Gerust voeren deze variant, maar...voor een pup niet zo geschikt, een supplemnt aan bot neemt een pup niet goed op, geef tammenga erbij, daar zitten meestal drie diersoorten in, en natuurlijk bot. complete versie, en dan eens af en toe de smuldier compleet als budget is en goed alternatief, zo 2 x in de week.....
Jammer dat je Tammenga niet in de buurt kan krijgen. Ik voer het ook onder andere. Ben er tevreden over en het is prima betaalbaar.
De meeste merken bevatten bot. http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken
Je kan ook eens in de dierenwinkel kijken of bij de Welkoop. Die verkopen vaak ook wel wat merken KVV.
Ik vind de goedkope KVV's, ik weet het niet. Nou ja, ik voer het niet omdat ik dan denk, dat is toch plofkip en slachtafval en bioindustrie vlees? ik zou dat mijn honden niet voeren als enige maaltijd. Kan nooit echt kwalitatief goed vlees zijn.
Ik vind DARF een mooie KVV met echt bot. Tja, is wel duurder. Heb je wel biologisch vlees.
Wat betreft de winden; mijn vorige husky had dat heel erg. Die noemden wij "de ruftkees" qua ras. Dat was altijd 10x zo erg als hij maïskolven of stukken suikerbiet vd straat had geplukt. Het heeft te maken met gasvorming in de darm, een vergistingsproces. Bij hem hebben we de oplossing nooit gevonden -behalve dan geen mais en bieten meer laten eten.
Als ik nu weer een hond met dat probleem had, zou ik denk ik proberen te kijken of je iets aan de darmflora kan doen. Sommige honden hebben vezels nodig, andere juist niet. Iha is 3-7% vezels in een brok genoeg. Bij meer, krijg je wellicht vergisting - en daarbij komt gas vrij. Mn bepaalde vezels, zoals FOS (fructo oligosacchariden) hebben goed effect op de darmflora. Oa. Wolfsbult heeft FOS maar veel andere brokken ook. En ze zitten in groente & fruit.
Als hij het beter doet op geperste brok, zou je ook nog een keer Jarko kunnen proberen, heeft ook mooie kwaliteit geperste brok.
Beer zijn ontlasting leek wel water vandaag na het eten van Smuldier Vlees kompleet... Zucht. Ik had gehoopt dat zo'n vleesmaaltijd goed voor hem was.
Hij krijgt tussendoor ook geen rare dingen. Af en toe een stukje gedroogde runderlong of een graanvrij lam&rijst snoepje. Verder heeft hij vandaag een stukje appel op, waar hij normaal nooit last van heeft dus dat is het denk ik niet.
Is hij gewend om rauw vlees te eten dan? Want ik kan me voorstellen als het een brokken hond is die ineens vlees eet dat zijn maaginhoud misschien niet zuur genoeg is. Het kost ook veel energie om vlees te verteren.
Heb je er wel eens aan gedacht (hersenspinsel van mij) dat de combinatie brokken en vlees het probleem misschien kan zijn?
Ik heb altijd gehoord dat brokken en vlees beter niet gemengd kunnen worden bij sommige honden omdat ze zo anders verteerd moeten worden. Ik heb dat dus zelf nooit gedaan bij Obi ik houd het echt gescheiden. S'ochtends brokken ontbijt en s'avonds zijn vlees. Mijn vader gaf het toen hij daar nog woonde wel eens door elkaar en ik kan me zo niet herinneren of dat toen problemen gaf bij Obi. Het zal sowieso ook wel per hond verschillen natuurlijk.
Misschien kan iemand hier die zich daar meer in verdiept heeft een zinnig antwoord op geven
Is dat ook niet vooral het idee wat wij als mens hebben van hun dieet? Brokken zijn niet persé slecht en wel afgestemd natuurlijk zodat er (als het goede brok is) alles in zit wat ze nodig hebben. Het is alleen de vorm die jou dan misschien tegenspreekt. Omdat dat zo "saai" en kunstmatig is. Het zou er beter uitzien als het eruit zag als ons bord, groenvoer, vlees aardappelen alles mooi in proportie.. cirkeltje rond, zo'n soort idee. Jaa bij brokken heb je dat gewoon niet. Lijkt me niet persé slecht...
En sommige honden doen het gewoon goed op brokken en niet op vlees. Obi deed het op zijn puppybrokken heel slecht hij bleef echt zo'n magere hein. Tot ik overstapte naar een ander merk en dat wat niet werkte voor ons was toch een echt goed puppybrokkenmerk. Later heb ik er toen ook vlees bijgegeven en dat uitgebreid tot hij volwassen was.
Ik heb overigens ook nooit het idee gehad dat Obi een hekel had aan brokken. Of dat hij liever vlees eet. Nee helemaal niet... het gaat er allemaal net zo makkelijk in.
Ik denk dat brokken en KVV mengen voor de meeste honden geen kwaad kan! Echter heb je een hond die gevoelig is, tja dan zou ik het niet doen..
Toen ik met onze vroegere hond wilde overstappen van krokante brok naar geperste brok (die was ook gevoelig) werd mij aangeraden eerst een dag of 2 pens te voeren.. Dit maakt de maag/darmen een beetje schoner.
Nou gaat van pens uiteraard niet de diarree over, maar reinigt de boel een beetje.. Daarna kan je eens opnieuw beginnen, vers voeren met een klein beetje gekookt water erover.. Dat gekookte water kan je steeds minderen.
Ook zou ik in jouw geval op zoek gaan naar KVV met bot als calciumbron en dan een zoeken die iets meer bot bevat als de meestal 15 %. Kiezebrink bijv, die heeft een wat hoger bot percentage.. Mocht daar de ontlasting te hard door worden, kan je altijd wat spier of orgaan toevoegen..
Wel ontzettend lastig zeg!
Ik heb nu gelukkig 2 honden die ik alles (tegelijkertijd) kan voeren zonder proberen!
Heeft dat niet te maken met ontgiften omdat hij het vlees niet gewend is, laika had ook diaree toen ik overstspte op vlees
Ook met brokken is zijn ontlasting nooit goed stevig geweest. Een gek praatje maar gelukkig is praten over poep op dit forum niet raar Het is nooit een drol geweest die zeg maar netjes afbrak.... (sorry).
Ik hoef hem niet per se kvv te voeren natuurlijk, het zou al fijn zijn als we iets vonden waar hij niet zulke wisselende ontlasting mee had.
Hij vindt zijn brokken tegenwoordig ook niet echt lekker meer.
@Obi: Het zou heel goed kunnen dat ik gewoon een vertekend beeld heb natuurlijk. Honden zijn geen mensen...
Beer lijkt slecht te reageren op kip, heeft een nestgenoot van hem ook last van, en kan ook niet zo goed tegen eiwitten..
Als je toch liever brok blijft voeren, dan op zoek naar een brok die geen kip bevat en een laag eiwitgehalte heeft..
In de KVV die je nu voert zit ook kip, als je weet dat hij er slecht op reageert zou ik die ook overslaan..
Het is even zoeken, maar er blijft genoeg over zonder kip, zowel brok als KVV..
Ik ga nu vloeken in de kerkmijn honden hebben een slechte slappe ontlasting als ik graanvrije brokken geef. Ik geef liever een normale brok.
Wat hier het beste werkt.
Farmfood geperste brok met welke kvv dan ook gemengd....goede ontlasting,goede vacht......
Welke soort kvv ik ook geef,geen diarree maar brokken is een ander verhaal.
Gewoon proberen wat werkt voor Beer, je vindt wel iets. Hij is nog zo jong, komt goed!
Volgens het boekje doen dat wordt moeilijk,iedereen heeft een ander boekje.
Weet je,er wordt beweerd dat is slecht en dat is slecht met zo'n stelligheid waarvan ik mij toch wel eens afvraag,hoe komen jullie aan die wijsheid?
Er wordt veel nagepraat.
Vigo is bv.afgespeend op smuldier,heeft er 2 jaar op gestaan,het is een sterke hond geworden,geen zwak skelet omdat er geen zuivere botten erin verwerkt waren.
Als hij geen tennisbal had opgevreten,dan zou hij ook geen 3 keer geopereerd zijn geweest,had totaal niks te maken met zijn voeding.
Die kan poep vreten op straat,dode vogels.....nooit heeft hij diarree of is hij misselijk. Dan durft hij wel eens een scheet te laten maar voor de rest ruft hij ook nooit wat ik hem ook geef.
Ik denk dat hij gewoon een sterke maag heeft,een vuilnisbak met een stamboom.
Je achrijft dat je hond het ook niet zo goed doet op de brok, geen stevige drol, ga eens wataan de darmflora doen, geef eens sanofor erbij door het voer, iedere dag, doe dat eens drie maanden achter elkaar, geef geen brok en kvv gemengd door ekaar.....kijk maar even op internet wat sanofor doet.
Jouw hond geen problemen, alleen maar goed toch, maar voor een jonge pup/hond is een calcium supplement geen goede keuze, het neemt niet goed op bij de jonge hond, natuurlijk bot is beter voor de groei van het skelet voor de jonge hond.
De wijsheid heb ik niet van mezelf maar van.....Ian Billinghust, de bron........een te veel aan calcium en andere voedingsstoffen: Als een pup teveel calcium binnen krijgt, hoeveelheden die hij niet nodig heeft, scheidt hij deze simpelweg uit via de ontlasting. Dit statement is absoluut waar wanneer we het hebben over een natuurlijke calcium bron zoals in rauwe vlees botten en zoals in andere natuurlijke bronnen zoals groenten. Maar dit statement is absoluut niet waar voor grote hoeveelheden calcium die de pup binnen krijgt via hondenbrokken of voeding waar een onnatuurlijk calcium supplement in verwerkt is (zowel in commercieel voer als in zelfgemaakt voer. Noot Lizzy: dit is nou exact waarom ik geen voorstander ben van een KVV waar een calcium supplement in verwerkt is!!!). Een teveel aan calcium supplement (of verhit beendermeel!!) zorgt er voor dat andere voedingsstoffen uit het dieet zich aan de calcium bindt. Het vormt samen een nieuwe samenstelling die de pup niet kan absorberen. De mineralen die op deze manier verloren gaan zijn: fosfor, ijzer, koper, zink, jodium, magnesium, mangaan, chroom, borium, selenium en waarschijnlijk nog meer. Met andere woorden: essentiele voedingsstoffen binden zich met onnatuurlijk calcium en worden beide door de pup uitgescheiden via de ontlasting. De pup kan deze voedingsstoffen (die hij zo hard nodig heeft) dus niet meer opnemen. Het resultaat daarvan is dat de pup een tekort op loopt aan vele voedingsstoffen, vooral mineralen, die wel in het voer aanwezig waren. Laat mij je zeggen dat dit GEBRUIKELIJK GEBRUIKELIJK GEBRUIKELIJK is!!! Zonder deze mineralen kunnen de botten van jouw puppy niet normaal groeien. Een pup die op deze wijze gevoerd wordt kan dus allerlei bot groei en abnormaliteiten ontwikkelen. Het kan zelfs HD, ED Wobbler, koehakkigheid, etc. ontwikkelen. En laat me nogmaals herhalen: dit gebeurd zooooo vaak!
Toch beter om je pup/jonge hond tijdens de groei naar een volwassen skelet een natuurlijke bron van bot te voeren, dat je eens af en toe de smuldier er bij voert, geen punt maar niet al te vaak.
En hoe groeien dan al die honden uit,die alleen maar brokken eten Willemijn?
Hebben al die honden die uitsluitend op brok gevoed zijn en nooit geen bot eten dan een slecht skelet?
Volgens mij mankeren rauw gevoerde honden net zoveel als brokgevoerde honden.
Waarom krijgen mijn honden vers,omdat ze het zo lekker vinden,kan geen brok tegenop en geef ze bij voorkeur carnibest,vind het fris ruiken ook na 2 dagen,komt door het beetje rijst dat ze erdoorheen doen,hebben ze hier geen last van.
Hier voer ik ook kvv van carnibest en natuur&dier. Soms wil ik ook nog wel is wat smuldier kopen mocht het zo uitkomen. Kaylo had hiervoor ook altijd wisselende ontlasting maar op deze twee merken doet hij het ontzettend goed. Carnibest is best prijzig en in veel varianten zit wel iets van kip.
Omdat Willemijn zo te spreken was over de probiotica van sanofor ben ik daar ook mee begonnen. En ik raad het ook zeker aan! Hij krijgt het nu bijna twee maanden en ontlasting is altijd goed en laat veel minder windjes en boeren
Ik vind eerlijk gezegd dat een hond het goed moet doen op een voeding zonder dat je van alles moet toevoegen.
Kijk zijn ze ziek geweest,dan snap ik het dat je wat extra ondersteuning wilt geven.
Mijn honden hebben nog maar 1 keer extreem lopen stinken en dat was toen ik orijen probeerde,wat een drama was dat.
Werkte dus niet voor mijn honden ook niet na een week.
Carnibest eend zit geen kip in, maar.......te duur hier, een kilo 5.65.....niet te doen met twee honden......monique....er zijn ook honden die het goed doen op voer van de aldi, maar zelf merk ik dat een hond geleiderlijke groeit op vlees.....Mila, ja ik ben zeer tevreden over sanofor.....ik geef het al jaren.
Ooooooo, hier ook smuldier hoor, als budget erbij, maar de jonge hond krijgt dat nog niet............
Dat een hond geleidelijker aan groeit op vlees,dat is zeker en ik denk ook dat Vigo zo'n sterke maag heeft omdat hij afgespeend is op vlees.
Mijn vriezer ligt ook weer vol met carnibest,de gewone daar betaal ik met staffelkorting 3,80 euro voor.
Tosca eet 400 gram vlees per dag en Vigo 200 gram vlees en 100 gram brokken.
Ik denk dat mijn 2 honden samen minder eten dan 1 reus van jou.
Ik vraag mij af waarom hondenscheetjes niet mogen stinken. Net als bij mensen is ook het spijsverteringskanaal bij honden te vergelijken met een afval verwerkingsfabriek waarbij onwelriekende gassen vrij komen. Mijn hond laat ook zo af en toe scheetjes met name als hij ligt te slapen. Hij slaapt maar zijn lijf is aan het werk.
Ik zou eens kijken of hij geen dikke darm problemen heeft, omdat hij bij alles scheten laat en de ontlasting niet goed is.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?