Pas op Stafford mee naar frankrijk !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

M M (Gast)

Ik kom net terug uit frankrijk Bretagne saint- nic ptentez- plage  . Ik na 15 uur in de auto te hebben gezete met 3 kinderen en de hond komen we aan . Prachtig strand bij de entree . We stappen uit en er wordt direct geloert naar onze stafford. Of Ik haar paspoort wil late zien. Stafford no possible ! ? Hij Wilde ons terug sturen naar nl ! Ik vacansoleil gebeld maar die konden Niks regelen geen ander adres geen geld terug ! Daar sta je Dan met je gezin! Uiteindelijk uit medelijden mochten we 2 nachtjes blijven. De 3 e dag een dieren pension op gezocht om toch te proberen iets van ons weekje frankrijk te maken . Bij t achterlaten dikke tranen( Nee Niet de kinderen Ik !) mijn honde- kind bij 2 fransosen waarvan 1 erg onvriendelijk en de ander geestelijk gehandicapt. Eigenlijk mocht er niemand mee de hond brengen maar Ik stond erop dat mijn man meeging. In een auto reden ze het Bos in . Achter in n schuur waar niemand de dieren kan horen werd ze in n lege kooi gezet. Ik wilde haar de volgende dag zien maar dat mocht Niet ! Als je 3 dagen afspreekt moet je ook 3 dagen wegblijven. Dat vond Ik heel vreemd. Wij de volgende dag terug en ze stierf van de dorst  2 bakken water leeg ( die Heb Ik altijd in de auto) ze had kleine wondjes aan poot en Buik en stonk als n bunzing! Overenthousiast Kwam ze op me af. Geen mimuut langer in frankrijk gebleven. En Dan weer uren terug rijden bang dat er onderweg nog controle zou komen. Op de geen weg wel douane agenten aanwezig maar ze sliep God zij dank dus achteraf!) terug met geknepen billen een bonkent hart. Nog nooit zo blij geweest met het bord Welkom in wallonie! NOOIT NOOIT meer FRANKRIJK!!!! Met of zonder hond de Fransen zijn racistisch tegen mens en dier . Valt Niet of weinig mee te discusseren en honden zijn net varkens valt mee dat ze ze Niet eten zoals in china. Dus neem je stafford Niet mee naar frankrijk ze mogen je hond laten inslapen in t ergste geval! Dus neem t risico niet !!!!! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-frankrijk.php

 

Als je een beetje je huiswerk had gedaan, dan wist je dat dat soort honden niet welkom zijn.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Als je enige research had gedaan alvorens je op vakantie ging dan had je al geweten dat staffords niet mogen komen in dat land. Ook leuk hoe je gelijk een heel volk af keurt... racistisch hm? 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Tja, heel vervelend maar idd wel gewoon bekend. 

Ik heb zelf een stafford kruising en weet dat ik haar niet mee moet nemen de grens over, zal dat dus ook niet doen. 

Wij blijven lekker in ons kikkerlandje. 

 

Blij dat jullie weer veilig terug zijn, maar kijk voor een volgende reis even goed op internet voor vertrek. 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Maak voor je vakantie altijd je huiswerk!  Sorry, ik denk niet dat je hier iemand hiervan moet verwittigen.

 

Ik vind het heel erg voor je hond, dat ie dat heeft moeten meemaken...

 

Zoek aub in het vervolg alle informatie of bel naar de ambassade van dat land voor de nodige info.  Ook wat betreft inentingen, muilkorf, enz...

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Met grote verbazing lees ik jou verhaal. Niet vanwege het beleid in Frankrijk want dat is vrij algemeen bekend. 

Maar omdat jij eerst boos bent omdat de wet daar gehandhaafd wordt, en vervolgens je hond achter laat in een vreemd pension waar je zelf een slecht gevoel bij hebt 

 

Gelukkig las ik daarna dat je hem snel weer bent gaan halen, groot gelijk! En toen gauw naar huis. Gelukkig toch redelijk goed afgelopen. Maar lees je voortaan alsjeblieft goed in, dat had je hond een hoop ellende kunnen besparen. 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Volgens mij mag een Stafford wel Frankrijk in, mits gemuilkorfd en je een bewijs hebt dat de hond raszuiver is.
Fransen zijn inderdaad spijkerhard als het gaat om dit soort zaken, wij worden ook regelmatig aangekeken met onze Bull terriër.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eerlijk gezegd wist ik dit allang en ik heb niet eens een dergelijk ras. Ook in Duitsland zijn er regels over dit soort honden - in sommige landen worden alleen raszuivere exemplaren mét stamboom zonder problemen toegelaten. In andere landen moet je voor elk middelmaat en groter exemplaar een muilkorf bij je hebben, en soms moet die verplicht om gedaan worden.

Dit soort informatie is sinds de komst van het internet vrij makkelijk op te zoeken. Het lijkt me verstandig dat ook te doen, want in het ergste geval nemen ze de hond in beslag en zie hem dan maar eens terug te krijgen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Sorry...maar je praat zo mooi over je honden kind en dikke tranen. Ik ben het wel met twinko eens, toch laat je je hond daar...en dan ben je nu boos op frankrijk? Als je stafford je zo dierbaar was had je wel geweten dat ze niet welkom en gewenst zijn daar en dat je hond meenemen grote problemen kan geven...

Maar nee, het ligt allemaal aan de rest he...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Eens met de voorgangers... Dit staat overal op internet.... Spijtig dat de hond onnodig zoveel stress heeft moeten ervaren. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Sorry...maar je praat zo mooi over je honden kind en dikke tranen. Ik ben het wel met twinko eens, toch laat je je hond daar...en dan ben je nu boos op frankrijk? Als je stafford je zo dierbaar was had je wel geweten dat ze niet welkom en gewenst zijn daar en dat je hond meenemen grote problemen kan geven...

Maar nee, het ligt allemaal aan de rest he... "

 

Da's gewoon makkelijk, de schuld bij een ander neerleggen en lopen klagen en vervolgens van een vakantie park verwachten dat ze wat anders voor je hebben of dat je je geld terug krijgt.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, sorry hoor, eigen schuld, het is een bekend feit.

Dus niemand anders de 'schuld' geven!

Het wordt ook steeds moeilijker om dergelijke honden in een NL pension te plaatsen.... Dan weet je dat ook vast.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

                         

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Frankrijk staat er echt om bekend niet hondvriendelijk te zijn voor bepaalde rassen.

Dan zijn de regels ook nog eens aangescherpt waardoor het compleet ontmoedigd word om bepaalde rassen mee te nemen.

 

Maar met alle respect wij gaan al jaren met de honden naar het buitenland maar ieder jaar controleer ik even de regelgeving hiervoor.

Hebben jullie voor je weg ging geen huiswerk gedaan, of dachten jullie dat het wel zo'n vaart niet zou lopen.

Daarnaast moet je hond verplicht geënt worden tegen rabiës.

 

Jammer dat door jullie eigen nalatigheid de vakantie zo heeft moeten lopen.

Tip voor volgend jaar als je hond meegaat lees je altijd in de regelgeving van het desbetreffende land dan kunnen dit soort zaken voorkomen worden.

Helaas lijkt mij dat vacan solei hier geen schuld treft en geen geld hoeft terug te betalen.

Je kunt echt enkel maar boos zijn op je zelf.

 

Wel goed dat je je verhaal deelt want dat is weer een goede leerschool voor een ander!

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

En nu verwacht je dat we allemaal gaan zeggen ooohhh wat erg, ja sorry hoor dat is algemeen bekend, daarbij is de wet de wet, daar heeft iedereen zich aan te houden.
Daarbij als je je hond naar een pension brengt is het heus geen bezoekuur, want waarom breng je ze dan naar het pension, die mensen hebben heus wel meer te doen dan de hele tijd bezoekuur houden voor hysterische baasjes.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hoe veel keer moet dit nog herhaald worden?
M M weet het nu vast wel.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Je mag van geluk spreken dat je je hond weer mee naar huis heb kunnen nemen. Je zal de eerste en de laatste niet zijn, waarvan de hond in FR een spuit krijgt, omdat ie daar niet had mogen zijn.

 

Kruising / stamboomloze honden met het uiterlijk gelijkende op een pitbull/stafford zijn maar in enkele landen toegestaan.

 

Je vakantie met hond kan je heel fijn in NL en BE houden, daar houd het bij op....

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik denk dat je heel blij mag zijn!

Wat een geluk dat je je hond nog hebt!

 

Maar zelfs ik met mijn lief ogende borders moet een muilkorf mee

Gelukkig niet om maar moet hem wel kunnen tonen.

 

Dus ik zou juist blij zijn dat het zo goed is afgelopen.

 

honden page profiel Danny en laikaDanny en laika

honden foto van Danny en laika

Heftig dit wist ik dus niet, ook niet dat je voor duitsland een muilkorf nodig hebt voor rassen zwaarder dan 20 kg. Net alsof honden die minder dan 20 kg wegen niet kunnen bijten.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Volgens mij mag een Stafford wel Frankrijk in, mits gemuilkorfd en je een bewijs hebt dat de hond raszuiver is.
Fransen zijn inderdaad spijkerhard als het gaat om dit soort zaken, wij worden ook regelmatig aangekeken met onze Bull terriër. "

 Precies! En dan zeggen ze dat je met je Bull Terriër wel welkom bent. Ik kan zeggen dat 90% van de Fransen je nou niet bepaald het gevoel geeft dat je welkom bent met dit ras. Dus eens met TS, bepaald geen sympathiek volk. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het gros......

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Toch vind ik het sneu. Om zo keihard te moeten ervaren dat je honden vriend zo ongewenst is.

Dat voelt vreselijk.

Natuurlijk, als ts dit eerst had uitgezocht had hij het kunnen weten.

Maar ontzettend veel mensen realiseren zich niet eens dat er landen zijn die bepaalde rassen niet moeten.....

( En ja, dat verschilt wel degelijk per land)

Die denken: hond mee, gezellig! En de huisjes verhuurder zegt ook: ja hoor, honden welkom!

Dus ja, dat is wel een keiharde leerschool die inderdaad nog slechter had kunnen aflopen.

 

En overigens vind ik wél dat vak.huisverhuurders en reisorganisaties hierin beter kunnen voorlichten. 

Een teckeltje (bv)mee is meestal geen probleem, maar ze moeten er op wijzen dat voor grotere honden extra regels kunnen zijn. Daar hebben ze wel een mede verantwoordelijkheid.

Dat zou al een hoop leed kunnen schelen.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  Precies! En dan zeggen ze dat je met je Bull Terriër wel welkom bent. Ik kan zeggen dat 90% van de Fransen je nou niet bepaald het gevoel geeft dat je welkom bent met dit ras. Dus eens met TS, bepaald geen sympathiek volk. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het gros...... "

 



Ik ben ook niet sympathiek, daarom kom ik er vaak :-)

Maar ze zijn inderdaad behoorlijk streng daar en laten het je ook duidelijk merken als ze niet gediend zijn van je hond. En als ze dat van je hond al niet zijn, dan van jou ook niet...

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

 

Mensen die veel op forums komen zullen dit wel weten ,maar er zullen ook mensen zijn die er pas opkomen nadat ze er geconformeerd mee worden . Om dit dan tig keer aan te geven slaat nergens op en heeft totaal geen meerwaarde ! Als ik niet op forum zou komen had ik het ook nooit geweten en had het mij net zo goed kunnen gebeuren

 

Waarschuwing is altijd goed ts ,maar de meeste die hier komen zullen dit weten

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat je geen info van te voren hebt opgezocht, daar heb je de wrange gevolgen van ondervonden.

 

Waar ik totaal geen begrip voor kan opbrengen is, dat je jullie hond 3 dagen bij onderwereld figuren in de bush hebt achtergelaten.

 

Ik zou linea recta terug naar NL gereden zijn.

 

Edit; taalfout

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Precies, dat bedoel ik.( dat buiten dit forum niet iedereen dit weet)

De gemiddelde hondenbezitter weet dit ws gewoon niet.

Daarom zou het niet eens verkeerd zijn om die reisorganisatie met een proefproces uit te dagen, dat ze er in hun voorlichting meer werk van hadden moeten maken.......

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Alle kruisingen van bepaalde type honden mogen Frankrijk niet in. Dit geldt ook voor doorreis in FR.

 

Zie http://www.licg.nl/x0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html

onder Frankrijk.

 

De volgende honden met FCI stamboom: American Staffordshire Terriërs, Tosa, Rottweiler (deze laatste als rashond en kruising) mogen onder zeer zware en strikte voorwaarden Frankrijk in; er moet o.a. een Franstalige cursus en gedragstest worden gedaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik kom net terug uit frankrijk Bretagne saint- nic ptentez- plage  . Ik na 15 uur in de auto te hebben gezete met 3 kinderen en de hond komen we aan . Prachtig strand bij de entree . We stappen uit en er wordt direct geloert naar onze stafford. Of Ik haar paspoort wil late zien. Stafford no possible ! ? Hij Wilde ons terug sturen naar nl ! Ik vacansoleil gebeld maar die konden Niks regelen geen ander adres geen geld terug ! Daar sta je Dan met je gezin! Uiteindelijk uit medelijden mochten we 2 nachtjes blijven. De 3 e dag een dieren pension op gezocht om toch te proberen iets van ons weekje frankrijk te maken . Bij t achterlaten dikke tranen( Nee Niet de kinderen Ik !) mijn honde- kind bij 2 fransosen waarvan 1 erg onvriendelijk en de ander geestelijk gehandicapt. Eigenlijk mocht er niemand mee de hond brengen maar Ik stond erop dat mijn man meeging. In een auto reden ze het Bos in . Achter in n schuur waar niemand de dieren kan horen werd ze in n lege kooi gezet. Ik wilde haar de volgende dag zien maar dat mocht Niet ! Als je 3 dagen afspreekt moet je ook 3 dagen wegblijven. Dat vond Ik heel vreemd. Wij de volgende dag terug en ze stierf van de dorst  2 bakken water leeg ( die Heb Ik altijd in de auto) ze had kleine wondjes aan poot en Buik en stonk als n bunzing! Overenthousiast Kwam ze op me af. Geen mimuut langer in frankrijk gebleven. En Dan weer uren terug rijden bang dat er onderweg nog controle zou komen. Op de geen weg wel douane agenten aanwezig maar ze sliep God zij dank dus achteraf!) terug met geknepen billen een bonkent hart. Nog nooit zo blij geweest met het bord Welkom in wallonie! NOOIT NOOIT meer FRANKRIJK!!!! Met of zonder hond de Fransen zijn racistisch tegen mens en dier . Valt Niet of weinig mee te discusseren en honden zijn net varkens valt mee dat ze ze Niet eten zoals in china. Dus neem je stafford Niet mee naar frankrijk ze mogen je hond laten inslapen in t ergste geval! Dus neem t risico niet !!!!!  "

 Hele nare ervaring voor je, frankrijk in met een stafford had je van te voren moeten informeren of dat kan, maar..........ik lees met stomme verbazing en verbijstering hoe je de hond daar hebt achtergelaten mee gegevn met een onvriendelijk iemand gehandicapte, je mocht niet mee, jij in tranen........ik zou mijn hond helemaal niet afgestaan hebben, hoppa de auto in en weg gegaan zijn, met de hond....sorry dit gaat mijn verstand te boven....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ben altijd met mijn hond naar frankrijk geweest, altijd vriendelijk jegens de hond, maar een stafford mag niet zomaar frankrijk in...dat had je kunnen weten als je je goed had laten voorlichten.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Met alle boven gangers eens. Je had het vooraf kunnen weten. Ondanks dat ik niet op vakantie ga met hond weet ik van behoorlijk veel populaire vakantie bestemmingen de regels om honden.

 

En als je je niet goed voelt bij een bepaald ''pension'' zou ik hem nooit achter laten. Was gewoon in auto gestapt en terug naar NL.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Husky, maar dan anders
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^