bench overdag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Hoi, 

ik ben nieuw hier. Heb een border collie pup van 8,5 week. Murphy is nu 1,5 week bij ons. De eerste dagen stond de bench in de woonkamer. Als Murphy dan in slaap viel (meestal onder de bank, nu past hij daar nog hihi) dan pakte ik hem er daar uit en legde hem in de bench met het deurtje open. 

Dit ging telkens goed, om hem zo aan de bench te laten wennen. Alleen 's nachts breekt hij de bench bijna af als we hem erin laten. Al geprobeerd ernaast te zitten, liggen. Maar hij vind het niet fijn.

Na 2 nachten de bench naar boven gebracht, in de slaapkamer. Daar slaapt hij heerlijk door. Van 23:00 tot 06:00 (dan gaat de wekker van mijn vriend) en dan is hij ook droog. 

Nu wilden mijn vriend en ik zaterdag even om een boodschap en lieten hem in de bench in de slaapkamer, maar zonder ons wilde hij dit totaal niet. We hoorden hem buiten, hij was in totale paniek. Uiteindelijk maar terug gegaan, dit willen we hem ook niet aandoen. 

Nu gaan de nachten dus goed maar hoe oefen ik nu met hem overdag als de bench in de slaapkamer staat? Vandaag ben ik zelf daar tv gaan kijken en dat vind hij ook oke, maar als ik wegga dan weer niet.

Probeer een middenweg te vinden tussen verlatingsangst en drammen van de hond.

Bij onze andere honden werkte een bench gelijk dus zijn dit niet gewend.

Ben benieuwd of jullie advies hebben voor mij?

groetjes Sara!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen gedram van je hond, opgesloten zitten is niet prettig voor je hond, hou het bij de nacht, naast jullie in de bench, dat gaat goed schrijf je, maak ergens een plekje voor je hond waar die geen kwaad kan, en ook op de dag daar laten even, als je even koffie zet of het huis aan kant, kleine minuutjes, geef daar een veilig en goed bot , na de wandeling daar...zodat tie het niet als een straf ziet.....en niet met je pup gaan slepen als die ergens ligt te slapen....lekker laten liggen en ga dan in huis je ding doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

........kijk hier, een mooie ruimte, pup proef, toch dichtbij.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Het lijkt een beetje op het gedrag wat onze Border Collie pup had.

Wij zorgden de eerste weken dat er altijd iemand thuis was. Soms is dat lastig, maar het is niet anders. Onze pup raakte ook helemaal in paniek als hij alleen was. Dat wilde ik niet, dus zorgden wij ervoor dat er altijd iemand bij hem was. Een pup moet aan zoveel dingen wennen en daar heeft hij ons voor nodig.

Na enkele weken voorzichtig een keer boodschappen gaan doen en hem toen op de plaats en aanbouw gelaten.. Dat ging, maar niet super. Toen zijn ruimte groter gemaakt door de keuken en gang op te laten en nu kan hij makkelijk 2 uurtjes alleen zijn... Hij is inmiddels 4,5 maand.

 

Dus je ziet, het kan soms wel even duren voordat je je pup alleen thuis kunt laten. Sommige pups doen dat meteen goed, andere niet.

 

De bench hebben wij in de huiskamer staan en daar eet hij in. Nu, sinds enkele weken, kan hij daar in als ik moet stofzuigen en als wij zelf gaan eten. Nooit langer gedaan, omdat wij de bench niet zo heel belangrijk vinden... Deurtje staat open, hij gaat er nu zelfs wel eens uit zichzelf in liggen.

 

Geduld is hier het advies, met ons "verhaal" als voorbeeld. Succes

Tamara (Gast)

Het is inderdaad goed om als de pup moe wordt hem naar de bench te begeleiden. Blijf er nog even bij kroelen tot hij in slaap valt. Leg iets lekkers bij hem in de bench wat hij vindt zodra hij wakker wordt. Deurtje lekker open laten en als je hoort dat hij wakker is je weer melden en laten plassen voordat er ongelukjes gebeuren. Dat is de eerste stap. De tweede stap is om dit te herhalen met het deurtje dicht. Wordt je pup wakker meteen de deur open doen. De volgende stap is proberen wat meer afstand te nemen als je in huis bent. Merk je dat de pup wat meer gewend is en je niet meer op de voet volgt ga boven eens bijvoorbeeld de was opvouwen of tv kijken. Laat je pup in een veilige ruimte of in de bench met het deurtje dicht. De pup leert dan alleen te zijn maar kan je nog wel horen. Als hij begint te piepen uit verveling wachten tot hij stil is en dan pas weer naar beneden komen. Piept hij in volkomen paniek dan meteen naar je pup toe en een stap terug nemen, dan ga je te snel en is het voor de pup nog een onvoldoende vertrouwde omgeving. Gaat dit in huis goed dan kan je het proberen door naar buiten te gaan, bouw dit langzaam op. Je pup is nu echt alleen. Is je pup in paniek wederom een stap terug doen. Gaat dit goed dan kan je de tijd dat je echt weg bent langzaam opbouwen. Dit proces is per pup heel verschillend, de ene pakt dit met een aantal weekjes op bij de andere kan dit maanden duren. Veel succes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Jet aller belangrijkste van het alleen leren zijn, is dat je hond zich volkomen veilig voelt.

Eerst helemaa aan jullie en zijn nieuwe huis wennen. Pas als hij zich vertrouwd voelt, zou je alleen zijn kunnen opbouwen.

Hoe je weet, dat hij zich helemaal veilig voelt, als hij je niet achterna loopt, als je even de kamer  uit loopt.

 

Om alleen zijn op te bouwen, geef je je pup een kluifje, exht iets super lekkers en loop, met de deur open even de kamer uit en terug. Komt hij je achterna, dan is dat zelf een stap te ver. Dan loop je richting de deur en terug.

Ik zou hem niet alleen laten op de slaapkamer, dat moet een plek zijn,,waar hij veilig met jullie slaapt.

Je zou de bemch beneden kunnen zetten en een hoge doos naast je bed. 

 

Dan kan je beneden oefenen met alleen zijn. Kluifje in de bench, deurtje open en heem en weer, naar de gang lopen en terug.

 

Als je hem voert in de bench, (zijn gewone eten)  kan je even het deurtje dicht doen en nog voor hij klaar is, deurtje open.

Zo leer je dat de bench een fijne plek is en zo leer je appart met deurtje open het alleen zijn aan.

Deurtje open, voorkomt, dat hij in paniek raakt, als je voor zijn gevoel, te ver uit beeld ben.

Hij geeft het tempo aan. Blijven kluiven, dan kan je een stapje verder uit beeld. 

 

Zelf heb ik geen bench. Luca mocht altijd met me mee als ze wilde. Na een paar welen, bleef ze soms zelf liggen, als ik de kamer uit ging. Ze had het vertrouwen, dat ik toch wel terug kwam.

Vanzelf, kon ik langzaam maar zeker, iets langer weg blijven. Deur open van de woonkamer, ze kon zo zelf beslissen.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Dank jullie wel voor al jullie advies en ervaringen. Heel fijn om te horen. We houden die bench aan voor 's nachts en mijn vriend deze berichten laten lezen en samen besloten dat we het overdag even zo laten. Ik ben toch gewoon thuis dus kan goed op hem letten en hem leren kennen wat zijn behoeften zijn en wat wel en niet kan. 

Nu nog even een veilig plekje creëeren want de woonkamer met al die snoeren is wel te verleidelijk natuurlijk. 

Voel mezelf weer een stuk zekerder nu met Murphy. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

" Dank jullie wel voor al jullie advies en ervaringen. Heel fijn om te horen. We houden die bench aan voor 's nachts en mijn vriend deze berichten laten lezen en samen besloten dat we het overdag even zo laten. Ik ben toch gewoon thuis dus kan goed op hem letten en hem leren kennen wat zijn behoeften zijn en wat wel en niet kan. 
Nu nog even een veilig plekje creëeren want de woonkamer met al die snoeren is wel te verleidelijk natuurlijk. 
Voel mezelf weer een stuk zekerder nu met Murphy.  "

 Fijn om te lezen. Laat hem lekker aan jullie en zijn nieuwe huis wennen. Komt "vanzelf" helemaal goed.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Een tweede bench beneden. En ook oefenen op daar even in zijn ook als je erbij bent. 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

" Een tweede bench beneden. En ook oefenen op daar even in zijn ook als je erbij bent.  "

 Ja dat kan natuurlijk ook altijd nog. Kijk het even aan, ben bang dat 2 benches teveel zijn. Weet het niet hoor. Maar is toch ook weer een andere geur enz. En daar ook weer wennen en hij vind de bench zelf eigenlijk al niks. Maar als hij echt niet alleen kan dan hou ik het in m'n achterhoofd als extra optie. Thanks! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Als een bench niet nodig is, zou ik het gewoon zo beneden proberen.

Ik heb ook geen bench, Luca zoekt zelf haar plekjes op

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Wow, ik weet niet wat dit weekend de trigger was maar hij wilde uit zichzelf in de bench. Nu sinds gisteren de bench beneden staan en ook overdag gaat hij erin. Weet niet waarom, maar het is fijn.

Vind het veilig voor hem en nu pakt hij zijn rust daar. 

Toch bedankt voor alle adviezen, ik was te ongeduldig denk ik.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Wow, ik weet niet wat dit weekend de trigger was maar hij wilde uit zichzelf in de bench. Nu sinds gisteren de bench beneden staan en ook overdag gaat hij erin. Weet niet waarom, maar het is fijn.
Vind het veilig voor hem en nu pakt hij zijn rust daar. 
Toch bedankt voor alle adviezen, ik was te ongeduldig denk ik. "

 

Misschien wilde hij wel liever beneden in de woonkamer slapen?

 

Niet altijd het deurtje dicht. Vooral niet met warm weer. Honden verplaatsen zich dan veel om op een koeler plekje te gaan liggen. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Zo, dat is wel heel erg snel. Wel fijn voor jullie en je pup dat het nu zo makkelijk gaat. Heeft hij toch zijn plekje gevonden

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hij heeft zich 's nachts in de bench bij jullie veilig gevoeld en ziet daardoor de bench nu als veilige plek.
Slimme hond!

^