ik heb zo maar een vraag , mijn nicht heeft een teckel met stamboom,
die nog al druk is ,nu had ze de fokker gebeld of dat het niet beter was om hem te castreren ,maar dat mocht niet van de fokker , de eerste 2 jaar .ook mag ze de hond niet verkopen ,niet dat ze dat wilt . maar dan moet ze eerst naar de fokker bellen , maar wat als ze hem toch laat castreren dan weet de fokker dat toch niet ,of hoe komt de fokker daar achter of als ze hem zou verkopen hoe zit dat , het is zo maar een vraag hoor wand ze wil hem echt niet kwijt
Daar heeft die fokker niets mee te maken. Ze heeft de hond gekocht en wettelijk gezien in hij helemaal van haar.
Misschien bedoeld de fokker ermee te zeggen pas met de leeftijd van 2 jaar castreren.
Bij verkoop fokker bellen...dan kan de fokker weer een goed adres zoeken....en niet via MP.
Zou zou ik het invullen.
Oh ja, dat zou idd kunnen. Ivm eerst laten uitgroeien.
Ik zou sowieso als je van je hond afwilt, altijd de fokker bellen.
Veel fokkers hanteren inderdaad de regel dat pupkopers eerst contact opnemen met de fokker wanneer zij hun hond willen herplaatsen. In het koopcontract van mijn hond staat dat ook. Fokkers willen hiermee voorkomen dat de hond in verkeerde handen valt (denk aan broodfokkers, etc.). En op deze manier kan de fokker zelf een geschikt baasje zoeken.
Wat betreft het castreren: zoals al werd gezegd, is de hond van jouw nicht. Zij heeft de hond gekocht en zij heeft dus recht om de hond eventueel te laten castreren. De fokker kan natuurlijk wel onderbouwde adviezen geven over dit soort onderwerpen. Wat is de precieze reden van de fokker dat de hond de eerste twee jaar niet gecastreerd mag worden?
Een vriendin van mij heeft wel een regeling met de fokker over haar hond. Zij is de eigenaar van de hond maar de fokker mag met deze hond naar tentoonstellingen. En als hij dat hele "circuit" heeft doorlopen mag de fokker de hond ooit gebruiken voor een dekking.(niet meer dan 2 nesten)
Dit alles is wel op papier gezet en door beiden ondertekend)
oke , maar ze heeft er voor getekend , dat ze dat zo moet doen ,
de teckel is een jaar geweest ,maar zij dacht als ik hem tocht laat castreren dat het dan door gegeven wordt naar de fokker ,ik zij al dat dat niet kan , zij zegt ,waar om moest ik dan tekenen .ja dat weet ik ook niet ,wand ik neem aan dat de fokker er helemaal niet achter komt wat jij met je hond doet, stel dat ze hem aan een ander zou verkopen ,dan weet de fokker dat tocht niet , dus ik vraag mij nu af waar om moest zij daar voor tekenen , gebeurt dat altijd als je een hond koopt met stamboom ,maar ze wilt hem niet kwijt hoor ,maar we kwamen zo op het gesprek
Wat is de precieze reden van de fokker dat de hond de eerste twee jaar niet gecastreerd mag worden?
dat weet ze ook niet ,dat staat er zo in .
maar zij zegt ,wat is het nut er van dat je daar voor moet tekenen ,als je toch kunt doen wat je zelf wilt .
ja ik weet het niet
Wanneer je nicht nog met vragen blijft zitten over bepaalde dingen, of over het toen getekende contract.
Dan kan zij beter nogmaals contact opnemen met de fokker ...dat schept misschien wat meer duidelijkheid voor haar.
Misschien heeft je nicht een contract getekend waar dergelijke dingen instaan?
Misschien was het de bedoeling dat de reu als hij goedgekeurd zou worden, hij enkele malen als fokreu gebruikt zou worden?
Zo niet, dan heeft de fokker daar verder niks mee te maken.
Dan is de hond onder fokkers voorwaarden verkocht.
Beide partijen ondertekend.
Castreren op jonge leeftijd kan nadelige effecten hebben op de ontwikkeling van spieren en botten (grotere kans op HD ed)
Er wordt zelfs beweerd dat de kans op sommige tumoren groter wordt en op het ontstaan van de ziekte van Cushing.
Overigens vind ik druk gedrag van een hond van 1 echt een slechte reden om te castreren. De kans dat dat het gewenste effect oplevert lijkt mij ook nihil.
Bij ons hebben we ook beide keren allebei getekend (de fokkers en wij) en wij hebben geen honden op fokkersvoorwaarden. Bij de fokker van Aiko was wel de afspraak dat we het even moeten laten weten als we besluiten haar te laten "helpen", maar dat is omdat zij graag wat tips meegeven over goede leeftijd, laproscopisch of niet etc. Omdat hun ervaring is dat als ze dit allemaal al vertellen als mensen pups komen kijken dat ze dat dan niet onthouden haha. De fokker van Ronin heeft wel echt zijn best gedaan om een paar reutjes uit te kiezen die én het karakter hadden wat ik graag wou én die heel mooi waren. Omdat ik hem sowieso niet ga laten castreren (dan kan ik geen jacht doen) en omdat ik heel actief met hem ging zijn. Ze vonden het dan zonde als zo'n mooi hondje voor niks gecastreerd werd omdat het toch altijd af doet aan de vacht ed. Maar als het medisch noodzakelijk is dan is het een ander verhaal natuurlijk. Ik vind het zelf wel normaal om goed contact te houden met de fokker van je hond. Gewoon af en toe eens een berichtje over hoe het gaat. En andersom kunnen wij ook altijd weer terecht voor tips als we die willen. Ik zou als ik jou vriendin was het dus gewoon even bij de fokker op tafel gooien. Nee natuurlijk is dat niet verplicht, maar het doet geen kwaad en de fokker kan dan meedenken. Misschien zegt hij/zij wel dat komt vaker voor in de lijn en na 2 jaar is het in alle gevallen minder geworden. En als ze echt de kont in de krib gooit kun je altijd nog beslissen om je er niks van aan te trekken en je eigen plan te volgen.
dit dus
als ik fokker zou zijn zou ik ook die voorwaarden stellen om de hond te beschermen
Laat je nicht liever de oorzaak opzoeken van de problemen die ze blijkbaar heeft met de hond. Vaak zijn wij eigenaren onbedoeld de oorzaak van hondengedrag wat we niet willen.
Een goede gt die bekend is met de nieuwste ontwikkelingen over gedrag van honden en de oorzaak daarvan lijkt me het beste voor de hond en je nicht.
Het drukke gedrag zou ook nog puberen kunnen zijn.
Druk, niet willen luisteren, etc.
Castreren, helpt vooral bij sexueel gemotiveerd gedrag.
Zoals, niet eten, als er loopse teven in de buurt zijn, ontsnappen om achter een loopse teef aan te gaan, piepen hijgen, niet goed luisteren, als er loopse teven zijn.
Het zou kunnen, dat een reu, door het weg vallen wat rustiger wordt, maar helaas een grotere kans, dat een reu onzekerder gaat worden.
Beter is gaan kijken, waarom deze teckel druk is.
Wat doet ze met hem, kwa bewegen en uitdagen. Krijgt hij genoeg rust.
Is ze duidelijk en concequent met opvoeden.
Is het gewoon een jonge hond druk zijn.
het is een ruwharige teckel ,en hij word niet echt Consequent opgevoed, hij is erg druk ,en als ik er met mijn teckel ben wil hij spelen maar hij is erg wilt en blijft aan de gang ,word ook weinig over gezegd ,er zit geen stop op .wordt weinig bij gebracht ,ik heb er al een paar keer iets over gezegd , maar ze doen er niets mee , vandaar dat ze dacht aan castratie, maar een betere opvoeding zou beter zijn
Elke hond wilt regels en duidelijkheid, anders blijven ze maar doorgaan, opzoek naar de grens.
Dat is kennelijk wat er gebeurd.
Denk niet dat castreren ze zal helpen maar idd, gewoon gaan opvoeden.
Lastige situatie voor jezelf.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?