Pfff kan dat filmpje niet eens afkijken. Die hond is doodsbang en die gaan ze nog banger maken door te schoppen (ja ik weet dat het niet heel hard is, maar toch) en domineren, daar wordt hij vast minder bang van. Die hond valt uit uit angst, dat wordt echt niet beter door hem nog banger te maken. Misschien stopt het even, maar dat is symptoom bestrijding die hond is nog steeds bang en de échte reden is niet aangepakt. Die hond valt zo weer terug in zijn oude gedrag en misschien nog wel heftiger aangezien hij nog banger is geworden. CM heeft wel goede dingen. Ik ben het er mee eens dat je je heel bewust moet zijn van je houding en zelfverzekerd moet zijn, werken vanuit rust en de hond voldoende beweging geven. Maar hij corrigeert véééél te veel, zelfs bange honden. Heb zelfs een filmpje gezien waarin hij een touwtje vastmaakt aan de staart van een bange hond zodat hij zijn staart niet tussen de benen kan doen. Ook is hij veel te veel met dominantie bezig. Natuurlijk is dat bij probleem honden belangrijker dan bij normale honden. Maar hij baseert het allemaal aan een achterhaalde theorie over een groepje onbekende wolven in gevangenschap in een veel te kleine ruimte. Dit onderzoek is opnieuw gedaan bij een roedel (dus familie! een heel groot verschil) wilde wolven, en hier kwamen héle andere conclusies uit. Die man heeft ernstig bijscholing nodig.
Als zijn naam genoemd wordt zorgt dat altijd voor discussie. Ik denk dat jouw vraag door metname mijn antwoord, wel beantwoord is. C.M. is een commerciële jongen. Die gaat echt dat soort dingen niet zeggen. Dat zou ook nog eens koren op de molen van zijn vele criticasters zijn
Niemand is hier waarschijnlijk een C.M. adept. Er zijn alleen mensen die voor sommige van zijn dingen openstaan en er zijn hier mensen die niets van hem moeten hebben. Ik denk dat het dit keer geresulteerd heeft een discussie over inzichten waar C.M. niet zo veel meer mee te maken heeft.
Das toch leuk?
Geen idee of CM weigert met Akita's te werken, maar ik denk dat ie na dit incident niet bijzonder dol is op Schotse collies…
Gna gna gna
namens Luca
Haha geweldig !!!!
lol
Met meerdere honden en na een flink aantal opvangers, ben ik toch steeds meer van mening dat dit niet klopt, dat het altijd aan het baasje ligt. Een hond die door andere honden is gepakt, kan uitvallen naar andere honden. Ligt dat ook aan de baas?
Ik heb er ook problemen mee om alles dat een hond 'fout' doet aan de baas te wijten, er speelt ook nog zo iets mee als karakter. Iedere hond is anders en heeft zijn eigen manier van doen en ze reageren allemaal anders op eenzelfde situatie. Daarin speelt ook ras, afkomst, eerdere ervaringen en karakter in mee. Een bordercollie uit een werklijn zal eerder op een jogger reageren dan een PVGV (Petit Basset Griffon Vendéen). En de ene border reageert feller dan een ander, of zelfs niet...
Zo iets staat ook grotendeels los van hoe een baasje zich voelt, iets zit erin of niet (-wat niet wil zeggen dat een baas daar iets mee kan doen!). Natuurlijk zijn je honden onrustiger en reageren ze anders op dingen als jij gestresst bent... Maar ook dat verschilt per hond! En als je met je hoofd bij andere dingen bent (ik zie zoooo vaak appende baasjes die geen benul hebben van wat hun hond doet), zoals werk, familie, gebeurtenisen... en dan mis je snel iets en ben je te laat met ingrijpen - en ja, dat ligt dan echt aan de baas!
Maar je moet dus leren herkennen wanneer je hond op iets gaat reageren en zulke situaties voor zijn. En om dat te kunnen doen, heb ik heel veel geleerd van CM. Ik ben het alleen niet zo eens met zijn vaak te harde methodes en met zijn 'die hond is dominant' omdat ik dat soort honden meestal eerder onzeker zou willen noemen. CM laat heel goed zien wat de 'triggers' zijn voor een bepaald gedrag. En daar kun je mee aan de slag, ook als je niets van zijn manier van aanpak moet hebben.
En omdat honden allemaal individuutjes zijn, werkt bij de ene hond een bepaalde aanpak wel, maar bij een andere werkt dat helemaal niet. Soms moet je even zoeken naar wat werkt, de ene heeft veel meer begeleiding nodig om zich over grenzen heen te zetten en de ander heeft meer aan duidelijke, strenge regels en weer een ander heeft er genoeg aan om te zien dat jij als baas helemaal gelukkig wordt door bepaald gedrag. Voor heel veel honden werkt de aanpak van CM gewoon niet!
CM is zo goed als altijd te laat met reageren.
Hij heeft geen benul van stressignalen. Al mijlen ver zie je dat een hond haat reageren. Ook dat een hond er alles aan doet, om een confrontatie met hem te voorkomen, hijgen,,tongelen,,weg willen, pootje heffen, hij zien dat gewoon niet.
Het beroemde filmpje, dat hij die golden met baknijd bewerkt en werd gebeten. Hij zag het niet aankomen!!!!!!!!!
Hoe duidelijk moet een hond communiceren?
Een hond reageert zoal ze doen.
Er zijn in de manier van reageren te zien, dat de grote lijnen het zelfde zijn. Voor een heel groot deel reageren ze op redelijker wijs, dezelfde manieren, ook al zijn het allemaal eigen individuen met eigen karakters.
Als een hond uithaalt, ligt het zeker aan de baas, jij hebt het laten gebeuren, niet gezien, niet kunnen voorkomen.
Honden reageren en wij zullen moeten anticiperen.
CM is voor geen een hond goed.
Zo moet je niet en nooit met je hond willen omgaan.
Het is ook nooit en nooit nodig!
http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/zwartboek.html
Hier kan je verhalen lezen, van honden met ernstige bijtincidenten op hun naam.
Mensen die beweren, dat „dit soort honden", door CM gerehabiliteerd worden en anders het niet mogelijk is.
Een paar vrijwilligers, leden van HP, Gerdien en Margje, van hun weet ik, dat ze met „dit soort honden" op een positieve manier aan de slag gaan en bij de meeste met een goed resultaat.
Éénhond was door de opslag, dus danig getraumatiseerd, die is in geslapen. De rest, weer de maatschappij in. Gered op een positieve manier.
De CM methode is nooit nodig, onnodig veel leed levert het op voor de honden.
Niemand weet bovendien hoe het op lange termijn met de door CM gerehabiliteerde honden is vergaan.
Dus, werkt het?
Nee, het onderdrukken van gedrag, is niets meer, dan een tijdelijk effect.
Turid Rugaas, een Noorse dame, heeft meerdere boeken over stress-signalen ("Kalmerende Signalen" heet het geloof ik in het Nederlands) geschreven en er is ook een video van te koop. Daar heb je meer aan dan aan CM...
Helemaal eens!
ik ben nog nooit in mijn hele leven 2 honden tegengekomen met hetzelfde karakter...
En als mijn honden een perfect spiegeltje van mij zouden zijn.... dan had ik een meervoudig gespleten persoonlijkheid!!
Heb ook nooit gezegd perfect spiegeltje.
Maar als je als eigenaar stress hebt ( nom maar iets ) reken maar dat de hond dit mee krijgt!
En vaak ook zodanig erop reageert.
Ik vond dit wel een heel verhelderend stukje.
Helemaal eens, je hond is idd een eigen individu, die reageert op zijn eigen gevoel
Maar jij begeleid je hond, jij geeft hem de ruimte.
Honden laten ook signalen zien, ze vallen niet uit het niets uit.
Als ze uitvallen, heb je signalen gemist en ben je te laat
dat zou ik ook doen als ik een akita was :P
Luca was een keer in een losloop gebied aangevallen. Ze liep naar een hond toe en ik werd door iemand aangesproken (is dat een Lassie hond) en hoorde ineens een gevecht.
Vreselijk gewoon. Schaaf plekken en een bont en blauwe buik. Die vrouw zei dat ze nooit wist hoe haar hond reageert, ggrrr.
Een paar dagen later, ging ik daar weer lopen en was zelf zo bang. Luca super onzeker had het helemaal niet meer.
Ik heb mijn gt gebeld, om daar samen te gaan lopen. Hij is heel rustig, dat geeft al vertrouwen. Ik moest Luca steeds bij me roepen, als ik een andere hond niet vertrouwde, dat ze bij me komt.
Ik voelde me niet meer bang.
Luca was gewoon weer zich zelf, niets aan de hand.
Volledig mee eens... maar wat ik er hoofdzakelijk erg aan vind is dat het nog steeds de algemeen verdeelde opvatting is (ik bedoel daarvoor niet hier op dit forum) maar algemeen. En bijna niemand lijkt in te zien dat zo'n zware misopvattingen de wereld in verspreiden , niemand helpt nog eigenaars nog honden - maar in tegendeel het is mede de oorzaak dat honden fout terecht komen
Nee de oorzaak van problemen als uitvallen, ligt vaak dieper en ligt noch aan de hond, noch aan het baasje.
Ik ging mijn eerste wandeling met Lola volkomen relaxed naar buiten, en toch viel ze uit naar de eerste auto die langs reed. Het was haar worst of ik relaxed was of niet.
De oorzaak van het uitvallen lag dan niet aan haar, ook niet aan mij.
Maar ik was wel degene die haar beter had moeten begeleiden, door bijv. tussen haar en het verkeer te lopen, de lijn wat korter te houden zodat ze naast me liep en niet voor me.
Van haar leerde ik heel veel over inzicht in situaties, en hoe je hond daarbij te begeleiden zodat ze zich steeds veiliger voelt en niet meer uitvalt. Of ik dan op dat moment heel gestressed ben of niet, speelt wel mee, maar veel minder dan de situaties waar ik haar in breng, of onderweg ontstaan.
Lola was toch een herplaatser?
Dan weet je niet wat ze heeft meegemaakt, wat ze spannend vind.
Zij reageerde naar de auto's omdat ze in die positie kwam, jij had nog geen idee dat ze dat spannend vond.
Eens ontstaat gedrag, dat gebeurd vanuit het gevoel van de hond. Heb je niet altijd in de hand, maar hoe je er vervolgens mee omgaat dat heb je wel in de hand.
De oorzaak heb je niet altijd in de hand, de oplossing wel.
Honden reageren, aan jou de taak als baas om dat serieus te nemen.
Bazen die vinden dat een hond maar sociaal moet zijn en langs alles kunnen, dat ze zich maar moeten aanpassen, dan hou je zelf het uitvallen in stand.
Natuurlijk kan uitvallen altijd een keer gebeuren, staat een vreemde hond ineens voor je neus of andere onverwachte situaties.
Zolang je je hond maar serieus neemt en er mee aan de slag gaat.
Sneu om altijd die oude YouTube filmpjes te plaatsen. Als deze het niet is is het wel die met Holly. Het is 2016! Er zijn meerdere uitzendingen geweest waarin hij uitleg heeft gegeven over dit soort situaties en filmpjes. Ook in het jaar nul.
Ik zeg niet dat ik vind dat hij goed is. Helemaal niet. Maar ik kan over alle honden trainers wel situaties vinden online waarmee ze in een slecht daglicht komen staan.
Helemaal met je eens!
ja Lola was een herplaatser, en dat bedoelde ik ook te zeggen, dat je het best luistert naar wat een hond je probeert te vertellen.
wb die oude filmpjes plaatsen, het is wel mijn reden dat ik daarna nooit meer heb kunnen kijken wat deze man doet, ik was er echt niet goed van, ik snap eigenlijk helemaal niet dat niet iedereen dat voldoende vond en afhaakte.
Het grote gevaar vind ik ook dat zijn woorden niet kloppen met wat hij laat zien. Daarom lees je ook vaak dat aangeraden wordt de filmpjes eens zonder tekst te bekijken.
Kwa timing moet ik je gelijk geven, zijn timingen om een correctie te geven zijn goed.
Als je hond een vreemde hond nadert, dan zal zijn spanning langzaam oplopen.
Hier zie je de stres ladder.
Het zijn signalen, die honden kunnen laten zien. )Ze staan er niet allemaal op)
Het is niet zo, dat een hond netjes, de ladder volgt.
Tongelen, doen vrij veel honden, soms zo snel, dat je het nauwelijks ziet. Honden hebben verder allemaal hun eigen signalen die ze gebruiken, de een, pootje heffen, dan grommen, de ander wegkijken, tongelen, grommen.
Aan de kleur, zie je hoe hoog de hond in de opwinding zit.
Heel vaak beginnen honden, zodra ze een ander zien, met snuffelen, overspring gedrag.
Dit is geen gewoon snuffelen, ze zien de vreemde hond en hun, met hun neus naar beneden, terwijl je de ogen op de vreemde hond gericht ziet. Hier geeft de hind al aan, dat hij de andere hond spannend vind.
Als je door loopt, zal hij gaan tongelen, misschien weg kijken.
Als je door blijft lopen, zal hij grommen en loop je nog verder, zal hij snappen, uitvallen.
Dat is het moment dat CM ingrijpt.
Maar als je weg loopt, zodra je hond snufelt, zal hij laag in de opwinding blijven en zal er niets aan de hand zijn.
Zo kan je dus voorkomen, dat je zelf zal moeten gaan corrigeren.
Een uitvallende hond corrigeren, is eigenlijk niet handig en niet nodig het is comminuceren wat ze doen.
Ze willen een ander weg hebben.
Door corrigeren, zullen ze stoppen met uitvallen, maar de andere hond blijft eng.
Terwijl, als je in een grote boog omloopt, (na het snuffelen,) blijf je op een afstand, dat de andere hond nog niet eng is.
Als je dit blijft doen, zal je zien dat je steeds dichter langs een vreemde hond kan lopen, je hond heeft alleen maar een positieve ervaring langs een ander te lopen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?