Hallo allemaal. Mijn shih tzu krijgt sinds kleins af aan 's avonds een beetje gekookte kip. Z'n 25 a 30 gram. Dit heb ik bewust gedaan omdat ze als pup erg slecht at en erg vaak aan de diarree was. Ze is erg overgevoelig. Nu wilde ik eigenlijk eens een keer wat anders geven. Vanavond heb ik wat soep balletjes apart voor haar gekookt. Nu begin ik alleen te twijfelen, aangezien ik veel lees over rauw vlees geven.. zou het ook slim zijn om rauw gehakt of ander vlees aan mijn hond te geven? En hoe zit het dan met kip? Vind het zelf een beetje eng..
Ik zou sowieso geen soepballetjes/gehakt doen. Vaak zit er zout in en dat is erg slecht voor een hond.
Kijk eens bij kvv, dat is gemalen rauwe voeding voor honden.
Daar staat veel informatie op over diverse soorten kvv.
Zelf haal ik de kvv van puck altijd bij oervoer. Wat aan de dure kant, maar ze leveren in porties van 250 gram want voor mij heel makkelijk portioneren is. Iets laten ontdooien, in porties snijden, in diepvrieszakjes doen en hup in de vriezer. In de ochtend een zakje eruit halen, laten ontdooien in de koelkast, s avonds op kamertemperatuur laten komen en daarna geven :).
Ik heb de soep balletjes ook eerst gekookt, eruit gehaald. Daarna pas de bouillon en de rest van de soep gemaakt! Dus er zit verder geen zout in. Vroeg me alleen af of gekookt gehakt nou eigenlijk goed was..
Geef jij jou hond 1x per dag eten en alleen KVV? Mijne zit namelijk verder aan de brokken. Ze krijgt smorgens brokken en savonds gemengd met een beetje kip.
Normaal krijgt puck inderdaad 1x per dag kvv. Zo'n 80-90 gram krijgt ze dan. Ik probeer dan 2 tot 4 verschillende diersoorten in de week te voeren en daarnaast 1 pens en 1 visdag. Met vis krijgt ze een karkasje en soms krijgt ze ook een kwartelkarkasje, ook krijgt ze penslappen. Goed voor de tandjes.
Op dit moment eet ze trouwens de vol brok van Darf. Ik heb het gekocht om uit te proberen. Ze vind het verschrikkelijk lekker, dat heeft ze praktisch nog nooit met brokken gehad haha.
Ik ben wel weer van plan om over te stappen op kvv.
Over gekookt vlees, je haalt in principe alle voedingsstoffen eruit. Je hond heeft er dus eigenlijk niks aan, behalve dat ie t lekker vind.
Bedankt voor je reactie. Misschien is het inderdaad een optie om over te stappen op KVV. Ze krijgt nu ook dure vleesbrokken, maar ze eet nog steeds slecht. Ik kan met een 1.5 kilo zak wel bijna 5 of 6 maand.
Je kan altijd kijken of ze t op kvv goed doet. Lees je wel heel goed in voor je er aan begint. Het is namelijk niet zomaar even een stuk vlees op een bordje leggen.
Je zou ook nog de vol brok van Darf kunnen proberen.
Kijk eens naar renske voor je hondje....goed voer, gekookt voer daar heeft je hondje niets aan...renske is bij de dierenwinkel verkrijgbaar.
Lees het even door op je gemak... dan weet je wat renske is... Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer is een gestoomde Vers Vlees maaltijd van Renske, die speciaal ontwikkeld is voor puppies vanaf 3 weken oud. De voeding helpt uw puppy om te leren eten in de eerste maanden. Het bevat alle bouwstoffen die uw puppy nodig heeft om te groeien en is hoog in calorieën. Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer is rijk aan vers vlees: minstens 80% van de voeding bestaat uit verse kip en vers lam. Dit heerlijke en gezonde verse vlees is aangevuld met erwten, een beetje bruine rijst en duurzaam geteelde moestuingroenten. De bereidingswijze, waarbij de verse, natuurlijke ingrediënten zacht gestoomd worden, garandeert dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Zo kunt u uw puppy precies geven wat hij nodig heeft, in de belangrijke groeifase. Bij Brekz kunt u goedkoop Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer online kopen. Een heerlijke en complete voeding voor uw puppy, eenvoudig te bestellen bij Brekz. Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer, voor een blije en gezonde pup! De houdbaarheid van Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer staat op de verpakking vermeld en is veelal voldoende wanneer u zich houdt aan het aanbevolen gebruik. Meer informatie vindt u ook bij onze Veelgestelde Vragen (FAQ). . Belangrijkste eigenschappen Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer Een vleesrijke maaltijd: bevat minstens 80% aan verse kip en vers lam; Een uitgebalanceerde hoeveelheid vetten en eiwitten ondersteunt een gezonde groei van uw puppy; Omega-3 vetzuren helpen de ontwikkeling van het leervermogen van uw puppy; Voor een gezonde huid en een mooie, glanzende vacht. . Ingrediënten Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer Vers kippenvlees (minimaal 60%), vers lamsvlees (12%), lamspens (8%), erwten (3%), volkoren rijst (2%), wortelen (1%), zalmolie (0,50%), zeewier extract (0,45%), kruiden: rozemarijn, peterselie en knoflook (0,10%), prebiotica: FOS (Fructo Oligosacchariden) (0,50 %), Glucosamine (0,05%), Chondroitine (0,05% Analytische bestandsdelen: Ruw eiwit (13%), ruw vet (10%), ruwe as (3%), ruwe celstof (0,5%), calcium (0,62%), fosfor (0,47%), vocht (72%). Toevoegingsmiddelen Vitamine A (2.500 ie/kg), Vitamine D3 (200 ie/kg), Vitamine E (a-tocopherol) (16 ie/kg) Voedingsadvies Renske Vers Pup/Junior Kip en Lam hondenvoer Het is aan te bevelen de dagelijkse hoeveelheid over minstens 2 maaltijden te verdelen. Zorg altijd voor voldoende drinkwater bij het voer. Inhoud verpakking: 395 gram Aantal calorieën per 100 gram: 148 Kcal Renske adviseert circa 1,5-2,5 pakjes Renske Vers per 15 kg lichaamsgewicht van uw hond. Tot 4 maanden 4% van het lichaamsgewicht van de pup, Van 4 tot 8 maanden 3% van het lichaamsgewicht van de pup, Vanaf 8 maanden 2% van het lichaamsgewicht van de pup.
Ehhh, nee Als die voedingsstoffen eruit gaan waarom komt m'n hond dan aan van gekookt vlees? En waarom eet ik dan überhaupt nog vlees ?
Het zijn de bacteriën die je er uit haalt, niet de voedingsstoffen. En het zijn nu juist de bacteriën die uiteindelijk zorgen voor het grootste deel van de voordelen die kvv heeft ten opzichte van brok. Dus wel eens, je wilt vlees eigenlijk niet koken, alleen t heeft nog wel voedingsstoffen hoor
Is dit dan helemaal ipv de brokken?? Het klikt goed! Ze heeft wel eens savonds een bakje gehad van renske. Soms kreeg ze wel eens paté, ipv dat heb ik haar een keer een bakje van renske gedaan.
De eiwitstructuur verandert wanneer je het kookt, vitaminen gaan verloren en ook bepaalde mineralen zijn door koken moeilijker opneembaar. Van iedere dag patat wordt je ook dik, maar je krijgt weinig andere mineralen en vitamines etc. binnen, en dus raak je toch ondervoed.
Renske is super en hier vinden ze het erg lekker, ik heb het als 'reservemaaltijd' in huis voor als ik vergeet iets te ontdooien. Ook hebt ik vaak iets van Yarra (biologisch) of van ECO-style in huis.
Verder kun je eens kijken naar Barf-menu van Tinlo, dat wordt ook verkocht in ingevroren worstjes van 250 gram - wat met een kleinere hond wel een handige maat is. Er zijn allerlei smaken en het is fijngemalen en bevat alles van het dier (vlees, botten, organen), waardoor het ook een goede balans biedt qua mineralen en vitaminen.
Zo als je zo gaat lezen zie je dat ik geen renske fan ben (sorry)
Maar...renske zijn wel alle supplementen aan toegevoegd om het volwaardige maaltijd te maken (dus beter dan portie kip)en wordt door veel honden lekker gevonden
renske zit vol rijst ect en is net zo goed aan hoge temperaturen bloot gesteld door de stoom als een brok (stoom is water geweest maar boven 100 graden, dus kookt het voer in weinig vocht)
Renske is steriel daardoor kan je het zolang bewaren
Het voordeel aan vers voer zit in de juiste bacterieen..die maken de stofwisseling natuurlijker voor de darmen
De hond krijgt een natuurlijke hogere zuurgraad en is daardoor minder vatbaar voor bacterieen
Als ts goede brok geeft vind ik renske echt wel minder ivm de rijst en de hitte
dan rauw kvv
Een brokken hond kan salmonella oplopen
een vers etende hond heeft salmonella bijna geen kans bv
Ik heb nog nooit zoveel ontlasting gezien hier als na maaltijd renske
..veel meer dan bij goede brok
dus bij overschakelen zeg ik
doe dan echt vers voor zo'n klein hondje en kijk hoe dat gaat.
Er is meer dan genoeg verkrijgbaar ook in handzame kleine worstjes
Bij brokken als dagelijks voer kan je vlees overgieten met kokend water of even de kook erover
hoeft niet gaar te zijn dus
je kan dan ook eens vis geven of hart of pens op deze manier evt met wat gekookte groente ,beetje yoghurt mag ook
Onze pup van 13 weken krijgt kvv. Hij vindt dit heerlijk en eet het achter elkaar op. Leuke bijkomstigheid is dat zijn vacht sinds hij kvv krijgt enorm glanst. Zelfs de dierenarts zei meteen: jeetje, wat glanst hij mooi!!
Maar wat ik er vooral heel fijn aan vind is dat hij het zo lekker vindt. Hij staat te trappelen als ik zijn eten maak. Voor ons niets anders meer dan kvv.
Ik geef hier ook nooit meer Renske, Aiko heeft zelden slappe ontlasting en altijd weinig maar op Renske... Poept ze gewoon in huis omdat ze zo vaak nodig moet Ik zou ook kijken of je rauw kunt bij voeren als je een goede brok geeft. Dat je bijvoorbeeld in de ochtend brokjes geeft en in de avond vlees (of andersom natuurlijk). Anders is het zonde van de goede brok die je geeft. Als je nu al brok met graan voert maakt het wellicht minder uit, dat weet ik niet.
Hier nooit problemen gehad met Renske vers. Maylo doet 3 dagen met een bakje van 395 en heeft momenteel een voorraad kerstdiner wat je u tegen zegt.
Maar ik wissel wel af, de overige dagen krijgt Maylo kvv van verschillende diersoorten en meestal minimaal 2 diersoorten per rol. Soms 1 maar dan is dat bijv. Kangaroe wat die trouwens enorm lekker vind.
Hier komt Maylo juist aan de diarree van gekookte kip. Ik geef het liever gewoon rauw dan. Maylo is 2x aan de diarree geweest in zijn leven. 1x doordat de slimmerik had zitten zuipen aan de olien waar we iets in gebraden hadden en 1x door de kip. Voor de rest is het net een vuilnisbak die alles makkelijk verwerkt.
Kijken wat je hondje lekker vind en het goed op doet is mijn tip. Als het nu rauw of Renske is.
Als je zelf kookt voor je hondje dan voeg je 1 x per dag " Trovet Balance" toe. Dan heeft hij de nodige vitaminen en mineralen binnen.
Kvv is zeker de moeite waard om uit te proberen. De meeste honden vinden het erg lekker.
Bij Intratuin en petsplace kan je rollen mer stuk, diepvries barfmenu kopen. Handig als je het een keertje wilt proberen.
Is sowieso een goed merk barfmenu.
Luca verdraagt jammer genoeg geen rauw of zekf gedroogd meer. De heeft een voedselallergie. Verdraagt nog maar een oaar diersoorten.
Van de rauw wat niet meet gaat vind ik jammer, ze at het zo graag.
Je hebt ook houdbare kvv. Die kan je ongeopend buiten de koelkast bewaren. Merk weet ik even niet. Dat is handig voor vakantie.
Vandaag veel ingelezen over KVV. Ook nog bij meerdere dierenwinkels geweest voor informatie. Toch gekozen voor KVV van het merk barfmenu. Ben benieuwd! Nu eet ze helemaal geen brokken meer, dus hoop dat ze hier wat aan heeft. Morgen staat Konijn op het menu:)
Mooi begin dier en prima kvv!
Ook altijd beetje spannend..zo'n verandering in het menu
Zorg dat het voer goed op kamer temperatuur is
Evt overgieten met beetje kokend water mag ook als je begint met vers
barfmenu heeft redelijk hoog bot percentage
mochten de keutels van je hond wittig en korrelig worden dan geef je teveel bot en kan je beter ander merk kiezen of wat spiervlees extra bijgeven(rundergehakt kipfilet koolvis bv..hoeft niks duurs te zijn)
Spannend! Barf-Menu is een goeie keuze. Laat je weten hoe het gaat? Het zal misschien even wennen zijn voor je hondje, soms moet de spijsvertering even omschakelen, kan de ontlasting de eerste dagen wat zachter zijn en de huid wat gevoeliger, maar meestal gaat dat snel weer over. Aangezien je hondje al kippenvlees at, zal dat waarschijnlijk wel meevallen. En wat je ook kunt doen als de ontlasting te hard en brokkelig wordt door teveel bot erin, is wat stukjes hart toevoegen. De grotere Digros-supermarkten verkopen zakken ingevroren runder- en of lamshart die al zijn voorgesneden. Veel slagers hebben ook wel hart liggen of kunnen het voor je bestellen.
Dat wist ik niet van barfmenu.
http://www.animalfoodexpress.nl/
Ik bestelde hier, verschillende merken en diersoorten.
Vond dat een veilig idee, verschillende merken en soorten dier, omdat ik eigenlijk geen idee heb over percentages.
Dacht als je afwisselt, kan het niet misgaan.
Barfmenu haalde ik, los, dat is het handige dat ze die bij de Intratuin en Petsplace hebben.
Overgieten met kokend water zou ik denk ik niet doen, in barfmenu zit bot. Dan kan je beter eerst een kvv met premix geven, die overgieten met kokend water en dan later als het kokend water niet meer nodig is weer barfmenu geven. Anders heb je kans dat de stukjes bot in het vlees gaan splinteren, da's niet fijn en anders natuurlijk gewoon het water koken overslaan, meestal gaat meteen rauw ook wel goed namelijk
Er blijven wel voedingstoffen in, maar door koken verlies je wel een deel. Stomen is een ander proces waardoor er waarschijnlijk meer voedingsstoffen behouden blijven dan bij koken.
En aankomen doe je niet specifiek door de voedingsstoffen.
Zeker, wat vitaminen gaan er wel wat verloren, maar ook zeker niet alle voedingsstoffen zoals werd benoemd, dan zou er enkel water over blijven Maar die vitaminen, dat is uiteindelijk weer aan te vullen. Het verlies van die bacteriën vindt ik de grotere zonde.
Definitie van voedingsstoffen ; eiwitten (aminozuren), vetten, koolhydraten (zetmeel en suikers), vitamines en mineralen.
Eiwit, koolhydraten en vet leveren toch zeker wel energie aan het lichaam, om precies te zijn in de factoren 4, 4 en 9 dus ja zeker, daar kan je van aan komen
Ze wil er tot nu toe nog helemaal niks van weten. Ze snuffelt eraan en laat het gewoon staan.
Ik kook ook zelf omdat ik een heel slechte eten heb + een hondje met heel gevoelige maag en darmen.
Ik geef hen 2 x per dag : 50 gram gekookte rijst, 50 gram gekookte kipfilet of kalkoen, beetje broccoli of worteltjes ook gekookt + een maatje balance van "trovet" om al de voedingsstoffen binnen te krijgen.
Dit wordt hier heel erg geapprecieerd.
Toen ik vroeger haar kommetje klaarzette met haar voedsel liep ze naar buiten alsof ze er bang van was
Nu staat ze te piepen aan het fornuis als ik begin te koken.
Mijn reutje mag geen rauwe voeding omwille van zijn zwak maag/darmstelsel, dus let daar wel mee op.
Met het zelf gekookte eten heeft hij geen problemen.
Je hebt aangegeven dat je al eens renske gegeven hebt....en dat het opgegeten werd, zou toch nog eens gaan kijken voor renske, en eens kijken hoe dat gaat...renske is compleet... niets mis mee... als je hond niet eet en wel renske zou ik toch daar voor gaan.
In renske zit maar 2% procent rijst in , volkoren rijst, zoveel is dat niet.
Klopt en tegenwoordig heb ze een variant Kalkoen zonder graan. Zou die dan eens zeker proberen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?