Ik vind het niet meer leuk om haar uit te laten iedere keer weer een strijd om dat wat ze in haar bek heeft omdat eruit te halen
Over wat voor ras hebben we het als ik vragen mag?
Je kan best beseffen dat een jonge hond net zoals kleine kinderen de wereld verkent via ... juist hun bek. En hebben niet altijd het besef dat niet echt alles eetbaar is.
Weet dat een hond een prooi en een prikkeldier is.
Dat zijn de enige 2 zaken waar een hond op reageert.
Dus ipv er een strijd van te maken....
Zorg dat je voldoende lekkers (maar echt lekkers) bij hebt. Stukjes rauw rundsstoofvlees, gedroogde stukjes vlees...
Maak ook gebruik van een heupgordel. Hier kan je de riem met een musketon aan bevestigen en heb je beide handen vrij.
Je gaat eerst thuis binnen je pup iets aanleren. Van zodra je fluit of met je tong klakt en de pup kijkt naar je, geef dan onmiddellijk het lekker vleesje. Als je fluit en je pup reageert niet. Ga dan met je hand waar het vlees in zit tot tegen de neus, zodat de geur kan opgepakt worden. Dus fluit, pup kijkt je aan. Direct belonen. Oefen dit verschillende keren (kort) per dag.
En dan ga je buiten oefenen. Fluit naar je pup -> krijg je reactie, ook hier weer direct belonen. En elke keer jouw pup buiten iets wil op eten dat niet mag, fluiten zorg dat wat hij/zij vast heeft los laat door het lekkers te laten ruiken. En eerlijk wisselen. Dat wat niet mag, tegen een flinke beloning.
Geen strijd.... dat helpt niet. daar gaat de pup niets van leren.
Ze is een labradoodle, en echt ze neemt iets in haar bek en kijkt mij aan zo van lalala ik heb weer wat. Vorige week wel 5 keer overgegeven en diaree met slijm.
Ik heb altijd een beloning bij me, ik denk dat het negatieve aandacht is van haar
Bars deed dat in het begin ook heel erg...toen realiseerde ik me pas hoe veel rommel er buiten ligt.
Helemaal in het begin heb ik alles gelijk uit zijn mond getrokken, het waren verassende vaak batterijen of andere gevaarlijke dingen...
Als ik wist dat het iets was wat niet direct gervaarlijk was dan hield ik iets lekkers voor z'n neus en als hij de rommel dan los liet zei ik "los".
Hij is nu 7 maanden en pakt niet meer elk dingetje op maar als hij het wel doet dan zeg ik "los" en dan laat hij het vaak al los voordat hij het in de gaten heeft.
Je kan dus oefenen met loslaten, maar het gedrag van dingen oppakken zal vanzelf minder worden zolang je het niet beloond.
Ze weet wat loslaten is maar ze daagt mij gewoon uit nu heeft ze vandaag hondenpoep gegeten. Ik had een balletje mee daar mee gespeeld in het park toen vond ze oude poep wat ze op at. Ik heb een plantenspuit gekocht die ga ik maar meenemen als ik haar ga uitlaten toch?
Idd Eva er ligt overal heel veel troep schandalig gewoon overal prullenbakken de jeugd gooit het er gewoon er naast, en Jill vreet alles op en als ik op tijd er bij ben en wil het uit haar bek halen gromt en bijt naar me. Vanavond ook weer ze had een restje van haar kluif en dat wilde ik van haar afpakken , oww grommen en echt wilde ze naar mij bijten, ik heb haar bij haar nekvel gepakt en haar laten weten dat ik haar gedrag niet pik, daarna zonder dwang haar op haar rug gelegd accepteert ze helemaal. Daarna haar gang laten gaan.
mijn hond deed dit ook.maar ze spuugt ook alles weer uit.
het is kijken en proeven wat het is.
ik reageer daar niet op.
ze haalt ook van alles uit het water en loopt er mee te rennen.
en laat het dan ook weer liggen.
hoe meer je er op reageert hoe meer ze het zal opeten en er mee door zal gaan.
het eerste wat ik geleerd heb is los.
ze laat nu los als ze iets vast heb wat ik niet wil.
maar meestal zeg ik niks.
ze is nu een jaar en het is over.
Wat heeft dit voor nut?
Zie de eerdere uitleg over aanlering van Eliane. Het werkt, dus ga daar mee aan de slag. Uitdagen ontstaat doordat je zelf verkeerde signalen afgeeft. Je kunt 'uitdagen' voorkomen door slimmer te zijn dan je hond. Correctie Nee veranderen in 'Los', bij goed gedrag meteen belonen. Neem stukjes gedroogde pens, hartjes of kippelever als beloning. Daar doet menig hond een moord voor.
Ik heb ook een pup met baknijd en bezittersdrang. Dat speelt alleen bij voer en dingen die hij buiten vindt. Baknijd en bezittersdrang, daar train je binnen mee, puur en alleen om vertrouwen te creëren. Pup laten eten vanuit je hand uit de bak, voer bijgeven in de bak, zachtjes aaien als hij eet en in mijn geval eet hij dik bevleesde karkassen uit mijn hand. Je moet buiten een bepaald overwicht zien te vinden, juist door niet verbaal te reageren. Te allen tijde wil ik in zijn bek kunnen. Op het moment dat hij gromt, zeg ik juist niets maar doe mijn ding. Ik ga achter de pup staan, zodat ik met 1 hand zijn kin en kaken vast heb en met mijn andere hand met mijn vingers zijn geklemde bek open. Je voorkomt met zo'n klemhouding dat je hond alsnog gaat snappen. Op het moment dat ik die bek open, dan pas geef ik geluid. Los, denk er om.... Voorkomt dat hij gaat snappen en zo kan ik het er uit halen. Daarna is het belonen en net doen alsof er niets aan de hand is. Spanning vasthouden bij jezelf houdt in dat hij het meteen weer probeert met iets anders. Leid je hond na zo'n situatie af met spel.
Wat ik doe en waar ik veel mee gewonnen heb, omdat ik hier erg landelijk woon, is hem gewoon eens flink zijn gang laten gaan in het gras. Laat hem flink tekeer gaan met het uittrekken van graspollen. Het gedrag op stokjes en andere dingen die ik niet wil hebben, is ook hierdoor veel minder geworden.
Bij continu hondendrollen vreten of andere eetbare zaken, zou ik in mijn achterhoofd houden dat het niet alleen een gedragsprobleem hoeft te zijn. Het kunnen ook tekorten zijn uit de voeding en dat komt toch regelmatig voor. Je kunt dan ook hierop mooie aanpassingen maken, die indirect het vreetgedrag buiten verminderen.
Vaak ligt dit probleem in de darmen:
- Laat van meerdere dagen ontlasting testen op wormen en Giardia.
- Geef Sanofor Veendrenkstof.
- Geef een goede probiotica zoals een suikervrije bio waterkefir of Puur probiotica.
- Zorg voor een graanvrije voeding.
Dingen oppakken van de grond is normaal puppygedrag... maar bijten en grommen als je het wil terugpakken niet. In het nekvel pakken en op de rug leggen vind ik heel overbodig en zelfs gemeen.
Zoals Ozzy zegt je moet oefenen op het bezitterige gedrag. Daar heb ik geen ervaring mee, ik heb met Bars helemaal vanaf het begin geoefend met rustig worden voordat hij mag eten, of een botje pakken ofzo.
Blijkbaar kan ze los toch nog niet zo goed, je moet door blijven gaan met oefenen tot ze niet alleen het commando kent, maar het ook gewoon altijd doet. Zoals ik eerder zei, Bars doet het hier vaak op de automatische piloot. Hij denkt er niet over na, maar laat het gelijk uit zijn mond vallen. Als het extra leuk is, zoals een dooie vogel of paardenpoep ofzo, werkt dat natuurlijk (nog) niet. Maar hij is nog een pup en ik denk ook niet dat ik dat moet verwachten.
Ook wat Ozzy zegt, probeer een goede veilige plek te vinden waar ze zich lekker kan uitleven. De hele tijd luisteren naar wat er allemaal niet en wel mag is vermoeiend voor een pup, dus een mooi schoon grasveldje waar ze kan rennen en aan gras trekken is super fijn als je dat hebt.
Bovenstaande methoden om je hond tot iets te dwingen is not done.
Fysieke correcties zijn gelukkig al lang niet meer van deze tijd. HondenPage is dan ook tegen fysieke correcties.Verdiep je eens in de opvoed- trainingsmethodes van Turid Rugaas.
Om je hond iets aan- of af te leren doe je met beloningen en/of negeren van ongewenst gedrag.
Ik geef mijn hondje elke dag Sanofor Veendrenkstof o.a. tegen het buiten eten van rotzooi ; dit product is multiple inzetbaar. Zie:
http://www.brekz.nl/supplementen/sanofor-veendrenkstof.html
Dank je voor de informatie, ik heb het supplement besteld
Voor de hond zelf is het heel normaal gedrag en duidelijke hondentaal. Concurrentie is bedreiging. Wij mensen vinden dat niet wenselijk en dan zal je dit geheel normale gedrag vanuit het perspectief van de hond om moeten buigen naar iets wat wij willen zien. Dat is vermenselijken, maar voor ons mensen wel wenselijk.
Ik ken dat, mijn lieve Golden net hetzelfde en hoe meer jij ertegenin gaat, hoe leuker het schijnt te worden. Ik heb al twee keer bij de dierenarts gezeten omdat ze wat had opgegeten dat bleef vast zitten of waar ze ziek van werd. Tijdens wandelingen ook alles dat bekje in, niet te doen, leek wel een stofzuiger.
Niet bij het nekvel pakken of op de rug leggen, absoluut niet. Probeer, hoe moeilijk ook, het consequent aan te pakken maar rustig. Geloof me, bij onze Freya is het al flink gebeterd, tijdens wandelingen laat ze nu veelal alles liggen, in de tuin nog niet altijd, maar ook al beter.
Het is inderdaad verschrikkelijk wat er allemaal op straat ligt.
Ik heb haar alleen aangepakt toen ze naar me gromde en wilde bijten, ik negeer haar gedrag nu en leidt haar af met iets lekkers gaat al wat beter
Idd Marie-Rosé als ze weer wat in haar bek heeft kijkt ze me aan zo van ik heb lekker weer wat.
misschien denk ik te simpel... maar heeft ze wel genoeg aan het eten wat ze krijgt???
Mens zijnde kijken wij naar onze honden met mensen normen.
In veel gevallen doet een pup of hond heel normaal. We nemen een levend wezen in huis, dat genetisch bepaald gedrag vertoont. Omdat dit niet strookt met wat wij ok vinden, gaan we de hond "aanpakken" voor iets dat hij doet dat in hun wereld heel normaal is.
Het is dan ook zeer te betreuren dat heel wat mensen dit met lichamelijk geweld doen.
Een hond doet alleen maar iets als het opbrengt. Trouwens ook de mens doet dat.
Verder is het ook belangrijk te weten dat een hond maar op 2 zaken reageert. PROOI en PRIKKEL (natuurlijk zijn er 100.001 prikkels) .
Dus buiten iets opeten behoort tot het natuurlijk gedrag van de hond. Dus het is voor een hond !heel normaal!. Alleen wij als mens hebben andere normen. En uiteraard speelt de bezorgdheid voor onze hond ook een hele grote rol. Er kan altijd iets gegeten worden wat niet goed is of zelfs levensbedreigend. Maar boos worden op je hond voor iets wat voor hun normaal is gaat hij NIET begrijpen. Het enige resultaat dat je gaat behalen is dat je hond bang van je wordt.
Iets opeten is een prikkel.
Zorg dan dat jij een betere prikkel hebt
Leer je hond op een aangename manier van iets niet op te eten wat niet ok is.
Neem 2 verschillende voedingswaar. Het een gewoon, bvb een stukje brood. En het ander een stukje vlees.
Leg het stukje brood op je hand. Van zodra jouw hond dit wil pakken sluit je direct je hand en geef daar een verbale link aan, bvb blauw (ik zeg maar iets). Je doet weer je hand open (ter hoogte van de hond). Wanneer de hond het stukje brood wil pakken, zeg je blauw en sluit direct je hand. Dit herhaal je tot wanneer de hond geen moeite meer doet om het stukje brood te pakken. En dan geef je direct met je andere hand het stukje vlees. Ja flink zo. Her haal dit tot de hond dit goed kent. Dan kan je beginnen met een stukje brood op de grond te leggen. Doe dit vlak naast je voet. Als je hond dan het stukje brood wil pakken kan je dit afdekken met je voet en zeg je blauw. Ook dit herhaal je weer tot dat je hond het stukje brood niet meer wil pakken. Dan geef je direct het vlees en flink zo. En dan ga je verschillende stukjes brood leggen waar je samen met je hond langs gaat.
Word nooit boos op je hond als hij toch een stukje brood neemt. Let goed op het lichaam van je hond je zal op een bepaald moment wel aan de aanspanning van de spieren zien dat hij/zij het toch wil pakken. Dat is dan de moment om blauw te zeggen en direct het vlees te laten ruiken (tegen de neus houden). Gaat hij van het brood weg en komt hij/zij richting met je mee? Onmiddellijk belonen met het stukje vlees. Eens heel deze oefening binnen goed gaat, is de volgende stap buiten gaan oefenen. Leg een stukje brood neer en herhaal alles wat je binnen hebt geoefend. Blijf altijd rustig, niet boos worden en de hond niet straffen op welke manier dan ook. Zorg dan wel dat wanneer je met de hond buiten gaat je steeds lekkers vleesje bij hebt. Zo weet de hond dat wanneer hij op straat iets wil opeten, het "bevel blauw" krijgt er iets heel lekkers volgt.
Zo doe ik het ook. Alleen zeg ik geen blauw, maar koppel dat aan 'Los'. En het werkt perfect en heel snel. Bij Ozzy hier leg ik bijv. een klein stukje brood op zijn linkerpoot en een groter stuk op zijn rechterpoot. Hij doet er niets mee, maar eerst de aanlering zo'n beetje zoals hierboven omschreven. Het 'Los' linkt hij makkelijker aan de prikkels buiten. Zelfs zo dat hij vaak bij mij al zijn beloning komt halen, nog voor hij een hap neemt van iets op straat. De beloning bij mij is vele malen leuker. Tot nu toe gaat dit goed, al kun je niet alles voor zijn.
Bedankt voor jullie tips, ik geef Jill een speeltje mee In haar bek met uitlaten gaat heel goed ze eet soms nog wat vd straat en dan geef ik haar speeltje weer en heel veel belonen als ze loslaat , ik reageer nu bijna niet meer op haar alleen op gevaarlijke dingen gaat beter nu.
Bedankt voor jullie tips, ik geef Jill een speeltje mee In haar bek met uitlaten gaat heel goed ze eet soms nog wat vd straat en dan geef ik haar speeltje weer en heel veel belonen als ze loslaat , ik reageer nu bijna niet meer op haar alleen op gevaarlijke dingen gaat beter nu.
Bedankt voor jullie tips, ik geef Jill een speeltje mee In haar bek met uitlaten gaat heel goed ze eet soms nog wat vd straat en dan geef ik haar speeltje weer en heel veel belonen als ze loslaat , ik reageer nu bijna niet meer op haar alleen op gevaarlijke dingen gaat beter nu.
krijgt je hond wel genoeg eten?
het klinkt misschien stom, maar ik heb hetzelfde gehad met mijn pup.
Totdat ik als laatste redmiddel meer voer gaf, toen was het zo goed als over.
Ze krijgt s morgens zoveel brok als ze wilt blijft meestal brok over, smiddags krijg ze vlees wat ze allemaal op eet,s avonds brok vaak laat ze meer dan de helft over heeft ze geen trek meer.
Oud bericht.
Nog steeds het zelfde probleem afgelopen weken nog steeds vd de straat eten en overgeven. Nu vanavond 5 keer overgegeven ze heeft weer vd straat gegeten gaat zo vlug dat ik vaak het niet kan voorkomen . Ik heb op Internet een soort van masker gezien zo kan ze niets meer vd grond eten , iemand ervaring daar mee?
Ja, bij mij op cursus zat een Kooikerhondje die dit probleem ook had.
Die droeg tijdens alle wandelingen een soort muilkorfje.
Ik ga eens zoeken op Internet ,ik heb een tijd geleden het ergens gezien.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?