Nee helemaal niet zelfs! Hij heeft tot zeker 23.30 geslapen en heeft daarna gespeeld. Om half 1 zelfs naar buiten gegaan want hij wilde plassen en schrok nergens van.
Het is te hopen dat die visbrokken aanslaan. Anders willen mijn ouders echt overgaan op dierenartsvoer, begrijp ik ook best.
Maar heb je al eens diersoorten geprobeerd zonder toevoegingen?
Want renske bevat ook allerlei toevoegingen toch?
Allergieën is echt een drama. Yara heeft het ook. Maar naast voedselallergie ook nog atopie.
De atopie is bij haar het meest zichtbaar op de poten.
Is beer verzekerd? Bij ons werd de allergietest en desensibilisatiekuur namelijk vergoed, dus misschien kan je daar ook nog naar kijken.
Helpt uiteraard niet voor de voedingsallergie, maar wel fijn om te weten dat bepaalde klachten ook daaraan kunnen liggen.
En de weerstand is idd ook een dingetje. En aangezien beer ook erg gevoelig lijkt voor stress kan dit ook van invloed zijn.
Ik hoop dat het nieuwe voer helpt.
Update
Beer heeft een oorontsteking en niet zomaar eentje ook... we zijn natuurlijk naar de DA geweest, hij heeft nu oorzalf maar vindt het vreselijk. Zijn ontlasting was wel goed verder. We zijn overgegaan op Hills Z/D en hopen dat dit gaat werken... hij krijgt niks anders dan zijn brokken gedurende 6-8 weken.
Het valt me op dat hij dus een oorontsteking had maar dat zijn ontlasting tijdens het eten van Renske Zalm wel goed was. Meestal begon het eerst met slechte ontlasting en kwam daarna pas de rest (schilfers en 1 keer eerder een oorontsteking). Misschien een ongelukkige samenloop van van alles en heeft die ontsteking niets met Renske Zalm te maken. Maar toch... voor de zekerheid nu een dierenartsdieet.
Geen idee of het toevoegingen bevat.. maar het valt me wel op dat hij telkens een allergische reactie krijgt als hij iets van een bepaalde diersoort krijgt. Koekjes enz ook. Of het aan de toevoegingen ligt geen idee maar ik ben wel een beetje klaar met telkens overschakelen op ander voer en dan weer een zieke hond hebben. Beer is niet verzekerd.
Heeft iemand meer info over allergietesten dmv bloedafname? Ik heb het er met de fokker over gehad (woont in Polen) en zij heeft bij haar honden in een dierenziekenhuis ook zo'n allergietest laten doen. Keurig uitslagformulier, probleem opgelost...
Toch lees ik ook dat het niet betrouwbaar zou zijn...
Dat heb ik bij ons Zorky laten doen.
Hij had steeds heel heftige oorontstekingen.
We kwamen er niet achter waarvan.
Toen de allergie test per bloed laten doen.
Daaruit kwam dat hij reageerde/ allergisch was voor alle soorten gras.
Ja, een hond kun je niet uit het gras houden.
Toen is van zijn eigen serum (uit het bloed) een anti stof gemaakt die hij , over jaren, iedere 4 weken ingespoten kreeg.
Probleem opgelost !!!!!!!!!
Als.....zou ik het meteen weer doen.
Is niet goedkoop maar , bij ons, zeker effectief.
Ik denk dat Willemijn de Runderversie bedoelt, je hebt ook Kip en die is lichtoranje. Die geef ik eigenlijk altijd gemengd met een andere smaak, want het is vrij vet en er zit veel orgaanvlees in, en dan gaan ze soms van aan de dunne.
Als ik pens, vlees (blauw), of hart geeft, doe ik er een schepje fijngemalen eierschaal op, of een schepje tahin (Turkse sesampasta, te koop bij grote supermarkten van Dirk en Jumbo - of bij de Turkse winkel) want dat zit ook barstensvol mineralen die goed zijn voor de botten. Meestal heb ik ook een speciale BARF-mineralen mix om erop te strooien, Dibo heeft een fijne, te koop bij o.a. Zooplus.
Uit eigen ervaring weet ik dat de standaard bloedtest niet erg betrouwbaar is. Dat gaf de allergoloog ook meteen toe ("ongeveer 50% betrouwbaar" zei ze - ofwel, het klopt, of het klopt niet. Je kunt net zo goed een muntje gooien en kijken of het kop of munt is...!) Ik scoorde 0 voor katten en 4 voor honden. Nog nooit een reactie op een hond gehad terwijl ik nog geen 5 minuten in een ruimte met katten kan zijn voordat ik dikke ogen en de meest vreselijke niesbuien krijg...
Een plak- of krastest geeft wel een betrouwbaar resultaat. Maar alleen voor allergieën. Intoleranties zijn simpelweg niet aan te tonen met deze testen. Wel zijn er vormen van bioresonantie om een allergie én/of intolerantie voor stoffen aan te tonen. Dat heb ik ooit gedaan en ik was heel sceptisch, maar wel nieuwsgierig toen ik eraan begon maar het was wonderlijk hoe goed dat klopte. Je krijgt dan een buisje met stof in je hand en dan wordt er via je lichaamsenergie een reactie gemeten, je lichaam weet natuurlijk heel goed wat wel en niet verdragen wordt. Ik heb wel eens gelezen dat dit ook voor huisdieren bestaat, ik heb alleen geen adres...
Ik heb met Yara de (nutriscan dacht ik) bloedtest gedaan. Hiermee wordt getest op atopie en adhv hebben we 1 desensibilisatiekuur gedaan.
Dit is overigens vergoed door haar verzekering.
En daarnaast aan haar weerstand gewerkt.
Ik weet niet wat er geholpen heeft, maar qua atopie heeft ze niet/nauwelijks nog klachten.
De bloedtest voor voedselallergie schijnt idd niet betrouwbaar te zijn dus dat heb ik ook niet gedaan.
Dit heb ik uitgevogeld via elimineren. En ook via bioresonantie waar uitkwam wat ik ook verwacht had, dus in het geval van yara vertrouw ik daar wel op.
Wel kunnen intoleranties ook nog eens wisselen.
Helaas is ook dit voer niet geschikt voor Beer (Hills Z/D)...
Zijn ontlasting lijkt wel water...
Hij heeft geen last van winderigheid verder, dat is gelukkig al een tijdje voorbij maar zijn ontlasting is gewoon geen stevige drol. Tussendoor geeft hij nooit aan naar buiten te willen omdat hij last heeft van zijn buik, het is echt alleen 'raak' als we aan het wandelen zijn en hij moet poepen (1-2 keer per dag). Hij eet de brokken met heel veel plezier en krijgt geen tussendoortjes. Zijn vacht is heel goed, oorontsteking is weg.
Dus we gaan maar weer kijken naar ander voer...
He wat jammer joh, getob met voer.
Ik heb alles een beetje luchtig en vluchtig doorgelezen,maar heb je weleens aan elimineren gedacht?
Kijk ,als je hond op een diersoort of graan reageert dan kun je hoe dan ook verwachten dat het eten duurder gaat worden,daar verander je niks aan,iets wat je dan moet accepteren,een hond doet het goed op zijn eten of niet.Wat je tot nu toe allemaal hebt gegeven heeft niet geholpen.
Wil je weten of hij reageert op Kip.
Dan ga je een KVV zoeken (zonder premix,dus enkelvoudig) van een diersoort die hij nog nooit heeft gegeten (en zo ook nog geen allergie heeft op kunnen bouwen),denk bijv. aan Paard of Geit of Konijn.
Dit geef je 6 weken,met ook alleen beloningen of snacks van die ene soort. Na die 6 wkn geef je een keer Kip (en alleen kip zonder andere diersoorten anders weet je nog niet waar hij op reageert).
Als hij reageert (met jeuk,rode huid,jeukende flapperende oren,vieze ogen,onrust) dan weet je dat hij niet tegen kip kan.
Dan wacht je weer een week en geef je weer alleen de Paard en geef je die volgende week Rund.
En zo ga je verschillende diersoorten af.
En wellicht ook granen of rijst.
Het is even doorzetten,op zich vind ik het niet moeilijk. Je bent nu al 7 maanden bezig met uitpluizen tot aan brokken van de da.
Ik zou écht gaan elimineren.
Elimineren hebben we al gedaan.. hij is allergisch voor o.a. kip, lam, rund, hert, eend en konijn.. (is een oud topic, in de tussentijd hebben we elimineren al geprobeerd)
Natuurlijk wil ik nog wel meer diersoorten proberen (paard bijvoorbeeld) maar altijd kreeg hij na een paar weken vreselijke diaree, oorontsteking of hele vieze ogen. Dat wilden we hem eigenlijk niet meer aandoen en dus zijn we maar op DA voer gegaan.. ik had verwacht dat dat dan de oplossing maar ging zijn, maar helaas.. dat begrijp ik niet zo goed. Hoe kun je allergisch zijn voor iets in een anti-allergie brok hahaha.
Nu vraag ik me dus af.. wat zit er in Hills z /d waar hij niet tegen kan...
Ik heb even naar de samenstelling van Hills z/d gekeken, zie in de ingrediënten lijst kip staan, en in de post hierboven staat dat hij allergisch is voor kip ( dan lijkt mij dit geen geschikt voer voor Beer door de kip die erin zit )
Volgens de DA waren die eiwitten zo klein gemaakt dat hij er niet meer op zou kunnen reageren... maar of dat waar is...
Dat weet ik ook niet, maar lijkt mij dat als een hond allergisch is voor kip, dat ze dan op alle kip reageren, hoe klein de eiwitten ook gemaakt zijn.
Maar ik heb er verder geen verstand van, maar dat leek mij het meest logische.
Wolfsblut wideplain heeft basis paard en zoete aardappel. En de nodige kruiden ter ondersteuning van spijsvertering en het darmstelsel.
Ik bestelde het zelf via food4pets.be. Ze zijn ook erg prettig als je wat vragen wilt stellen en zo per mail. Mijn ervaring is dat ze best snel reageren ook op de mail.
Hmm, wat een gepuzzel zeg!
Jet kan overigens ook niet tegen hypoallergeen voer. Daar werden haar klachten alleen maar erger van.. Slechte ontlasting, ze verteerde het heel slecht, d'r hele huid was rood en heel veel huidschilfers.
Ik heb niet het hele topic gelezen, maar hebben jullie geëlimineerd met vers vlees? En misschien is het dan een idee om graan ook compleet te vermijden, dus geen gevogelte geven. Bijvoorbeeld haas, geit, kangoeroe, paard. Naturis heeft deze diersoorten, maar daar zit wel weer zeewier in verwerkt.. Maar als je echt zeker wil weten dat hij geen andere diersoorten e.d. binnenkrijgt zou je al zelf moeten gaan samenstellen.. Maar das best gedoe.
Acana heeft een brok met varken, dat is een diersoort die eigenlijk nergens in verwerkt zit. Misschien is dat een optie? Wolfsblut heeft ook veel brokken met aparte diersoorten. Helaas kan Jet sowieso niet tegen zoete aardappel en peulvruchten dus alle graanvrije brokken vallen voor ons al af.
Oke super,dat je dat al weet.
Weet je dat jullie nu gaan proberen?
Bedoel je dat hij na weken van 1 diersoort aan kvv dan klachten kreeg?
Waren dat dan ook echt weken van precies 1 diersoort met een kvv waarvan je écht zeker wist dat alleen dat ene diersoort erin zat.
Ik heb bijv. vroeger Mila een hele tijd Bibi kvv gegeven,de lam of schaap versie,dat ging goed zelfs perfect...tot na een maand of 2 ,ontzettende diarree ineens en ik begreep maar niet waar het mis ging en ik had deze tip al gehad van iemand die wist dat Mila op kip reageerde...toen ik beter ging kijken bleek de calciumbron KIP te zijn ,gestopt met die KVV en toen een andere gaan geven,alles weer oke daarna.
Of per ongeluk toch een KKV aangesmeerd krijgen waar een premix in bleek te zitten,hup last van flapperende oren ,vieze ogen en zachte poep.
Heb je toen echt alleen enkelvoudig vlees gevoerd?
Ik zou gaan proberen om hem de overige diersoorten die je overhoudt te gaan geven en ook écht alles van granen en rijst weg laten en net als de brokken van Hills weghouden met chemische toevoegingen (BHT BHA en Etoxyquine).
Die diersoorten goed wisselen en kijken of je dit stabiel kan houden...hij zal toch iets moeten eten en natuurlijk het liefst iets waar hij goed van gezondheid bij blijft.
Mijn ervaring met brokken proberen,die geen granen hebben (zoals laatst die proefzakje die je hier op HP kon bestellen...ik dacht eens kijken hoe dat nou uitpakt) wat ook niet best. Ik had ook de vis variant besteld(dacht wel dat er toch iets van kippenvet in zat of zo).
Twee dagen later is Mila echt zwaar overmatig aan het krabben en knagen...korstjes op haar buik na een halve dag peinzen ging het lampje branden.... oh ja ik had 10 brokjes gegeven 2 dagen geleden.
Heb niet alles gelezen, maar voor Puck heb ik een allergietest laten doen via genoline.de. Je krijgt de test dan thuis gestuurd met een soort wattenstaafje waar je wangslijm mee op moet nemen. Na een week (ofzo, weet niet meer precies hoe lang) krijg je de uitslag via de mail. Er wordt getest op voedsel allergieën en op omgeving allergieën.
Er wordt ook op de dingen getest die in brokken kunnen zitten, zoals biergist.
Voordat ik wist waar ze allergisch voor was kreeg ze prednison en als ze dan een stuk brood had gegeten had ze dan zelfs nog veel jeuk. (toen we dat door kregen kreeg ze dat natuurlijk niet meer) Voordat ze prednison kreeg beet ze zichzelf kapot.
Nu we haar dieet hebben aangepast heeft ze geen prednison meer nodig. Helaas is haar jeuk niet helemaal weg, dat zal denk ik ook nooit gaan lukken. Ze heeft namelijk ook omgevings allergien, pollen, schimmels en een lichte allergie voor mijten. En ze vind regelmatig wel iets, en er zijn ook regelmatig mensen die haar voeren. Ze heeft nu een label op haar tuig met ''niet voeren'', maar niet iedereen ziet dat op tijd helaas...
Puck had trouwens ook oorontstekingen. Ik ben haar iedere week gaan zalven met oorzalf en toen ging het goed. Maar dat is nu ook niet meer nodig, dus dat kwam waarschijnlijk door de allergien.
Ohh super!! Ik had eigenlijk alleen nog Trovet gevonden, als paardbrokkenmerk haha.
O we voeren haar nu trouwens kvv van kivo en natural, van de diersoorten waar ze niet allergisch voor is. (ze is allergisch voor eend, varken en leverextract rund)
We hebben een brok gevonden waar ze tegen kan, wooof zalm. Dit gebruik is als beloningsbrok en voor hersenwerkjes.
Als snack krijgt ze gedroogd vlees, zoals runderlong en kophuid.
Ahh kijk dat vind ik interessant. Wat nou als het niet eens aan de diersoort ligt............... pff....
Ja dat zou goed kunnen. Puck is bijvoorbeeld ook allergisch voor aardappel en tarwe. En nog wat dingetjes trouwens. Je zou ze gewoon eens kunnen mailen, dan krijg je een lijst met wat ze testen. Ze zijn Duits, maar ze kunnen redelijk Nederlands.
Dat zijn trouwens dingen wat we zelf ook al hadden gemerkt. Dus ik denk dat die test wel klopt.
Daar heb je het al.. We hebben geëlimineerd met brokken en niet met KVV. Mijn ouders geven liever geen KVV, de koelkast en vriezer zitten al stampvol en brokken vinden we handiger. Beer gaat namelijk ook altijd mee op vakantie naar (Zuid-) Frankrijk en soms in de toekomst naar de opvang als we lang weg zijn op werkdagen...
Elimineren is natuurlijk veel effectiever met kvv, logisch.
Nou niemand die meer overtuigingskracht heeft dan jij bij je ouders.
Gewoon weer die poot stijf houden en zeggen dat dit écht een keer geprobeerd "moet" worden.
Of eerst nog de brokken die Dutch Auti aangeeft proberen?
Ik weet zeker dat het met KVV ,zonder graan,zonder de diersoorten waar hij niet tegen kan,zonder premix nog weinig mis zou moeten gaan (nooit 100% garantie ) maar als ik kijk wat je tot nu toe hebt geprobeerd zat er in alles nog voldoende om op te reageren.
Wolfsblut wideplain is ook zonder graan.
Wil je puur diersoorten elimineren zal wellicht kvv het meest effectief zijn.
In geval wat ik lees en de ondersteunende kruiden die erin zitten en mijn eigen goede ervaring ermee. Ben ik bevooroordeeld.
Ik heb nog nooit een hond zo stabiel op voer gehad als met deze. Maar feit blijft elke hond is anders.
Al schijnt het wel dat veel allergie gevoelige honden paard wel verdragen.
Ik had al eens verteld dat Wolfsblut heel veel soorten diersoorten heeft
Peer is ook een probleemgeval met vele soorten voeding zoals je weet. Wolfsblut heeft buiten paard ook nog Buffel, Wild Zwijn, Rendier en Kangeroe onder andere. Die laatste 2 heeft hij zeer waarschijnlijk zeker nog niet gehad.
En heel eerlijk ik vond t zo lekker ruiken dat ik meermalen heb overwogen om t zelf te proeven hihi
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?