.....ze zijn nu acht weken bij elkaar, en ja een droom koppel.
Bij ons vroeger met meerdere boxers ook nooit problemen.
Misschien gewoon kwestie van goed begeleiden?
Sommige rassen zijn ook minder tolerant, zal er wellicht ook mee te maken hebben?
Zeker een punt....de combi van de rassen, maakt niet uit of het kruisingen zijn......en wat ik zelf als eerste punt vind het begeleiden van de nieuwkomer met de hond die al in huis is...ik heb direct voorkomen dat de pup bams belaagde, lekker bij dr zitten was okee en dat was het, nu bij mij alweer acht weken en ze zoekt bams op om lekker tegen haar aan te liggen...buiten lopen ze als ze samen zijn, naast elkaar ze kijken niet eens naar elkaar..en dat is met alles, slapen in de nacht doen ze apart, dan heb ik mijn ogen dicht en zie ik niet wat er gebeurt....en als ik weg moet , ook dan zijn ze niet bij elkaar, is de jonge hond straks volwassen, een ander verhaal, maar ik hou van rust in mijn tent, er wordt dan nimmer gespeeld binnen.
Een van de eerste dagen dat de pup bij ons was........aftasten okee maar daar bleef het bij......en echt ik heb nog nimmer een grom of snaue gehoord van het koppel.....ze zijn wel heel verschillend van karakter, maar dat weet je niet als een pup met 7.5 week binnen komt, vanaf dag een hield ik de vinger aan de pols...
Meer honden als handen is heel simpel opgelost.
Nog 1! Dan is het weer in balans!
Hier ook. Chevy en kia lopen keurig en monza trekt nogal.
Dus nu met lada die ook trekt...
Aan iedere kant 1 trekker en 1 nette... tada opgelost....
Dus gewoon gelijk goed begeleiden. De pup leren waar de grenzen zijn.
Rust is in huis idd heel belangrijk en duidelijk zijn.
Zo voorkom je denk ik ook, dat er een strijd ontstaat. Irritaties die steeds verder uit de hand lopen.
Is dus belangrijk, als je een 2e neemt, dat je gelijk aan de slag gaat met ze.
Wel handig, om dit mee te nemen.
Ik denk wel dat je een border niet specifiek blij maakt met een hond erbij. Tenminste ik ken wel wat borders die hun baasje liever voor zichzelf hebben. Zijn toch vaak meer gericht op mensen dan op andere honden. Maar dat geldt natuurlijk niet voor allemaal.
Haha, don't encourage me! :P
Dat heb ik dus met mijn Schotse collie.
Ze moet niet veel van andere honden. Buiten soms even een snuffel, soms even een sprintje rennen. Dan komt ze weer naar mij, een blaf en we lopen weer verder.
Op de club, totaal geen interesse in andere honden. Alleen soms de nieuwe pups, even een snuffel en snel weg.
Als iemand hier thuis zijn hond mee neemt, wil Luca hem het liefst de deur uitjagen.
De hond van mijn zus gaat enigzins, die kent ze vanaf pup en we gaan wel eens met de hele familie, zussen, kids en aanhang een weekeinde weg.
Bij ons thuis, is hij welkom, maar ze kijkt hem naar een tijdje ook weer de deur uit.
We doen heel veel samen, ik werk niet. Ze geniet van alle aandacht.
Dat wordt nog een 4e erbij
Hp geeft gewoon een vertekend beeld. Als het goed gaat komt daar geen topic over.
Om beide enkels kan ook best een lijntje!
Twee podenco's tellen voor 1 hond toch? Omdat je ze tijdens het loslopen maar de helft van de tijd ziet.. hihi. Dat was bij onze golden ook altijd zo. Daarom hadden wij nog een andere hond toen om dat recht te trekken.
Dussss Pauline... Je hebt maar anderhalf hond. En een hond op twee poten die kan niet staan.
Daar heb je gelijk in, als het goed gaat dan heb je geen vragen en ook geen advies nodig , en hoort men niet hoe gaat het kan gaan.......wil nog even wat kwijt...bams is negen jaar, heeft niets met andere honden, al die jaren een baas gehad, buiten werd er wel eens bij het water gekekn naar andere honden maar dat was het dan, de baas was en is alles voor dr, ook ik heb twijfels gehad van....gaat dat wel goed een oudere hond met een pup erbij, er werd me gezegd de jonge pup heeft veel aandacht nodig de oudere kwijnt weg......heel veel forummers hebben me dat gezegd ...toch gedaan, dacht als bams straks heeeeeel oud is kan er nimmer meer een pup bij komen dan ben ik te oud......vanaf dag een is de pup duidelijk gemaakt dat bams er is, dat daar geen misverstand over is....samen eten, maar de eerste bak die voor hun neus wordt gezet is voor bams......ogin vreet , ze is dan ook eerder klaar dan bams, zitten en niet naar de bak van bams...als bams klaar is met eten, dan mag de kleine niet de bak uitlebberen, zelfs niet als bams wat laat staan, direct wordt de bak weg gehaald.....met zijn twee naar buiten, eerst de oude aanlijnenen dan de jonge hond, bams als eerste naar buiten en dan de ander......ik laat ze bijna altijd apart uit, zodat ze aandacht ook apart krijgen....ook gaan ze samen aan de lijn naast elkaar de kleine zal zich moetenaanpassen aan bams.....met de auto....eerst bams en dan ogin, eruit, eerst bams en dan ogin, naar binnen in huis, eerst bams en dan ogin....ogin weet niet beter meer, ze gaat met respect om met bams, en bams accepteerd de kleine volledig, de kleine zoekt bams opom te slapen, eerlijk, ik heb een droomkoppel.......ogin zal nimmer de leiding overnemen van bams, ogin is een wat onzekere hond......bams is een gesettelde rustige hond die de leiding neemt, zonder ophef, gemoedelijk.......bams slaapt bij mij en ogin beneden...dat zal zo blijven, bams is een nachtbraker en ogin is een slaper...zo houden ze elkaar niet wakker.....een ieder zal het op zijn/haar manier doen, ik wil ook niet dat er binnen gespeeld wordt.....ik heb geen vragen of advies nodig, vandaar als het goed gaat hoor je niemand erover, en ik zal echt niet de enige zijn met een droomkoppel.
Bij ons reutje en teefje. Geen problemen mee hoor. Al heb ik wel het idee dat ze een beetje verliefd zijn
Ik vind dit een leuke theorie, maar Wispa telt, zowel financieel als qua zorg, voor 13 honden :P Ongelooflijk hoe die muts zichzelf steeds weer in de ellende weet te werken :P
Overigens zit er trouwens een heel verschil tussen wélke honden je hebt, nu we dit toch aansnijden.. De combinatie Punk, Winnie en Cosmic was een piece of cake. Punk en Winnie liepen overal los, hadden nergens issues mee, en ik had volop tijd (en handen) om Cosmic te trainen. Maar met drie honden die geen van alle los kunnen (dus altijd je handen letterlijk vol met riemen) en die alle drie "issues" hebben (alle drie verschillende issues, maar ze doen wel gezellig, gebroederlijk, met elkaar mee, waardoor álles een issue is :P ), is het al een stuk lastiger XD Met de combinatie Punk/Winnie/Cosmic kon je wel zés honden hebben zonder enige problemen :D
ja dat klopt wel, er zijn honden, daar kun je er zonder problemen 10 van hebben...
Wispa vind ik, ondanks het vele werk wat je er dan mee hebt, wel een ontzettende schat om te zien hoor...
Met mijn reuen roedel kon ik ook met gemak alle 4 tegelijk mee nemen.
Deze roedel iets anders, niet dat ze iets zouden doen ofzo maar erg enthousiast naar andere honden.
Allen Ziva de herplaatser kan nogal beschermend reageren. Maar moet ook zeggen ... Hier veel honden die meer buiten leven dus sociaal niet erg beschaafd zijn.
Obi telt ook voor meerdere. Door zijn omvang en de zorg die hij nodig heeft. Tis toch een beetje een zorgenhondje. Een tweede zou of goed heel goed uitpakken zodat obi een steunpilaar heeft of compleet fout omdat de andere hond misschien nog meer aanstuurt op het nerveuze gedrag van obi.
Dat is wel het jammere, dat je zoiets eigenlijk nooit zeker weet..
Dat is lastig inderdaad... Ik heb daardoor ook lang getwijfeld of ik naast Kelly een tweede hond zou nemen. Zij kon namelijk ook heel onzeker zijn en ik was bang dat de pup dit gedrag over zou nemen. Na verschillende gesprekken met fokkers en adviezen van anderen heb ik besloten om toch een pup erbij te nemen.
Gelukkig heeft het bij ons goed uitgepakt, want Kelly leefde helemaal op en kreeg meer lef. Ze voelde zich duidelijk beter op haar gemak met Lynn in de buurt. Lynn is natuurlijk zo'n dappere enthousiasteling dat voor niemand bang is, dus ik denk ook dat het ligt aan het karakter van de tweede hond.
Hier precies hetzelfde verhaal... Gelukkig
Dat bedoel ik eigenlijk een beetje.
Je kan wel een 2e hond er bij willen, maar gaat het dan ook goed.
Ik denk eigenlijk wel, dat een goede begeleiding wel eens het verschil kan uitmaken.
Ik denk ook niet dat je honden klakkeloos bij elkaar moet gooien. Ik wilde héél graag een Evy dochter, maar er was maar één teefje. Tja, wat doe je dan? Vanaf vier weken was het duidelijk dat Cato gek op mij was. Liep het liefst 24/7 achter mij aan.
Als ik naar Evy keek kreeg ik het ook steeds meer door. Cato had haar voorkeur. Kane werd ook netjes gewassen en opgevoed, maar Cato was het pupje dat nog een extra lebber kreeg, waar ze zelf bij kwam liggen, etc.
De twee zijn ook een match made in heaven. Cato haar altijd vrolijke, stuiter karakter, maar wel gevoelig (en een tikkeltje onzeker). Evy is serieus, stoïcijns en het meest stabiele hondje dat ik ooit mee heb gemaakt. Cato trekt haarzelf omhoog aan Evy, terwijl Evy los komt door Cato en veel meer getriggert wordt in spel en sociale interactie.
Bij Evy had ik geen teef moeten zetten die "echt teef" is om het zo maar te zeggen. Neiging tot snauwen, "dominant", uitproberen, etc. Evy vindt zelf dat zij de baas is, dus dat gaat niet samen. Ik merk dat als we in een losloopgebied zijn al. Evy zoekt dat soort honden expres niet op, loopt er met een boog omheen. Cato is het type hond dat voor alles en iedereen op de grond gaat liggen. (Chihuahua pupje van 12 weken? Plok, Cato ligt op haar rug). Vult elkaar dus perfect aan.
Dan heb je het gewoon goed begeleid.
Als je eenmaal 2 honden hebt en er komt een 3e bij, dan weet die niet beter of je leeft samen.
Die zal andere wellicht makkelijker accepteren.
Met katten is het zo, als eenkitten tussen meerdere volwassen katten is opgegroeid, zal hij later andere katten makkelijker accepteren.
Was alleen de moeder poes aanwezig, zal dat kitten later niet makkelijk vreemde katten accepteren.
Daarom is het bij katten het handigst, 2 kittens uit een nest te nemen.
het is niet alleen begeleiding het is ook eerlijk kijken naar je hond. Niet iedere hond vind een roedel leuk. Niet ieder ras maak je er blij mee en niet alle types passen goed bij elkaar. Ook ik heb er twee en ze zijn gek op elkaar. Maar ik zie ook hoe ze genieten van individuele aandacht van mij. En daarom zou ik er bijvoorbeeld nooit meer dan twee nemen. Omdat ik dan geen tijd meer neem om afzonderlijk met ze te wandelen of te trainen. Ook behandel ik ze heel bewust gelijk. De een is niet de baas over de ander en er wordt niemand voorgetrokken. Zodat ze bieden ontspannen zichzelf kunnen zijn en hun eigen karakter kunnen ontwikkelen.
Helemaal eens!
Laatst in een topic vroeg iemand iets over een 2e hond. Mijn vraag was dan ook, waarom een 2e hond erbij.
Mijn hond, zou ik er niet gelukkig mee maken.
Ook zie en hoor ik toch regelmatig verhalen dat er ruzie is onderling en wel ernstige ruzie.
Waarbij ik me afvraag, waarom gebeurd het? Als baas te laat ingegrepen? Signalen gemist? Zijn het honden, die liever niet samen leven met andere honden. Allemaal vragen wat het oproept.
Het is natuurlijk vreselijk dat het gebeurd. Je huis moet een veilige plek zijn.
De kunst is wel, hoe kan je het voorkomen.
Hihi dat was ditzelfde topic waarin je vroeg waarom een tweede erbij Maar ik ben het zeker met je eens. En ook met wat anoniem zegt, we wordt hier inderdaad ook veel met de hondjes apart gedaan zodat ze ook de lans hebben zich apart van elkaar te ontwikkelen.
Dat is inderdaad heel belangrijk! Je mag de oudste hond nooit achterstellen op de nieuwe en daarom heb ik ook veel aandacht besteed aan de individuele honden. Dit kan al door even apart te wandelen, zodat beide honden hun baas even voor zichzelf hebben.
Wanneer je één hond erg voortrekt, neemt de kans op onderlinge ruzies vaak ook toe. Vooral als de nieuwe hond wordt voorgetrokken ten opzichte van de oudere hond. En niemand wil een groep jaloerse honden in huis
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?