Hoi! Ben al even niet meer hier geweest maar heb toch even advies nodig.. Bea is sinds een paar maanden aan het binnen plassen tijdens de nacht. Bea is een gesteriliseerde teckel van bijna 7 jaar. Eerst was het eens een keertje maar dat kan natuurlijk altijd eens als de nood hoog is. Ondertussen is het al dagelijks en meer dan 1 plas per nacht. Ze drinkt sinds een maand of 2 ook veel meer dus zijn we bloed gaan laten testen en daar kwam beginnende suikerziekte uit. Vandaag ben ik terug moeten gaan met een deel urine staaltjes om te kijken hoe en wat en of er met insuline begonnen moet worden of dat dieetvoeding voorlopig voldoende gaat zijn. Nu ben ik eigenlijk bang dat dat binnenplassen ondertussen een gewoonte is geworden en vraag ik mij af hoe ik dat moet gaan afleren of oplossen, mocht de overstap naar andere voeding of insuline niet helpen. Er zijn wel wat veranderingen geweest en Bea is erg stress gevoelig dus ik wil niet alles op de mogelijke suikerziekte steken. Maar de veranderingen zijn al langer geleden. Verandering 1: vorig jaar juli zijn we verhuisd. Verandering 2: Ik doe de vaste nachtdienst sinds einde 2015, dus zij en Kyro zijn alleen in de nacht, voorheen sliepen ze bij mij boven, nu gaan ze in de dag mee slapen. Verandering 3: Met Kerstmis is er een kat bijgekomen. Maar dat loopt eigenlijk heel goed en ze zijn alledrie maatjes geworden! Maar de nachtdienst loopt dus al anderhalf jaar en is dus al vrij lang. De verhuis is ook al 8 maanden geleden en toen de kat aankwam plaste ze al binnen. Ik sluit deze zaken niet uit maar de periodes lopen dus niet echt samen. Nu hebben we een vrij groot tapijt gelegd in de woonkamer, wat ondertussen ook al een plaszone is geworden. Die kunnen we binnenkort dus gaan weggooien vrees ik. Ik zou haar het graag willen afleren maar ben er dus niet in de nacht.. Ik zou een hekje kunnen zetten tussen de keuken en woonkamer maar ben bang dat ze dan in de nacht gaan piepen en blaffen. Daar zullen de buren niet blij mee zijn natuurlijk. Een bench vind ik ook al niet zo een prettig idee.. Het punt is dat ze in het weekend tijdens de nacht, als ze mee naar boven gaan, dus niet in de slaapkamer plast, en het aantal uren zijn dan langer dan de tijd dat ik werken ben. Als ze door de dag bij mij in de kamer slapen dan plast ze ook niet binnen. Als ik echter een uurtje of 2 weg ben op visite ofzo dan is de kans wel groot dat ze op het tapijt heeft geplast. Ik denk dus dat het eerder een soort verlatingsangst is? Begin daar dan maar eens aan.. Wat is jullie advies?
Oh ik zie dat ik niet ingelogd was? Het topic heb ik dus geplaatst
Welke voeding krijgt ze?
Wanneer is het in huis plassen begonnen?
Ai Sammy....weer een gesteriliseerd hondje dat incontinent wordt.
Wanneer heb je haar laten steriliseren , voor of na haar 1e loopsheid ?
Haar dagindeling is dus helemaal omgegooid, dat samen met meer drinken ivm suikerziekte
ik denk niet dat het nu vaste gewoonte is geworden, ik denk eerder dat ze niet anders kan. Dat ze in de dag veel meer buiten moet kunnen ?
Niemand die in de dag , al is het maar eventjes thuis is ?
Ik kan spijtig genoeg niks goede raad geven hierin.
Misschien toch dat hekje een sproberen.....
Ben wel blij van je hier terug te lezen
met de kipkes alles ok ?
Qua voeding hebben ze lang op vers vlees gezeten, orijen en taste of the wild. Ze wilden dit echter niet meer eten op termijn... De laatste tijd krijgen ze royal canin, maar wel al een tijd voor het binnen plassen. Hoewel ik niet uitsluit of dat toch niet een oorzaak is als ik er zo over nadenk.. Rc staat natuurlijk bekend voor de vele smaakstoffen..
De uitslag is ondertussen ook binnen van de dierenarts en we hoeven gelukkig nog niet aan de insuline. Wel op diabetische dieetvoeding.
Vraag me af of ik ook niet terug naar vers vlees zou kunnen gaan?
Anny, ja ben blij even terug te zijn
Bea is belachelijk jong gesteriliseerd, denk zelfs al voor 12 weken. Maar dat heeft de eerste eigenaar gedaan. Ik ben de tweede, de eerste wou haar niet meer toen ze 3 jaar was.
Oh en ik denk niet dat ze incontinent is. Het zijn geen kleine ongelukjes, het zijn flinke volwaardige plassen!
Waarop is de diagnose gesteld?
Sowieso eerst door het feit dat ze erg veel begon te drinken. Heeft ze nooit echt gedaan. Het binnenplassen was daar denk ik wel een gevolg van.
Daarna nuchtere bloedafname. En daarin was dan een verhoging te zien.
Dan weer urinestalen: nuchter, net na het eten, 2u na het eten.
Moet er nog iets getest worden?
Niemand anders advies?
Of tips?
Aangezien het echt alleen gebeurt als ze alleen is zou ik idd toch aan angst bij het alleen zijn denken.
Aan de andere kant zijn dat, over het algemeen dacht ik, meer kleine plasjes.
Merk je dat ze als je thuis bent ook vaker aangeeft naar buiten te moeten?
Ik zou het in elk geval eens filmen als je weg bent. Op die manier kan je zien wat ze doet en er waarschijnlijk een hoop uit opmaken (en eventueel uitsluiten)
Ze zal niet snel aangeven dat ze moet gaan. Ik ben haar meestal voor. Ze gaan vrij vaak, ten minste om het anderhalf uur de tuin in en dan nog 2 a 3 wandelingen. Als ze echt moet dan begint ze eigenlijk te hijgen vanop de plaats waar ze ligt of zit.
Ja ik zou eens moeten kunnen filmen..
Het vreemde is dat ik haar al meer dan 4 jaar heb en dat ze dit nooit eerder heeft gedaan. Echt alleen is ze ook niet want Kyro en de poes Max is er ook bij.
Hoi Sammy,
Ik heb alleen binnenplas ervaring met een oppashondje, een gecastreerde jack russel van 15 jaar. Ik ben toen met hem naar de DA geweest en hij heeft toen een medicijn gekregen wat normaal voor teefjes is die incontinent worden na een sterilisatie of na een bevalling. Het was een flesje met vloeistof en daar zat een spuitje bij. Het werkte zeer goed moet ik zeggen! Hij heeft deze medicatie gebruikt tot hij op 18jarige leeftijd overleed.
Ik vond dit verhaal, misschien staat hier wat meer info;
http://www.dierenartsenpraktijkronner.nl/ziekten/hond/incontinentie.html
Ik hoop dat je een passende oplossing vindt voor je hondje. Is het misschien een idee om eens naar een Tweede Lijns kliniek te gaan? Dus niet naar een DA (net als huisarts voor mensen) maar Tweede Lijn (net als specialist in ziekenhuis voor mensen)? Daar heb je nl internisten etc. die meer kunnen dan een DA. Ik spreek uit ervaring maar dan met een ander probleem.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?