Owjeetje dan moeten wij als we jullie zouden tegenkomen tijdens het wandelen wel met een hele grote boog om jullie heen moeten lopen
Het liefst nog omdraaien als ik jullie op tijd zie want daar is de mijne niet tegen opgewassen tegen zulke monsters
Hoe honden kunnen verschillen , zelfs van hetzelfde ras.
Hoe yorkies bijvoorbeeld tekeer kunnen gaan.....
Mijn vorige york had een rubberen aap. Twee benen, twee lange armen, normale aap dus.
Hij schudde die woest grommend altijd heen en weer, en smeet die dan heel de ruimte door. Op de duur ....slechts één arm bleef er nog over .
Ben de aap eens een maand gewoon kwijt geweest, vond hem met afbreken van de kerstboom.
en Lance die doet gewoon NIKS met zijn speeltjes.
Haha, wat een stouterik zeg!
Daya "knuffelt" enkel met haar knuffels.
Mijn handschoenen moeten wel altijd "dood". Laatst stond ze er nog in een speelbuiging mee te schudden naar een Jack Russel.. Bijna gevaarlijk roedelgedrag uitgelokt..
Verrek, is zo een muilkorf toch nog ergens goed voor. Nooit meer koude handen!
Haha dan heeft die stier geluk dat hij elke keer nog opgelapt kon worden. Al moet hij dan wel geamputeerd door het leven.
De mijne is ook gevaarlijk. Ik heb er bewijs van. Zie filmpje
Pas maar op voor mijn zus.......n dat is echt zo !!
:") heee wat n lekkere berg stink..
Dood stink!! Dood!!
Het bergje stinkend hooi is nog niet dood genoeg. Ze denkt ik zal het is een handje helpen
Aahhw wat een lieverd!
Puk die gooit het ene moment met haar knuffels en het andere moment schud ze ze 'dood' en het volgende moment ligt ze er ook lief mee te knuffelen. Zeer complexe relatie heeft ze ermee hahaha
Hahaha zo mooi hoe ze simpele dingen zo leuk kunnen vinden, zoals een handschoen. Ging die jack erop in? En is de handschoen nu in 2 getrokken? 'Ik koude poten, jij koude handen baasje!'.
Hahaha ja dit is ook herkenbaar. Gedroogd gras, slierten van boomschors. Alles moet hier geschud worden. Het liefst zo erg dat ze zelf helemaal onder zit.
Mooi tuig btw!!
Jaa arme stier... een hoorn minder. Nu maakt ie helemaal geen kans meer tegen Puk.
Ik denk dat dat ook te maken heeft moet hóe het wordt gezegd. Er is een verschil tussen 'ik vertrouw stafford-achtige honden niet want daar heb ik al verschillende slechte ervaringen mee gehad' en 'alle stafford-achtigen zijn niet te vertrouwen'.
Verschrikkelijk trouwens dat je zo'n angst hebt dat je niet graag mee uit wandelen gaat met je hond. Ik kan me voorstellen dat als ik ergens zou wonen waar ik regelmatig eigenaren tegenkwam met loslopende agressieve honden van een bepaald type, dat ik ook huiverig wordt.
Gelukkig nog maar één keer meegemaakt dus ik zie dat soort figuren als een uitzondering. Ik met mijn hond aangelijnd en aan de fiets, en die rotzak los met zijn baasje 100 meter verderop, dit alles in de binnenstad. De eerste en enige keer dat ik heb meegemaakt dat mijn hond (nota bene een grote witte herder) werd gezien als een prooi. Gelukkig net op tijd mijn fiets ertussen gekregen. Uiteraard aangifte gedaan.
Hoe erg je het probleem met 'gevaarlijke honden' ervaart zal dus vast ook erg afhangen van waar je woont. Ik kan me met de grootste moeite van de wereld niet voorstellen dat het zo'n groot probleem is, maar ik weet van hondeneigenaren 20 km verderop dat ze het als een enorm probleem zien.
Mijn grootste punt van kritiek is eigenlijk dat men handelt zonder dat er goed onderbouwde data beschikbaar is.
Even een stap terug. De RAD is destijds afgeschaft omdat deze niet het beoogde effect bereikte, namelijk het terugdringen van de hoeveelheid bijtincidenten in Nederland. De toenmalige minister stelde vast de lokale overheden middels de Algemene PolitieVerordening (APV) voldoende handvatten hadden eventuele misstanden in goede banen te leiden. De meeste gemeentes hebben het probleem daarna verlegd naar de politie die vervolgens eigenlijk niet zo heel veel mee hebben gedaan. Op de bulk aan serieuze zaken en incidenten waar de Politie mee te maken heeft stellen bijtincidenten, hoe treurig en ernstig soms ook, niet zo heel veel voor.
Nu ligt er dus een advies om structureel bepaalde soorten honden als gevaarlijker te bestempelen als anderen. Er bestaat "het idee" dat het aantal bijtincidenten is toegenomen. Dit terwijl er nog altijd deze gegevens niet structureel worden verzameld in Nederland. We gaan dus een advies of regels presenteren zonder dat hier daadwerkelijke gegevens aan ten grondslag liggen. Ik hoop dat ik niet de enige ben die dit pure waanzin vindt.
Begin eens met structureel informatie verzamelen. Stel een protocol op voor politie- en hulpdiensten aan de hand waarvan data verzameld kan worden. Kijk daarbij niet alleen naar ras (hoeveel rasloze honden zijn er wel niet?) maar ook naar formaat, gewicht, leefsituatie en de situatie waarbij het incident plaats vond. Dit is essentiële informatie als een je gedegen analyse wil maken over bijtincidenten. Misschien komt hier namelijk wel een heel ander beeld in naar voren als in de media wordt gepresenteerd.
Op basis van die informatie kan dan een advies gedaan worden over hoe de hoeveelheid bijtincidenten kan worden terug gedrongen en of er bepaalde types honden strenger toezicht behoeven.
* APV: Algemene Plaatselijke Verordening
Voor de rest helemaal met je eens trouwens.
Nee hoor, je bent niet de enige.
Ben niet ingelogd zie ik.. maar ik vraag me af. Moet mijn hond dan ten alle tijden een muilkorf om buiten of alleen in losloop gebieden?
Dat zullen we pas weten als het zover is.
Volgens het advies wat er nu ligt geldt de muilkorf alleen voor losloopgebied.
En verder kort aanlijnen.
Zover is het niet, de verkiezingen komen eraan, zelf denk ik na een bijtincident dat er strenger wordt ingegrepen, en dat geld voor iedere hond na een bijtincident.
Klinkt als een leuk onderwerp voor een romannetje.
De Jack gaf weinig reactie. Ze waren allebei aangelijnd en er zat zo'n 5-8 meter tussen. Volgens mij had de Jack zoiets van "Doe niet zo mal.." Handschoenen piepen ook niet hè...
Mijn handschoenen zijn trouwens nog heel. Daya sloopt niets, ze trekt het alleen uit (zo ook mijn sokken en sloffen). Ze draagt onderweg ook graag iets in haar bek.
https://www.linkedin.com/pulse/wat-definieert-een-hoog-risico-hond-ir-ineke-r-van-herwijnen
Zou dit dat een goede uitleg zijn?
Hahahaha ja. Gaat er hier erger aan toe dan bij GTST. 'Puk en haar knuffels'...
Ohhh ik wil ook een hond die mn sokken uittrekt hahaha. Wel alleen als het nodig is, niet zomaar op de dag.
Zo mooi .. die honden die zo trots zijn als ze iets dragen!
Waar zitten de Duitse Herders op deze lijst?
Ikzelf ken zo al vier mensen die door een Duitse Herder gebeten zijn. Ik vind dat behoorlijk "gevaarlijk" dan. Ik, maar één gewone, normale persoon, ken er vier...
Ik vind het verkeerd, zulk een lijst. Men focust op de honden en dan nog niet alle rassen...
De focus moet liggen op de mensen, de bazen en daar moet wat aan gedaan worden. Er moeten zorgvuldig cursussen samengesteld worden, zodat mensen die een hond wensen, weten waar ze aan beginnen.
Om auto te rijden heb je een rijbewijs nodig. Om een hond te houden, zou het verplicht moeten zijn om cursussen te volgen én te slagen alvorens je een hond mag nemen.
De mensen die ik ben tegengekomen in mijn leven met honden die geen flauw benul hadden hoe een hond in elkaar zat. Mensen die een "impulsaankoop" gedaan hadden en de hond snel of iets later (rond de 8 à 10 maanden) dan maar naar het asiel brachten of herplaatsten.
Ook mensen die er wél over nagedacht hadden én huiswerk gedaan hadden, maar helaas, het hebben van een hond en alles wat er mee gepaard gaat onderschat hebben, en ga zo maar door.
En ik heb dan beroepsmatig helemaal niks met honden te maken, het is gewoon mijn vriend, mijn grote liefde.
Verontrustend is het als je al die mensen bij elkaar ziet...
PS: ik heb wel niet elke reactie meer gelezen, excuses als ik dus in herhaling val...
De uitleg over wat een 'gevaarlijke beet' inhoudt, mag dan wel kloppen, de lijst van rassen die ze eraan vasthangen niet. Er zijn heel wat meer rassen bijten op de manier die beschreven wordt, kijk maar naar de oertypes met hun stevige prooidrift en hun scheurbeet. Of naar de kuddewakers. Toch staan zij niet op de lijst. Dus ik heb de indruk dat de lijst er al was voor men er een goeie uitleg bij ging bedenken...
Ze bijt zo je hoofd eraf!
Ik heb in mijn leven vijf "hoog risico" honden gehad (als ik de Amstaff van mijn moeder meetel zes) en geen enkele van hen heeft ooit gebeten of aanstalten gemaakt om een mens te bijten.
Maar één van hen heeft wel eens honden aangevallen, wat volledig onze schuld was, omdat we tijdens haar opgroeien, de ernst niet direct hebben ingeschat. In het begin ging het immers nooit om verwondingen, dat is later pas gekomen, toen ze volwassen werd.
Als er toen een soort van cursus was geweest waar men in duidelijke taal duidelijk maakte waar het verschil lag. Wat "onzekerheid" bij een hond kan teweegbrengen, hadden we veel sneller ingegrepen dan nu. Nu was ze zo'n 7 maanden toen we begonnen in te zien dat dit geen toeval was, geen ongelukje... (wie wil tenslotte inzien dat zijn hond niet altijd zo lief is tegenover soortgenoten?)
Zij was ook de enige die "schudde" (later, als ze ouder was).
Mijn andere honden hebben ook nooit honden aangevallen, ze schudden wel een heleboel kussens en knuffels dood...
Mijn ras is gefokt om de prooi vast te houden tot de jager eraan komt. Ze zullen verpakken, als het nodig is, maar nooit gewoon lossen en terug naar de prooi toe gaan. Tenminste, dat was de theorie van de broers welke het ras gecreëerd hebben.
Natuurlijk is niet elke Dogo geschikt om te jagen.
Het is oneerlijk om de hond te verwijten voor iets dat de mens erin heeft gefokt om te kunnen jagen.
Dat wil ik dus zeggen! Omdat iemand ooit gebeten is door een Duitse Herder, wil dit niet zeggen dat ze levensgevaarlijk zijn. Ik ben ook ooit door één gebeten, eigenlijk was het meer een snauw die verkeerd afliep, ik had enkel vier schrammen op mijn been.
Mijn vader is ook ooit gebeten, dat was wél raak, hij heeft er een angst voor honden aan overgehouden, maar het is belachelijk om ze daarom te verslijten voor gevaren voor de samenleving.
Maar als dat de maatstaf is, mag hij ook wel op die lijst staan in het voorbeeld.
Hij staat er toch, op 3?
De duitse herder is een ras die nog in twijfel staat. Dat .be linkje met een lijst is niet officieel :')
Heb het plan in een internationale groep gegooid en de reacties zijn over het algemeen eigenlijk vrij positief. Liever ziet niemand een lijst met rassen, maar als er dan toch regelgeving komt, dan vinden ze de regels in dit plan fair. Met name de dynamische lijst, de evaluatie, en de verplichte cursus worden genoemd als pluspunt.
Toch vraag ik me af hoe dat dan gaat met een dynamische lijst en evaluatie.
Stel dat, geheel theoretisch, alle eigenaren van honden op die lijst zich aan die regels gaan houden
en het aantal bijtincidenten met die honden neemt niet af:
Dan zijn de maatregelen nutteloos denk ik?
of het aantal bijtincidenten met die honden neemt wel af:
Dan zijn die maatregelen nuttig en dan zou je ze juist gaan afschaffen?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?