Dank je wel Zahara...wat een verdriet.
Joop,
Jij hebt het over aannames, maar het is door de neuroloog en specialist op dit gebied bevestigd.
Helemaal met je eens Heleen.
Vaak begint zoiets altijd met verbanden leggen. Dat is toch logisch? En ja, de verschijnselen worden nu eindelijk erkend door neurologen.
Hier geen Weil-entingen, maar ik wil wel goed geïnformeerd blijven, dus daarom volg ik even.
Ik volg ook even,
Wel benieuwd naar diegene die zeggen niet in te enten tegen Weil, als in nooit niet gedaan? of enkel de eerste spuitjes?
Bij mijn twee meiden heb ik nooit geënt tegen Weil. Voornamelijk omdat de enting een besmetting niet uitsluit en het een beperkte bescherming betreft, ongeveer voor 6 maanden. De Weil-vaccinatie is een heftige enting. Het is soms moeilijk om een juiste keuze te maken, maar hier is nooit tegen Wei geënt.
Ter verduidelijking, het heeft geen enkele zin om enkel de eerste spuitjes te geven. Een Weil-vaccinatie is na ongeveer 6 maanden gewoon niet meer werkzaam.
Maar Saskia, bedoel je misschien dat je een pupje kwetsbaarder vindt en daarom voor een pup een Weil-enting overweegt? Nadeel is dan zeker wel, dat voor een pup de Weil-enting zeker behoorlijk heftig is.
Van de dierenarts hier begreep ik wel dat er welliswaar verschillende varianten vd ziekte zijn, maar dat de inenting wel werkt tegen de varianten die in nederland ook voor grote meerderheid van de ziekte zorgen.
Het is een speculatie, zoals dat ook is bij de griepvaccinatie bij mensen.
Hier word wel geënt. We hebben er tot nu toe nog geen problemen mee gehad.
Hier zijn best veel ratten in de buurt. Ook gaat Puk het water in en vind het heerlijk om uit de smerigste plasjes te drinken. Daarbij is ze een jachthond die soms even de bosjes opeens induikt en dan met (al een tijdje) dode rat aan komt en er het liefst nog een hapje van neemt...
Het is echt een smeerlap!
Hier wordt ook geënt tegen weil,in de kreek zitten genoeg ratten en Vigo zwemt er.
Ik zou het mijzelf niet vergeven als hij weil zou krijgen.
Al mijn honden zowel met de oude als nieuwe weil ingeënt,nooit geen last van gehad.
Ze gingen dood aan aandoeningen die niks met hun inentingen te maken had.
Dat is toch ook wel iets om over na te denken,zeker omdat ik lees dat die nieuwe inenting vanaf 6 weken kan worden gegeven.
Het wordt steeds moeilijker voor hondeneigenaren om de goede keuze te maken.
Zou leeftijd een rol kunnen spelen?? Puk heeft bij haar vorige eigenaren geen inentingen gehad. Bij ons heeft ze gehad toen ze net 3 jaar oud was. Ook met de herhaling van die inenting na een aantal weken. Nooit geen problemen gehad tot nu toe.
Het is moeilijk om precieze cijfers te vinden. Over Engeland zijn er wel wat cijfers bekend, maar dat is slechts over een bepaalde periode en niet iedereen zal melding van bijwerkingen hebben gedaan, en niet altijd zal de link zijn gelegd. Het gaat in het artikel over zo'n 2000 honden waarvan er 120 zijn overleden, mogelijk door het L4-vaccin. Nu wonen er in het Verenigd Koninkrijk wel ongeveer drie keer zoveel mensen als in Nederland...
Wat betreft Penny: het gevaar met vaccineren is eigenlijk vooral afhankelijk van de gezondheid van je hond. Als er iets mis is waar je nog niets van hebt gemerkt, is het risico groter. In alle bijsluiters staat ook altijd dat je alleen gezonde honden mag vaccineren met het spul. Dus nee, dat het al die jaren goed gaat, wil niet zeggen dat het altijd goed gaat.
Ik weet ook dat sommige dierenartsen niet meer de 'jaarlijkse cocktail' willen geven aan honden die ouder zijn dan 9 jaar, en dat er zelfs vanuit fabrikanten van die multivalente vaccins (DHCP, etc) wordt aangegeven dat eens per drie jaar voldoende is. Daarom volstaat ook een zgn. titerbepaling tegenwoordig om aan te geven dat je hond voldoende afweerstoffen tegen deze hondenziektes. Kennelhoest- en Lepto-vaccins geven maar een korte periode (beperkte) bescherming en worden daarom wel eens per jaar gegeven.
Nee geen speculatie, weil is geen virus maar een bacteriele aandoening... geen misverstand, hier wordt niet geent tegen weil.
Klopt dat de Weil L4 niet tegen alles beschermd, maar deze enting is wel een jaar werkzaam.
Toen dora zo ziek werd en verdacht van weil werd er gezegd dat de enting maar tegen vier soorten weil werkzaam is en dat er ongeveer 20 verschillende soorten zijn ,
Nu ik mij meer ingelezen heb lees je vaak dat er over de 200 verschillende bacterien zijn die weil veroorzaken ,
Overigens was het geen weil ,bleek na de sectie ,maar vele honden hadden dezelfde verschijnselen als zij lees ik nu ,
Hier werd jaarlijks tegen weil geent ,nooit geen problemen gehad en nu met de l4 een dode dora .
Heb je die website voor mij ?
Honden van alle leeftijden kunnen de klachten krijgen ,
Als je de linken aanklikt ,zijn er honden van zes jaar ,pups en andere leeftijden .
Wat berteft het nieuws dat van Healthwatch komt... ik vind deze website niet de meest betrouwbare bron maar dat is wellicht een persoonlijke mening.
Over je vraag of Penny in de toekomst last kan krijgen terwijl ze tot nog toe zonder problemen de Weil-enting gehad heeft...
In principe kan dat gebeuren. Het lichaam kan (gelukkig) veel handelen maar soms is die ene enting te veel en ontstaan er toch klachten... En juist een enting die bekend staat als best pittig/belastend kan het systeem ontregelen.
Ik ga er van uit dat een hond na 4 maal geen problemen meer krijgt.
Het lijkt mij als een hond ergens niet tegen kan,dat het vanaf de eerste keer al foute boel is.
Vigo krijgt ook gewoon weer zijn weil inenting.
Weil is inderdaad een bacteriele aandoening.
En in de L4 zouden de varianten zitten die het meest voorkomen(in onze regio's dan tenminste).
en nog meer info:
Het komt in NL niet veel voor en de kans dat een hond er mee besmet raakt is ook niet heel erg groot.
Daarnaast kan behandeld worden met antibiotica's. Lastig is alleen wel dat als een hond Weil blijkt te hebben het soms lastig is vast te stellen omdat het kan lijken op andere aandoeingen. Soms verloopt een besmetting mild maar soms kan het heftig, snle en dodelijk verlopen...
Lastig hoor! Het blijft een kwestie van afwegingen maken, risico's inschatten en je keuze maken.
Mijn hond bleek dus niet tegen de L4 te kunnen en daar hebben we elke dag nog mee te maken en moeten we blijvend rekening mee houden...
Zwemmen mag ze niet in stil staand water. En mocht er toch ooit een weil-besmetting aan de orde zijn dan is dit een van de eerste dingen die ik de dierenarts zal melden, in de hoop dat we op tijd antibiotica kunnen inzetten.
Hier wordt alleen maar gezwommen in stromend water en we blijven weg van rietkragen.....sloten zijn hier taboe... zie veel op facebook dat honden zich rondwentelen in een baggersloot, eigenaars beseffen niet dat dat een bron is an ratten.....ik heb teven, die zullen niet snel urine oplikken van andere dieren, reuen daarentegen doen dat veel vaker, een punt om daar op te letten.
niet boos worden, nergens voor nodig...is totaal geen aanval op je gericht....tukker heeft het al recht gezet.
oké
Bedankt voor alle antwoorden op mijn vraag.
Dit is de website waar ik het op heb gelezen:
https://dierenartsdelaak.nl/tag/nobivac-l4/
Het is de site van een dierenarts, maar ik vind hem alsnog betrouwbaarder dan de site die het nieuws meldde.
Deze website heeft er ook een heel stuk over:
http://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/vaccin-tegen-leptospirose-het-middel-dodelijker-dan-de-kwaal
Ik denk na de reacties toch wel dat we hem blijven geven. Er zijn hier heel veel ratten, die zwemmen gewoon door onze sloot heen en zitten soms zelfs in de tuin. Verder lopen ze veel in het natuurgebied waar wij dagelijks lopen en in de zomer zwemt Penny heel veel
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?