Hoi allemaal, Sinds we onze Aussie pup in huis hebben is HP een fijne plek om ervaringen van andere eigenaren te lezen. Die herkenning is erg fijn! Nu lopen we zelf tegen iets aan en ik wilde het daarom toch graag hier eens neerzetten. Allereerst: we hebben een prachtige slimme Aussie reu van 15 weken oud. Hij is zo goed als zindelijk, kent de basiscommando's al heel goed en steelt graag de show met kunstjes (pootje, rondje, kusje enz). We doen veel met hem, speuren naar snoepjes en speeltjes, spelletjes enz. Hij kan zich ook prima zelf vermaken met speeltjes. Iedere ochtend mag hij, als hij uit zijn bench mag, twee speeltjes 'kiezen'. Die gaan dan mee naar de mand. Daarnaast gaan we regelmatig lekker naar buiten (15min), fietsen met de fietskar enz. We genieten enorm van hem maar..... Sinds drie dagen is de bank helemaal het einde. We willen niet dat hij op de bank komt. Toen hij als pup bij ons kwam hebben we hem daarom ook nooit op de bank op schoot genomen. Altijd lekker op de grond gespeeld en geknuffeld. En toch wil hij nu op de bank. Hij springt er aldoor op. Als we even de kamer uit zijn en we komen terug: ligt hij erop. Ook als we zelf op de bank zitten wil hij erbij. Hij weet dat het niet mag want die kleine draak gaat zich meteen onder de kussens verstoppen als we hem betrappen. Dit is wat we nu doen: rustig van de bank begeleiden/tillen. Hem iets anders aanbieden, speeltje oid, en dan rust. Tot driemaal toe. Daarna is het klaar en dan gaat hij of in de bench of zetten we de bank maar af met zo'n puppyren. Dit laatste gebeurd aldoor. Iedere keer als we hem eraf halen begint hij hysterisch op de bank te springen, dwingend te blaffen en ook te bijten (niet hard, maar hij pakt dan mijn pols vast bijv). Ik zie aan hem dat hij meestal heel moe is en na een halfuur ligt hij dan meestal wel te pitten maar dat geblaf... zo was hij tot kortgeleden helemaal niet. Dus, mijn vragen: Herkenbaar? Hoe gingen andere pupeigenaren hiermee om? En kan het mogelijk ook te maken hebben met tandjes krijgen? Het is best een heel verhaal geworden zie ik nu! Bedankt voor het lezen!
Wauw en geen interpunctie te zien. Toch maar een account aanmaken! Sorry.
Zo, dit leest beter :)
Dit leest idd beter hahaha.
Welkom hier
Je pupje is 15 weken , ik denk dat hij toch wel een eigen willetje krijgt nu .
En die bank is dan ook wel erg interessant hahaha.
Ik denk dat je het helemaal niet verkeerd doet zoals je het nu doet , maar nog even een tijdje zo vol moet houden tot het kwartje echt valt.
Misschien is het nog een idee om hem er zelf af te laten gaan , met misschien een snoepje?
Misschien dat hij dan sneller door heeft dat het echt niet mag.
En consequent blijven , maar zo te lezen doe je dat al.
Je zal vast meer tips krijgen hahaha.
Ik zou bang zijn dat als je hem beloont voor het af de bank gaan, dat hij juist extra vaak erop springt. Want daarna kan hij er immers weer af en krijgt beloning?
Misschien belonen als hij ergens anders gaat zitten/liggen zodat hij dat als rustplaats aanleert? En als hij toch op bank springt daarheen leiden. Misschien ook direct commando plaats eraan koppelen?
Klinkt alsof je goed bezig bent al hoor!
Ja dat kan natuurlijk ook nog , niet zo handig van mij
Ik zou hem sowieso ergens anders laten gaan liggen als hij eenmaal weer van de bank is.
Alleen als dit het enige moment is waar ie een beloning krijgt.
Inderdaad die bank is zoooo interessant, omdat zijn lieve baasjes erin zitten...
Pupjes proberen ook graag uit, hoe ver ze kunnen gaan etc.
Al eens gedacht om naar tv te kijken op de grond? Enkele dekens, kussentjes bij jou nemen en samen gezellig met je hond naar tv kijken...
Dit weet ik uit ervaring van een familielid met een border collie.
Heb het hier ook geprobeerd met mijn malamute, maar ons schipperke, dat hier al enkele jaren rond loopt, mocht wel op de bank. Het is ook moeilijker om de één het te verbieden en de ander niet, soit dit terzijde...
Misschien kan dit wel een oplossing zijn.
Honden leren oa door gedrag af te kijken, ook van ons. Wij zitten op de bank, lekker warm en zacht, hij doet je na.
Honden weten niet dat iets niet mag. Iets heeft nut, of niet.
Als je een trucje vraagt en je beloont, heeft het nut, het levert wat op. Hij zal gedrag herhalen.
Als je hem van de bank stuurt, heeft het op de bank gaan geen nut. Hij zal het niet meer doen. Als jij er bent.
Maar wat betekend het eraf sturen: het heeft geen nut, als jij er bent.
Je kan hem niet aan zijn verstand brengen, dat het verboden is. Het begrip: verboden, is niet uit te leggen.
Maar goed, je hebt een aus, een super slim zelfstandige hond, die niet begrijpt, waarom hij niet bij jullie op de bank mag.
Een hond die dit niet zomaar zal accepteren.
Misschien op een kleed op de bank, of je moet zin hebben in een hele lange strijd.
Bedankt voor de tips en het meedenken. Het artikel van de hondenbescherming biedt ook de nodige reflectie. We gaan ermee aan de slag!
Een aus is zo slim. Ik vind ze pittig om op te voeden.
Soms zal je compromissen moeten sluiten om geen eindeloze strijd te krijgen.
Hij ziet jullie lekker op de bank zitten. Hij wil de warmte bij jullie. Dat is lastig uit te leggen, dat dat niet kan.
Ik heb voor de bank op de grond een nep schapenvacht kleedje. Ik zit daar zelf graag op. Luca komt gelijk naast me liggen.
Zit iemand op de bank, of ik, komt ze gelijk daar zitten.
Ze kijkt het van ons af.
Dat afkijken is heel herkenbaar. Wij hebben een schapenvachtje op de bank en als hij op de bank springt nestelt hij zich daar het liefste in.
We willen absoluut geen strijd maken maar wel consequent zijn. We knuffelen vaak met hem op de grond, op een kleedje. Maar toch, die bank he.
Omdat hij zo slim is spelen we wel met de gedachte om hem aan te leren dat hij alleen op de bank mag als wij het zeggen. Al ben ik bang dat hij nu nog te jong is om dat te leren?
Te jong niet, je hebt een slimme hond.
Gewoon met een voertje speelserwijs gaan leren: op, brokje op de bank houden.
Af, brokje op de grond.
Zo kan je beginnen met een commando voor op- en van de bank.
Zo maak je het een spelletje en controleerbaar.
Probeer de bank ook niet te belangrijk te maken, dan wordt het voor hem alleen maar leuk, bank is aandacht.
Niet alleen katten houden van de hoogte, ook honden.
Is strategisch, een beter overzicht en bijgevolg ook veiliger EN op de koop toe zachter
Honden niet zo als katten. Katten hebben 4 klauwtjes, een lenig lichaam, wat zorgt dat ze kunnen klimmen. Honden kunnen dat niet.
Een kat is gebouwd om te klimmen, ze zoeken hoge veilige plekjes op. Ook lage schuilplekken overigens, in veilig verscholem holletjes.
Er zijn wel honden, die een hek over kunnen klimmen, hun voeten als klauwtjes gebruiken, de Saarloos kan dat. Maar niet te vergelijken met honden.
Honden zitten graag iets hoger, van de grond af. Het liefst bij of op de baas.
Toch als het warm is, zoeken ze juist de koelte van de vloer op.
Dan zou ik toch eens wat meer honden in de natuur / natuurlijke omgeving gadeslaan. (Met niveau verschillen uiteraard)
In onze samenleving hebben de honden weinig of geen mogelijkheden voor plekken waar hoogtes zijn voorzien. En maar heel weinig mensen weten dat. Het geeft hun de mogelijkheid om een veel groter gedeelte van hun omgeving te observeren.
Honden hebben berggeit allures Suzanne en dat is heel mooi om zien en soms ook best grappig.
Tot voor kort hadden we een spaniel. Ze lag maar wat graag op de rugleuning van de bank zo kon ze de hele kamer overzien. Dat mocht van ons niet,dus deed ze het als we weg waren, met thuis komen lag ze er nog.
Hier liggen de honden ook altijd graag hoog.
Als je het echt niet wil,blijven oefenen. Mag het wel, krijgt je aussie pup het best wel door wanneer het wel of niet mag,op een dekentje bv.
Hier is het schapenvachtje inderdaad nu omgedoopt tot speciaal puppy plekje. We gaan nu met hem oefenen dat hij, als hij op de bank mag, daar mag liggen. Weer een nieuw projectje! Zal vast niet lang duren want hij leert zo snel! Aldus een trotse puppymoeder haha.
Eliane, en hond kan niet zo klimmen als een kat.
Een kat kan recht een boom in klimmen, og een hoge krabpaal. Dat kunnen zowel een berggeit als een hond niet.
Ze kunnen zeker de hoogte in komen, maar zich niet zoals een kat, met behulp van de houvast van nagels en hun lenigheid recht een boom in klimmen.
Ze missen grip
Dank voor de toelichting, het verschil tussen de 2 is me wel bekend. We gaan dan ook geen appelen met peren vergelijken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?