Hallo,
Mijn hond heeft al een hele tijd jeuk. In het begin niet zo erg, maar het werd steeds erger en erger dus naar de dierenarts ermee omdat hij zichzelf aan zijn lip had opengekrabd.
Hij heeft voornamelijk jeuk aan zijn oren, lip, ogen en tussen zijn pootjes. Vacht ziet er prima uit.
De dierenarts zei dat zoiets typisch zou zijn voor een voedselallergie dus zijn advies was om Hill's Z/D te geven voor 8 weken. Is het dan niet beter, dan wordt er verder gezocht in zijn bloed.
Onze dierenarts (en ik denk veel dierenartsen) werken samen met Hill's dus volgens hem is dat de enige en beste brok voor zo'n voedselallergie. Ik wil zoiets gerust proberen, maar ik heb al vaker gelezen dat Hill's eigenlijk niet zo goed is.
Ik ben dus benieuwd of jullie andere opties hebben voor brokken. Het blijft sowieso brok, vers voer braakte hij elke keer weer uit ook al bouwden we het op...
Hebben jullie ideeën of moet ik het gewoon met Hill's proberen?
Alvast bedankt!
Wat krijgt je hond nu voor voer?
Als je zelf ook denkt aan een voedselallergie zou je aan een eliminatiedieet kunnen denken. Als je geen Hills wil geven zou je aan een goede KVV kunnen denken en daar dan een smaak uit kiezen die je hond nog niet eerder had.
Als dit een maand lang goed gaat kan je een tweede diersoort toevoegen etc.
Vaak wordt begonnen met paard, konijn, lam of geit.
edit: sorry ik zie dat je geen vers wil geven, heb je ook goede merken als Haaksbarf geprobeerd?
Veel honden zijn overgevoelig voor granen, kip en rund.
Nu krijgt hij Prins Procare Hypoallergic met lam & rijst brok 's morgens en gekookte kip met rijst 's avonds. Ik wist niet dat een hond ook gevoelig kon zijn voor kip... Ik was al van plan om met de rijst te stoppen en dus ook een andere brok te zoeken, maar ik kan ook best met de kip stoppen dan?
Is KVV niet vers (rauw) voer? Want dat lukt niet.
Ja KVV staat voor kant en klaar vers voer. Je hebt wel grote verschillen in kwaliteit.
Kip ja dat zou je kunnen weglaten of vervangen door iets anders en kijken hoe het dan gaat. Kippen worden meestal met niet biologische granen gevoed, en wonen vaak in legbatterijen, misschien dat dit de verdraagzaamheid voor honden ook niet ten goede komt (denk ik dan). Een bio kip die vrij heeft kunnen rondlopen en met goed voedsel gevoed is, wordt misschien wel goed verdragen.
Mijn hond heeft ook last van voedselallergie.
Als zij iets verkeerds eet, heeft ze een oorontsteking.
ik geef haar nu acana lam en appel (roze zak). Hier doet ze het heel goed op en heeft al zeker 10 maanden geen klachten meer gehad.
Daarnaast moet je ook heel goed Letten op de kluifjes en snoepjes die je geeft. Ook daar zit heel vaak kip en rund in en reageren veel honden allergisch op.
Ik geef alleen 100% lam of 100% eenden kluifjes en snoepjes.
Fabeltje. Bij een voedselallergie wordt er gereageerd op de eiwitten en hun structuur, daar heeft wel of niet biologisch niks mee te maken, de eiwitten in een kip blijven hetzelfde.
Meest voorkomende allergieën bij de hond zijn rund, zuivel, kip, ei, tarwe. Als je graag een ander voer dan Hill's wilt geven zou ik je aanraden in elk geval een voer te zoeken waar deze grondstoffen niet in zitten.
ok, ik schreef ook misschien, want ik kon niet meer terugvinden waar ik dat las
maar zou het niet kunnen dat het eten van goed vlees van een gezond dier veel beter verdragen wordt, dan het eten van een dier dat vol stresshormonen zit en weet ik wat voor onwenselijke lichamelijke reakties door het leven wat het leed....
Ik voet voor mijn hond met voedselallergie (ze verdraagt ook geen rauw) acana pork.
De kans is groot dat je hond nooit varken heeft gegeten, dus zou je deze kunnen proberen
Dat soort claims zijn veelal gebaseerd op een onderbuik gevoel en niet wetenschappelijk onderbouwt. Ik heb dan ook nog niet eerder vernomen dat hier iets is over aangetoond. Mits er wel iets dergelijks zou zijn aangetoond lijkt mij dat het effect daarvan dermate klein is dat dit geen aantoonbare problemen oplevert, gezien de plofkip ook op de humane markt ligt (en die regels zijn inmiddels behoorlijk streng). Al weet ik daar dus de fijne kneepjes niet van.
Daarbij vraag ik mij af in welke mate een plofkip meer stresshormoon zal hebben in zijn lichaam, waar dat dan in het lichaam zich bevindt (alleen in het bloed of ook daadwerkelijk het vlees?) en of dit dus inderdaad van invloed is op degene die het consumeert (maagzuur maakt veel kapot...).
Dat terzijde lijkt het daarbij logisch te klinken dat een hond hier geen problemen aan ondervindt gezien de hond een roofdier is die het prooidier eerst flink opjut alvorens deze opgegeten wordt. Lijkt mij dat het lichaam van een hond dan ook hiervoor gebouwd is. Maar goed, wederom, daar weet ik de details niet van.
Zou in elk geval zeker niet suggereren dat een biologische kip beter verdragen wordt, zeker in het geval van voedselallergie of intolerantie speelt dit geen doorslaggevende rol, dan ligt dit puur aan de eiwitten. Dan zou je moeten gaan denken aan gehydroliseerde eiwitten om het verdraagzaam te maken, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Er zit welverschil in dieren, die in een prettige omgeving worden gehouden en dieren uit de bioindustrie.
Een rund wat 24/7 buiten loopt, heeft een andere spiermassa, dan de biologisch gehouden runderen. Het stres hormoon is ook van invloed uit eindelijk op de spiermassa.
Maar volgens mij alleen in de smaak te proeven en te merken.
Zachter, malser, door het vele bewegen in een prettige lage stres omgeving.
Ik ben een vega, maar mijn man en kids niet, dat zijn de testers, die proeven verschil.
Ik denk niet dat het op invloed is van honden, wat voor vlees ze eten.
Ook niet op mensen, behalve de smaak en het idee natuurlijk.
Luca krijgt ook biologisch vlees. Niet voor haar, maar voor mijn eigen idee.
Er bestaat echter ook nog zoiets als het placebo effect. Maar wellicht is het wel zo hoor, dat het vlees van dieren die veel beweging krijgen malser of stugger is, zo proeft men ook duidelijk verschil tussen kalf en rund.
Neemt echter niet weg dat de eiwitten in het vlees hetzelfde blijven, en dat is nu juist waar het hier om gaat.
En de vraag hoe het dan precies zit met de stresshormonen/voeding van het geconsumeerde dier blijft onbeantwoord, eveneens als de vraag of bio vlees beter verdragen wordt.
Kan idd ook een placebo effect zijn, daar heb je een goed punt.
Zou je blind moeten proefen.
Ze hadden voor de grap MC D hamburgers klein gemaakt en ze doen lijken op chique hapjes, biologisch. Dit op een beurs voor fijnproefers aangeboden.
Ze trapte er allemaal in, vonden het van zeer hoge kwaliteit, vlees en tomaat. Te grappig vond ik dat.
Wat is smaak, wat is proeven?
De eiwitten blijven idd precies het zelfde.
Het transport naar een slachthuis, het wachten en klaar maken voor slachten, zorgt ook voor stres.
Ik kan me niet voor stellen, dat dat van invloed is, anders was er op een andere manier geslacht.
Door de stres, komen er hormonen, ook in de spieren, adrenaline.
Dat zijn lichaamseigen stoffen. Hoe breken wij hormonen af?
Wellicht worden die hormonen ook zo afgebroken, via de lever denk ik?
Groeihormonen is natuurlijk een ander verhaal.
Ik ben er echt van kvertuigd, dat er geen verschil in zit voor mens en dieren, behalve het psycholigische effect.
Die had ik destijds ook gezien inderdaad, ik vond het hilarisch
Zo graapig. Zo zie je maar, smaak zit tussen je oren.
In de tijd dat mijn DA en ik dachten dat mijn hond een voedselallergie had en een eliminatie dieet moest, kreeg hij Trovet Venison (hert) brok en blikvoer. Omdat hert (bijna) nergens in zit. Gebleken is overigens dat hij geen allergie heeft. Maar nu zit hij wel aan de Hills mobility and weightcare om af te vallen en wb zijn artrose. En eerlijk is eerlijk, ik blijf ook graag weg van de voedselmaffia die zeggen dat je dit en dat móet voeren. En vd dure merken. Maar hij doet het echt goed op dit voer. Afgevallen, geen rommelende buik meer, goede ontlasting. Ik ben van mening dat je zelf moet uitzoeken wat voor jouw hond werkt.
Maar die jeuk. Steeds meer honden hebben daar last van. Je hoort bijna niks anders. Ik heb er 2 met ws een seizoensgebonden allergie. Ik ga nu met Aloë Vera pollen spul beginnen. Maar het is december, dat strekt dus niet met het seizoen. Je weet zeker dat je hondje geen vlo heeft. 1 is genoeg. Misschien de warmte vd kachel? Voedselallergie is idd alleen te testen met een kostbare test. Is mij vertelt. Luister ook vooral naar je eigen gevoel. Zo ben ik ook achter het werkelijke probleem gekomen.
Onze hond had ook vaak jeuk.
Echt allerlei dingen geprobeerd.(ook in huis qua extra schoonmaken, schoonmaakmiddelen enz)
In de voeding verschillende soorten brokken dure merken,vers vlees,eliminatie dieet enz enz enz.
Allergie test gedaan.(kwamen wel wat dingen uit ook een deels seizoens gebonden)
Inmuum therapie gedaan.(hielp iets)
Wij dachten dat het ook in de voeding zat.
En bleven ook daar erg in zoeken.
Aan de DA gevraagd kan ze niet Apoquel uit proberen.
Nu totaal geen jeuk!!!!!!
Eet een goede brok en heeft geen jeuk meer.
Deze brok kreeg onze andere hond ook maar zij kon er niet tegen dachten wij.(en dus echt van alles geprobeerd)
de DA zegt nu ook dat ze dus geen voedsel allergie heeft.
ik vertel onze ervaring misschien heb je er wat aan mocht je er niet uit komen....of het de voeding wel of niet is??
want jeuk is zo verschrikkelijk voor mens en dier.
Wij vonden het zo zielig!!
Ik weet het is een medicijn maar wij zijn weer aan het afbouwen en tot nu toe gaat het super.
Misschien in voorjaar is het weer anders maar nu zit zij lekker in haar vel en wij dus ook.
Succes!!!
grappig
of iets biologisch is of niet proef je denk ik vaak niet, zeker niet als je het lekker kruidt , het gaat bij het kiezen voor biologische producten ook om iets heel anders dan de smaak alleen. Respect voor onze aarde in zijn totaliteit.
Helemaal eens!
Daarom eet ik geen dieren en krijgen de katten en hond biologisch voer.
Ook dat schijnt weer niet zo zwart wit te zijn, al dacht ik dit eerst inderdaad ook! Mbt dieren is het zeker zo dat vrije uitloop eieren of ronddeelstal eieren een veel betere optie zijn voor de dieren dan legbatterij eieren, en ook dat vlees met 3 sterrenkeurmerk betekend dat de dieren en veel plezanter leven hebben gehad dan bv plofkipjes.
Of het echter ook goed is qua... Respect voor de aarde.. Oftewel goed voor het milieu, dat schijnt weer een erg discutabel onderwerp te zijn
https://www.youtube.com/watch?v=PwRCZE0-P2I
Meer ruimte waar de kippen, koeien, varkens etc in loslopen betekend meer natuurlijke habitat dat moet worden verwijderd om deze ruimte te creëren. Daarbij dat sommige "natuurlijke" pesticiden zelfs meer schade aan milieu richten dan chemische middelen. Elke voor heeft ook zijn tegen i guess... Denk dat het meest ideale nog wel zou zijn dat men minder vlees in zijn geheel eet en groenten ed zoveel mogelijk halen bij lokale boeren zodat er minder wereldwijd transport nodig is... Maar goed dat is misschien ook een beetje een onrealistisch beeld
Het transport is echt waanzin.
Paarden werden naar Italie vervoerd, (was echt vreselijk voor ze) daar geslacht, de slacht prijs was daar hoger. Vervolgens wordt het vlees weer terug getransporteerd om hier gebruikt te worden.
De vrachtwagens, gaan gevuld ergens naar toe en leeg terug. Andere vrachtwagens, doen het omgekeerde.
Er kan dus ongeveer de helft minder vrachtwagens rijden. Maar dat betekend voor de helft minder werk en daarom blijft het zo.
Een verspilling maatschappij.
Klopt, het is niet allemaal zo zwart wit. We worden opgelicht van alle kanten, maar we doen wat we kunnen.
De oplossing zou natuurlijk zijn dat we gewoon minderen met het eten van dieren en dierlijke produkten, en deze niet meer zien als een soort statussymbool, wat niet alleen westerlingen maar nu ook de rijkere aziaten en afrikanen zo zien, als je je bij elke maaltijd vlees kan permitteren tel je mee, ... eerst nog, later wordt het iets waar niet eens meer bij nagedacht wordt denk ik.
Want al die dieren die we met zn allen eten, moeten ook weer gevoederd (soja uit Paraguay?) worden en wat brengt dat niet weer teweeg.....
http://aseed.net/videobrieven-over-strijd-tegen-soja-in-paraguay/
Jenna krijgt nu 2x per week plantaardig eten en ik hoop dat dat ook iets brengt voor haar allergieeen om nog even op dat onderwerp terug te komen
Carnilove, geen graan en aardappelen, rendier of zalm, kijk daar eens naar.
Die voer ik aan mijn katten, heel erg goed voer! Jammer dat in de rendier eend zit, gaat niet met Luca. Ik wil wel de zalm nog een keer proberen.
http://www.eko4petz.nl/c-3112488/carnilove-into-the-wild/?gclid=CJSgga_4idECFUJAGwodweYK3g
Hoi!
Onze honden hadden ook altijd allergiën en sinds wij Natural Greatness gebruiken is dit helemaal weg! Daarnaast is hun vacht heel mooi en zacht. Echt een aanrader, het voer is namelijk 100% hypo-allergeen. Het is te bestellen op: www.natuurlijkedierenvoeding.nl.
Succes!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?