Vlooien discussie thuis...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Hoop dat ik het goede forum onderwerp heb gekozen.

 

Ik heb hier een discussie, eerst even uitleg:

Mijn jongste hondje raar met zijn achterkant, toen ik wilde kijken maakte hij het mij heel erg moeilijk en werd zelfs erg boos en hapte. Omdat hij absoluut niet zo is heb ik direct de dierenarts gebeld en dat verteld en dat ik denk dat hij pijn heeft, en een afspraak gemaakt voor vanmiddag, want ik wilde hem dus na laten kijken wat er was. Uiteindelijk ben ik met hem gaat zitten, gewoon aaien en spelen, en probeerde ik steeds even aan zijn achterkant te aaien om te kijken waar hij op reageerde zodat ik goed wist waar het zat en waar de dierenarts naar moest kijken. En hij rolt op zijn rug omdat hij wilde dat ik hem op zijn buik aaide, en ineens zie ik iets, een vlo!! Nu heb ik nog nooit vlooien bij mijn honden gehad, in 10 jaar tijd niet, dus ja ik weet er niks vanaf. Toen hem ik hem toch maar even steviger vast gepakt om zijn achterkant te checken, en ik zag meerdere vlooien, en heel veel korsten en open plekken, aha, daar kwam dus de pijn vandaan, telkens bij dezelfde wond/korst begon hij te worstelen, dus meteen weer de dierenarts gebeld, verteld, en die zei ook nou dan heeft hij daar heel erg last van, dus ze heeft een pilletje voorgeschreven voor de vlooien, maar ook voor wormen, want die schijnen ze dan ook te krijgen ofzoiets.

Mijn andere honden heb ik ook nagekeken die hadden niks, die hebben ooit jaren geleden mee gedaan met een proef met een enting tegen vlooien, dus ik denk vandaar, maar ze konden toch beter ook behandeld worden, want de vlooien hebben een hond nodig om te leven natuurlijk.

 

Afijn sorry lang verhaal, mijn moeder heeft ook 2 honden, die hier komen, en mijn moeder dacht toevallig gister een vlo te zien maar die dacht dat zal wel niet, maar goed nu bleek dus inderdaad van wel, ik heb al die pilletjes opgehaald, dat was bij elkaar 110 euro (voor 3 honden) en dan zijn de vlooien over 12 uur dood, en het werkt 3 maanden. En ik vroeg of ik het huis moest inspuiten, want mijn moeder zei dat, en dierenarts zei dat ze dat wel hadden, maar dat ze dat niet aanraden, het is giftig, en ik heb 3 honden en 2 kleine kinderen, en volgens haar zou het niet zoveel meerwaarde hebben omdat de vlooien toch wel dood gaan zonder de honden, nou dat vind ik logisch klinken.

 

Maar mijn moeder vond het belachelijk duur en is naar de dierenwinkel gegaan voor haar honden, en die man zei dus dat de dierenarts liegt, en dat pillen niet werken, en dat ze die en die pipetjes moeten, en een bus om te sprayen, en blabla... hij heeft haar van alles verkocht, oke het was wel goedkoper bij elkaar dan wat ik had, maar ik heb zoiets van, ja dag hij is een winkel, hij wil verkopen. Maar goed een dierenarts misschien ook, maar dan had ze me ook wel die spray verkocht en de hond alsnog willen zien toch? Als ze alleen aan geld dacht, en daarnaast heb ik sowieso positieve ervaringen wat dat aangaat, nee het is niet de goedkoopste dierenarts, maar ik vind het daar fijn, dus ik vind dat niet erg.

 

Nou komt ie hoor, is het dan echt zo dat pillen niet werken? Je wel je hele huis met spuitbussen moet insprayen enzo? en pipetjes moeten? oh en vlooien banden in je stofzuiger?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Toen mijn hond vlooien had heb ik wel het hele huis ingespoten, tussen alle kieren en álle was heel heet gewassen met vlooienspul. Voor mijn hond heb ik een shampoo gebruikt. De eitjes en larven moeten namelijk ook dood. Anders blijft het een cyclus. Het spul voor je huis kun je gebruiken als je een dagje weg gaat, dan vlak voordat je de deur uit gaat alles sprayen en dan een paar uur weg blijven. Dan weer alle ramen en deuren open zetten. 

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van  Tosca en ik

Hier werken de pilletjes wel, voor de zekerheid heb ik wel het huis behandeld, daarna alles goed schoongemaakt en de zak vd stofzuiger heb ik weggegooid. Ik heb geen pipetjes gebruikt, nou had ik die spray in huis hoor, niet speciaal gekocht, ik behandel af en toe het huis omdat vlooien niet constant op dieren zitten en ik een kat heb die overal komt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Het idee van die pilletjes is dat ze 3 maand werken, alle larven en eitjes die uit je huis tevoorschijn komen gaan weer op je hond die dus ook weer dood gaan en zo ben je uiteindelijk van alle vlooien af

daarom is sprayen dus niet nodig dacht ik

 

Je hebt dan Bravecto gekregen neem ik aan?

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Er zijn weldegelijk pillen tegen vlooien en teken, Bravecto bv. Dus als je hond al een pil heeft gekregen mag je niet nog eens een pipet ofzo erbij doen. Ik zou gewoon effe op de dierenarts verder gaan.

 

Je kan de omgeving behandelen als je een vlooienplaag hebt en als er vlooien in huis zitten.

 

Maar misschien is dat niet echt nodig. Je kan alle kleedjes wassen op minstens 60°C celcius en goed stofzuigen. De dingen die je niet kan wassen zou je kunnen inspuiten met bv. ecostyle omgevingsspray.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Het idee van die pilletjes is dat ze 3 maand werken, alle larven en eitjes die uit je huis tevoorschijn komen gaan weer op je hond die dus ook weer dood gaan en zo ben je uiteindelijk van alle vlooien af
daarom is sprayen dus niet nodig dacht ik
 
Je hebt dan Bravecto gekregen neem ik aan? "

ja inderdaad

de vlooien sterven uit op die manier...

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Aangezien slechts 5% van de vlooien op je hond zit en 95% in de omgeving/huis, is het nodig je huis grondig te behandelen

http://www.groepspraktijkdierenartsenapeldoorn.nl/informatie/33/een-vlooienplaag!!!-wat-moet-ik-doen???

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt kinderen en nog meer dieren......veilig middel gebruiken om je huis aan te pakken en wel......SecTOLIN.............werkzaam tegen alle stadia van de vlo........eieren, larven, poppen, en volwassen vlooien......veilig voor mens en dier, waar te koop, bij je dierenwinkel en anders op internet......een bus is voor ongeveer 50 .2 m................tot 9 weken werkzaam.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Voor ik het vergeet, niet op je dieren gebruiken , het is alleen voor de omgeving.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Klopt dat zei de dokter, die pilletjes werken 3 maanden, en alle dieren hebben ze gehad, en die vlooien kunnen toch niet leven zonder de dieren, en zullen dus sowieso wel dood gaan, dan kan je wel sprayen, maar het gebeurt te vaak dat een dier daar ziek van word, dus ze had dat liever niet. 

Ze zei inderdaad heel goed stofzuigen, wassen (honden slapen op ons bed, ja slecht ik weet het hihi), en de stofzuiger zak weggooien. En dat ze binnen 12 uur van de honden af zullen vallen, en dat we ze er misschien zelfs in paniek van af zullen zien springen. 

Dus ik wacht ff met zuigen nog, want vanavond zijn die 12 uur voorbij, en ik denk dat ik dan beter dat kan doen, want ze zitten nu nog op de hond, de 2 andere honden kon ik niks bij ontdekken, de oudste heeft echt niks, maar de middelste is zwart, dus dat is best lastig te zien, en die heeft hooikoorts en is sowieso al steeds wat aan het krabben en doen, dus ja, twijfel geval, maar goed ze zijn sowieso allemaal behandeld. Dus als ze ook op de andere zitten dan zullen ze daar ook vanaf vallen.

 

En natuurlijk ook hun manden en dekens wassen, en de hoezen van de bank ga ik wassen. Maar ik denk dat ik dat dan ook maar beter vanavond kan doen, want ja nu zitten ze ook nog op luck sowieso. 

 

ik vind het echt zo zielig, en nog erger dat ik het niet heb gemerkt, hij was al een week aan het krabben, maar hij is ook in de rui, en ze hebben het gras in de hele wijk gemaaid, en ik heb in 10 jaar met al mijn honden nog nooit vlooien gehad, dus ik heb er gewoon serieus niet over nagedacht, echt zo stom en zielig!!

 

Weet wel hoe hij er aan komt, ik heb een paar dagen voor de poes en hond van de buurvrouw gezorgd, en die hebben vlooien (gehad), en ik heb het blijkbaar mee genomen. Ik wist ook niet dat die vlooien hadden, ik had het net gevraagd omdat ik niet zo weten hoe hij er anders aan komt. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Al je dieren zijn behandeld dus dat komt wel goed hoor.

Je bent goed bezig.

 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja bravecto inderdaad, en ook de wormen tabletjes van datzelfde merk.

Maar zo duur is het toch ook weer niet voor 3 honden?

Dat zegt die man van de dierenwinkel, maar hij adviseert en pipetjes, en spray, en vlooienband, en shampoo... Nou met 3 honden ben je dan ook niet goedkoop uit. Maar hij zegt dat wat de dierenarts heeft gegeven niet werkt, en dat alleen zijn spullen werken, ja duhuh jij wilt geld verdienen, oke een dierenarts werkt ook niet voor jan doedel, maar ik ga gewoon liever naar de dierenarts, die kent mijn honden, en die weet toch heus wel wat goed is?

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

oja en ik moest van hem ook wel een vlooien kam kopen en de hond steeds kammen, nouja oke die logica snap ik wel, ik ken dan wel geen vlooien, maar bij luizen doen ze dat ook (haha ook die hebben we gelukkig nog nooit gehad pff) dus oke dat snap ik, maar luck, waar het vooral omgaat heeft zichzelf open gebeten en pijnlijke wondjes en veel korstjes, daar ga ik dan toch niet met zo'n harde kam overheen?

Ik denk niet dat hij dat leuk vind en ik denk ook dat dat echt pijn zal doen. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou niet én én doen op je honden. Niet pipetjes én een band én shampoo. Vaak staat dat ook op de verpakking van die producten, dat ze het best niet in combinatie met andere middelen worden gebruikt omdat er werkzame stoffen misschien slecht samen kunnen. Wat je dus wel kunt doen is én omgevingsspray én een middel voor je honden. Ik denk wel dat je er sneller vanaf bent als je ook je huis behandelt. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Iedereen spreekt voor eigen winkel. En vele wegen lijden naar Rome.

 

Die pillen zijn op voorschrift, die kan je niet zo kopen in de winkel.

 

Ik zou nu zelf niet direct wormtabletten gegeven hebben en over een tijdje even een wormcheckkit aanvragen om te kijken of ze ook effectief wormen hebben want dat is niet zeker dat dat zo is. Maar goed, ze gaan er niet van sterven van die wormtabletten.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

oh en sorry voor al mijn drukke getetter, ik word een beetje gestresst van die vlooien haha.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

oh die heb ik ze al gegeven. Had nog even gebeld om te vragen of dat tegelijk mocht/moest. En dat mocht.

Ze zeiden dat ze van vlooien vaak ook wormen krijgen? En ik had dat al een tijd niet meer gedaan, omdat ik zoiets heb van, tja als ze geen wormen hebben kun je ze toch ook niet bestrijden?? Dus dat advies op die doosjes van elke 3 maanden dat doe ik dus eigenlijk nooit. Misschien stom? Maar ik had begrepen dat het preventief niet werkt, en als ze dus geen wormen hebben het ook geen zin heeft om dat te geven.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Charlie dat heb ik ook niet gedaan hoor, ik ben gewoon de pillen bij de dierenarts gaan halen, en heb die dus gewoon gegeven.

Ik ga niet lopen klooien met middelen waarvan ik niks weet omdat het een paar euro goedkoper is misschien. 

Misschien naief, maarja ik ga er vanuit dat de dierenarts het wel goed weet, die heeft er voor geleerd en ziet elke dag zieke dieren, en een verkoper niet. 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Bravecto heeft hier afgelopen jaar (vlooienplaag) perfect gewerkt! 

 

ik heb ook wel het huis behandeld, ook ik heb kleine kinderen, dus was even zoeken! 

Maar, het middel wat Willemijn omschreef werkt geweldig en je hoeft er je huis niet voor uit! Sectolin, ik heb het gekocht bij tuinwereld. 

Even Googlen voor de verkooppunten..

 

tja, de discussie wat werkt beter pilletjes of pillen? 

Bij mij heeft vorig jaar uiteindelijk alleen bravecto gewerkt, zelfs de stronghold (ook via de da) deed niet voldoende! 

 

 

Succes ermee! 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" oh die heb ik ze al gegeven. Had nog even gebeld om te vragen of dat tegelijk mocht/moest. En dat mocht.
Ze zeiden dat ze van vlooien vaak ook wormen krijgen? En ik had dat al een tijd niet meer gedaan, omdat ik zoiets heb van, tja als ze geen wormen hebben kun je ze toch ook niet bestrijden?? Dus dat advies op die doosjes van elke 3 maanden dat doe ik dus eigenlijk nooit. Misschien stom? Maar ik had begrepen dat het preventief niet werkt, en als ze dus geen wormen hebben het ook geen zin heeft om dat te geven. "

Klopt wat je zegt, als ze geen wormen hebben, heeft het geen zin, je kan dat niet preventief geven.

 

En ja het klopt ook wel dat van vlooien een hond wormen kan krijgen, maar volgens mijn DA is dat enkel van "massaal veel vlooien". Dus ik doe dat niet standaard als ik een vlo zie, ontwormen. Maar kijk, zooooo erg is dat nu ook weer niet hè dat ze dat gekregen hebben die wormtabletten.

 

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nou bij Lucky heb ik in ik denk 30 sec (hij wilde echt niet) op alleen zijn achter rug al zeker een stuk of 10 van die dingen geteld, en dan was het een paar cm zeg maar het stukje waar ik keek, dus ik ben bang dat hij er echt veel moet hebben, dus voor hem is het sowieso dus wel goed.

En die andere, naja het is maar gebeurt, voor de zekerheid dan maar.

 

De ik heb inmiddels een stuk of 15 vlooien van Lucky afgemept, ze rennen nu over zijn rug. Dus het werkt al snel zeg! Ze leven nog wel, dus was ff in de tuin gaan zitten met hem om ze er daar af te meppen haha. Bij de andere zie ik niks denk ik.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mymy.....de volgende keer.....HET WOUD....kijk even op internet en laat daar de volgende keer de ontlasting testen van de hond, geen eitjes geen wormen, dan ook geen chemie in de hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

WORMBESTRIJDING VOOR DIEREN Welkom op de home pagina van VPL het Woud, het enige diergeneeskundig parasitologische laboratorium in Nederland. Wij voeren een groot aantal testen uit en geven adviezen over de bestrijding van parasieten. Het laboratorium staat onder leiding staat van een gepromoveerd dierenarts-parasitoloog. Wij hebben dus de kennis en kunde in huis die nodig is om u te helpen bij de wormbestrijding van uw dieren. Op onze site vindt u veel interessante informatie over de nieuwste inzichten van de bestrijding van maagdarmwormen bij paarden, honden, katten, schapen en kippen en de belangrijke rol hierbij van mestonderzoek. Daarnaast vindt u achtergrond informatie over de belangrijkste maagdarmwormen en ectoparasieten bij paarden, schapen, katten, honden en kippen. 

Honden

Honden Wormbestrijding bij honden Door gebruik te maken van onze diensten kunt u het volgende bereiken: besparing op wormbestrijdingsmiddelen dieren en hun omgeving worden minder belast met chemische middelen de ontwikkeling van wormresistentie wordt vertraagd vroegtijdige opsporing van wormresistentie de voldoening dat u de dieren alleen behandelt als echt nodig is. WIE ZIJN WIJ? Veterinair Parasitologisch Laboratorium ‘Het Woud’ is het enige diergeneeskundig laboratorium in Nederland dat zich volledig gespecialiseerd heeft op de diagnostiek en de bestrijding van maagdarmwormen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nou bij Lucky heb ik in ik denk 30 sec (hij wilde echt niet) op alleen zijn achter rug al zeker een stuk of 10 van die dingen geteld, en dan was het een paar cm zeg maar het stukje waar ik keek, dus ik ben bang dat hij er echt veel moet hebben, dus voor hem is het sowieso dus wel goed.
En die andere, naja het is maar gebeurt, voor de zekerheid dan maar.
 
De ik heb inmiddels een stuk of 15 vlooien van Lucky afgemept, ze rennen nu over zijn rug. Dus het werkt al snel zeg! Ze leven nog wel, dus was ff in de tuin gaan zitten met hem om ze er daar af te meppen haha. Bij de andere zie ik niks denk ik. "

 Als er zoveel zijn, dan ook je hele huis aanpakken......95 procent is op de vloer.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja ik had dat ooit al begrepen dat dat helemaal geen zin heeft, dus dat heb ik nooit gegeven zoals op het doosje staat, wel toen ze heel klein waren nog, toen heb ik dat gedaan, was geloof ik 1x per maand tot ze 6 maanden waren kan dat?

Maar dat had een reden, ik weet niet meer precies hoe of wat eigenlijk, maar had iets met het nest te maken ofzo? Naja hoe dan ook, daarna heb ik dat dus niet meer gedaan.

 

En nu dus wel, bij luck was het dus zo te lezen ook wel echt nodig, maar bij de andere 2 dus waarschijnlijk niet. Maarja het zat er al in. Mochten ze wormen hebben gehad, dan zijn die straks weg haha. Gelukkig heb ik het dus verder nooit gegeven dus het zal vast niet zoveel kwaad kunnen als ze het dan nu voor niks hebben gehad hoop ik.

 

Ach luck word helemaal gek nu, hij wringt zich in alle bochten, ik denk dat de vlooien aan het vluchten zijn. Had nog even goed gelezen, en er staat dat ze binnen 8 uur 100% gedood zijn, voor teken was het 12 uur. Dus eind van de middag moeten ze allemaal dood zijn. Je ziet ze er nu ook gewoon af komen, dus het werkt wel echt goed. De andere 2 doen niks, krabben niet of wat dan ook, dus ik denk dat ze dan toch geen vlooitjes hebben gehad.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja maar Willemijn ik zie de meerwaarden eerlijk gezegd niet zo.

We gaan wel alles wassen hoor dat sowieso, maar die spray, dat zie ik niet echt, sowieso heb ik dus 3 kleine honden lopen, daarnaast 2 kleine kinderen, en ikzelf heb een hele slechte weerstand (door oa kanker) dus ik vind het gewoon eng. En ze kunnen echt overal zitten, zelfs op de tafels, want ze kunnen zoals ik begrijp (ben een beetje gaan lezen op internet) aan je kleren mee komen enzo, naja zo heb ik ze ook mee naar huis genomen, dus ze kunnen werkelijk overal zitten, zelfs nog op de tv bijwijzevan, dus ja wat heeft dat dan voor nut? Ze kunnen sowieso niet langer meer overleven hier, ze kunnen niet meer op de honden, dus ze moeten wel dood gaan vanzelf. En dan lees ik je moet die spray elke dag herhalen, dus zo goed werkt dat dan niet is mijn gedachten, je dood ze er dus niet mee ofzo.

 

Dat is gewoon even mijn gedachten hoor hoe ik het zie, misschien niet hoe het is... 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Als 1 hond vlooien heeft, dan hebben de andere honden het ook.
Alleen zullen zij er minder of niet op reageren.
Een hond die vlooien heeft, krijgt alleen maar wormen wanneer: 1) de vlooi besmet is met de parasiet en 2) de hond de besmette vlooi opeet.

En vlooien zitten overal. De eitjes kunnen heel lang overleven.

Een aantal jaren terug was ik buiten in de tuin de was aan het ophangen. Ik stond niet zo ver van de haag en sprongen er een paar vlooien gewoon op mij.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Nee Jack heeft echt niks, heb hem echt een paar keer gekeken, en jack is mijn moppie en gaat daar uitgebreid voor liggen. Echt helemaal niks.

Sowieso heeft hij nog nooit vlooien gehad, ik denk echt dat dat met die enting te maken heeft.

Spike kan ik het niet goed zien omdat hij zwart is, ik heb hem net gekamd nog eens, en hem helemaal bekeken, maar heb niks kunnen vinden, maar die is zwart, dus dat is lastig, bij hem weet ik het niet zeker.

 

Luck heb ik nu net heel voorzichtig met mijn eigen kam een beetje gekamd, niet echt gekamd hoor want hij zit vol met korstjes en wondjes, maar het was wel handig om zijn haar opzij te houden. Ik heb op de plek waar ik vanmorgen veel vlooien zag eindeloos zitten turen en steeds haartjes weer de andere kant op, nu pas zag ik echt heel goed hoeveel korstjes hij heeft, jeetje echt heel zielig hoor! Maar hij liet het goed toe dus heb hem zo lang als hij bleef liggen onderzocht, en ik heb geen vlo meer kunnen vinden, hij is ook gestopt met krabben en hij ligt nu eigenlijk voor het eerst in dagen heel relaxt op mijn stoel.

Ik vind het echt zo super stom van mezelf dat ik het niet eerder door heb gehad, maarja in 10 jaar 5 honden, en echt nog nooit 1 vlo gehad, ik heb er gewoon echt niet aangedacht. Ik dacht door de rui dat hij jeuk had of het kras. Ik vind het echt zo sneu. Heb ik hem net ook verteld hahahaha.... 

Maar goed ik denk dat het grootste deel wel er af is gevallen nu. sowieso zijn hele lijfje op zijn achterkant na helemaal niks ontdekt, en op zijn achterkant ook niet, maar door de vele korstjes is dat misschien ook minder goed te zien. Maar goed hij lijkt nu ook ff geen jeuk te hebben, maar ff afwachten. 

 

Ik vind het echt zo sneu, echt het domste dat ik ooit heb gedaan dit, arm beessie!

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Jou hondje zal allergisch zijn voor vlooien en daarom zo fel reageren, uiteindelijk is dit goed geweest, anders had je het misschien nog niet geweten.

 

Wij hebben jaren geleden toen we in dit huis kwamen een vlooienplaag gehad.  Ik heb toen al mijn dieren behandeld maar ook het huis.

Vlooien leggen hun eitjes ook bv. tussen de plinten van je huis.  Als je bv. houten vloeren hebt, tussen de kieren.  Elk tapijt of andere vloerbedekking van stof moet je behandelen.

Wij zijn toen erg kwistig met Formol aan de slag gegaan, gekocht bij de drogisterij.  Gewoon in water en met natte vod tussen de plinten laten lopen.  We hebben toen de slaapkamers een week afgesloten en zijn beneden blijven slapen.  Bij ons waren er erg veel in de slaapkamers (houten vloeren).  Beneden hebben we de stenen vloeren opgenomen met Formol.

 

Let wel op, gebruik een mondmasker, het stinkt verschrikkelijk en is slecht voor de luchtwegen, nu hebben ze misschien wel een ander middel maar toen (zo'n 30 jaar geleden) was dit het beste. 

We hebben nooit meer vlooien gehad.

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ja daar dacht ik ook aan, dat allergische, hij heeft de afgelopen dagen ook regelmatig een beetje zitten piepen, niet echt piepen piepen hoor, maar gewoon af en toe een piepje zeg maar. Maar dat doet hij ook als hij mij niet ziet of aandacht wil, dus ook daar heb ik dus al niet op gereageerd :( 

Maar als hij allergisch was zou hij dan geen echte rode plekken of ontstekingen oid moeten hebben? Wat hij nu heeft is volgens mij wel echt van het zelf bijten, het is ook maar op 1 plek, echt letterlijk op zijn kont zeg maar, dus als hij staat bijv, vanaf zijn staartje (naja hij heeft niet echt een staart haha) en dan een cm of uhm 7 gok ik, richting zijn kop zeg maar. Oke wartaal dit, hopelijk snap je hem. Dus het laatste stukje van zijn rug gewoon. 

En de eerste vlo die ik ontdekte was in zijn lies. maar daar heeft hij niks, sowieso heeft hij verder nergens iets.

 

Ach ik heb echt het gevoel dat hij zich nu 10x fijner voelt! En ik 10x slechter haha.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hondenkapsalon
^