Hoi wij hebben 2 pitbulls een Xxl Bullie en american pitbull terier
de teef (bullie) is 1.5jaar de reu (APT) is 1jaar , In het begin waren er geen problemen , sinds kort doet de reu agresief tegenover de teef , hij begint te grommen en dan valt hij haar aan. soms gromt hij maar kwispelt mooi met zijn staart
dus voorlopig kunnen we ze niet meer bij elkaar laten
wat zou hier eventueel de oorzaak kunnen zijn , zou dit eventueel een machtstrijd kunnen zijn om de baas te worden
hoe kunnen we dit eventueel afleren want wil geen van beide honden wegdoen.
we gaan veel wandelen met de honden naar bos park
met de reu gaan we ook fietsen , beweging hebben ze genoeg
Ik dacht dat het bij dit ras kan gebeuren.
Dat ze hond intolerant worden, zelfs de kans naar de honden in hun eigen roedel.
Jouw honden worden nu volwassen dus kan het gedrag naar boven komen.
Enige optie is denk ik, ze altijd gescheiden houden.
Kwispelen betekent trouwens lang niet altijd vrolijkheid, dus denk niet dat je reu dan niks zal doen!
Hoe reageert de teef dan, als de reu dit gedrag vertoont?
Gescheiden houden en het risico niet nemen dat ze elkaar aanvallen. Zelfs spelen kan binnen no-time omslaan in ruzie en dat moet je niet willen tussen die twee... apart eten geven, aparte speeltjes lijkt me wel verstandig.
Meestal gaat het vroeg of laat tussen pitjes helaas een keer mis...
In het begin reageerde de teef niet echt maar sinds kort doet ze ook om aan te vallen wel alleen als hij begint te grommen.
de honden worden sindsdien nooit meer bij elkaar gedaan , nu en dan proberen we wel eens als ze aan de ketting zijn maar binnen de 5 min is het dan prijs .
Het is een ras eigenschap dus helemaal niks geks.
Honden gescheiden houden van elkaar, ook met eten, slapen, spelen, etc.
Ik acht de kans klein dat het nog goed komt.
ok thnx dacht al zoiets :D
ligt dan wel aan de reu want zie dat bullies over het algemeen overeen komen met elkaar in de meeste kennels .
daar zitten ze toch ook met meerdere in kooien
Bij onzekerheid gaan honden kwispelen. Hu bij onzekerheid? Ja bij onzekerheid. Dus je kan ze bij elkaar laten. Maar zodra jij die kwispelen ziet. Geef ze dan een time out. Eventjes de een in een bench of gang.
Let ook goed op het tongelen of wegkijken. Ook dat is een alarmerend signaal.
Je kan voorkomen dat deze aanvallen escaleren. Maar kijk dan dus heel goed naar deze twee signalen. En scheid ze direct als je het ziet. Op deze manier laat jij zien dat zij hun onevenheden niet zelf hoeven op te lossen.
Het lijkt uit jouw vragen en antwoorden, dat je dit eigenlijk niet verwacht had.
Was het je niet bekend dat dit kon gebeuren?
Ik hoop dat je de mogelijkheden hebt thuis om ze gescheiden te houden.
Het lijkt mij zelf niet leuk om zo honden te hebben, maar het zal de enige manier zijn om gevechten te voorkomen.
ach wel nee.geen enkele hond vind alleen zitten leuk. Maar het gedrag wat nu ontwikkeld wordt moet direct geconditioneerd worden. Dat kan alleen door tijdig te reageren op de signalen. Die nu nog wel worden afgegeven.
denk dat het veiligst is dat we ze niet meer bij elkaar laten meestal duurt het geen 5min, vanaf dat de reu de teef in zicht krijgt begint hij staren en dan grommen , we proberen dan met zijn lieveling speeltje of eten te verleiden maar lukt nie echt is te gefixeerd op haar .
wilde gewoon even weten of daar eventueel iets te beginnen was , eventueel met een ervaren honden trainer erbij te halen of zoiets zoals een belgieshe Cesar Milan . maar zal waarschijnlijk niet veel uithalen is hun karakter .
de mogelijk is er , dit doen we dan nu ook zoals gezegd . leuk is het inderdaad niet , niet voor de hond maar ook niet voor ons .
Kortom zodra de reu begint te staren zet je hem dus apart.ook al is het na vijf minuten. Zoals ik zei, de hond geeft nu duidelijke signalen af dat hij denkt dat hij de dienst uit kan maken over de teef. Dus zodra hij ongewenst gedrag vertoond. Onderbreek je het dus door hem in de bench te stoppen zodra hij dit vertoont. Of in de gang. Dit gedrag is aangeleerd, geen karakter. En iemand die via de caesar Milan methode een hond probeert te 'rehabiliteren' zou ik zeker niet in de arm nemen.
En als de hond gekalmeerd is probeer je het opnieuw. En ja dit kan een heel lang proces zijn. Maar het is aan jou om dan consequent te zijn.
Ik snap dat je een goed advies wil geven maar in dit geval vind ik het advies dat je geeft nogal gevaarlijk. Dit gedrag is wel degelijk karakter en wel degelijk een ras eigenschap.
@ ts, ik zou ze inderdaad gescheiden houden. Dat is het veiligste voor iedereen
in dat geval kan hij beter een van de honden gaan herplaatsen want een hond de hele ganse tijd buiten de rest van de roedel houden is niet ethisch voor een hond.
Staar je niet blind op het kwispelen, sommige rassen als deze kwispelen zeggen ze, kom maar eens hier als je durft dan vreet ik je compleet op.
Mijn hond kan ook heel mooi kwispelen naar andere honden en dan zegt ze echt niet, laten we leuk spelen.
Kwispelen staat niet gelijk aan "vrolijkheid" of vriendelijkheid. Een brede losse kwispel is positief. Een snelle strakke kwispel is echter niet zo positief. Ik kan je dus adviseren om je te verdiepen in hondentaal. Om zo het gedrag van uw honden te lezen. Met deze beperkte info kunnen wij moeilijk conclusies trekken
Door ze te scheiden en dan aan de "ketting" elkaar terug te laten ontmoeten creëer je net spanning. Waarschijnlijk staat die ketting dan nog eens strak. Ik denk dat je best een deskundige kunt raadplegen ( met deskundige bedoel ik iemand die niet cesar milan methode nadoet... Daar komen ongelukken van)
Kwispelen kan verschillende betekenissen hebben van vriendelijkheid, onzekerheid tot zekerheid.
Strakke stijve hoge kwispel bijvoorbeeld kan net op zelfzekerheid duiden zeker als die gaat staren.
Dit is dus wel gewoon karakter...
eerder wordt dit alleen erger ipv dat het oplost...
Ligt niet alleen aan de honden maar ook veel aan het baasje als ik je acties al leest van aan de ketting zou ik ook een gedragsdeskundige erbij halen
Hoe meer spanning er heerst in huis hoe sneller het escaleert ,honden voelen die spanning .
Mijn teven zaten tijd geleden ook in elkaar 2 keer en de jongste van 14 maanden greep ook vast en begon de schudden en wou niet meer los laten .(beiden oiv hormonen kan bij jou ook nog evt het geval zijn dat je teef loops wordt ) Ik ben een van de weinige die de honden meteen weer bij elkaar laat (nu alleen niet als ik werken ben )
Met dit soort rassen is het belangrijk duidelijk je grenzen aan te geven en moet je proberen al in te grijpen voordat het escaleert (dit lukt je ook niet altijd ) Staren of grommen pik ik niet en corrigeer ik met een nee . In het ergste geval als ze aan de gang zouden blijven zorg ik ervoor dat ze elkaar ruimte geven . Hier moet je een balans in zien te vinden om ook weer niet te zeer op te letten en te corrigeren .Hierdoor is het ook zo belangrijk dat je je honden goed kent en aanvoelt (is het menens of dit kan nog wel )Persoonlijk ben ik niet van scheiden want als je dit te lang doet creëer je 2 kampen en honden voelen dit . Ga lekker naar buiten en laat ze lekker los (buiten is minder spanning ) spelen even de koppen legen en de neuzen weer dezelfde kant op.
Sterkte ermee
Zeker karakter (zeker bij pitbull) ,maar ook op gedrag kun je (in bepaalde mate ) wel invloed op hebben . Hier speelt kennis en ervaring van baasje een grote rol in .Kun je dat niet houd ze dan maar apart of schakel hulp in van een gt
Je kunt in sommige gevallen sturen maar afleren zul je het nooit.
Gezien de vraag van TS (en dat is niet lullig bedoeld voor TS) merk ik dat hij niet de kennis en ervaring heeft dus het sturen wordt dan lastig.
En tsja GT's.. Ik ben er niet zo van, de meeste hebben geen idee waar ze het over hebben en hebben geen ervaring met dit ras. Die zou ik toch niet graag om advies vragen
TS, ik zou ook nog willen zeggen. Lees de pagina's van het stafford en pitbull topic door. Er zijn inmiddels 3 pagina's van waar je ontzettend veel info kan vinden en inwinnen van mensen die al heel lang deze rassen bezitten.
Ik sta soms versteld van de adviezen van sommige mensen hier, hieruit blijkt wel weer dat men een pit ziet als een gewone hond en totaal vergeet (of mogelijk niet weten) hoe dit ras gefokt is en wat de rastypische eigenschappen zijn. @Gwen, met jouw advies zou ik hier een bloedbad in huis hebben.....
@TS:
Laten we eerst beginnen met het begin een XXL bully is geen pit. Dat is gewoon een kruising met een fancy naampje, niets meer niets minder. Dat ze nu een soort van lijnen hebben, waarbij enige stabiliteit inzit maakt het als nog geen ras en gezien het niet in de schaduw kan en mag staan van een echt apbt wil ik je verzoeken het dus ook geen pit meer te noemen. Noem het am.bullyz of kruising, mij best maar geen pit!!
Uit welke bloedlijn komt je pitbull?
Macht strijd om de baas te worden? Elke goed gefokte pit is een baas over alles op 4 poten. Ze kunnen soms een andere hond accepteren, maar hier zitten behoorlijke grenzen aan. Ze word voer, speeltjes, aandacht enz enz niet gedeeld!
In tegenstelling tot wat iemand eerder hier schreef, is een pit zeker niet ongelukkig als ie geen contact heeft met soort genoten. Een pit is baasgericht en de baas is alles voor hem, andere honden zijn er om te knokken of om te dekken, that's all folks! Ondanks dat ik zelf 3 staffie heb lopen, raad ik het niemand aan, deze honden zijn veel gelukkiger als enige hond als met meerdere.
Zou je dit gedrag eruit kunnen krijgen, ja natuurlijk, stroomband om, pinnenband en slip en zolang je dergelijke hulpmiddelen gebruikt, zou je het theoretisch kunnen onderdrukken, maar wat als je ff niet zo scherp ben..... CM heeft duidelijk laten zien dat je gedrag kan onderdrukken, dat je daarmee tijdbommen maakt laat ie natuurlijk niet op tv zien, hoewel (NIET KIJKEN VOOR GEVOELIGE OGEN): https://www.youtube.com/watch?v=DxImB7UQPG8 en vervolgens niet de kunde hebben de honden op verantwoorde manier uit elkaar te krijgen. Geeft alleen maar aan hoe diep triest het gesteld is met zijn kunde, oh en let btw ook even op hoeveel mensen er dus om heen lopen en hoe die hele "roedel" op elkaar klapt..... jaja heel stabiel boeltje....
Je schreef, hij gromt en valt dan aan, maar is het echt aanvallen of stomweg "lomp" krachtmeten? Als een pit echt aanvalt heb je schade, dus als er geen schade bij komt kijken zo je het pit/staf spel als aanvallen kunnen bestempelen. Zou je daar iets duidelijk in kunnen zijn (filmpje zou het aller mooiste zijn)? Als de 2 hier aan het krachtmeten zijn, gaat dat met enorm veel kabaal en redelijk hard aan toe, maar op een schrammetje na loopt dat wel los. Ik grijp echter al heel snel in, want dat gedrag kan snel leiden tot een echte vechtpartij.
Heb je een breakstick in huis en weet je hoe deze te gebruiken? Als je die niet in huis heb, kopen en zo snel mogelijk! Zolang je die niet heb zou ik ze iig gescheiden houden. De kans dat je heb nodig gaat hebben is bijzonder groot en als je hem niet heb, is de schade als het mis gaat enorm, doordat je ze heel moeilijk los zal kunnen gaan krijgen.
Sorry dat ik even je video pik. In de video zie je duidelijk een hoge gespanne strakke kwispel voor het gevecht. Stopt de staart met kwispelen... Dan start meestal de aanval( voor de mensen die denken dat kwispelen iets positief is)
In tegenstelling tot wat iemand eerder hier schreef, is een pit zeker niet ongelukkig als ie geen contact heeft met soort genoten. Een pit is baasgericht en de baas is alles voor hem, andere honden zijn er om te knokken of om te dekken, that's all folks! Ondanks dat ik zelf 3 staffie heb lopen, raad ik het niemand aan, deze honden zijn veel gelukkiger als enige hond als met meerdere.
Als je je honden scheid dan heeft hij ook geen contact met de baas en ja of je hond nu zo gelukkig is apart in een kamer of opgesloten in een bench en wisselend even eruit mag om contact met de baas te hebben . Honden die misschien niet beter weten ja ,maar als ze het verschil konden ervaren weet ik wel welke hond gelukkiger zou zijn .
Mijn ding is het zeker niet !!!
Geef mij maar een roedel die in balans is en in harmonie samenleeft . Zeker in dit voorbeeld is het nog niet onmogelijk (baas heeft volgens mij alleen niet de juiste kennis en ervaring om dit in goeie banen te leiden )
Net wat je zegt als ze echt in elkaar zaten ,dan krijg je ze niet zomaar los en daar is in deze casus nog geen sprake van .
Is niet zo dat ik het leuk vind om er 2 te moeten scheiden, maar scheelt veel stress en dure DA kosten. Soms heb je de keuze niet en moet je....
overigens ben ik het gedeeltelijk met je eens dat samen naar buiten en lopen idd kans van slagen heeft, maar niet los!
Ligt ook aan de baas
In je filmpje laat cm ze ook vrij snel weer los bij elkaar ,je ziet dat er nog spanning heerst maar dat de honden elkaar negeren en vermijden .
Zou dit baasje dit hebben gedaan had je dikke kans dat ze weer op elkaar zouden klappen .
Ik dwing de honden niet tot contact na conflict en laat ze dat zelf uitzoeken . Je merkt zolang ze nog geen goed contact hebben gehad er nog steeds spanning heerst en het dus opletten is .
Niet gemakkelijk om dit spanningsloos te doen als ze goed in elkaar hebben gezeten . Maar wel belangrijk om het zo kalm mogelijk te doen .
Als de honden in kwestie los lopen op een veld en 80 meter van jou af op elkaar klappen mag je wel verrekte snel rennen wil je de schade beperkt houden..
Er zal ongetwijfeld altijd een risico op herhaling aanwezig blijven .
Je moet zoveel mogelijk doen wat je gewend bent . Laat je ze normaal altijd los op een veldje en ga je ze nu ineens angstvallig vast aan de lijn houden dat merken honden . Ook jou gedachte werkt niet mee aan je juiste energie .
Voor mij werkt dit het beste ,maar mijn honden heb ik vanaf 7 weken en vanaf dag 1 start ik al met opvoeding en geef ik mijn grenzen aan . Mijn honden hebben respect voor mij ,als jij geen overwicht en geen band met je honden hebt en enige kennis van hondentaal dan zal niets werken . Bovendien moet je achter je keuze staan ,anders werkt het niet.
Misschien is het voor ts beter om ze eerst samen naast elkaar aan de riem uit te laten en te kijken hoe het gaat en ze pas op veldje los te laten
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?