Uit ervaring kan ik zeggen dat samen wandelen, maar ook samen slapen ook voor een band kan zorgen. Mijn hond was zo hyper, ik kreeg zelfs een verwijzing naar het gedragscentrum in Utrecht voor een adhd test. Dat heb ik niet gedaan, want er is weinig bekend over adhd medicatie bij honden op lange termijn en bovendien een leven lang medicatie is niet mijn eerste keuze.
Toen Dobby bij mij op bed mocht en we zo samen in slaap sukkelden werd hij een stuk rustiger.
Nu kan ik me voorstellen dat dat tussen twee honden lastiger is, want de pup slaapt misschien lichter en de herplaatser heeft dan misschien zoiets van "rot op ga slapen", of er kan strijd zijn over een kussen. Maar misschien zou het wel kunnen als een rustige knuffelsessie op de grond, met jou erbij? Dikke deken op de grond, jij op de grond en aan iedere kant een hond, en dan rustig liggen. Ervan uitgaande dat de herplaatser al het vertrouwen heeft om zo bij jou te gaan liggen. De enige 'maar' is dat er dan strijd kan ontstaan om jou, maar... jij ligt er ook nog bij. Je zou dan altijd de claimer weg kunnen sturen, bijvoorbeeld, of de hele lig partij afbreken in de trant van "geruzie = uit met de lol".
Bedankt voor het meedenken en de tips iedereen!
Zoiets kan natuurlijk niet. Je zit met een probleem dat een grote impact heeft op beide honden. Het gaat over hun veiligheid en hun welzijn. Dan moét je kunnen rekenen op de steun en hulp van de stichting die de hond bij jou heeft geplaatst.
Ik kan niet beoordelen of de stichting wel of niet doordacht te werk is gegaan bij de plaatsing, hoe het vragengesprek ging, het huisbezoek, het inschatten van de leefsituatie…
Ze hebben een hond van ongekende afkomst geplaatst bij een pup. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, maar het vraagt van de nieuwe eigenaar wel dubbele aandacht, energie en inzet. Een herplaatser vergt namelijk evenveel individuele begeleiding als een pup. Twee pups bij elkaar zou heavy zijn (en weinig fokkers zouden dit goed vinden), naar mijn mening is een herplaatser + pup samen is dit evenzeer.
Dus in hoeverre de stichting de hond weldoordacht heeft geplaatst, weet ik niet. Maar wat ik wél vind, is dat ze nu, in deze situatie, hun verantwoordelijkheid niet nemen. Jij én de honden hebben recht op goed advies en bijstand.
Heb ik het goed gelezen dat de hond van de stichting A.C.E. komt?
Is er dan geen huisbezoek geweest? En heb jij dan ook niet op een hele vragenlijst antwoord moeten geven?
Update: ik krijg eindelijk een mail van de gt.
(...) Een pup mag daar nooit de dupe van worden. Een pup moet je alleen maar positieve dingen laten meemaken. Het is enorm belangrijk dat een pup zorgenloos volwassen kan worden. Ik wist zowieso niet dat het om een pup ging!
Sterkte in deze nare situatie en ik hoop dat ACE snel met een passend oplossing komt.
Groet
Verkeerde info van de vrijwilliger meegekregen.
De medewerker heeft de pup ook gezien.
Ze had de vragenlijst nogmaals doorlopen bij mij thuis, om te controleren of het naar waarheid is ingevuld.
En wat nu? Gaat deze gt dan langskomen? Heeft ie nu plots ander advies? Is dit een betrouwbaar iemand?
Weet ik niet. Word niet gezegd in de mail. Langskomen doen ze niet gratis, alleen mailen en bellen. Dat zou misschien de reden zijn waarom hij dit niet voorsteld.
Een betrouwbaar iemand vind ik het allang niet meer. En ik ben, na het slechte advies, eerlijk gezegd ook niet geïnteresseerd in het advies wat deze gt mij nog kan geven.
Duidelijk. Zoals door mij en andere forumleden ook al aangegeven.
Is dit de GT, die door de organisatie (= geen stichting) is aanbevolen? En had deze GT van de organisatie verkeerde info over jouw situatie doorgekregen en adviseerde daarom laten uitvechten?
Dit is ongeacht de situatie en leeftijd van de honden sowieso een absurd advies.
nee ik zou daar zeker ook geen vertrouwen meer in hebben
heb je al besloten wat je nu wil doen? Sterkte want dit is niet makkelijk allemaal.
@Loesje, Juist organisatie ipv stichting.
Kan je die medewerker contacteren?
Vanmiddag werd ik gebeld. Ze gaan haar herplaatsen, het gaat wel moeilijk zijn. Want het kan lang duren.
Ze zei: Als ik het zo lees, heeft jou pup ook een dominante aanleg..
Pff gelukkig is dit stukje in ieder geval opgelost.
Nogmaals bedankt voor het meedenken iedereen!
Succes met de laatste loodjes. Fijn dat ze gereageerd hebben!
Als ze het zo léést?
Dus niemand van de organisatie komt bij jou thuis polshoogte nemen? Het gedrag van de hond in zijn omgeving kaderen?
Wat jammer zeg, dat ze op deze manier de hond herplaatsen. Dat lijkt me het dier ook niet ten goede te komen...
Ik wens zowel jou, de pup, als de herplaatser sterkte toe! Ik hoop dat ie goed terecht komt!
Ze zouden wel langskomen.
Maar ik had al gezegd, ze zullen de situatie zien zoals ik het uitgelegd had. En het lijkt mij ook beter als ze echt herplaatst word.
Zovaak vechten, mijn pup is van op dr rug liggen. Naar weten hoe ze van zich af moet bijten gegaan.
Continu bloed op de vacht van beiden...
Ik vind dat het al ver genoeg is gegaan zo.
Kan lang duren ? Hoe lang is lang ?
Sorry, ging wat mis met quote.
Weken tot maanden, want alle gastgezinnen en opvangcentra's zitten vol met honden van het ace die -weer- herplaatst moeten worden.
Dus als je pech hebt...maanden ? Dan zorgen dat je ze echt apart houdt......zet een traphekje ervoor zodat ze elkaar kunnen zien, laat ze apart uit, als het maanden gaat duren, misschien er toch dan aan gaan werken dat ze elkaar goed gaan verdragen ?
Is dat wat ze zeggen? Dan moeten ze misschien eens even een tijd geen honden naar NL vervoeren!
Dat of de organisatie, voorlichting en observaties moeten beter.
Triest voor de honden die wel lief zijn, en waar baasjes goed gezelschap aan kunnen hebben.
wat vreemd allemaal, een "gt" die advies geeft zonder te weten over welke honden het gaat. (Al had het advies zowiezo fout geweest natuurlijk, om welke hond het ook gaat).
Mij is ook nog altijd onduidelijk waar de hond nu vandaan komt voordat hij bij jou was, uit een asiel, vanuit een gastgezin of anders?
Is er geen noodopvang dan voor als het niet gaat, hebben ze niet vele gastgezinnen die in kunnen springen. Arme hond, wat een gesol toch... je zal er maar afhankelijk van zijn.
In elk geval uit elkaar houden zodat beiden zich in elk geval nog enigszins veilig kunnen voelen.
hmm ik zie dat anders, alle honden zijn lief, het zijn de mensen die falen
Ze komt uit een asiel van het ace.
Als ik haar moet geloven zitten die ook vol.
Of ze moeten misschien plaatsen vrij houden voor honden die zij "extremer" vinden.
Zo bedoelde ik het niet.
En zo denk ik er inderdaad ook over.
Honden die uiteindelijk zulk gedrag krijgen dus.
- ik heb niet het hele topic gelezen-
Het bepalen van de rangorde gaat er meestal niet zo vriendelijk aan toe, maar meerdere keren tot bloedens toe vechten vind ik te ver gaan. Blijkbaar is geen van beiden van plan om op te geven, waardoor het flink uit de hand loopt. Ik zou je dus echt afraden om ze het uit te laten vechten. Ik zou juist proberen om ze wat ruimte te geven. Je husky pup vind de dalmatiër waarschijnlijk maar een indringer en de dalmatiër zit waarschijnlijk niet op een stuiterbal te wachten. Als ze geen eigen plekje voor zichzelf hebben waar ze even weg kunnen kruipen kan de spanning flink oplopen, wat uiteindelijk een gevecht tot gevolg kan hebben.
Ik vind advies van de stichting raar: je kreeg een hond die wat probleempjes hebt en een pup die zijn grenzen nog niet kent en die moet je laten vechten?. Ik bedoel dit niet vervelend naar jou (het ligt ook niet aan jou), maar ik snap niet dat ze deze hond aan jouw gegeven hebben. Een pupje van 5 maanden is nog erg beïnvloedbaar en daarom is het heel belangrijk dat ze contact hebben met stabiele volwassen honden, waar ze goed gedrag en goede hondentaal van kunnen leren. Het klinkt voor mij of de dalmatiër niet erg tolerant is naar andere honden en dat er nog veel werk te doen is aan het gedrag naar andere honden. En dat terwijl je al een puppy, dus andere hond, in huis hebt die ook nog veel moet leren. Het is gewoon een hele slechte timing
Ik vind normaal dat een baasje zijn uiterste best moet doen om te zorgen dat alles goed komt, maar soms moet je je afvragen of dit zin zal hebben. Ik zou naar een gedragstherapeut gaan voor advies, want als je honden elkaar niet liggen omdat ze te verschillend zijn (waardoor ze elkaar niet goed begrijpen) is er een grote kans dat je dit niet kan oplossen.
Als je honden blijven vechten zou ik toch even contact op nemen met de stichting om te gaan kijken voor een nieuw thuis voor de herplaatser :(
Succes!
Nog zo'n intelligente opmerking die bewijst dat ze daar totaal niks kennen van hondengedrag.
Als ik jou was zou ik echt niet afwachten.
Mij lijkt het toch of jij met een ernstig noodgeval zit.
Hond in de auto en naar daar brengen of naar een ander asiel.
Ps: honden hoeven niet te vechten voor hun rangorde. Die ruiken dat in enkele seconden van elkaar.
Die rangorde worden ze bij geboren en kan nooit veranderen.
Vandaar dat gevechten nooit om rangorde gaan.
waar is dat asiel, in Spanje toch? Ik snap wel dat ze haar nu niet naar Spanje willen terughalen, nog eens zo'n reis, dat doe je een hond niet aan.
Ik hoop dat er snel een oplossing komt.
Er wordt zelf buiten op neutraal terrein gevochten. Dat is geen goed teken.
De dalmaat voelt zich duidelijk niet prettig.
Het lijkt me voor deze hond niet te doen, om te wennen aan deze situatie. Een situatie met een jonge hond, waar ze zich kennelijk zeer bedreigt door voelt.
Los van alle risico's, lijkt het me voor de dalmaat veel beter in een gezin zonder andere honden geplaatst te worden, zodat ze kan wennen aan een huiselijk bestaan.
Geen idee wat ze ooit heeft meegemaakt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?