Boxerpup erbij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Conny (Gast)

Hallo ik ben Conny. Ik heb een man, 2 tienerkinderen en één hond. Jessie is een boxer x rottweiler teef, gesteriliseerd en we hebben haar uit het asiel gehaald toen ze net 2 jaar was. Het is een héle rustige meid en superlief! Ze gaat altijd met ons mee werken (eigen baas...) en ook daar is ze voorbeeldig, springt niet, blaft niet maar komt op het gemakje aanlopen en een aai halen en gaat dan weer liggen. Als de kinderen er zijn loopt ze daar mee over het terrein, ze loopt ook niet weg al zou ze dat wel kunnen... We hebben dus een ideale hond voor ons gezin en zijn enorm blij dat we haar zijn tegen gekomen. Ze is nu 6 jaar en is wel wat dominanter naar andere honden geworden. Ik denk omdat ze vind dat alle terrein van haar is maar dat is het enige wat we vervelend vinden waar we weinig aan kunnen doen. Met de honden van mijn ouders en schoonmoeder gaat het goed maar dat zijn kleine rassen en reutjes...  Wij willen graag een Boxer erbij omdat ik denk dat het voor Jessie leuk is want ze is nog jong genoeg om het geen heel vervelend puber-puppie te vinden en we denken dat Jessie een toevoeging kan zijn bij de opvoeding van een pup. Op de eerste plaats willen wíj natuurlijk een hond erbij en voeden deze ook zelf op (niet dat jullie zo meteen denken dat we de pup bij Jessie gooien en hopen dat het goed komt) Het liefst zou ik een teef erbij willen maar ik weet niet goed of dat slim is. Ik weet ook niet of daar überhaupt iets nuttigs over te zeggen valt. Vandaar mijn verhaal... verder lees ik ook negatieve verhalen over wat erkende fokbedrijven zouden moeten zijn, dit zijn oudere berichten maar ook dat zet vraagtekens bij of je perse bij een erkende fokker zou moeten kopen en waarom niet een pup uit een nest bij een gezin? Misschien hebben jullie tips voor me. Alvast bedankt en nog fijne dagen! Conny

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hallo Conny!

 

In het algemeen is de beste combinatie een teef en een reu, maar: dit hoeft niet altijd zo te zijn. Kijk daarom vooral naar jouw eigen hond. Je vertelt dat zij vaak goed met reuen kan, dus misschien dat het daardoor beter is dat jullie kiezen voor een reu. Mocht ze toch ook heel goed overweg kunnen met teven (waardoor ze dus geen specifieke voorkeur heeft), zal het geslacht van de pup niet veel uitmaken.

 

Wat de fokkers betreft ligt de keuze natuurlijk geheel bij jullie zelf. Een groot voordeel van een stamboomfokker is dat de ouderdieren getest zijn op erfelijke aandoeningen, waardoor de kans dat jullie pup een dergelijke aandoening krijgt een stuk kleiner is. Daarnaast is bekend wie de voorouders zijn, waardoor je de lijnen kunt uitpluizen op gezondheid, karakter, etc.

 

Het gevaar van een stamboomloze pup is dat je misschien bij een br00dfokker terecht komt. Dit zijn fokkers die meerdere rassen verkopen en vrijwel altijd pups 'op voorraad' hebben. Deze fokkers fokken puur voor het geld en maken zich dus totaal niet druk om de gezondheid van hun dieren. Teven worden iedere loopsheid gedekt, want tja, anders levert het natuurlijk geen geld op. Als de teefjes kapotgefokt zijn (en dus niets meer opleveren) worden ze vaak ingeslapen. Vreselijke industrie, dus...

 

Natuurlijk zijn er ook mensen die een gelegenheidsnestje hebben en geen br00dfokker zijn. Maar wees je goed bewust op welke dingen je moet letten tijdens een bezoek, zodat je eventuele foute adressen kunt mijden. Het belangrijkste is in mijn ogen dat de ouderdieren getest zijn en dat de pups in een huiselijke, schone omgeving opgroeien.

 

Excuus voor het lange verhaal  Ik wens jullie ook hele fijne dagen toe!

 

 

Conny (Gast)

Bedankt Iris, Kelly en Lynn voor het uitgebreide bericht ????

Wat betreft de erkende fokkers... hier las ik over dat ondanks dat ze geregistreerd staan bij diverse organisaties er toch niet zo nauwkeurig met de gezondheid of het socialiseren van de pups wordt omgegaan... helaas! Dat ze zelfs pups uit het buitenland bij hun eigen nestjes of een moeder zetten en deze hier verkopen alszijnde Nederlandse pups. Het is bijna te triest voor woorden dat je zelfs daar niet blind op kunt vertrouwen... maar goed googelen denk ik. 

Bedankt in ieder geval voor de info ????

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Conny, inderdaad goed research doen. Naam, telefoonnummer alles checken op internet. Eventueel kijken of er een boxer forum bestaat. Mogelijk kunnen ze je daar helpen aan een goede fokker? 

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Als de pup een stamboom heeft is het niet mogelijk dat de pup uit een ander nest is gehaald en erbij is gelegd, alle pups worden DNA getest dus het is niet mogelijk dat de pups verschillende ouders hebben.
bij de boxers zijn er weinig gelegenheidsnestjes, het is op het moment erg moeilijk om aan een pup te komen via een fokker die is aangesloten bij een van de rasverenigingen,er wordt niet heel veel gefokt.Toch raad ik je aan om een pup te kopen bij een fokker die lid is van een rasvereniging, deze moet zich houden aan het verenigings fok reglement en dat betekend dat de ouderdieren in ieder geval zijn getest op HD, spondylose en hartafwijkingen en dat ze een gedragstest hebben afgelegd.Bij een gelegenheidsnest is dit allemaal niet verplichten aangezien een boxer niet het meest gezonde ras is vind ik dit wel belangrijk, al heb je nooit 100 procent garantie natuurlijk.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik kwam laatst een hele schattige boxer tegen die een baasje zoekt:

Suso

Er staan er nog veel meer op de site (dogan, bart, marg), helaas komen er vrij veel boxers in het asiel daar. Maar vond Suso wel een heel schattig koppie hebben.

Voordeel is wel dat ze daar meestal een redelijke neus hebben. Zou zelf niet zo goed tegen dat gesnuif en gerochel kunnen wat ik hoor van bijna alle boxers hier.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Bedankt Iris, Kelly en Lynn voor het uitgebreide bericht ????
Wat betreft de erkende fokkers... hier las ik over dat ondanks dat ze geregistreerd staan bij diverse organisaties er toch niet zo nauwkeurig met de gezondheid of het socialiseren van de pups wordt omgegaan... helaas! Dat ze zelfs pups uit het buitenland bij hun eigen nestjes of een moeder zetten en deze hier verkopen alszijnde Nederlandse pups. Het is bijna te triest voor woorden dat je zelfs daar niet blind op kunt vertrouwen... maar goed googelen denk ik. 
Bedankt in ieder geval voor de info ???? "

 

Vroeger kon dat wel, nu gelukkig niet meer bij pups, waarvoor stambomen worden aangevraagd. De Raad van Beheer komt van elke pup uit een nest DNA afnemen en zet chips. DNA van de ouders is al in de databank opgenomen; om zeker te stellen dat de pups van de opgegeven ouders zijn.

 

De socialisatie zal per fokker verschillen. 

 

Conny (Gast)

Allemaal super bedank voor jullie reactie, hier kan ik wat mee ???? Tessa is dat jouw Boxer? Mag ik vragen waar jij deze vandaan hebt en wat je ervaring is met de fokker? Alvast Bedankt!

honden page profiel bentebente

Wat fijn dat je zo'n voorbeeldige hond hebt! Een pup is een weloverwegen keuze. De beste combo is vrijwel altijd reu+teef, maar dit hoeft natuurlijk niet. De hond meenemen "uitkiezen" is ook een goed plan. 

 

Al het (ik noem het maar even) gelul over fokkers.. tsja, je zal mij nooit horen zeggen dat het allemaal onzin is maar iedereen hier heeft nu eenmaal een mening. Een fokker of een thuisnestje kunnen beiden zorgen voor gezonde maar ook ongezonde puppen. Als je zorgt dat je testen in kan zien, de omgeving er goed uit ziet etcetera kan er haast niks mis gaan. Ik denk dat hier veel mensen van wanten weten qua testen enz. Succes en hou ons op de hoogte!

honden page profiel ConnyConny

honden foto van Conny

Dank je Bente, Ik denk inderdaad dat ik hier voldoende informatie kan krijgen... en Jessie is voor ons een lot uit de loterij! Ze is zo'n lieve, makkelijke hond dat ik eigenlijk een beetje hoop dat het positief is voor de opvoeding van een andere pup. Ik snap dat dit niet zo hoeft te zijn maar dieren leren veel van elkaar weet ik dus misschien...

honden page profiel bentebente

" Dank je Bente, Ik denk inderdaad dat ik hier voldoende informatie kan krijgen... en Jessie is voor ons een lot uit de loterij! Ze is zo'n lieve, makkelijke hond dat ik eigenlijk een beetje hoop dat het positief is voor de opvoeding van een andere pup. Ik snap dat dit niet zo hoeft te zijn maar dieren leren veel van elkaar weet ik dus misschien... "

 Ach, jullie hebben haar ook zo goed opgevoed dus als het voorbeeld van de oudere hond niet helpt zullen jullie het heus wel voor elkaar krijgen 

honden page profiel Storm.de.boxer Storm.de.boxer

honden foto van Storm.de.boxer

Hoi Conny,

Wat leuk een boxer pup. Wij hebben er nu eentje van 6 maanden. Enorme boef waar we veel plezier uit halen. Wij hebben onze hond van de fokker Blije wereld boxers. In noord-beemster zitten ze. Hebben ongeveer 1 a 2 nestjes per jaar. Pups groeien op in huis en worden enorm goed gesocialiseerd. Zal even kort vertellen hoe onze zoektocht is gegaan.

 

Ik heb via de (show)uitslagen en via de vereniging gekeken naar fokkers en liefst een beetje in de buurt, al was dit zeker geen eis. Wilde graag veel kijken als het nest er zou zijn en een fokker in de buurt is dan wel fijn. Na wat opzoeken dus via internet ben ik fokkers gaan bellen. Gewoon eerst eens telefonisch een indruk opdoen. Daar vielen bij mij al veel fokkers af. Je hebt snel door of het puur handel is of grotendeels liefhebberij. Uiteindelijk viel mijn oog op de Blije wereld en hebben we een afspraak gemaakt om langs te komen voor een kennismaking. Pas daarna konden we op de wachtlijst geplaatst worden. Tijdens dit gesprek kreeg de fokker een goed beeld van ons en onze thuissituatie en konden wij ook onze vragen kwijt. Dit was oktober 2015. De indruk was erg goed. Pas in augustus 2016 hebben we onze pup mee naar huis mogen nemen. Kortom hier gaat wel wat tijd overheen. Ik vind een goede fokker belangrijker dan snel een pup aanschaffen. Bij deze fokker mochten we de pup trouwens niet zelf uitzoeken. Je mocht wel een voorkeur uitspreken, maar kreeg absoluut geen garantie dat dit dan ook jouw pup zou worden. Met 6 a 7 weken bepaalt de fokker uiteindelijk wie welke pup krijgt.

 

Wat Naomi zegt over gesnuif en gerochel. Kijk goed naar de ouders van je pup, al is dit natuurlijk geen 100% garantie. Check ook of de ouders helemaal getest zijn, ik heb de uitslagen uitgebreid op papier gekregen. Ik heb bijvoorbeeld heel bewust gekozen voor een boxer met een goede snuit. Wat spitser en niet te plat. Ook wilde we geen boxer met hele grote wangen, dan is kans op kwijlen een stukje groter. Onze hond snuift wel, maarja vind je het gek als je aan het snuffelen bent. Normaal, dus zonder druk snuffelen, doet hij dat niet. En rochelen heb ik nog nooit gehoord. Wel snurken.. hij ligt graag op z'n rug te slapen, tsja dan wil die wel eens snurken .

 

Wat hier al gezegd is, pas op voor import boxers. Begreep van de fokker dat dit een groot probleem is op moment. De boxer is weer wat populairder geworden en de vraag is veel groter dan het aanbod. Hierdoor wordt veel geïmporteerd, wat het ras in Nederland geen goed doet.

 

Heel veel succes in je zoektocht  !!

 

 

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

" Allemaal super bedank voor jullie reactie, hier kan ik wat mee ???? Tessa is dat jouw Boxer? Mag ik vragen waar jij deze vandaan hebt en wat je ervaring is met de fokker? Alvast Bedankt! "

 

Ja, dit is mijn boxer, ik heb er drie en fok zo nu en dan een nest, daarom weet ik ook hoeveel zorg en aandacht goede fokkers aan hun pups besteden. Alle fokkers die ik ken, en ik ken ze bijna allemaal, zijn erg begaan met het ras en doen er veel aan om de pupkopers te begeleiden, dit is bij broodfokkers natuurlijk niet het geval. Mocht je serieus overwegen om een boxer aan te schaffen kun je me altijd een berichtje sturen, wie weet kan ik je dan op weg helpen.

honden page profiel ConnyConny

honden foto van Conny

" Hoi Conny,
Wat leuk een boxer pup. Wij hebben er nu eentje van 6 maanden. Enorme boef waar we veel plezier uit halen. Wij hebben onze hond van de fokker Blije wereld boxers. In noord-beemster zitten ze. Hebben ongeveer 1 a 2 nestjes per jaar. Pups groeien op in huis en worden enorm goed gesocialiseerd. Zal even kort vertellen hoe onze zoektocht is gegaan.
 
Ik heb via de (show)uitslagen en via de vereniging gekeken naar fokkers en liefst een beetje in de buurt, al was dit zeker geen eis. Wilde graag veel kijken als het nest er zou zijn en een fokker in de buurt is dan wel fijn. Na wat opzoeken dus via internet ben ik fokkers gaan bellen. Gewoon eerst eens telefonisch een indruk opdoen. Daar vielen bij mij al veel fokkers af. Je hebt snel door of het puur handel is of grotendeels liefhebberij. Uiteindelijk viel mijn oog op de Blije wereld en hebben we een afspraak gemaakt om langs te komen voor een kennismaking. Pas daarna konden we op de wachtlijst geplaatst worden. Tijdens dit gesprek kreeg de fokker een goed beeld van ons en onze thuissituatie en konden wij ook onze vragen kwijt. Dit was oktober 2015. De indruk was erg goed. Pas in augustus 2016 hebben we onze pup mee naar huis mogen nemen. Kortom hier gaat wel wat tijd overheen. Ik vind een goede fokker belangrijker dan snel een pup aanschaffen. Bij deze fokker mochten we de pup trouwens niet zelf uitzoeken. Je mocht wel een voorkeur uitspreken, maar kreeg absoluut geen garantie dat dit dan ook jouw pup zou worden. Met 6 a 7 weken bepaalt de fokker uiteindelijk wie welke pup krijgt.
 
Wat Naomi zegt over gesnuif en gerochel. Kijk goed naar de ouders van je pup, al is dit natuurlijk geen 100% garantie. Check ook of de ouders helemaal getest zijn, ik heb de uitslagen uitgebreid op papier gekregen. Ik heb bijvoorbeeld heel bewust gekozen voor een boxer met een goede snuit. Wat spitser en niet te plat. Ook wilde we geen boxer met hele grote wangen, dan is kans op kwijlen een stukje groter. Onze hond snuift wel, maarja vind je het gek als je aan het snuffelen bent. Normaal, dus zonder druk snuffelen, doet hij dat niet. En rochelen heb ik nog nooit gehoord. Wel snurken.. hij ligt graag op z'n rug te slapen, tsja dan wil die wel eens snurken .
 
Wat hier al gezegd is, pas op voor import boxers. Begreep van de fokker dat dit een groot probleem is op moment. De boxer is weer wat populairder geworden en de vraag is veel groter dan het aanbod. Hierdoor wordt veel geïmporteerd, wat het ras in Nederland geen goed doet.
 
Heel veel succes in je zoektocht  !!
 
  "

 Dank je wel voor je uitgebreide info! Jessie is een x en zij snurkt ook. Soms zo erg dat we ze boven kunnen horen maar daar storen we ons niet aan. Ze heeft ook niet zulke lange wangen dus kwijlen doet ze ook niet echt, daar ben ik ook wel blij mee natuurlijk want het is een binnenhond... 

bedankt voor de tips!

honden page profiel ConnyConny

honden foto van Conny

"  Ja, dit is mijn boxer, ik heb er drie en fok zo nu en dan een nest, daarom weet ik ook hoeveel zorg en aandacht goede fokkers aan hun pups besteden. Alle fokkers die ik ken, en ik ken ze bijna allemaal, zijn erg begaan met het ras en doen er veel aan om de pupkopers te begeleiden, dit is bij broodfokkers natuurlijk niet het geval. Mocht je serieus overwegen om een boxer aan te schaffen kun je me altijd een berichtje sturen, wie weet kan ik je dan op weg helpen. "

 Ik had al gekeken op je profiel en ook op de site. Leuk wij komen ook uit die hoek zo'n beetje maar zijn naar Zeeland verhuisd, lekker rustig alleen weinig bossen (wel veel strand op redelijke afstand...)

Ik hou je zeker in gedachte want het ziet er allemaal goed uit dus wie weet ????

Volgende forumvraag: Coton de tulear
^