Ik heb een hond van ongeveer 15 maanden oud, het is een labrador en ze heet Pepper:)Ze is super enthousiast waardoor ze ook vreselijk irritant kan zijn. Ze pakt alles wat ze niet mag hebben, dat gaat van schoenen tot snoeppapiertjes tot druiven die bij ons in de tuin groeien. Het is heel vervelend want constant als ze wat heeft rent ze als een male weg en kan je haar onmogelijk te pakken krijgen. Ik probeer al zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat ze nergens bij kan, maar dat kan je niet altijd voorkomen.
Ook is het zo dat ze tegen iedereen opspringt, behalve tegen mij......
Ik probeer zoveel haar zoveel mogelijk te laten bewegen, ballen gooien, fietsen, wandelen etc.
Heeft iemand tips hoe ik het beste met haar om kan gaan op dit soort momenten. Ik ben super blij met haar maar andere mensen thuis denken daar anders over.
Ik zou het erg fijn vinden als iemand hier iets op weet.
Labradors en vooral jonge labradors zijn heel enthousiast. Let wel op dat je de hond ook rust geeft en niet alleen maar laat bewegen, rennen en spelen. Honden kunnen daardoor overprikkeld raken en juist meer ongewenst gedrag laten zien.
Wat betreft spullen pakken: probeer het voor te zijn. Je kunt vaak aan de blik van de hond zien dat ze ondeugende dingen gaan doen Zodra je ziet dat ze iets doet wat niet mag, roep dan 'nee!'. Laat ze het los, beloon haar dan. Probeer met je stem te werken: hoog als je haar beloont, laag als ze iets doet dat niet mag.
Ik heb misschien een rare tip voor het afpakken van dingen. (let op natuurlijk alleen maar als het niet gevaarlijk is..)
Mijn hond deed dit met paardenpoep, hij at het niet op maar pakte het en rende er dan heel hard mee weg. Dit deed hij eigenlijk omdat ik dan zo "leuk" deed. Ik ging dan roepen, erachteraan en af proberen te pakken.
Hij zag dat als een spelletje. Ik ben er toen niet zo'n big deal van gaan maken (want hij at het niet op!) en binnen een paar keer hield hij er mee op want het baasje deed niet meer leuk.
Misschien heb je hier wat aan. Je zou ook kunnen gaan werken aan het commando los zowel afgeven in de hand als op afstand.
Dat opspringen is belangrijk om af te gaan leren. Dat is oefenen oefenen en oefenen. Oefen met iemand die binnen komt, die negeert de hond dan totaal. Zodra de hond op 4 poten staat beloon je de hond uitbundig.
Je schrijft dat je haar zoveel mogelijk probeert te laten bewegen, maar besef je dat je hiermee ook een conditie opbouwt. Super goed natuurlijk dat je lekker veel met haar wil doen! Maar misschien kan je sommige lichamelijke activiteiten vervangen door wat hersenwerkjes. Daar worden ze lekker mentaal moe van :)
Haha, wat een muiter! Het kan best dat ze zich verveeld en je zo uitdaagt tot spelen.
Ballen gooien is best slecht voor het bottengestel van je hond. Het kan vroeg of laat voor problemen zorgen.
Fietsen en wandelen is goed, zwemmen trouwens ook, volgens mij zijn labradors daar erg goed in.
Je zou eens kunnen kijken voor jacht trainingen e.d. Iets waar zij oorspronkelijk voor gefokt is. Z kan dan aan het werk. Iets wat ze graag doen. Fietsen en wandelen alleen is niet genoeg. Het zorgt er niet voor dat ze geestelijk voldaan zijn. Het zorgt er enkel voor dat hun conditie beregoed wordt.
Ook kun je kijken naar hersenwerk voor honden. Google er maar eens op.
Het springen, daar kun je op oefenen. Het zal vooral lastig worden voor degene die je ontmoet. Je hond mag niet springen, onbewust worden honden beloont voor het springen. Ze krijgen namelijk aandacht, ze worden geaaid en er wordt tegen ze gepraat.
Degene waar de hond tegen springt moet gewoon blijven staan of even een stap naar achteren zetten. Pas een aai of goed woordje als de hond netjes met 4 poten op de grond staat.
Als alle bezoek/vreemden in het dagelijks leven, dit doen dan zal het springen waarschijnlijk een stuk minder worden.
Ik denk dat ik voldoende rust aan haar geef, aangezien ze overdag ook wel eens in de bench zit zodat ze echt haar rust krijgt.
Ik ga meer proberen om echt enthousiast te zijn als ze het goed doet, bedankt voor je tips!
Ik herken het inderdaad wel dat ik het probeer af te pakken en daardoor het net een spel word. Ik heb het wel eens geprobeerd om haar dan puur te negeren, maar dan gaat ze lekker in het gras uitgebreid het voorwerp liggen slopen. Maar ik denk dat ik nu meer alert op haar ga zijn en toch nog maar eens proberen te negeren. Met het springen ga ik ook proberen.
Ze heeft inderdaad best wel een goede conditie gekregen, maar ik laat haar ook vaak haar avondeten zoeken in de tuin of ik stop het in een kong, dat vind ze helemaal leuk:)
bedankt voor je tips
ik ga maar eens kijken voor wat hersenoefeningen, volgens mij is ze best wel slim;) Het is niet zo dat ik een alleen maar ballen gooi, ik doe het gewoon een paar keer achter elkaar en beloon haar, ze vind het helemaal leuk altijd.
Qua springen is dat inderdaad best lastig, want ze krijgt altijd aandacht. Wij hebben ook een groot gezin, waardoor iedereen er weer anders op reageert, ik denk dat we met z'n allen moeten afspreken dat we haar dan puur negeren, zoals jij zegt.
ook jij bedankt voor je tips!
Als iedereen consequent blijft, dan moet het lukken. Niets is vervelender dan een hond die altijd tegen je opspringt.
Puck doet het ook bij anderen, bij mij nooit omdat ik het niet wil hebben. Helaas luisteren anderen niet en laten ze Puck gewoon springen. Ook de hond van m'n zusje mag niet tegen mij opspringen. Hij probeert het wel, ik doe dan even een stapje naar achteren. Als hij met 4 pootjes op de grond staat, dan pas aai ik of mag hij mee wandelen.
Volgens mij ben je echt super bezig hoor! "Gewoon" goed volhouden en hopelijk valt het kwartje dan snel bij Pepper.
en een enorme rol behang kopen om die puber van je af en toe achter te plakken
Je hebt van allerlei spelletjes voor de hond, die zijn vaak wel voedsel-gebaseerd, zoals speciale voerbakken. Werken meteen eventueel schrokken tegen.
Honden zijn zo slim. Als ze iets pakt, wat verboden is (zij heeft echt geen idee, wat verboden is) dan krijgt ze gelijk aandacht.
Het gebeurd, dat een hond zijn eigen speeltjes pakt en een beetje in zn eentje gaan spelen. Dan pakken ze iets en bingo, aandacht van de baas.
Dus leren ze snel, dat als ze aandacht willen, je iets pakt, wat naar de baas en niet naar hond ruikt.
Hoe kan je dit voorkomen, geef je hond alleen aandacht, als ze haar eigen speeltjes pakt.
Berg alles wat gevaarlijk is, heel goed op (net om de druiven) en zet wat lok spullen neer, die geen kwaad kunnen.
Als ze die pakt, ga er niet op in.
Daag haar genoeg uit met haat eigen speelgoed en gelijk aandacht geven, als ze haar eigen speelgoed pakt.
Zo veel mogelijk bewegen, is niet altijd goed. Een hond heeft nl ook rust nodig, om alle prikkels te verwerken, die ze op doen.
Bij ballen gooien, komt een hoop,adrenaline vrij, dat moet ook het lichaam weer uit.
Dagelijk een ontspannen snuffel wandeling, zonder balletje. Brokjes verstoppen en laten zoeken en je hond vooral de tijd geven om te snuffelen.
Hoog uit, om de dag fietsen en ik zou het balletje gooien even niet doen.
Wie weet, komt er zo meer rust in je hond.
Als je niet wilt dat ze opspringt, leer haar wat je wel wilt. Laten zitten vb is een goed alternatief.
Heb het topic niet gelezen, maar kan hier wel als volgt op reageren.
Dit zijn nu net de zaken die voor de nodige adrenaline bij de hond zorgen. En dat heb je net niet nodig om een rustige hond te bekomen.
Er wordt heel wat advies verstrekt; één ervan is zie dat je zeker je hond moe maakt. Zonder het te weten zorgen al dit soort activiteiten net voor heel wat drukte bij de hond en worden ze zenuwachtig van zichzelf.
Als je gaat wandelen kan je dit best op rustige plekken doen waar de hond niet constant wordt blootgesteld aan de nodige prikkels.
Maak ook gebruik van een lange lijn, daar kan je ruimte met geven of nemen naar gelang de plek waar je bent. Op een voetpad is het niet aangewezen om 10 mtr vrije wandelruimte te geven, maar op het grasveld net wel.
Geef je hond de kans om op snuffel-ontdekking te gaan. Op deze manier zijn jullie misschien ook een uur buiten maar hebben jullie maar 650 meter afgelegd tegenover de kilometervreter wandelingen die de hond geen rust bezorgen.
Zorg ook voor gezonde kauwmaterialen, zoals gedroogde kophuid (best grote stukken, om te voorkomen dat ze gulzig inslikken)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?