Mijn hindje Fientje, een teckeltje van 5 jaar oud heeft sinds deze morgen een hernia. Zij sliep in de zetel. Toen we deze mogen opstonden lag ze op de grond. We lieten haar uit om te plassen. We zagen dat ze niet deed zoals anders. Ze wilde niet meer in de zetel springen. Stilaan zakte ze door haar achterpootjes. Ik belde meteen onze dierenarts. We mochten bij haar langs gaan. Ze onderzocht haar en zei dat ze heel veel pijn had en een hernia had. Volgens haar was de uitval heel snel gegaan. Ze raadde a ns aan om haar te laten opereren. Dat durgden wij niet. Ze kreeg 2 spuiten en kreeg ook medicatie. We moeten nu 3 dagen proberen. Ze kan echter niet plassen. Als ze tegen vanavond niet kan plassen moeten we teruggaan. Wie heeft dezelfde ervaring en was tenslotte het resultaat? We zijn heel het ngerust dat dit zal endigen in een spuiten om in te slapen.
Wat erg waar je nu doorheen moet., en zeker ook je hondje. Mooi hondje ook
Dat ras mag niet springen of trappen lopen , maar je kan het dikwijls niet verbieden snap ik ook.
Over een rughernia bij honden weet ik niks , een nekhernia is hier ooit wél overgegaan alleen met medicijnen en injectie.
Misschien dat hij vanavond dan nog iets anders probeert omdat ze niet plast ..... blaas ledigen ofzo ?
Geef het drie dagen tijd en hopelijk betert het .
Dat is schrikken
Zorg dat Fientje voldoende pijnstillers krijgt.
Is er in België een orthomanueel diergeneeskundige; zoals hier in NL dierenarts Aharon van www.kreupeldier.nl ?
Op haar website kan je lezen dat zij met succes o.a. meerdere teckels heeft geholpen. http://www.kreupeldier.nl/ervaringen.php
Sterkte.
P.S. vond dit topic van 6 jaar geleden over dierenarts Aharon, waarin enkel Belgische dierenartsen worden genoemd, die ook orthomanueel behandelen.
Ik hoop dat er Belgische forumleden gaan reageren, die hiermee ervaring hebben. Je hondje heeft zeer dringend hulp nodig.
Zelf geen ervaring, maar ik heb net een berichtje gestuurd naar een dierenarts waar ik les van kreeg, of zij iemand kan aanraden. Als ik iets hoor laat ik het direct weten.
Ja, mijn vorige hond heeft drie hernia's gehad. Met een injectie met zware pijnstillers en ontstekingremmer + veel rust hebben we eigenlijk niets meer van die hernia gemerkt. Later kreeg hij nog twee nekhernia's, daar hebben we niets meer aan gedaan maar daar speelden meer dingen in mee.
Mijn ervaring is dat het met voldoende rust en pijnstilling gewoon goed kan gaan, maar kijk ook zeker naar alternatieve oplossingen!!
Laat je hondje voorzichtig zijn met stoepranden enz en geen draaien maken.
Sterkte en beterschap!!!
Cindy Helms van De Wolvenlus in Langdorp (Aarschot)
Ze is dierenarts die ook fysiotherapie en osteopathie bij paarden en honden bijgestudeerd heeft.
Eric Di Duca in Luik eventueel ook contacteren. Hij is Waals maar redt zich prima in het Nederlands ook.
Zelf geen ervaring met een hernia, wel een hond met ineengeschoven wervels (na sprong verkeerd neergekomen, tijdelijk verlamd geweest). Dat is in orde gekomen, doet nog steeds topsport. Hij heeft soms wel een lichte uitval in achterpoot (heeft ook een auto-aanrijding gehad, dus zijn achterhand is behoorlijk toegetakeld alles bijeen).
Ik kan je helaas niets adviseren maar ik duim dat het goed komt met Fientje!
Ik weet hoe heftig het is. Mijn herder heeft meerdere hernia's gehad en je schrik je een ongeluk. Bij hem is het "overgegaan" met veel rust en pijnstilling. Maar bepaalde punten bleven gevoelig.
Ik heb één vraag. Als de DA adviseert te opereren (soms is operatie de enige oplossing), waarom heb je dit niet laten doen? Je schrijft omdat je het niet durfde. Maar je DA zegt zoiets toch niet zomaar? Een hernia kan ontzettend pijnlijk zijn.
Chantal,
Fientje is helaas ingeslapen.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/214073/mijn-fientje-is-ingeslapen.php
Topicstarter zal niet weten dat hij nu moet vragen om slotje erop te doen.
Toch even een bedenking in verband met deze spijtige afloop.
Zoveel teckels krijgen hernias...en zeker de rasechte.
Ik ken tig mensen die altijd problemen met hernias bij hun teckeltjes hadden. Zo zielig .
Zou men niet moeten gaan kijken om ánders, beter.... te gaan fokken, zoals men gedaan heeft met de DH en zijn aflopende rug vroeger ?
Spijtig van Fientje , heel spijtig. En gewoon door van de sofa te springen...
Als een hondje heel veel pijn heeft, niet reageert op de pijnstillers, volledig verlamd is aan de achterpootjes, incontinent is en bovendien bloed verliest door een scheurende blaas....dan moet men geen operatie meer overwegen. Soms moet men een heel moeilijke beslissing nemen uit liefde voor het huisdier. Dat hebben wij gedaan voor Fientje. Ik had haar graag nog heel lang bij ons gehouden, had er alles voor over maar het kon niet meer. En het doet heel veel pijn om zo'n beslissing te moeten nemen!
Dat weten wij hier wel , allemaal al afscheid moeten nemen.
sterkte nu met je verdriet, het is oneerlijk zoiets....
je hebt de enige goede keuze gemaakt hoor.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?