Ik hoop dat ik hem hier goed plaats maar oke... Hoi iedereen je leest het vast al ik heb een vraag omtrent castreren. Het zit zo ik heb hier 2 mannen in huis. Een van deze mannen kan er aardig op los gaan op zijn kussens.. Ook wanneer hij een rustige niet stressvol dagje heeft gehad. Soms berijd hij ook de arm van mijn schoonmoeder. Nu loopt er denk ik een loops teefje in de buurt want er is een plek waar hij helemaal gek wordt hierna vertoont hij ook agressief gedrag naar mijn andere hond en ook naar mensen (bij mensen wel alleen op dat bepaalde stuk). In het verleden al eens chemische gecastreerd goed resultaat alleen werd hij een stuk feller buiten dit zie ik uiteraard niet zitten. Nu gebruik ik een soort van druppels puur hypersex en laat ik iemand komen voor een honden massage (geval toch stress gerelateerde is) maar het helpt gewoon allemaal niet. Nu zit ik zooo in de knoop moet ik hem castreren? En zo ja.... Gaat zijn vacht achteruit? Hoe zit het met overgewicht? Zal hij depri worden (gezien hond van een vriendin). Zit ik aan gedragstherapie vast.... Ik vind het zo'n moeilijke beslissing... De losse kussens berg ik al op maar hij gaat net zo lang voor de deur zitten totdat hij gaat slapen ook mijn andere hond mag niet in de buurt van het kussen. Ik weet gewoon niet wat wijsheid is... Castreren of niet
Wat voor chemische castratie heb je destijds gehad?
Bij een chip kan het namelijk voorkomen dat het gedrag de eerste weken kan verergeren, was dat bij jullie zo of was zijn gedrag de gehele periode buiten erger?
Vacht: ja dat kan. Dan heb je het over middellange of langharige honden
Overgewicht: nee. Een gecastreerde reu verbruikt minder energie dus moet je hem minder eten geven anders kan hij te dik worden
Depri worden? Daar heb ik nog nooit van gehoord
Hoe oud is je reu ? Vaak is het gedrag te trainen, en de meeste castratie honden krijgen extra buikvet, dat is een feit, geen hormonen huishouden meer, en ze kunnen er zeker feller door worden, wat de vacht betreft, kortharige honden hebben minder last van een castratievacht, langharige honden wel, ook gaat de vacht achteruit, geen normale seizoensgebonden rui meer, en niet meer waterdicht...kijk eens bij de encyclopedie bij medisch, castratie, daar staan de voor en na delen ervan.
Feller worden: nooit meegemaakt met mijn gecastreerde reuen, integendeel.
Vacht verandering: ja kan, sommige rassen en sommige honden, zeker de halflange. Kortharige niet.
Zeker nog normale seizoensgebonden rui periodes hoor.
Overgewicht: ja kan, maar met eten aan te passen kan je dit prima onder controle houden.
Depri worden na castratie: nog nooit gezien, zelf ondervonden of gehoord.
Blijf niet langer aanmodderen met je hond en laat dat beestje castreren, zodat ie wat meer rust in zijn koppie krijgt.
Volgens mij was het inderdaad een soort chip ofzo mijn hond vond het ook een nare prik. Het bleef helaas de hele periode zo. ik heb toevallig een hond met lang haar en ben zo gek op zijn krulletjes. In het verleden had hij ook al wat vacht problemen kale plekjes enzo.
De hond is nu 5 jaar oud, doe aan gehoorzaamheid trainingen, maar hier kan ik gewoon erg weinig mee zodra hij het geurtje ruikt bereik ik hem niet meer. Ik zal even kijken bij de medische encyclopedie.
Ik vind het zo lastig het idee dat ik een verkeerde keuze maak...Je kunt het nu eenmaal niet meer terug draaien. Aan de andere kant ik heb al zo veel geprobeerd.
Foute rubriek. dit is geen leuk ver haal!!!!!!!!!
Hein.
Er is nog zoveel meer mogelijk dan alleen Hypersex en wat massage (tTouch?). Bezint eer ge begint met castratie.
Zoals een zeer ervaren gedragskundige het omschrijft. Je maakt een oude man van 'm. Voor wie het interesseert is deze podcast een aanrader om te beluisteren:
De nadelen van castratie
Ik heb wel meer geprobeerd dan alleen de druppels en massage. Ik heb me zelfs aangemeld bij een kynologisch gedragstherapeut. Heb de honden regelmatig apart uitgelaten bepaalde plekken ontweken (alleen ik ruik niet waar de teef is geweest) alle dekentjes en kussens verstopt bezoek gezegd dat ze hem maar een beetje moeten negeren(anders berijd hij hun armen of benen) ik loop buiten met stukjes gekookte kip, gele lint aan de lijn omdat hij anders bovenop een teef kruipt ik ben hier niet sinds een paar dagen mee bezig ik ben hier al 3 jaar mee aan het sukkelen
Wat zei die kynologisch gedragstherapeut ervan dan?
Ze heeft ons tips gegeven en oefeningen. Maar ze ziet ook gedrag wat zou kunnen verdwijnen met castratie ze blijft ons wel ondersteunen mocht hij na de castratie feller worden. Ze laat de uiteindelijke beslissing aan ons over. Ze heeft wel uitgelegd dat het rijgedrag niet altijd hormonale gerelateerde is en dat we moesten uitzoeken waarom het gebeurt. Heeft het te maken met verveling of stress enzv. Het viel haar op dat het gedrag tevoorschijn komt wanneer er waarschijnlijk loopse teefje's zijn. Ze zag dat hij erg opdringerige was naar teefje's... Ik weet niet hoe ik dit netjes beschrijf maar dus echt de kop tussen de poten, hierdoor wordt hij ook vaak afgesnauwd. Ze denkt dat er zeker ook voordelen voor ons aan zitten maar sluit ook niet uit dat we nog moeite gaan krijgen met het feller worden
Het berijden van armen of benen is niet per definitie vanuit een seksuele drive. Vaak is er stress mee gemoeid en is het een gewoonte uiting geworden. Het is dan aan de consequentie van de baas om daar iets blijvends mee te doen. Zo zou je als bezoek binnen komt de hond even apart kunnen zetten, zodanig dat hij bezoek ziet binnen komen en verder het ongewenste gedrag niet kan vertonen. Het bezoek negeert beter als de hond zelf die kans niet krijgt te komen. Mogelijk brengt dit voor de hond zelf ook meer rust.
Verder ben ik vanuit mijn professie bekend met o.a. Hypersex en als je dit al een tijdje gebruikt, doe je er beter aan om Hypersex te versterken met een ander passend middel. Of een geheel andere combinatie te geven, eventueel aangevuld met passende Bach bloesemtherapie. Dit even wat de middelen betreft.
Het 1 valt en staat met het ander. Je schrijft niet hoe oud je honden zijn, wat voor ras, wat doe je er op een dag mee, sport, hersenwerk, voeding, kluifwerk etc.etc. Een goed gedragskundige kan je hierbij helpen en mijn voorkeur zou dan uitgaan naar iemand die ook daadwerkelijk verstand heeft van belangrijke zaken, zoals kruidengeneeskunde, klassieke homeopathie en voeding.
Mocht je hiervan adressen willen, dan kun je PB'en.
Ik zou de podcast even beluisteren.....
Tja ik had hem tijden geleden al laten castreren. Denk dat hij daar heel veel rust van gaat krijgen. En die castraten vacht.. Daar heb je een schaar voor toch? Mentale gezondheid en fijn kunnen wandelen vind ik belangrijker. Dat hij feller zou kunnen worden (ik heb dat persoonlijk nog nooit zien gebeuren bij een reu) dan zou ik denken dan heb je dan nog maar 1 probleem om te moeten werken ipv de meerdere die je nu hebt
Alleen omdat je er nu al zo lang mee zit heb je weer de kans dat het aangeleerd gedrag kan zijn inmiddels
Ja, het rijden kan na al die jaren een vaste gewoonte geworden zijn.
Zal nog wel een heel tijdje na de castratie voortduren...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?