Tips bij eerste pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Petra (Gast)

Hoi Allemaal, volgende week mogen wij onze ridgeback pup ophalen bij de fokker. Uiteraard zijn we hier super enthousiast over. We zijn ons ook goed aan het inlezen hoe het allemaal moet en voor de puppycursus staan we al ingeschreven. Vroeger bij mijn ouders hebben we honden gehad maar dit is de eerste hond in ons eigen gezin. Met het inlezen op internet kwam ik ook dit forum tegen. Volgens mij is hier veel kennis aanwezig als ik dat allemaal lees. Nu vraag ik me af of jullie nog tips hebben.... ? Wat is heel belangrijk om vanaf dag 1 al te doen, maar vooral ook wat je niet moet doen? Consequent zijn lees is overal en zorgen dat je pup een ritme in de dag krijgt en een eigen plek waar hij niet gestoord wordt. Ook zorgen dat de pup voldoende rust krijgt en neemt, etc. Ik vraag me vooral af of mensen uit ervaring nog tips hebben? Alle adviezen zijn welkom.

sproet (Gast)

Wat leuk een puppy! Een heel mooi en informatief boek vind ik "een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans" over pups

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Hallo!

Wat leuk dat jullie een pup krijgen en welkom op het forum!

Ik heb in deze link een paar maanden geleden heel wat tips geschreven voor iemand die een pup verwachtte misschien heb je daar ook wat aan:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/209961/aanschaffen-puppy?volgorde=0#div4887743 

 

Het is heel persoonlijk wat je belangrijk vind om van dag 1 al te doen. Wat wil je later met de hond doen? Welke regels komen er in huis? Hou die regels dan ook vast aan voor de pup (maar zorg wel dat de pup kan wennen aan de regels zoals met het alleen beneden slapen enzo)

Wil je later de hond meenemen naar het werk? Laat de pup daar al aan wennen! Mee met de auto of openbaar vervoer? Neem de pup nu al een paar keer mee. 

Zorg wel dat na hele drukke dagen vol socialisatie er even een dagje rust is om weer bij te komen van alles. 

 

Wat wij hier vanaf dag 1 hebben gedaan, en waar we nu nog heel blij mee zijn, is de hond alleen op de bank laten met een kleedje. Het is natuurlijk heel persoonlijk of je dat belangrijk vind. Maar voor ons was het echt een uitkomst! (zeker omdat die van ons een enorme knuffelkont bleek te zijn) 

Als er bezoek is gaat de deken van de bank en weet de hond direct dat hij niet op de bank mag. (Zodat hij dus niet even naast of op het bezoek kruipt ) Dit hebben we vanaf pup af aan zo gedaan waardoor het totaal niet moeilijk was om aan te leren! Dus voor dit soort regels is het handig om deze van dag 1 al aan te leren. 

 

Het is goed om te zorgen dat de pup voldoende rust krijgt. Als de pup er is leer je vanzelf te herkennen wanneer je pup overprikkeld is. Op die momenten is het tijd voor rust! Soms kunnen ze er enorm tegen blijven vechten. Hier werkte het dan om met de pup op de grond te gaan zitten en een lekker botje voor hem vast te houden. Dan werd hij vanzelf rustig en viel hij in slaap 

Zorg voor een rustig plekje met overzicht (kan een mand, puppyren of bench zijn) Zodat de hond het ook fijn vind om daar zijn rust te pakken. Leg de pup daar af en toe ook neer als hij slaperig is. Zodat hij leert dat er daar lekker geslapen kan worden 

 

In de eerste week is het belangrijk om niet teveel te willen. De eerste paar dagen nog even geen bezoek. Eerst even de pup laten wennen aan de nieuwe omgeving en het gezin. 

Niet direct teveel verwachten van een pup en lekker genieten! 

 

Oh en je moet natuurlijk van dag 1 genieten en heel veel foto's maken! (en hier delen? ) Voor je het weet is die groot!

Edit: oeps het is een heel verhaal geworden haha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd, leuk en spannend hoor!

 

Het allerbelangrijkst is natuurlijk veel genieten en niet teveel zorgen maken. Je gevoel om "de regeltjes" te moeten volgen van je afzetten dat komt vanzelf wel. Veel geduld, inzicht en een flinke portie humor komt wel van pas

 Goed dat je je in gaat lezen en ervaringen en tips van anderen meeneemt. Er komen vast nog veel tips.

 

Dit is wel een heel goed stukje

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

van dezelfde schrijfster

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

honden page profiel MaryMary

Klinkt alsof jullie al goed weten wat er te doen staat :) Inderdaad rust laten nemen, uurtje wakker en 2 uur slapen is niet gek. En natuurlijk meteen beginnen met zindelijksheidstraining. En wat verder de regels bij jullie gaan zijn, meteen volgen. Mag ie niet op de bank als ie groot is? Dan nu als schattig pupje ook niet etc. Veel geduld hebben, veel aandacht geven dan komt het vast allemaal goed :) op cursus leer je ook heel veel en kan je veel vragen. Ik heb,na een weekje wennen ongeveer,ook mijn pups meegenomen naar drukke plekken. Ik heb nu een chihuahua puppy en die was aan de lijn bang voor autos, die had ik ook nog nooit van zo dichtbij gezien. Dus heb ik een fietsmand en een draagtas gekocht. Nu ie daar een aantal keren in heeft gezeten is ie zo goed als genezen van zijn angst en loopt ie veel beter mee aan de lijn. Daar heb jij dan niet zoveel aan, maar kijk hoe je pup reageert en speel daarop in ;) En zou ook zsm beginnen met in auto doen etc scheelt ook weer. En misschien verdiepen in de verschillende fasen van het pup zijn en wat je kan verwachten kwa angst, tandjes en puberteit. Je leert ook van de fouten die je maakt natuurlijk.. Heel veel succes en plezier! Enne de puptijd vliegt voorbij dus vergeet vooral niet te genieten ;)

Petra (Gast)

Ik heb nog wel een vraag over de eerste nachten. De pup heb ik eigenlijk liever niet boven (in de slaapkamer), dat mag later ook niet. Hoe zorg je voor de pup tijdens de eerste nachten? Toch meenemen naar de slaapkamer en in een kleine bench doen of zelf bijvoorbeeld beneden gaan slapen de eerste nachten? Vind het wel zonde om voor die paar nachten speciaal een kleine bench aan te schaffen. In de gang hebben we voor nu namelijk een mooie grote bench al op de groei gekocht. Die past niet in onze slaapkamer.

 

Perta (Gast)

Ook heb ik nog een vraag over het volgende. Ze geven aan dat als je de pup voor de eerste dag hebt je niet achter de pup aan moet lopen maar deze lekker zijn gang moet laten gaan. Wel kan je hem belonen als hij zelf bij je komt, maar dus niet steeds volgen en oppakken. Hoe doe je dit met de zindelijkheidstraining. Daar wil ik eigenlijk wel meteen mee beginnen.... Als ik de pup niet achterna mag lopen hoe houd ik dan in de gaten of hij zijn behoefte binnen doet en pak ik hem tijdig op om buiten op het gras te zetten ... ?

Anoniem (Gast)

Heb je al aan een verzekering gedacht??

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ook heb ik nog een vraag over het volgende. Ze geven aan dat als je de pup voor de eerste dag hebt je niet achter de pup aan moet lopen maar deze lekker zijn gang moet laten gaan. Wel kan je hem belonen als hij zelf bij je komt, maar dus niet steeds volgen en oppakken. Hoe doe je dit met de zindelijkheidstraining. Daar wil ik eigenlijk wel meteen mee beginnen.... Als ik de pup niet achterna mag lopen hoe houd ik dan in de gaten of hij zijn behoefte binnen doet en pak ik hem tijdig op om buiten op het gras te zetten ... ? "

 



In een overzichtelijke ruimte houden of de deur naar de gang etc. dicht. Zodra hij plast rustig optillen en buiten zetten, na een tijdje ga je aan hem zien wanneer hij iets moet doen: sommige pups gaan bij de deur staan, rondjes draaien etc. Dat herken je vanzelf. Je mag er dan best naartoe lopen hoor, hebben wij ook gedaan want Beer was nogal een doerak toen hij zo klein was. Klauterde overal op/in...
De eerste dag lekker rustig laten wennen aan jullie en zijn nieuwe huis.

Heel veel plezier alvast! Hebben jullie al een naam? :-)

Petra (Gast)

We hebben eigenlijk besloten geen verzekering te nemen. Als je kijkt wat er allemaal wel niet wordt uitgesloten en dat je alsnog je reguliere kosten behoudt nemen we het risico wel om onverwachte kosten van ons spaargeld te doen. Je vraagt je bijna af waar je die, toch wel redelijk, hoge premie dan voor betaalt als er zoveel wordt uitgesloten. Althans dat is onze mening nu.

honden page profiel MaryMary

" Ik heb nog wel een vraag over de eerste nachten. De pup heb ik eigenlijk liever niet boven (in de slaapkamer), dat mag later ook niet. Hoe zorg je voor de pup tijdens de eerste nachten? Toch meenemen naar de slaapkamer en in een kleine bench doen of zelf bijvoorbeeld beneden gaan slapen de eerste nachten? Vind het wel zonde om voor die paar nachten speciaal een kleine bench aan te schaffen. In de gang hebben we voor nu namelijk een mooie grote bench al op de groei gekocht. Die past niet in onze slaapkamer.
  "

 Oppakken kan best, heb ik ook gedaan.. Anders ben je 9 van de 10 keer in het begin gewoon te laat.. Sommige pups snuffelen wel, maar gaan dan ook meteen zitten. Als je ze dan oppakt, stoppen ze met plassen. Als ie dan buiten gezet wordt, grote kans dat ie dan verder gaat. Als je wil dat ie je gaat volgen dan ben je te laat. Na een tijdje kan dit wel hoor, maar hij moet even de link leggen dat plassen en poepen buiten moet. Als je hem in de gaten houdt na het slapen en spelen vooral, dan zie je vast wel de signalen die hij geeft. Dan weet je hoe hij doet als ie moet. 

Ik kon maar 1 vraag quoten, dus mijn antwoord en ervaring kwa het slapen. Bij mijn eerste hond ben ik naast hem in de bench op een luchtbedje gaan liggen in de woonkamer (bank stond te ver weg). Dit heb ik een nacht of 3,4 gedaan en ben toen op mn eigen bed gegaan. (Wel overdag in de bench laten slapen alleen, zodat ie gewend was om alleen te zijn). Wel binnen gehoor, hij moest nog wekenlang 's nachts een keer eruit. 

Nu bij mijn tweede hond, pup van nu 11 weken, hebben we wel zijn bench in onze slaapkamer gezet. Wij zijn inmiddels verhuisd, slapen beneden en das dicht bij de achterdeur toevallig. Beestje was gerustgesteld snachts en als ie eruit moest, stonden we binnen een minuutje buiten. Ik had bij deze hond de luxe dat ie al na 3 nachten doorsliep. Hij sliep nu van half twaalf tot 6, nacht later tot half 7 en nog paar nachten later tot 7. Wel heeft ie in totaal 2 weken bij ons op de slaapkamer geslapen. Ik wou zeker zijn dat ie er niet uit moest en doorsliep. Dit deed ie dan ook. (Ook hem heb ik overdag voor zijn slaapjes in de bench gedaan in slaapkamer, zonder dat ik erbij was). Inmiddels staat ie nu sinds een week in een aparte ruimte en dit gaat prima. Hij gaat erin en ik hoor hem niet weer totdat mijn vriend eruit gaat om 7 uur. 

Ik vond het fijner om de hond bij ons op de kamer te hebben. De pup voelde zich beter en naar buiten was gewoon makkelijker. De eerste tijd zijn ze toch een beetje eenzaam snachts. Dus vond het al met al een fijn gevoel om hem bij me te hebben. En niks lekkerder dan je eigen bed dus vandaar dat t hier wel de slaapkamer is geworden. Voor de duidelijkheid; ook hier is het niet de bedoeling om hem daar in de toekomst weer te laten hoor, de bench is zijn plek waar deze dan ook maar staat. Overdag staat die wel weer in de slaapkamer, zodat ie zijn rust krijgt. Ik zit namelijk in de woonkeuken waar de bench snachts is. Dus dan volgt ie me nog met zijn ogen als ik opsta zeg maar. 

Je kan de hond dus gerust bij je houden de eerste paar weken als je alleen bang bent dat ie hier nooit meer weg wil. Dit is niet het geval. Wil je hem echt niet op je kamer, gewoon omdat je het niet wil haha dan zou ik zeker bij hem beneden in de buurt blijven. Wel zo fijn voor je pup. 

Het kan wel zijn dat nu je een bench hebt voor als ie volwassen is, hij zijn behoefte in een hoekje hiervan gaat doen, omdat ie zoveel ruimte heeft. Is bij mij in beide gevallen nog niet gebeurd (heb ze ook voor de uiteindelijke grootte), maar zou dus kunnen. Dan kan je een stukje afzetten, zodat ie minder ruimte heeft. Een hond bevuilt niet graag zijn nest, dus hiervan kan je gebruik maken. 

honden page profiel MaryMary

. Bij mijn eerste hond ben ik naast hem in de bench op een luchtbedje gaan liggen.
 
Euuhhh haha dit klopt dus NIET. Hij lag in zn bench en ik lag buiten de bench, ernaast op een luchtbedje 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ook heb ik nog een vraag over het volgende. Ze geven aan dat als je de pup voor de eerste dag hebt je niet achter de pup aan moet lopen maar deze lekker zijn gang moet laten gaan. Wel kan je hem belonen als hij zelf bij je komt, maar dus niet steeds volgen en oppakken. Hoe doe je dit met de zindelijkheidstraining. Daar wil ik eigenlijk wel meteen mee beginnen.... Als ik de pup niet achterna mag lopen hoe houd ik dan in de gaten of hij zijn behoefte binnen doet en pak ik hem tijdig op om buiten op het gras te zetten ... ? "

 gewoon even kijken hoe de pup is, zelf zou ik hem ook in een overzichtelijke ruimte laten en hem lekker laten snuffelen waar hij wil. Sommige honden voelen zich bedreigd als je recht op hen afloopt, vandaar misschien het advies om niet op de hond toe te lopen. Het is een advies wat ook vaak bij herplaatsers die je net hebt gegeven wordt, om dezelfde reden.

 

En verder steeds na het slapen, eten, spelen even op steeds hetzelfde plekje uitlaten. Als ze dan plast of poept zei ik altijd goedzo, ga maar plassen, wat later van pas kan komen als je graag wil dat ze ergens plast of poept (tijdens een reis bijvoorbeeld) of wil laten merken dat ze daar mag plassen of poepen.

Mijn dh herderpup wilde echt niet graag opgetild worden, ze leek al zo zelfstandig met haar negen weken, dus heb ik haar eigenlijk niet vaak opgetild.

Ik zou me ook niet teveel op het zindelijk maken concentreren, dat komt vanzelf wel als je hem steeds even uitlaat na het spelen, eten en slapen.

honden page profiel toto

honden foto van to

Over een verzekering, wil ik je graag het volgende ter overweging meegegeven.

Heel veel honden worden in de eerste 2 jaar ziek, Als er dan sprake is van b.v. darmklachten, kan je de hond niet meer verzekeringen want dan worden de darmklachten uitgesloten.

Je kan ook de gok nemen dat je de hond de eerste 2 jaar wel verzekerd en daarna niet meer.

Het is echt niet waar dat je heel veel betaald, voor bijna geen vergoeding!!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Over een verzekering, wil ik je graag het volgende ter overweging meegegeven.
Heel veel honden worden in de eerste 2 jaar ziek, Als er dan sprake is van b.v. darmklachten, kan je de hond niet meer verzekeringen want dan worden de darmklachten uitgesloten.
Je kan ook de gok nemen dat je de hond de eerste 2 jaar wel verzekerd en daarna niet meer.
Het is echt niet waar dat je heel veel betaald, voor bijna geen vergoeding!! "

 Hier ben ik het ook mee eens.

 

voor iedereen is de afweging voor een verzekering anders.

Wij hebben 2 honden, ik wil het risico niet lopen, dat stel beide honden krijgen tegelijk wat, dat wij dat niet kunnen betalen..

 

Ik ben voor beide honden (labrador en Berner sennen) verzekerd bij OHRA. Zij zijn (naar mijn weten) een van de weinige die HD en ed wil verzekeren bij honden zwaarder dan 15 kilo.

Ik betaal voor beide 22,09 euro per maand. Ik ben verzekerd tot 5000 euro per jaar per hond! 

Uitgezonderd, entingen, tanden, castratie en crematie. Laatst genoemde zijn echter wel mee te verzekeren, maar daar zie ik persoonlijk het nut niet van.. 

 

Niet dat iedereen perse een verzekering moet nemen, maar denk er wel goed over na..

Als een hond wat mankeert kost het al snel een boel geld.

 

Willem (labrador) heeft nogal een gevoelig oor.. Steeds ontstoken etc etc. Alleen hier heb ik de verzeringspremie er al bijna uit! 

honden page profiel toto

honden foto van to

Hebben we het over een Rhodesian Ridgeback?

Die hebben volgend de rashondenwijzer van Dier & Recht nogal wat aandoeningen...  ook erfelijke dingen. Kijk maar http://www.rashondenwijzer.nl/rashonden/rhodesian-ridgeback

IK zou echt voor een verzekering gaan.

Petra (Gast)

Heb me inderdaad in die OHRA verzekering verdiept. Echter als je ook heup en elleboog problemen wilt opnemen kost dit ongeveer €32.- per maand. Dat is juist voor een groot ras het grootste risico. Nog los van inderdaad een castratie en entingen. Dat is allemaal aanvullend. Daarnaast zijn de eerste 20% van de dierenartskosten altijd voor de eigenaar. Daarbij zitten bijvoorbeeld dieetvoer en supplementen ook niet in de verzekering. Dit zijn nou juist dingen die we met de hond van m'n ouders nodig hadden. Stel dat de hond 10 jaar leeft kost dit aan verzekering €2750.-. Ik kies dan voor het risico om dit zelf te betalen mocht het nodig zijn. Ben het met jullie eens dat het een risico is om onverwachts hoge kosten te krijgen wat je met een verzekering dekt maar met bijvoorbeeld de hond van m'n ouders hebben we nooit €2750.- aan dierenartskosten gehad. Je vast wel voor entingen en sterilisatie maar die zijn weer uitgesloten of als je dit aanvullend neemt dan wordt de premie nog duurder waardoor het ook weer niet loont. Haha kortom een heel verhaal met de conclusie dat we het niet doen en hier bewust een keuze in maken om zelf het risico op te vangen mocht het echt nodig zijn :-). Misschien zie ik iets over het hoofd in deze redenatie dan hoor ik dat graag! 

Petra (Gast)

sorry is zelfs €3840.- in totaal.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Heb me inderdaad in die OHRA verzekering verdiept. Echter als je ook heup en elleboog problemen wilt opnemen kost dit ongeveer €32.- per maand. Dat is juist voor een groot ras het grootste risico. Nog los van inderdaad een castratie en entingen. Dat is allemaal aanvullend. Daarnaast zijn de eerste 20% van de dierenartskosten altijd voor de eigenaar. Daarbij zitten bijvoorbeeld dieetvoer en supplementen ook niet in de verzekering. Dit zijn nou juist dingen die we met de hond van m'n ouders nodig hadden. Stel dat de hond 10 jaar leeft kost dit aan verzekering €2750.-. Ik kies dan voor het risico om dit zelf te betalen mocht het nodig zijn. Ben het met jullie eens dat het een risico is om onverwachts hoge kosten te krijgen wat je met een verzekering dekt maar met bijvoorbeeld de hond van m'n ouders hebben we nooit €2750.- aan dierenartskosten gehad. Je vast wel voor entingen en sterilisatie maar die zijn weer uitgesloten of als je dit aanvullend neemt dan wordt de premie nog duurder waardoor het ook weer niet loont. Haha kortom een heel verhaal met de conclusie dat we het niet doen en hier bewust een keuze in maken om zelf het risico op te vangen mocht het echt nodig zijn :-). Misschien zie ik iets over het hoofd in deze redenatie dan hoor ik dat graag!  "

 Ik denk niet dat je iets over het hoofd ziet en ieder mag (gelukkig!) zij eigen keuze maken hierin! 

 

Ik vraag me alleen af hoe je bij een premie van 32 euro komt? 

 

Petra (Gast)

Als ik de gegevens invul bij OHRA dan komt er voor de top verzekering inclusief dekking voor heup en ellebogen op €31,54. Daarbij zie ik tot m'n schrik ook nog dat de premie omhoog gaat naarmate je hond ouder wordt. Even een snelle berekening gedaan maar de eerste €5000.- loont het niet om een verzekering te hebben. Boven dat bedrag betaalt een verzekering zich pas uit. Hoop geld om een risico van onverwachte hoge kosten mee af te dekken :-). 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

"  Hier ben ik het ook mee eens.
 
voor iedereen is de afweging voor een verzekering anders.
Wij hebben 2 honden, ik wil het risico niet lopen, dat stel beide honden krijgen tegelijk wat, dat wij dat niet kunnen betalen..
 
Ik ben voor beide honden (labrador en Berner sennen) verzekerd bij OHRA. Zij zijn (naar mijn weten) een van de weinige die HD en ed wil verzekeren bij honden zwaarder dan 15 kilo.
Ik betaal voor beide 22,09 euro per maand. Ik ben verzekerd tot 5000 euro per jaar per hond! 
Uitgezonderd, entingen, tanden, castratie en crematie. Laatst genoemde zijn echter wel mee te verzekeren, maar daar zie ik persoonlijk het nut niet van.. 
 
Niet dat iedereen perse een verzekering moet nemen, maar denk er wel goed over na..
Als een hond wat mankeert kost het al snel een boel geld.
 
Willem (labrador) heeft nogal een gevoelig oor.. Steeds ontstoken etc etc. Alleen hier heb ik de verzeringspremie er al bijna uit!  "

 Op dit bericht ben ik gelijk gaan kijken bij OHRA , maar bij onkosten moet je dan toch eerst het hele bedrag voorschieten of valt dit te regelen met de dierenarts ? 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Als ik de gegevens invul bij OHRA dan komt er voor de top verzekering inclusief dekking voor heup en ellebogen op €31,54. Daarbij zie ik tot m'n schrik ook nog dat de premie omhoog gaat naarmate je hond ouder wordt. Even een snelle berekening gedaan maar de eerste €5000.- loont het niet om een verzekering te hebben. Boven dat bedrag betaalt een verzekering zich pas uit. Hoop geld om een risico van onverwachte hoge kosten mee af te dekken :-)"

 Oké, daar begrijp ik eerlijk gezegd niks van! 

 

Ik heb ook de top dekking incl heupen en ellebogen voor beide honden en betaal per hond 22,09 euro! 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

"  Op dit bericht ben ik gelijk gaan kijken bij OHRA , maar bij onkosten moet je dan toch eerst het hele bedrag voorschieten of valt dit te regelen met de dierenarts ?  "

 Ja, je schiet in principe eerst het bedrag voor bij de dierenarts. De rekening kan je vervolgens bij OHRA indienen. 

 

Over het algemeen heb ik het altijd binnen 3 dagen terug op de rekening! 

 

 

Of er iets met je dierenarts te regelen is, zal per dierenarts verschillen denk ik. 

Stel, een van mijn honden moet een dure operatie ondergaan en ik kan dat op dat moment niet voorschieten, dan zou ik zeker even in overleg gaan met de dierenarts. 

Petra (Gast)

Dat is denk ik per dierenarts verschillend. Vaak hoor je wel dat je met de dierenarts een betalingsregeling kan treffen. Echter kan het wel even duren voordat OHRA daadwerkelijk uitkeert. 

Petra (Gast)

ik zie nu inderdaad ook dat de premies enorm verschillen per ras! Een boxer (wat mijn ouders hebben) is €32,- een ridgeback is €22,09. Dat scheelt al een stuk :-). 

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Ik ga maandag gelijk contact opnemen met mijn dierenarts om te informeren hoe ze hier mee omgaan ! lijkt mij dat een dierenarts een goed hart heeft voor dieren . Dus als je polis kan overhandigen ze bij extreem hoge kosten hier wel in tegemoed komen . Want anders zullen er nog veel beesten niet geholpen kunnen worden ondanks een verzekering ?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" ik zie nu inderdaad ook dat de premies enorm verschillen per ras! Een boxer (wat mijn ouders hebben) is €32,- een ridgeback is €22,09. Dat scheelt al een stuk :-)"

 Hahaha dat wist ik eigenlijk ook niet..

 

bij mij maken ze geen onderscheid... Ach ja, een labrador en een Berner zijn ook bijna hetzelfde! 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ik ga maandag gelijk contact opnemen met mijn dierenarts om te informeren hoe ze hier mee omgaan ! lijkt mij dat een dierenarts een goed hart heeft voor dieren . Dus als je polis kan overhandigen ze bij extreem hoge kosten hier wel in tegemoed komen . Want anders zullen er nog veel beesten niet geholpen kunnen worden ondanks een verzekering ? "

 Ja, je kan altijd even informeren bij de eigen dierenarts! 

 

Verder vind ik het persoonlijk nogal een verschil dat je je geld even een dag of 3 kwijt bent of voor altijd zeg maar! 

 

Maar goed als het over een extreem hoog bedrag zou gaan, dan zou ik ook met mijn dierenarts in overleg gaan hoor! 

Ik verwacht daar eigenlijk geen problemen mee

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

Ps : had vanavond netjes een nieuw topic aangemaakt over hondenverzekering maar zie het nergens terug ?

honden page profiel Wilma van de WielWilma van de Wiel

honden foto van Wilma van de Wiel

"  Ja, je kan altijd even informeren bij de eigen dierenarts! 
 
Verder vind ik het persoonlijk nogal een verschil dat je je geld even een dag of 3 kwijt bent of voor altijd zeg maar! 
 
Maar goed als het over een extreem hoog bedrag zou gaan, dan zou ik ook met mijn dierenarts in overleg gaan hoor! 
Ik verwacht daar eigenlijk geen problemen mee "

 Ja natuurlijk er valt echt wel wat op te vangen , maar als het teveel is moet de dierenarts wel meewerken anders zit je nog met een heel groot probleem !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ineens diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^