Precies dat bedoel ik nu de hele tijd.......Als je echt naar een DA moet die weekend dienst heeft kan deze echt niet de deur dicht houden.....
Oké
Of je blijft doordrammen bij je eigen dierenarts dat je nu gezien wilt worden
Of je belt nu een dierenkliniek uit een andere stad en sjeest als een malle daarheen
Want dit is wel serieus slechte zaak......
Dank je Dobry, het is echt zo dat de dierenambulance niet wil komen. Krijg geen steun van de dierenarts en niet van hen. Geen spoed dus wachten tot morgen ! Vreselijk ! Woon in de provincie Groningen !
Universiteit utrecht......faculteit diergeneeskunde......yalelaan 106 3584 cm utrecht.....TELEFOON......030-2531598.....bel er naar toe en vertel erbij spoed....vraag wat je eventueel kan doen.
Dat is de website met adres info enz van de universiteit kliniek in Utrecht.
Anders even Google op dierenkliniek en zoeken naar een grote stad bij jou in de buurt
Röntgenfoto van de ruggenwervel lijkt me op zijn minst wat er moet gebeuren....
Ik vind t heel erg bagger dat uberhaupt een dienstdoende arts afscheept. Die moet nog ook snappen dat je niet voor de lol belt.. In mijn ogen dan ook gelijk een arts zonder hart voor dieren.
Waar in groningen, ik woon in noordoost groningen, je kan twee klinieken bellen, roden en kleindijk, en ook veendam heeft een kliniek die 24 uur open zijn.
Klieniek klijndijk....telefoon....0591-513151, bellen.
Dank jullie wel, bel daar even heen ! top !
Indy, dat wil ik ook zeker hoor röntgenfoto's!
Klopt Dutch erg gevoelloos hoor.
Laat het jullie zo weten !
Je zou met de tweede lijnkunnen bellen http://detweedelijn.nl/
Ik weet niet hoever dat bij je vandaan is. Mijn ervaring is wel dat ze je serieus nemen.
Dank je wel Willemijn, ga direct bellen, kom ook uit Noordoost namelijk !
Groningen? ? Maar die hebben heus een fatsoenlijke dier kliniek die open is!
En anders : bel 'arts en dier', die hebben een 24-7 kliniek o.a. in klijndijk.
O, ik zie dat Willemijn die ook al genoemd heeft.
Goeie kliniek, is ook mijn da.
En als de dierenambulance niet komen wil, neem je een gewone taxi.
Heel veel succes. Ik hou t topic in de gaten. Hoop dat je snel terecht kan of dat ze toevallig een arts in de buurt hebben bij je die ff tijd kan en wil maken.
Duimt " duimduimduim "
Roden, de hopmans kliniek...telefoon 050-5015500
Sterkte!
Waar ik wil je helpen. Ik heb een auto....even telefoon van mij. straks verwijder ik het wel...ik woon ...........
Ik was ook naar de dierenarts gegaan (wel een andere dan die jou de paracetamol voorschreef), ipv paracetamol gaan halen.
Een hond jankt niet voor niks, dan heeft die echt heel erg veel pijn! Sorry zie net dat er al 3 pagina's geschreven zijn. Even goed lezen voor mij dus!
Probeer Zuidhorn eens.
Veendam.......telefoon...o598-622234 aquapark 11...waarschijnlijk is dit de dichtbijzijnde.......
Ok, actie!!!! Suc6!
Hopelijk in een gesprek met arts waar je verder mee komt of zelfs al onderweg.
Sterkte voor jou en je kanjer
Ok, ik snap dat iedereen hier bij een hond die zichtbaar pijn heeft graag naar een dierenarts wilt gaan, maar om heel eerlijk te zijn heeft de dierenarts ook gewoon gelijk: dit is géén spoedgeval. Ik snap niet zo goed dat iedereen hier over valt...
Een spoedgeval is wanneer er sprake is van een (zichtbare) botbreuk, dislocatie, gapende wonden, acute vergiftiging, een maagkanteling: waar je dus acúte hulp voor nodig hebt. Een hond die na 1,5 week pijn laat zien is geen spoedgeval, hoe vervelend het ook is!
Je hebt in ieder geval al aardig wat telefoonnummers en opties gekregen, wellicht is er toch een arts die naar je hond wil kijken, of je in ieder geval pijnstillers mee kan geven zodat je hond de nacht goed door kan komen, want om je hond zo te zien is natuurlijk echt niet fijn!
Succes!
Dat kunnen ze niet beoordelen zonder de hond te zien,als een hond gilt van de pijn is er toch wat aan de hand, er zijn er die voor minder naar de dierenarts gaan buiten het normale spreekuur, daar is niets mis mee......als je goed leest was er een pijn aanval anderhalve week geleden en ging het weer aardig goed, de aanval van pijn is vanochtend begonnen, zo erg dat als ze de hond aaide er gegild werd van de pijn.....dat je dan naar een spoed arts gaat, heel verstandig en heel normaal.
Maar Marlies, van een leek mag niet verwacht worden dat ze zélf kunnen diagnosticeren of er sprake is van levensgevaar.
En spoed is dus ook( bij een goede kliniek): als het baasje zich heel veel zorgen maakt en aan de telefoon duidelijk maakt dat ze graag wil dat er toch naar gekeken wordt.
Trouwens, een hernia is niet altijd levensgevaarlijk maar is wel vréselijk om zonder pijnstiller mee te blijven doorgaan.
Bijvoorbeeld.....
Eens
Hier draaien artsen weekeind diensten. Altijd een praktijk die dienst heeft, voor zaken, die niet tot na het weekeinde kunnen wachten. Niet alleen voor spoed dus.
De pijn wat deze hond aangeeft, kan geen dag meer wachten vind
Mits niet overgedoseerd mag een hond paracetamol. Maar de werkingsduur is korter dan het doseringsinterval.
laten we dat maar niet doen....bron dierenpraktijk Horst.........Paracetamol gezelschapsdieren / hond / vergiftigingen / paracetamol Waarom geen paracetamol aan hond of kat geven? Paracetamol wordt door mensen veel gebruikt als pijnstiller. Wanneer de hond of kat niet lekker is, is het verleidelijk hem of haar ook wat paracetamol te geven. Doe dat niet! Bij mensen is paracetamol een relatief veilig middel. Het lichaam van de mens en dat van onze honden en katten werkt echter niet hetzelfde! Bij honden en katten kan paracetamol vergiftigingsverschijnselen geven met in het ergste geval, overlijden. Paracetamol kan dodelijk zijn Bij de kat is 75 mg/kg al dodelijk, dat wil zeggen dat ½ paracetamol tablet van 500 mg al dodelijk kan zijn voor een kat. Bij een dosering van 20 mg/kg kunnen al vergiftigingsverschijnselen ontstaan, dat betekent bij minder dan een kwart tabletje! Verschijnselen die gezien kunnen worden zijn: braken, benauwdheid, depressie en niet willen eten. Uiteindelijk kan er zeer ernstige leverschade ontstaan en kunnen er problemen met de rode bloedcellen, die het zuurstof transporteren door het lichaam, ontstaan. Honden reageren minder heftig op paracetamol. Bij honden is 250 mg/ kg dodelijk, maar er is sprake van een zeer grote variatie tussen individuen. Bij een dosering van 100-150 mg/ kg kunnen al vergiftigingsverschijnselen ontstaan. Een dosering die wel gebruikt wordt voor honden is 15 mg/kg, maximaal 3 maal daags. Omdat paracetamol een zeer korte werkzame periode heeft bij honden, maximaal 1,5 uur, is het gebruik van weinig nut en kunnen er alleen grote problemen ontstaan wanneer per ongeluk te veel wordt gegeven. Het is aan te raden alleen pijnstillers te gebruiken die worden voorgeschreven na een bezoek aan de dierenarts. Toch paracetamol opgenomen? Kortom, geef geen paracetamol aan uw huisdier! Raadpleeg altijd een dierenarts als uw hond of kat wel paracetamol binnen heeft gekregen. Als het minder dan 2-4 uur geleden is dat uw hond of kat paracetamol binnen heeft gekregen, dan is het belangrijk het dier te laten braken of de maag te laten spoelen. Geef nooit een lepel zout om een dier te laten braken, want dit kan grote schade aan de organen geven. Ga bij een dierenarts langs! Die zal u ook advies kunnen geven wat nog meer te doen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?