Wat is er mis met je hond met andere honden laten spelen, laika zou dood ongelukkig zijn als ze dat niet meer mocht doen. Als je er zelf meerdere hebt ok dan kan ik dat begrijpen maar laika is maar alleen. Ik heb er zelf ook geen nare ervaringen mee, bijt incidenten waren allemaal met passeren van honden niet tijdens spel. Andere honden dan he, laika bijt niet.
Dank jullie allen voor de positieve feedback. De meeste dingen doe ik al. Maar er zijn enkele goede tips. Thx
ik ga twee per week met haar op cursus waar ze erg goed presteert. De boef luistert daar extreem goed. Buiten de ring is het echter een ander geval.
Onopgevoed wil ik niet zeggen wat iemand hier suggesteert. Sorry die kreet sla ik dan maar in de wind.
Ik heb altijd honden gehad. Nooit problemen. Dit is echter een hond die nog erg dicht bij de natuur staat. Erg lief, aanhankelijk, heel veel energie, onderzoekend en aan het puberen.
Thx all voor de POSITIEVE adviezen.
Honden leren context gebonden. Alles wat je op cursus leert, zul je op andere plaatsen opnieuw moeten aanleren.
Besteed daar veel aandacht aan en weet dus, dat het geen onwil is niet luisteren, maar of het commando nog niet begrijpen, of afgeleid zijn (als jij een spannend boek leest, hoor je ook niemand om je heen)
Ik zie het niet als onopgevoed, maar een hond die zijn grenzen opzoekt en nog een hoop moet leren.
Wat ik al zei, je hebt een grote, sterke imponerende hond. Laat haar echt alleen met honden spelen, die aan haar gewaagd zijn.
Duitse herders, een aus, maar vooral kijken naar hoe de andere hond het vind.
Goed spel, heeft een wissel werking, dan de ene boven of voor, dan de andere. Even een adem pauze en hun weer verder gaan.
Als je dan merkt, dat eentje klaar is, haal ze gelijk uit het spel.
Jonge honden, vinden spelen met bijna elke hond nog leuk. Als ze ouder worden, worden ze heel selectief.
Ik vergelijk dat met mensen. In een vreemd land op vakantie, hebben kids binnen no time allerlei speel vriendjes. Wij volwassenen zijn kritisch. Mensenmet wie je een klik voelt, daar maak je een praatje mee.
Zelf liever niet spelen, dan een van de honden een slechte ervaring krijgt. Je hond die met zijn grote poot een ander omver duwt. Voor jou hond spel, voor de ander een angstige ervaring.
Wat is, behalve spelen veel belangrijker vind, zelf met je hond aan de slag gaan buiten. Samen rennen, op een bankje springen, er onder door kruipen, tussen je benen door, over een tak springen, voertjes in het gras of een boomstam verstoppen. Om een boom heen rennen, achter uit lopen, pootje baden en verzin het maar.
Aller eerst wordt jij als baas zo wel heel leuk buiten, je hond zal eerder komen, als je hem roept en je leert zo dat niet alleen andere honden er zijn om te spelen. Die heb je niet echt nodig om een leuke wandeling te maken.
Er is niets mis met leuk spelen maar ik lees:
Kleding kapot happen
Na jagen
Kinderen omver kegelen.
En dan lees ik dat de ts erg gefrustreerd wordt omdat andere mensen dan hun hond snel aanlijnen en optillen...
Blijkbaar is deze hond van ts toch niet heel sociaal. Of netjes opgevoed.
Kijk mijn honden spelen ook met andere honden hoor. We hebben een leuk groepje asiel hondjes die op dezelfde manier spelen.
Maar zoals tamara als zegt: een wolfshond is geen gewone hond en speelt dus anders.
En als 45 kilo zich op takkie van de buren stort... dan ff achterna jagen... buur tilt takkie op en er wordt nog ff "speels" In de kleding van de buur gehapt...
Bedenk nou eens eerlijk Hoe jij dat zou vinden?
Ik zou als ik ts een leuke grote honden vriend zoeken. Eentje die hetzelfde speelt...
En de andere mensen die schrik hebben lekker laten. En ook begrijpen dat als je een wolf koopt je rekening moet houden met he roodkapje syndroom...
Ik heb dat ook. Mensen die hebben mee gemaakt dat hun hond als een schaap werd gedreven... die zien het ook niet zo zitten dat ik met 3 borders aan kom lopen. Iets met the EYE en fixeren... en dat snap ik heel goed... (Monza is daar buiten gewoon goed in...) dus ik loop lekker door.
En als we andere soort gelijke honden vriendjes tegen komen kunnen ze daar best ff mee spelen.
Maar ik lees: mensen lijnen hun hond aan! Ja? Het is hun hond en hun goed recht...
Ik heb er ook 1 van 6 kilo tussen lopen die gooi ik niet eens tussen het geweld van mijn 3 eigen honden en die zijn niet zwaarder dan 17 kilo....
Dat is niet waar. Straathonden leven vaak in groepen.
Dat zie ik ook terug in het asiel waar ik stage liep (in Spanje) er zijn regelmatig groepen honden binnengebracht omdat ze met zijn allen mensen of andere dieren lastig gingen vallen, of ''gewoon'' omdat de hondenvangers ze anders zouden vangen.
Tinus, die nu bij ons in opvang zit, leefde ook op straat met een groep honden.
Wij laten onze honden wel met andere honden spelen. Ik ga zelfs af en toe naar doggydates of naar het speelveld. Onze honden vinden dat leuk en hebben daar behoefte aan. Jaimy is best wel lomp, dat vinden veel honden eng, dus hij kan niet met alle honden spelen. Maar als we dan een hond vinden waar hij mee over weg kan laten we ze lekker spelen. Puck kan eigenlijk met iedere hond. Doordat ze een tijdje straathond is geweest (weet verder niet of ze alleen leefde of in een groep aangezien ze in het dodingsstation zat, maar verwacht met haar broertje samen)
Ze hebben hier gelukkig ook elkaar. Toen Jaimy even alleen was omdat Radja was overleden merkte je dat heel goed aan hem, hij heeft gewoon een maatje nodig. Ze spelen en rennen dan ook iedere samen, super leuk om te zien. Opvang honden worden eigenlijk meteen geaccepteerd en trekken zich op aan onze honden.
Ik denk dat eigenlijk de meesten honden dat eigenlijk wel leuk zouden vinden. Honden zijn van nature nl roedeldieren.
en toch, zie je veel zwerfhonden uit bijv. asiatische landen alleen rondtrekken, Lola en Jenna zwierven ook en zijn ook solitair aangetroffen, vaak is het voor 1 hond alleen al moeilijk voedsel te vinden dus zullen ze andere honden niet graag erbij hebben.
Ja ze zijn er ook, maar er zijn er ook veel die wel in roedels leven. Dus naar mijn mening is dat geen goed voorbeeld als bewijs dat honden geen roedeldieren zouden zijn.
Ik kan alleen vertellen wat ik zelf heb gezien,in Suriname heb ik dat helemaal niet zien gebeuren bijvoorbeeld.
Als je vaak ook beelden op tv ziet van straathonden,dan kun je wel veel honden bij elkaar zien staan,maar als je dan naar de context kijkt is er óf eten (vuilnisbelt) te halen óf er is een loopse teef.
Iedereen wil zijn aandeel en zijn ze allemaal op de juiste plek.
Als ik denk aan de groep honden die binnen wordt gebracht (en samen mensen aan het lastig vallen waren)..dan denk ik eerder aan dat ze hetzelfde doen als wat de ander doet..er begint er 1 een mens op te jagen(te wantrouwen) en dan doen er al snel meer mee.
Net als op een uitrenveld dat het groepje honden wat er rondloopt de neiging heeft om met 4 man tegelijk op de nieuwkomer af te rennen.
Allemaal onbekende honden van elkaar en toch doen ze ineens iets samen.
Dat zou je kunnen interpreteren als ze vormen een roedel,maar je weet dat ze niet samen leven.
Tja duitse herders spelen ook flink ruw, vooral kraag happen is in trek. Tolereer dat ook niet bij honden die geen kraag hebben. Kleine honden is ze meestal voorzichtig mee en snuffelt ze alleen maar, de keren dat ze speelt en ze is te ruw dan corrigeer ik haar. Kleding happen als een vreemde hond dat zou doen zou ik niet boos over worden mits de eigenaar netjes de schade vergoed. Die van mij heeft eens een strandbal die door de wind werd weggeblazen kapot gebeten. De eigenaar was ontzettend boos maar ja het blijft een hond.
Klopt toch niet hoor.
Natuurlijk zullen ze elkaars gezelschap op zoeken, willekeurig.
Maar ze paren voor zich zelf, reu laat het na de paring afweten. Ze zoeken zelf eten en natuurlijk zullen er meerdere honden rond eten te vinden zijn.
Ieder voor zich, dat heerst onder zwerfhonden.
Kan ook best, dat ze samen gaan lopen klieren of stalken, zich door elkaar gesteund.
Toch leven ze niet in roedel verband, zoals wolven of herten.
Het is voornamelijk familie verbanden, waar een roedel uit bestaat, een hechtengroep, met alle voor delen van dien.
Dat is niet op straat honden van toepassing
Sociaal levende dieren, is echt anders dan roedel dieren.
Roedeldieren, leven in familie verbanden.
Honden leven in een gezin, al dan niet met andere dieren, soort dieren.
Of als zwerfhond, rond de bewoonde wereld.
Honden, zijn niet afhankelijk van contact met andere honden. Roedeldieren, kunnen niet zonder soort genoten leven.
WoW wat een agressief antwoord Danny.
Tuurlijk doe ik iets met de antwoorden daarom heb ik de vraag gesteld. En ja ze speelt met andere honden. Ik ken zo langzamerhand de meeste honden hier en weet met welke ze kan spelen. Er zijn echter een paar die hun angst op hun hond overbrengen geloof ik. Een hond voelt fijlloos wat de baas voelt en reageert erop.
Sorry diploma's zeggen me niets. Jouw reactie vertelt me veel meer over jou.
Dat was niet Danny.
Vreemd..ik ken een Saarlose die juist mensenschuw is ( oer gedrag), de man leep al wekenlang met de hond in het bos, voordat hij zich liet zien en heel voorzichtig kontakt maakt met bepaalde honden die stabiel gedrag hadden.
Ik herken in dit verhaal helemaal geen saarloos.
Het is meer herder gedrag zoals je het verteld, die sluipen ook naar andere honden ( gelijk blokken) en spelen met hun bek, vind ik zelf ook vervelend gedrag, dat in de poten bijten en in de nek.
Mijn hond blokt het zelf af en de hond houd afstand, met blokken bedoel ik dus niet vechten hoor, maar de straalt nu eenmaal gezag uit en de honden voelen dat.
Ik schrok al
Dat zeg ik ook niet, ik zeg dat ik dat geen goed voorbeeld vindt omdat het voorbeeld wat er gegeven wordt niet klopt, aangezien ik dus meerdere keren wel groepen honden heb gezien.
De honden waar ik het over heb leefden echt in groepen. Welke samenstelling dat was dat weet ik niet, ik weet niet of ze wel of geen familie waren, maar dat ze in groepen leefden weet ik wel. Ze werden door mensen daar in de buurt in de gaten gehouden en gevoerd. Toen de hondenvangers kwamen zijn ze toch door die mensen gevangen en naar het asiel gebracht.
Er zijn ook regelmatig ''koppels'' honden binnen gebracht die samen zwierven.
Heb hier op het forum ook gehoord dat buitenlandse/straathonden vaak niet gezond zouden zijn omdat ze in vaste groepen leven en er dus veel inteelt is. Als ze niet in vaste groepen zouden leven, maar alleen bij elkaar komen voor de dekking, komt er ook vers bloed bij lijkt me.
Hoe weten jullie eigenlijk in welke samenstelling honden zwerven? Of dat ze bijna altijd solitair leven? Is daar onderzoek naar gedaan?
Ik zeg niet dat het niet zo is, maar als het wel zo is weet ik iig zeker dat er uitzonderingen zijn, die heb ik in die 6 weken in Spanje nl meerdere keren gezien.
Ja daar is onderzoek naar gedaan door een bioloog en zijn vrouw Raymond & Lorna Coppinger.
Ze zeggen ook wat jij zegt over dat er zich paren vormen,maar dat ook zij zich afsplitsen; Some individuals do form closely bonded pairs based on mutual affection, but on the whole, solitary individuals and bonded pairs space themselves out within their environment and remain largely separate from one another.
Zie hele artikel:
Ah nee Engels
Kan wel beetje Engels hoor, maar niet echt goed.
Weet ik iig waar je het vandaag haalt.
Hier staat het ook 'losjes' in beschreven(bij het kopje hond is geen tamme wolf):
http://www.hondsdomheid.nl/wp-content/uploads/2012/09/Dominantie_achterhaald.pdf
EDIT:nog een artikel naar de bevindingen van Coppinger,maar dan in het Nederlands:
http://kynoblog.com/artikelen/de-hond-in-je-huiskamer
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?