Hallo allemaal.
Ik heb even een vraagje.
Titteren mag dat alleen een gespecialiseerde arts doen.
Of mag dat ook een gewone dierenarts doen .
Mijn dierenarts wil het wel doen zegt ze . Als ik dat graag wil .
Hoop iets te horen .
Elke dierenarts kan de voor het titeren benodigde VacciCheck kit kopen bij NMLHealth.
https://www.nmlhealth.com/vaccicheck
Lijst van dierenartsen die met de VacciCheck werken
https://www.nmlhealth.com/verkooppunten
Zet een "vinkje" bij "Alleen dierenartsen die werken met Vaccicheck".
Met deze kit kunnen de antistoffen betreffende de cocktail enting (Parvo, Hondenziekte en Hepatitis) gemeten worden.
Een dierenarts met weinig titer ervaring zal geen lange termijn geven betreffende de bescherming.
Ik heb mijn hondje in 2014 door dierenarts Tannetje Koning laten titeren, die één van de eerste dierenartsen is, die zijn begonnen met titeren. Zij heeft een officiële verklaring in het paspoort van mijn hondje geschreven, dat hij tot 2020 voldoende antistoffen heeft betreffende Parvo, Hondenziekte en Hepatitis.
Met onze hond gaan we naar onze dieren kliniek. Ik heb de indruk dat een gewone dierenarts dit doet.
Onze hond word morgen 3 over een paar maanden inenten.
Dat wil ik niet dus ook titeren.
Het komt dan ook in het inentingboekje te staan.
Elke dierenarts die ent, zou kunnen titeren. Romeo is nu al in het 7de jaar niet ge-ent! Aangetoond nog steeds beschermd, door de titerbepalingen. Misschien wel levenslang. De titerbepalingen zijn sinds 28 januari 2016 wettelijk erkend in Nederland. Ik vraag me echt af, waarom kinderen niet levenslang ge-ent worden en honden dus wel. Dierenartsen zeggen niet graag: kom over 5 jaar maar eens terug, om te titeren. Scheelt in omzet. De titerbepalingen van Romeo staan in zijn paspoort met stickers, stempels, handtekeningen, omschrijvingen en data.
Mijn honden zijn dit jaar ook getitterd. In België wordt nog niets in het paspoort geschreven. Wij krijgen enkel de titterstaafjes mee of een foto. De Belgen wachten ( zoals altijd ) nog even af.
Ik ben naar een lezing geweest van Tannetje Koning en toen ik haar de uitslag toonde zei ze dat mijn honden levenslang safe zijn. Volgens de DA die ze getiterd heeft moet ik volgend jaar terug komen....
Ik denk er ook over om Pepijn te laten titeren, ook omdat hij raar reageert op inentingen.
Het is een bloedonderzoek he? Wat kost titeren eigenlijk?
Jantien, de prijzen van titerbepalingen varieren enorm. Ik betaalde iets van euro 68,50, dat was incl. titertest, bloedafname, laboratorium-onderzoek, body-check (hart, longen, bloeddruk ed). Tannetje Koning, dierenarts Oase dierenkliniek, die het land ingaat en dan titersessies geeft, doet dat voor een lager bedrag, ivm het aantal honden, die aangemeld zijn voor een titerbepaling. Veel dierenartsen sturen het bloed op naar een laboratorium en dan duurt het langer, maar is natuurlijk ook duurder. De titerbepaling, die in "eigen huis" gedaan wordt, is goedkoper en je kunt op de uitslag wachten. Ik had binnen een half uur de uitslag. Romeo is in 2009 voor het laatst ge-ent.
Ik was aan het zoeken waar tannetje dat allemaal komt doen, maar ik kan weinig vinden. Iemand een website voor mij?
Kan nl alleen haar eigen praktijk vinden.
Desnoods rijd ik daar naartoe, geen probleem, iets meer dan één uurtje rijden.
Op haar website staat (nog) geen planning. Vorig jaar stonden deze bij evenementen. Daar staat niets genoteerd. Je kunt bellen en vragen of Tannetje nog titersessies in het land gepland heeft of gaat plannen.
https://www.centrumoase.nl/index.php?page=Home&sid=1
Ik heb in 2014 bij Tannetje 50 Euro betaald. Ik had een afspraak in haar praktijk Centrum de Oase in Otterlo.
Ik denk dat ze ook een FBpagina heeft. Misschien langs die weg eens proberen ?
Ja ze heeft een facebook pagina, als je haar mailt krijg je snel bericht van dr....facebook....tannetje koning....in de zoekopdracht, heb je haar pagina.
Dankje Loesje en ingrid!
Dank je wel allemaal .
Duurt nog even voor pukje zijn inenting zou moeten hebben.
Dus ben mezelf alvast aan het oriënteren .
Maar hoe oud is jouw hond? Een pup zou ik eerst de entingen geven tot een jaar, en dan pas kijken naar titeren.
Een baasje, dat ik ken, heeft een hondje overgenomen, waarvan niets bekend was: er was geen paspoort. Het vorige baasje wist wel dat de hond, die iets van 5 jaar was, ooit alleen de 6 en 9 weken-enting gehad had, verder niets, ook niet de 12 weken-enting. De vaste dierenarts zei meteen de cocktail te geven, te ontwormen, een pipetje te geven en toen ze vroeg of er niet getiterd kon worden, zei de dierenarts dat dit onzin was. Ze titerde niet. Het baasje liet de hond elders titeren en het bleek dat hij compleet was beschermd! Hij had dus maar 2 onderdelen van de puppie-entingen gehad! Toen ik Romeo de 2de keer liet titeren, vroeg de dierenarts me, wanneer hij voor het laatst ge-ent was en toen dat 2009 bleek te zijn, keek ze me aan of ik een ontaard baasje was, maar dat veranderde toen hij nog steeds beschermd was. Ze titerde omdat ik het vroeg, niet omdat ze wilde zien hoe het met de antistoffen gesteld was. Ook zei ze me jaarlijks te titeren! Ze enten liever omdat je dan vaker terugkomt. Dat is de reden. Ik heb een heel lange zoektocht gehad om Romeo te titeren en uiteindelijk is dat gelukt. Een pension waar Romeo 2 1/2 dag noodgedwongen moest verblijven, accepteerde hem in eerste instantie met titerbepalingen, totdat hun dierenarts zich ermee bemoeide. Ineens was Romeo niet meer welkom, omdat hij een risico zou vormen. Honden die overge-ent zijn, zijn juist een risico voor mijn ventje! Ze eisen entingen, vaak omdat ze niet eens weten wat een titerbepaling is, dat deze in Nederland wettelijk geaccepteerd is en ze een getiterde hond moeten toelaten! Romeo is toen ondergebracht in een pension, waar ze hem wel accepteerden. Een volledig beschermde hond. Ze weten vaak niet eens, hoe om te gaan met titerbepalingen, net als dierenartsen en mocht bv blijken dat "hondenziekte" is teruggelopen, ze niet eens een separate enting hebben, alleen de cocktail! De dierenartsen zouden moeten adviseren te titeren, niet klakkeloos op datum de cocktail enten! Dus of de hond niets, 1, 2 of 3 onderdelen nodig heeft, ze enten ze alledrie! Dat vind ik schokkend. Het probleem met bv de rabbies-enting is, is dat de meeste Europese landen vasthouden aan entingen en dus bij de grens een rabbies-enting willen zien in het paspoort. Deze wordt ook op datum na 3 jaar ge-ent. Ik titer voor het paspoort en voor de body-checkup.
2 jaar geleden heeft Jazz de coctail gekregen. Dus wilde ik dit jaar titeren.
Van de fb groep heb ik begrepen dat dat is 2018 kan.Dat het nog niet hoeft.
Als hij de coctail vorig jaar had gekregen kon ik het in 2019 laten doen.
Mooi dan wacht ik nog een jaar.
Maar misschien wisten jullie dit al.
Lotje heb ik vorig jaar laten titeren en ze is beschermd tot 2020.
Alleen zit ik nog met het probleem van de ziekte van Weil.
Dat kan namelijk niet getiterd worden. Hoe doen jullie dat?
Laat je je hond wel of niet inenten? Ik heb nare dingen gelezen over de entingen en niet enten vind ik ook een groot risico.
Ik woon in een buitengebied maar mijn honden zwemmen niet maar toch.......ik hoor graag jullie reacties.
Vigo heeft vorig jaar zijn grote cocktail gehad dan moet hij ook in 2019 dan is hij elf jaar,weet niet eens of ik hem dan nog laat titeren.
Lotje,ziekte van weil,daar heb ik ook al behoorlijk over getwijfeld.
Niemand kan advies geven in deze.
De kans dat je hond de ziekte van weil krijgt is klein maar stel....
Ik neig naar wel,de zachte winters,ieder jaar het blauwalg ondanks dat mijn hond niet zwemt daar, wandelen doe ik daar vaak,veel schaduw als het heet is en bij mijn huis.
Ik ga naar drenthe op vakantie een huisje aan het water,ik durf het niet goed aan om de weil enting niet te geven.
Maar het is heel persoonlijk,het is afwegen van 2 kwaden,ik ken mijzelf,ik zou het mijzelf niet vergeven als mijn hond ernstig ziek zou worden door weil.
Ben ik inderdaad ook wel heel erg benieuwd naar. Mijn pup heeft met 6, 9 en 12 weken gewoon de standaard inentingen gehad. Moet je ook eerlijk zeggen dat er zoveel op je afkomt en ik er helemaal niet bij stil heb gestaan dat er ook zoiets bestond als titeren. Wel ga ik dit doen als hij bij 1 jaar weer entingen zou moeten hebben, eerst maar eens testen of dit ook echt nodig is ... Onze hond is geloof ik ook met L4 ingeënt voor de ziekte van Weil. Ook dit omdat ik toen dacht dat dit goed zou zijn. Op onze hondenschool is een hond aan Weil overleden. Advies was toen om je hond toch echt wel te laten enten..... maar is dat wel zo?
Wij hadden 2 honden jrt en spaniel.
De spaniel is in september gestorven door ouderdom.
De jrt ook van ouderdom 3 jaar geleden.
Vanaf hun 8e jaar heb ik ze nergens meer voor in laten enten.
De spaniel kreeg na de inenting rare verschijnselen dat op epileptie lijkt. Dus meteen niet meer gedaan.
Jazz is nog jong 3 jaar.
Bij hem ga ik nu al opletten.
Weil doe ik niet.
Hij zwemt niet drinkt buiten niet loopt niet door plassen.
Als we weggaan is het naar strand en geen bossen.
Weil werkt alleen maar in de zomermaanden en niet het hele jaar door. Tenminste ik begreep dat die enting beter voor de lente zomer gegeven kan worden,ja toch?
Affijn weil doen wij niet.
Pim als er een hond op de hondenschool zou overlijden aan weil,dan zou ik ook zonder twijfel voor een weil enting hebben gekozen.
Weil komt niet vaak voor in nederland maar zijn in er in je omgeving gevallen van de ziekte van weil bekend dan zou ik altijd voor de weil enting kiezen.
Maar nogmaals dit is een zeer persoonlijke keuze.
Honden die puppy-entingen hebben gehad zijn soms helemaal niet beschermd!
Als er nog voldoende maternale bescherming (via moedermelk) is als de puppy-entingen worden gezet, slaat de enting niet aan. Met als gevolg dat als de maternale bescherming voorbij is, er ook geen antistoffen aangemaakt blijken te zijn door de pup (nav de enting).
Zo denk je dat je hond beschermd is door de 3 puppy-entingen maar ondertussen is dat niet zo. Enten heeft pas zin als de maternale bescherming (vrijwel) weg is. Dit kun je prima meten dmv titeren. Als op dat moment geent wordt, maakt de pup wel antistoffen aan en is dan beschermd, vaak jaren lang en hoeft dan niet onnodig een herhalingsenting krijgen met de belastende stoffen die er toch ook in zitten (en waar sommige honden niet goed op reageren).
Er is een Facebookgroep over titeren: Titeren met VacciCheck
als het goed is, is dit de link:
Het is een besloten groep waar iedereen die meer info hierover wil, lid kan worden. Het leuke is dat er niet alleen honden- en kattenbaasjes lid van zijn maar ook dierenartsen.
Er is hier veel info te vinden en je kunt met veel vragen omtrent titeren terecht.
Weil en kennelhoest zijn niet te titeren, daarbij zul je zelf een afweging moeten maken. Rabies is wel te titeren maar voor buitenland bezoek is een 3 jaarlijkse Rabies verplicht, ongeacht de Rabies titer. (vroeger had je voor Engeland en Zweden/Noorwegen deze titer als extra bewijs van aanwezigheid van antistoffen nodig maar dat is nu niet meer)
groetjes
Tukker
Bij die groep zit ik ook sinds gisteren.
Daar kun je een hoop kennis op doen.
Juist... en dan blijkt het enten een schijnheiligheid te zijn.
Ik ben benieuwd hoe de uitslag de 25e is. Zal er vast heel anders uitzien
Mijn honden worden ook getitterd.
Tegen ziekte van Weil laat ik toch enten, wij wonen ook in een buitengebied. Mijn honden zijn geen zwemmers, ze drinken niet van plassen, maar het is voldoende dat er een besmette rat over het gazon loopt, er plast en je hond daaraan likt.....
Ik durf het risico niet nemen. Vooral omdat er onlangs zwemmer die door de modder moesten lopen in een of andere wedstrijd met velen besmet zijn geraakt. Je ziet dat het rap kan gebeuren...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?