goedendag, we hebben een puggle van 1,5 jaar.. Super lief, maar ook heel speels.. Nu zijn we sinds 3,5 maand de gelukkige ouders van een zoontje.. Lucky (de puggle) moet er niet veel van hebben, we hebben het gevoel dat hij erg jaloers is.. Nu wil hij constant met zijn pootje op ons zoontje z'n gezicht krabben.. We moeten hem dan wel corrigeren omdat ie anders z'n gezicht open krabt, maar lucky gaat dan heel zielig in een hoekje zitten.. Ook beginnen zijn Haren de laatst tijd steeds meer uit te vallen en we zijn bang dat t stress is.. Weet iemand hoe we hier het beste mee op kunnen gaan of het af kunnen leren zonder lucky te kwetsen.. We hebben nog een ander hondje van 2 jaar en die is er super lief voor! Hij likt hem de hele dag en kwispelt als hij hem ziet..
Gefeliciteerd met je zoontje!
Hoe corrigeer je je puggle? En wat is een puggle ook al weer voor kruising?
Das mijn kruising mops x beagle
Puggles kunnen inderdaad heel jaloers zijn. Ze zijn ontzettend baasgericht.
Maar ik weet niet goed hoe ik je kan helpen.. maar de rest hier vast wel!
Gewoon aandacht geven en belonen voor goed gedrag. Als de hond rustig snuffelt aan de baby even een aai geven, een snoepje of zelfs alleen met je stem belonen. Elke dag minimaal 1x tijd maken om even met Lucky te spelen, kroelen of lekker wandelen.
Als je hond er niet bij kan, kan ie ook niet aan de baby krabben.
Misschien weet hij zich gewoon geen houding te geven. Ik geloof niet dat hij de baby moedwillig pijn doet. Hij wil er bij maar krabt, door hem dan te corrigeren (aan de ene kant goed natuurlijk, want hij mag niet krabben) wordt het steeds moeilijker voor hem om zich te gedragen bij de baby.
Misschien samen met hem bij de baby, pootjes vasthouden zodat hij niet kan krabben maar alleen ruiken, genoeg afstand houden. Daarna belonen. Bij de baby gaan zitten (bv tussen Lucky en de baby in) en Lucky lekker aaien of een snoepje geven. Misschien dat hij na een tijdje zich beter gedraagt bij de baby en de baby associeert met leuk. Nu krijgt hij eigenlijk alleen maar op zijn kop.
Hem heel goed in de gaten houden, nooit alleen bij de baby laten. Trouwens sowieso honden nóóit alleen bij een baby laten, hoe lief ze er ook tegen doen.
Dat 'jaloerse krabben' klinkt meer als onzekere pootjes geven, wanneer mijn hond onzeker is of iets spannend vindt gaat ze pootjes geven, wat misschien lijkt op ' poot in gezicht leggen'. Het lijkt mij beter als je je hond rustig hierin begeleid en de tijd geeft om aan het kindje te wennen, nu krijgt die op zijn kop in de buurt van het kindje... Straks associeert hij het kindje met iets negatiefs, zou zo zonde zijn!
Inderdaad Bacchus legt ook vaak lomp zijn poot op mijn arm, en krabt dan ook. Hond trekt niet als een kat zijn nagels in, dus die steken altijd uit.
Lijkt mij ook niet dat hij moedwillig de baby pijn wil doen.
Wat hierboven al gezegd is, niet teveel corrigeren.
wij hebben een hond van bijna 7 maanden en kleinkinderen.
De jongste is nu 3 maanden en hoe jong onze Buddy ook is, hij is
best voorzichtig met die kleinste. Wel onstuimig, maar dat houd ik in de hand door hem vast te houden bij zijn borst. Zo kan hij niet met zijn poten werken en kan ik hem begeleiden en bepalen hoever hij bij de kleine mag komen. Dat gaat prima. Hij likt een keer over zijn gezicht, daar zeg ik niets van maar pak wel het handje van de kleine en biedt dat aan aan Buddy. Daar mag hij wat fanatieker aan likken.
Ik prijs Buddy dan ook altijd dat hij lief is voor de baby. Aai en knuffel hem. Het verdere bezoek laat hij hem dan ook altijd wel met rust.
Tot nu toe werkt dit prima...
Doet obi inderdaad ook. Hij "slaat" je soms zo vol in het gezicht als je niet oppast. Zit geen kwaad achter alleen evengoed best wat kracht omdat hij zo groot is.
Lichaamstaal zegt veel. Obi heeft zijn oren vaak in de nek en is eigenlijk mega onderdanig. Daaraan kun je zijn intenties wel zien. Hij probeert het na een geïrriteerde opmerking vaak ook nog "goed" te maken met NOG een poot. *zucht* hondenlogica... Of hij wil je wel even komen likken bij de mond dan. Hij probeert werkelijk alles om je te pleasen... Tot het irritante toe. Het is soms teveel maar de intentie is echt wel goed.
Even wisselen met Lance?
Kleiner tongetje en kleiner pootjes....kan je mee knuffelen vanop je sofa.
hij slaat me ook met zijn pootje en let er meestal niet op wáár hij slaat,
Haha soms zijn kleine honden echt zoveel makkelijker. Onze lady (westie) kroop altijd tegen je op tot in je nek, heel erg lief eigenlijk. En dan kleine likjes en maar woelen en knuffelen. Voor de beeldvorming: Obi wil dat ook doen en probeert dat ook echt. Er zijn al heel wat krassen, blauwe plekken etc hier ontstaan door hem, gewoon omdat ie maar wat doet. En zich vervolgens wil "verontschuldigen" met meer poten en meer gelebber en gekwijl. Hij is dus opgegroeid met een kleine hond als "voorbeeld". Misschien is dat het probleem. Gek genoeg is hij met kleine honden over het algemeen heel voorzichtig net een olifant in de porselein kast, laat zich ook zo wegjagen etc.
Nagels zijn wel meestal het probleem bij zo'n honden slag haha. Ze krassen meteen zo...
Klinkt misschien gemakkelijker gezegd, dan gedaan.
Maar ik zou het gewenste gedrag van je hond belonen met wat lekker of door te zeggen: 'goed zo'
Het ongewenste gedrag zou ik negeren of een duidelijke 'nee' toevoegen.
Zorg dat je samen met je man op 1 lijn zitten... welk gedrag accepteren jullie wel en wat niet en hoe ga je de hond belonen of corrigeren.
Betrek je hond overal bij met wat je met de baby doet.
Als je de baby verzorgt, praat dan tegen beide.
Als je ergens gaat zitten, fungeer dan zelf als scheiding. Baby op schoot en Lucky bvb rechts naast aan de kant van de voetjes (leg voor alle zekerheid een dekentje over de baby. Je hebt dan je rechterarm om Lucky vast te houden en te strelen. Laat dan bvb iemand ook nog rechts van Lucky zitten. En telkens Lucky braaf en zacht is kan je haar belonen en een gezonde lekkere hondensnackje geven.
Dit zal een veel beter effect hebben dan wanneer ze steeds gecorrigeerd wordt.
De hond niet corrigeren maar zegen wat hij wel mag en dan belonen als die het doet.
Betrek de honden overal bij als ze dat willen en begeleid ze hier goed in maar forceer niets. Wil Lucky niet komen dan hoeft het ook niet.
Hier doet hond zeer smakkerig naar kleinkind.
Toen baby begon te kruipen, zag zij precies een negende wereldwonder.
Toch maar eens duwen met het pootje,kijken of hummel niet omviel.
Belangrijkst is de hond met alles betrokken wordt.
Laten kijken met de pootjes in bedwang, positief toespreken, maar toch constant alert zijn.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?