-
Het is nog allemaal nieuw voor haar, dat spelen komt echt wel goed. Je kan spelen met andere honden ook niet aanleren, je hond doet het of hij doet het niet laat haar lekker zelf ontdekken hoe ze het beste contact kan maken met honden!
Volgens mij zijn Malamutes geen angstig aangelegd ras, dus dat van ontmoetingen met mensen zou ik zo niet weten... maar geef haar gewoon tijd om lekker met mensen te knuffelen enz. ook met mannen, dan leert ze vanzelf dat mensen leuk zijn.
Iedere hond kan truckjes aanleren, of ze het leuk vind kan je zelf achterhalen. Probeer gewoon wat uit en kijk hoe ze het vind, dit is niet rasgebonden naar mijn inzien
En of het 100% Malamute is, geen idee. Heeft ze een stamboom? Dat is de enige manier waarop je dat zeker kan weten. Er kan altijd iets anders doorheen zitten.
Prachtig hondje hoor!
Oh jeetje... Zeg me alsjeblieft niet dat dat een pup is van die fokker uit Ens....??
Mag ik vragen van welke fokker deze pup komt?
Malamutes horen helemaal niet angstig te zijn, integendeel. Dus dat is geen rastypisch iets, en daar zal je heel geduldig en rustig mee aan de slag moeten. Dat wil zeggen: hou afstand en dwing de pup nooit tot ontmoetingen waar ze (nog) niet klaar voor is.
Beter op een bankje gaan zitten kijken naar voorbijwandelende mensen, dan dat ze mensen in angst moet ontmoeten. Laat haar dus eerst maar lekker op haar gemakje aan alles wennen.
Zelfde met andere honden. Ga er niet vanuit dat je pup zomaar met alle honden lekker moet kunnen spelen. Malamutes zijn vanuit hun aard niét echt tolerant naar andere honden toe. Uiteraard is het een goed idee dit toch zo goed mogelijk na te streven, maar dat wil niet zeggen dat ze dus elke hond moet gaan ontmoeten en mee hoeft te spelen. Vreemde honden leren aanvaarden kan ook vanop afstand. En laat haar enkel spelen met honden die je zelf goed kent en een stabiel karakter hebben. Zo leert ze alleen maar positieve dingen, en kan ze wat zelfzekerder worden.
Malamutes zijn geen trukjes-honden. Als pup doen ze het vaak briljant in de puppycursussen omdat ze voor elk trukje overladen worden met snoep. Dan hebben ze al snel door: "ik ga op m'n kont zitten en dan geeft die mens mij wat lekkers. Ha, wat makkelijk, zo'n wandelende snoepbak!" Als puber denken ze: "Pffff, weer op m'n kont zitten voor dat miserabel stukje kip? Geen denken aan." En als volwassen hond kijken ze zelfs niet meer naar je kip, maar graven ze liever zelf een mol uit de grond
Malamutes zijn dus geen trukjes honden, en gelukkig maar. Want ze hebben een stevig stel hersenen gekregen waar ze héél goed zelf mee kunnen nadenken en zelf beslissingen kunnen nemen. En dat is een groot talent. Dat maakt hen tot zelfzekere, vastberaden, ondernemende en onbevreesde heerlijke honden waar je op kan bouwen en vertrouwen.
Als je hier de grap van in ziet, dan is een malamute de hond van je leven :
Haha die foto van Alaska's finest
Leefde de pup wel binnen?
En is ze goed gesocialiseerd?
Ik ga mee met het verhaal van Alaska's finest.
Niets overhaasten.
Zeker niet laten knuffelen door vreemden om te laten zien dat ze niet eng zijn.
Laat het haar op haar eigen tempo doen.
Ze komt van een fokker uit Ens.
Haha leuk! Ja ik wist waar ik aan begon en daarom vond ik haar ook zo goed luisteren. Maar dit zal dus wel afnemen.
Nee ik dwing haar tot niks , ze mag zelf staan en gaan naar wie ze wil. Ze gaat al steeds vaker naar andere maar dan wel weer dat zitten en oortjes plat. Ik merk nu dat ze naar mij plakt en word ze ook wat brutaler.
Het is juist dat ze zelf wel wil spelen en het probeert maar de ander haar niet snapt door dat ze zo doet. Ze is buiten opgegroeid met alleen haar broers en zusjes. Ze is wel geintresseerd in andere honden want daar loopt ze zelf heen. MAar zit dus totaal (gelukkig) Agressie of dominantie in!
EN ze houd heel erg van zwemmen , is dat iets van het ras ?
Die foto van Alaska Finest!
Nee doe ik zeker niet. Alles op haar tempo :)
Pups leefde buiten in rennen. En is ze goed gesocialiseerd? Nee dat niet want ze kwam niet vd boerderij af helaas.
Dankjewel voor de tips.
Met zwemmen kan het alle kanten op: de ene malamute is er zot op, de andere wil nog geen teentje in een regenplas steken .
Jammer dat de pup geen goeie start heeft gekregen bij de fokker. Zolang je geen stamboom hebt, weet je ook niet of de hond 100% malamute is, met welke karakters er is gefokt, of de oudercombi goed doordacht was of niet, e.d. Dat maakt dat je hondje misschien wat minder rastypische kenmerken zal hebben, maar misschien ook helemaal niet, hoor...
Wat je wel weet is dat ze een heerlijk pretbekje heeft, hahaha! En je pakt het prima aan, hoor: alles rustig op z'n tijd, ruimte geven om te wennen aan de wereld. Dus dat komt goed!
Geniet heel erg van je lieve moppie, en geef ze maar een knuffel van me!
Blijkbaar wel dus..
Spreek haar al via prive bericht :)
Ja, die vent zou geen honden meer mogen hebben... Arme dieren
Oei! Broodfok?
Wanner ik met honden werk en cursisten met pups heb, kan ik zo zien van wat voor soort fokker ze komen.
Ongeacht het ras, zijn de meeste zoals jij jouw pup beschrijft.
Maar er zijn ook andere (helaas weinig voorkomend, aangezien minstens 80% van de honden uit één of andere broodfok of knoei fokkers afkomstig is).
Deze pup is zoals het hoort. Niet bang, nieuwsgierig en zit goed in haar vel.
Van wat ik bij jouw lees heb je een angstig en onzekere pup. Om hier een redelijk stabiele hond van te maken is het van groot belang de hond zeer goed te begeleiden.
1. Als we andere honden tegen komen is ze ten eerste heel erg onderdanig/bang liggen of hoofd omlaag maar dan begint ze ook heel erg te piepen
Dit is angst, vermijd dit soort situaties en leer jouw hond rustig en om te beginnen vanop afstand aan andere honden te wennen.
Je kan niet van jouw pup verwachten dat ze gaat spelen terwijl ze angstig is.
2. -> Ook hier is er angst, de oren plat.
Om te vermijden dat jouw hond haar hele leven lang angst en stress zal hebben als ze buiten komt, zou ik eerst er voor zorgen dat je haar goed kan begeleiden, zodat ze leert vertrouwen te krijgen. In plaats van nu al te denken wat voor "trukjes" je haar kan leren.
Laat niet elke hond en mens zomaar naar haar toekomen. Dat is bedreigend in de hondenwereld.
Laten wennen en leren vertrouwen krijgen doe je met geduld en steeds vanop een voor haar veilige afstand. De afstand waarbij zij zich goed voelt en niet piep en springt met oren plat, want dan bevindt zij zich in een paniek situatie waarbij haar hart tekeer gaat als een gek.
Een kind leer je ook niet van niet bang te zijn in het donker door midden in de nacht in de tuin te zetten.
Iemand die bang is van spinnen ga je ook niet van de angst vanaf helpen door spinnen op schoot zetten.
Hier vind je alvast wat Info
Onderstaande filmpjes zijn gemaakt in het kader van onderzoek naar stress bij honden. Heel wat mensen gaan er vanuit dat hun hond kalm is omdat hij geen druk gedrag laat zin. Maar ondertussen zie je bij de honden in de filmpjes dat de hartslag gewoon verdubbeld.
http://www.dogpulse.org/?page_id=70
Enig idee wat je als mens van spanning of angst moet ervaren om je hartslag zo te laten verdubbelen?
Ik ga info zoeken nu ben ik nieuwsgierig.
Biedt nu weer Malamute pups aan; ook "Karelische berenhonden pups" voor 350!!!
Ja dat begrijp ik. En herken in veel wat je zegt.
Maar om even misverstanden te voorkomen , ik dwing niks af.
Ze rent zelf op mensen en honden af buiten. Als ze ze ziet van ver is zij de gene die erheen gaat alleen zodra ze neus aan neus bijvoorbeeld staan dat is ze gewoon heel onderdanig zoals ik het beschrijf. Zelfde met mensen. Als het kan zal ik het wel een keertje filmen ^^ en plaatsen!
Ze piept en springt idd wel maar ze blijft er zelf omheen cirkelen. Vandaar dat ik het beetje gek vind :)
Tja en trucjes ? Wie leert ze niet , het is gewoon de basis die ze ook waarsch bij puppy cursus gaat krijgen. Ook dat was miss 4x voordoen en nu doet ze het zelf op commando..
Verder is ze helemaal onderzocht door de DA en verder gezond ^^
Wou nog even toevoegen dat de oortjes platleggen bij begroeting iets is wat je bij veel poolhonden ziet, en je enkel als angst moet interpreteren als je dat ook in de rest vd lichaamstaal terugziet.
Ons Nukka legt haar oortjes bijvoorbeeld plat als ze heel erg blij en verwachtingsvol is (en dat is echt niet uit onderdaningheid, haha, in my dreams ). Dan komt ze aanrennen met haar stralende kop, whiiiieeeeep daar gaan die oortjes plat, haha, 't is zo'n gekkerd.
Dus als de rest vd lichaamshouding van je pup wel positief is (staartje omhoog, onbevangen blik in de ogen, rechte rug) dan zit het met die oortjes wel goed
Merk je wel terughoudenheid in de lichaamshouding (staart gaat naar beneden, ontwijkende blik, lage rug), dan is je hond bang. En dan hou je afstand en ga je rustig te werk (zoals hierboven al aangehaald is).
Vergeet niet haar heupen te laten checken als ze 15 maanden is.
Scheelt een hoop. Want als je er later achterkomt dat ze toch HD blijkt te hebben ben je verder van huis.
Dankjewel ! Doe ik zeker. Zoiezo af en toe controle. Ik houd jullie op de hoogte ^^
Helemaal mee eens....onze finse lappen leggen de oortjes ook vaak plat als ze heel blij zijn en/of aandacht/genegenheid zoeken bij elkaar of bij de baasjes.
Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je iets afdwingt.
Wat ik bedoel is dat je een pup dient te begeleiden en zaken aanleert. In een opbouwende manier.
Zal dit effe met een voorbeeld toelichten om te verduidelijken.
Kleine kindjes. Die laat je ook niet zomaar loslopen met het risico dat ze de straat plots op lopen. Die worden ook aangeleerd om rustig veilig op afstand eerst te kijken .... enz....
Er is daarbuiten en bij ons binnen zo ontzettend veel dat voor ons als mens een fluitje van een cent is en zo vanzelfsprekend. Maar dat is onze mensenwereld en geen hondenwereld.
Maar honden zijn ontzettend intelligent en men kan ze zoveel aanleren. En dan heb ik het niet over de circus attractie kunstjes, maar over hoe de mensenwereld in elkaar steekt.
Leren wennen, aan andere mensen en dieren. Aan de wereld buiten vol met lawaai en drukte enz....
Door geduld, tijd, aandacht en voldoende afstand van alles om te beginnen. Aan te leren, op respectvolle manier, hoe mee te leven (ipv te overleven) in deze mensenwereld zonder stress en angst voor al die zaken die je als hond niet kent maar wel van je verwacht wordt te kennen en mee om te gaan.
Ga ik op letten , dankjewel ^^ Fijn dat je dit nog even meld.
Ik ben Stafford gewend en dat is heel anders kwa enthousiasme en lichaams taal!
Ja Charlie als kruising Husky doet haar oren ook plat als ze blij is haha
En voor extra snelheid strak naar achteren hahaha!
Ben toch wel een beetje benieuwd hoe het met deze pup afgelopen is? Iemand nog contact met de ts?
Nee. TS is ook niet meer op het forum geweest. Dus ga ik er maar vanuit dat Mika ondertussen verder uitgroeit tot een heerlijk lekkere wijsneus.
Hoi , lief dat je het vraagt!
Het is een hele gezonde en blije meid van bijna ruim 7 maanden.
Groeit goed , heel sociaal en luisterd goed.
Kan zelfs goed los lopen en is zeer leuk met andere honden en mensen.
Kleine meid weegt ondertussen 24 kg dus niks te klagen!
Ben heel blij met haar!
Ja zeker. Antwoord hierboven. :D
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?