hihi, bedankt Suzanne en Luca.
Hij is het ondertussen al goed gewoon thuis.
Gisteren waren we gaan wandelen en er begon een hond te blaffen en te grollen. Het was een cavaliertje, dus we hadden het niet direct verwacht. Als de andere hond niks doet doet hij meestal ook niks. In zijn agressie, boosheid naar de andere hond toe ging hij toch even bijten in mijn echtgenoot zijn broek. Iemand daar ervaring mee? Dit is de eerste keer dat hij dit doet.
Dat noemen ze redirecte agressie, hij reageert zich ergens op af.
Als je zelf boos bent en een hele harde schop tegen een steen geeft. Die steen kan er niets aan doen.
In zo een geval, zonder iets te zeggen, weg lopen. Meer kan je niet, dan hem uit sdie situatie te halen.
Heel fijn, dat het thuis al zo goed gaat
Wel heel vervelend want hij begint het meer te doen. Bij mij heeft hij het nog niet gedaan en ik heb meestal geen broek aan. Wel benieuwd of hij dan aan aan mijn been gaat hangen. Mag je dan niet 'foei!' zeggen? Want hij moet toch ook weten dat het niet mag? Of is negeren het beste?
Wat hij ook heel erg doet is precies hamsteren met zijn eten . Hij wil alles gaan verstoppen. We denken dat hij niet regelmatig eten kreeg.
neem even wat tempo terug, paar dagen rustig aan. Happen is toch vaak een teken van overprikkeling.
Voorkomen is het beste, maar als hij toch hapt, kan je hem het best even geruststellen.
Hoe is de etenssituatie, kan hij in alle rust eten?
Ja hoor. Hij kan hier zeker rustig eten. Wij mogen hem zelfs aaien terwijl hij eet. Hij gaat soms brokjes gaan verstoppen. Of als hij stukjes brood krijgt kan hij daar wat onrustig mee rondlopen en wil hij dat precies gaan verstoppen.
Dat happen doet hij nu vooral bij het zien en passeren van andere honden. En dat heb je al snel natuurlijk.
liever niet aaien als hij eet, ook niet met je handen in de etensbak, zeker een hond die je nog maar niet zo lang hebt, moet nog leren dat de mensen bij wie hij woont te vertrouwen zijn. Dat bereik je oa door wat afstand te nemen als hij eet, of iets lekkers krijgt.
Bij andere honden zou ik ook afstand nemen, flinke bogen maken (kalmerend signaal( eromheen. Dat zal hem wat rustiger maken. Je kan af en toe proberen door lekkertjes te strooien waar hij naar mag snuffelen (werkt kalmerend) proberen wat rust in hem te brengen. Heb je een tuigje voor hem?
Hier is een interessant stukje over kalmerende signalen (hondentaal)
http://upsidedown.homestead.com/Kalmerende_signalen__de_kunst_van_het_overleven.pdf
Ik zou voor meer rust gaan zorgen. Het kan dat hij net iets te veel onrust in dat koppie heeft.
Foei kan je zeggen, maar weet je hond wat het betekend? Ik denk het niet.
Je kan het woord nee aanleren, maar voor een hond is het veel duidelijk, als je hem even in de bench doet. Een time out, is duidelijk. Ze vinden het niet leuk en zullen zelf hun gedrag aan gaan passen.
Als hij blijft bijten, kan hij over prikkeld zijn, dan laat je hem in zijn bench, voor verplicht rust.
Liever niet aaien als hij eet. Eten doe je in alle rust.
Dat hij brokjes verstopt, of onrustig met een stukje brood rondloopt, wil zeggen, dat hij het niet helemaal vertrouwd.
Dank je wel voor de link dobry. Ja hoor, Julleke heeft een tuigje.
Suzanne en luca,
Hij moet sowieso buiten, We zitten elke week enkele dagen aan de kust en daar hebben we geen tuin. Hij gaat al supergraag wandelen. Alleen is hij snel overprikkeld van andere honden. Meestal beginnen de andere honden eerst te blaffen en dan wordt hij boos. Je kan niet vermijden dat je af en toe een hond tegenkomt natuurlijk. Maar We zullen ons best doen om nog iets leer eromheen te lopen
Kijk heet goed, naar hem, zodra je een hond ziet. Wat doet hij, gaat hij snuffelen, zie je hem staren, tongelen, pootje heffen.
Dat zijn allemaal signalen die je vooraf aan het happen ziet.
Op dat moment al in een boog er om heen lopen, of brokjes in het gras strooien, dit werkt ook kalmerend.
Ok Suzanne en Luca! Doe ik
Ondertussen hebben we al een gesprek gehad met een gedragstherapeute en we zijn zeker op de goeie weg . Julleke heeft al veel vorderingen gemaakt op zo een korte tijd. Was zeker leerrijk.
Sinds gisteren begint hij wel veel te blaffen in huis. Van het minste dat hij hoort reageert hij erop. Dat deed hij daarvoor niet. Negeren is hierbij waarschijnlijk ook het beste?
Ik zeg dikwijls ''t is niks Julleke ....' hij stopt dan wel vlug.
ja even geruststellen als hij blaft is het beste, misschien hem even naar je toe laten komen zodat hij leert dat als er wat is hij bij jou terecht kan.
hier heeft dat goed gewerkt
Super, dank je wel voor de tip Dobry
Als een hond net een nieuw huis heeft, is hij mog onwennig en gewoon nog niet thuis.
Als ze hun nieuwe huis eenmaal, als thuis zien, dan durven ze meer te laten zien, zich zelf te zijn.
Dat kan het blaffen verklaren.
Wat Donry zegt, kijken wat er is en dan zeggen, dat het ok is.
Mijn Luca komt me altijd blaffend halen als er post is, gaan we samen kijken.
Fijn te horen, dat jullie op de goede weg zijn
Suzanne en Luca, ben blij dat het betekent dat hij zich thuis begint te voelen. Alleen hoop ik toch dat hij binnenkort wat minder blaft, hihi ;-)
Maar ik voel echt wel als ik hem geruststel dat hij het direct staakt ...
Volgens mij heeft hij bij jullie zijn gouden mandje gevonden!
Ik heb Luca ook op commando leren blaffen. Steeds als ze zelf blafte, dan zei ik blaf. Als ze het door had, zei ik stil, als ze stil was.
Zo kan je ze gerust stellen en ook meteen stil zeggen.
Ik benoem sowieso van alles. Dan gaan ze van zelf leren, wat dat betekend. Erg leuk vind ik dat en ook handig.
Bal, beer, eten, lekkers, wil je drinken, onze namen, de namen van de katten. We hebben momenteel kittens en kittens kent ze.
Ook als je ze leert, vb linker voor poot, rechter voor poot, oor, oog, snuit, staart, dus de lichaams delen aanraken en steeds benoemen, wordt als je bij de da bent, het aanraken voor je hond voorspelbaar. Dan wordt het net wat minder spannend voor je hond.
Zo leuk honden
Dat heeft hij zeker .
Das wel leuk, zal ik ook gaan proberen
Hij heeft veel energie in zich maar hij kan ook zo rustig zijn. Hij komt constant tegen ons liggen in de zetel, of om mijn schootje liggen. Dan zie je hem echt genieten .... en hij kan daar lang blijven liggen hoor. Ik denk echt dat hij zich veilig voelt bij ons.
Dat heeft hij wel verdiend na zo een rotstart. Maar ik verschiet er wel van dat dit al zo snel is! Want hij is nog maar 2,5w bij ons.
Hij merkt voor het eerst in zijn leven, wat liefde is. Je hart breekt gewoon.
Honden zijn zo loyaal, wat ze ook meemaken. Ze voelen of ze ergens geliefd worden.
Je hebt echt een maatje voor het leven
Das waar, ik geniet er heel erg van om hem zo te zien met ons.
Nu kunnen we aan socialisatie met anderen beginnen werken ....
Hondjes zijn inderdaad echt super
Ik heb niet alle reacties gelezen maar persoonlijk vind ik honden school geen goede keuze. Bij ons op de honden school zat de laatste twee keren een agressieve hond (grommen en uitvallen) dat moest onderdrukt worden om te kunnen trainen dus de hond werd gecorrigeerd. Resultaat : uur lang stress voor die hond en ook voor de andere honden, de mijne stond een uur onder stress, .. Daarom ga ik nu even niet meer. Traditionele gehoorzaamheidstraining doet vaak soms meer fout dan goed vind ik. Ga wandelen met je hond. Zie je een andere hond of kind trek zijn aandacht naar jou met een speeltje of lekkers. Je moet denken Zoals een hond. Nu denkt hij; kind of andere hond zijn eng.. Dat moet worden; kind of andere hond, dan kijk ik naar mijn baasje en krijg een beloning. Zo erg is de andere hond dus niet. En met veel geduld Luk dit. Doe dit al voor het uitval gedrag en Benader de hond op een grote afstand. Je kan naarmate het betert de afstand verkleinen. Wil je dan nog training in groep volgen kan je dit doen als de hond hieraan toe is
Dan moet je ook naar een goede school gaan.
Bij ons krijg je veel informatie over honden en hun gedrag, veel belangrijker, dan trucjes leren. Die leren we ook, speelserwijs.
Samen een band opbouwen en het voordeel van een goede hondenschool, als je ergens tegen aan loopt, kan je gelijk vragen stellen.
Onze trainer is gt, die kan gelijk gerocht advies geven, als nodig een gt, of privéles.
De enige manier op echt gericht advies te geven, is hond en baas zelf te zien.
Het onderdrukken van een uitvallende hond nergens voor nodig.
Hond en baas, kunnen afstand nemen, zodat de hond niet reageert.
Je kan het ook als uitdaging zien, om er mee te leren omgaan in de groep.
Wat doe je met een hond die uitvalt, om te voorkomen dat hij uitvalt. In het dagelijks leven, kom je zulke honden ook tegen.
Bij ons hebben we een speciale cursus voor uitvallende honden. Baas zal geadviseerd worden, om deel te nemen aan die speciale cursus.
Een speciale cursus voor uitvallende honden is geen traditionele gehoorzaamheid. Ik heb een goede hondenschool maar mijn ervaring is dat mensen denken dat het probleemgedrag ophoudt of betert door naar een cursus gehoorzaamheid te volgen. Dat vind ik persoonlijk niet goed. Als je hond niet stabiel en evenwichtig is blijf daar dan weg. En volg een cursus zoals u zegt speciaal voor zulke gevallen of een therapeut raadplegen maar voeg je niet zomaar bij een groep honden die samen trainen op gehoorzaamheid. En daar ligt de fout idd bij de school, zij moeten dat zeggen tegen mensen die met een agressieve hond aankomen, onze instructeurs geven goed les en kunnen goed met de honden om, maar zij willen ook een hond een training niet ontnemen, het zou nochtans eerlijker zijn tegenover de hond van wel, maar daarom is het nog geen slechte school..
Je hoeft niet perse een cursus gehoorzaamheid te volgen als je een hond hebt waar je problemen mee ondervindt.
Juist een goede hondenschool gaat met je apart als je problemen ondervindt en zal vaak ook thuis komen om samen met jou aan die problemen te werken. Daarna kun je proberen om in een les deel te nemen als je dat leuk vind en als het haalbaar is.
Zoniet, dan volg je de cursus op afstand naast een groep en ga je ondervinden hoe je hond hier op reageert.
Julleke moet gewoon nog enorm veel leren. Op zich heeft hij enkele weken in een opvang gezeten in huis, bij 16 andere honden en dat ging goed. alleen is een vreemde hond nog wat anders. Maar meestal valt hij uit als een andere hond eerst uitvalt. En dat zijn er gewoon heel veel.
In de tuin bij de buren naast ons lopen soms honden van familie en ik merk dat hij enkel blaft als zij blaffen. Hij loopt er naartoe maar wil er enkel mee spelen. Hij gromt er helemaal niet naar. Dus komt wel goed.
De therapeute heeft mij aangeraden om zeker naar de hondenschool te gaan, alleen om nog een paar weekjes ermee te wachten. Dat ga ik ook doen. Dan al enkele malen naar ginder gaan zonder dat hij al meedoet.
Ik heb ondertussen ook contact gehad met de hondenschool en ik denk dat ze hem eerst wel apart gaan nemen. Dat lijkt mij het beste.
Maar hij is echt zo leergierig dat ik denk dat dit echt wel een goeie oplossing is voor hem.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?