Dorus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ervaring gedragstherapeuten (Gast)

Hallo allemaal,  Misschien dat er al een topic over bestaat, maar ik ben op zoek naar ervaringen met een goede gedragstherapeut. Liefst in Zuid-Holland, maar mag ook daar buiten.   Het gaat om ons hondje Dorus, een kleine reu van 4jaar. Hij is vanaf dat we hem hebben ontzettend dominant en onbetrouwbaar.. Volgens ons is hij extreem onzeker en dit lijkt steeds erger te worden.. Hij kan uit het niets uitgevallen en bijten en vecht met onze andere reu... We zouden zo graag iemand vinden die ons met hem kan helpen!! Dus als iemand een goede gedragstherapeut weet hoor ik het heel graag!! groetjes

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Mooi dat jullie hulp zoeken

Ik heb zelf geen (positieve) ervaring in die regio, dus even een upje voor je. 

 

Ik lees wel veel goede verhalen over yvonne bonnet van www.service4dogs.nl.

Zelf zou ik contact met haar opnemen als ik in die regio een gt zoek. 

 

Succes! En laat vooral weten hoe het gaat. 

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Veel geluk met je hondje ik kan niet helpen misschien wel iemand op hp hier succes verder

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Nelis Verhoeven is gedragsdeskundige-/therapeut en werkt met kalmerende signalen. Het nadeel is misschien dat hij in Noord Limburg woont in Koningslust, maar hij en zijn dochter hebben een heel goede naam in deze. Op zijn site "Calming Signs" staan de gegevens. Hij komt ook aan huis. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Misschien is deze iets voor je, uit Zoetermeer http://www.dogsbehaviour.nl

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Is Dorus bij jullie gekomen als pup zijnde?

 

Zo niet, dan kunnen in het verleden mensen hem verkeerd behandeld of zelfs mishandeld hebben, waardoor hij geen vertrouwen in mensen heeft.

 

Is Dorus of je andere reu gecastreerd? Twee intacte reuen wil nog wel eens gedonder geven.

 

Het zou ook kunnen zijn dat Dorus zich niet goed voelt en/of pijn heeft. Is Dorus uitgebreid onderzocht door een dierenarts om lichamelijke oorzaken te laten uitsluiten?

 

Goed dat je hier komt vragen naar een goede gedragstherapeut, want iedereen mag zich GT noemen.

Dorus (Gast)

Hallo allemaal, 

Heel erg bedankt voor jullie reacties!! Ik ga jullie suggesties zeker bekijken om te zien welke het beste bij ons past! Vind het altijd fijn om ervaringen van andere te horen ;)

Voor Loesje:

Dorus is met 1 jaar bij ons gekomen, via de fokster van de andere reu. Zij had Dorus met een paar maanden geïmporteerd uit Moskou . Hij komt daar bij een goede kennel vandaan en heeft bij de fokster ook nooit zulk gedrag vertoont. De dominantie en het uitvallen is begonnen toen hij een paar weken bij ons was. Beide reuen zijn niet gecastreerd. Die mogelijkheid hebben we ook met de dierenarts overlegd, maar die gaf aan dat er een grote kans was dat castratie niet hielp.

Ook lichamelijk is hij in orde, 3 maanden geleden nog onderzocht en gelijk zijn gebitje gereinigd.. 

Een goede gedragstherapeut zal hopelijk een uitkomst bieden! 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft de fokster Dorus geïmporteerd vanuit Rusland omdat ze er fokplannen mee had? Was Dorus toch niet geschikt als dekreu en wat was de reden? Welk ras is Dorus?

Ik neem aan, dat je het volste vertrouwen in de fokker van je andere hond hebt, omdat je Dorus daar vandaan haalde, terwijl hij al 1 jaar was. Je weet natuurlijk niet wat er in de paar maanden in Rusland is gebeurd.

Ik weet niet of je als gast de topic titel kan veranderen; onderin links "jouw vraag hernoemen". Volgens mij zou je meer reacties krijgen als de titel veranderd wordt in "Gedragstherapeut gezocht Z.Holland".

Dorus (Gast)

Ik zag vandaag pas dat ik de naam en de topic titel omgedraaid heb, heel dom!

Titel veranderen kan helaas niet meer, maar ik zal eens een account aanmaken, is denk ik wel makkelijker;) 

Dorus is een Russische toy terriër, waar de fokster fokplannen mee had, maar doordat zijn oortjes gingen hangen zocht ze met pijn in het hart toch een ander goed huisje voor hem.. Hij kon in het begin ook goed met onze andere reu overweg, dus hebben we hem in huis genomen.  We hebben inderdaad vertrouwen in de fokster en hebben nog goed contact. Ze heeft zelf al meerdere keren aangeboden hem terug te nemen, maar we zijn erg aan hem gehecht ondanks zijn mindere karaktertrekjes;)

We hadden zelf ook een nare ervaring in Rusland als mogelijk oorzaak van zijn gedrag.. Het rare vinden wij alleen dat hij in al die tijd bij de fokker nergens last van had en bij ons de eerste weken ook niet.. 

Ik ga morgen de verschillende gedragstherapeuten bellen en informeren naar hun aanpak!

Volgende forumvraag: Wanneer ingrijpen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^