten door geluid, bezoek of wat dan ook. Ik wil haar gewoon in de avond gezellig bij ons hebben en haar niet moeten opsluiten in de bench als er onrust is.
Daarnaast; Ook dan leer je het niet af maar geef je juist toe. En ik ben bang dat dat het gedrag alleen maar stimuleert op het moment dat het dus niet kan. Als mijn dochters moeten werken in de avond, dan moeten ze gewoon vooraf kunnen eten en niet verbannen worden naar een keuken of zo omdat de hond anders gaat bedelen.
Het blijft hier dus gewoon bij wegsturen.
Tja, als je niks wil uitproberen.
Dochters zouden ook gewoon enkele korrels in haar bakje kunnen leggen voor ze zelf beginnen te eten en daarna bevel neen als ze komt zeuren.
Zo leer je de gewoonte (want bedelen is niets meer dan een gewoonte) af en leer je andere gewoontes.
En voor maagkantelingen te voorkomen is het ook beter om geen te grote porties in één keer te geven.
Makkelijkste is altijd ervan uit gaan wat de hond zelf wil en dat met trucjes ombuigen naar iets wat wij zelf willen.
Jouw nieuwe pup gaat waarschijnlijk haar gewoontes overnemen.
Dat is afleiden, niet afleren. Nog steeds bestaat de koppeling: Mensen aan het eten - beloning voor de hond in de vorm van eten. En zal ze dus reageren als ze mensen ziet eten.
En toch werkt jouw methode blijkbaar niet: al 8 jaar bezig....
De jouwe ook niet dus dat is om het even.
Punt blijft dus: Oppas houdt je gewoon aan de instructies van de eigenaar. En zo zijn we weer ontopic.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?