Even een hand erbij voor ik de vraag krijg hoe groot ze dan zijn :-p hahaha.
Dankjewel, Ruby.
Ik wil het zo graag goed doen.. Toen hij kauwde op een stuk buffelhuid heb ik gelijk een voorraadje gekocht..... Nee dank u!
Eendenpootjes : uitverkocht!
Aah Nee! Hopelijk komen ze nog weer terug.
Anders eens googlen op gedroogde eendenpootjes?
Jantien, misschien kun je hier wat mee?
http://www.eko4petz.nl/c-2004760/natuurlijke-hondensnacks/
Ga dr vanavond zelf ook even voor zitten. Heb nu de batterij van mn telefoon bijna leeg. Lijkt me een interessante site.
Oeps... Dacht ik even dat ik goed bezig was haha, sorry voor de verkeerde info!
Runderkophuid vind ik niet stinken .
En balou is er gek op .
Tandsteen ontstaat door... jaja niet schrikken... je hond zijn eigen speeksel. Oftewel; dingen waarvan je hond zo min mogelijk speeksel produceert zijn goed om te geven met op 1: vers vlees ips brokken. Vlees 'slobberen' ze op, weinig speeksel aanmaak, brok is droog dus er wordt veel speeksel geproduceert.
Natuurlijk is het niet helemaal te voorkomen dat je hond tandsteen krijgt, omdat we simpelweg niet elke dag de tanden 2x poetsen. Is ook helemaal niet nodig vind ik. Als je hond een klein randje tandsteen heeft krab je dat zo weg met een krabbertje. Noodzaak is om het tandsteen niet te laten overwoekeren, daar kunnen ze wel last van krijgen (ontstekingen, ook elders in het lichaam, losse tanden).
Dentastix zijn dus echt je reinste onzin. Leuk dat er een werkend enzym in zit, maar als je die denstastick in 1e plaats niet geeft is dat enzym al niet nodig.
Sowieso hebben sommige honden er meer last van dan anderen, net als wij mensen, door de samenstelling van het speeksel en hardheid van het water.
(Hoe ontstaat tandplak: etensresten, bacteriën en speeksel slaat neer op de tanden. Hoe ontstaat tandsteen: calcium en fosfaat wat in speeksel zit reageert met het tandplak en verhard)
Mag jij me vertellen hoe puck een konijn of kwartel karkas moet opslobberen :-p.
Dat gaat prima hoor, maar naast dat is er ook KVV, ingevroren of gestoomd vlees zonder botten.
Binky krijgt iedere dag een dentastix. Maar niet per se omdat het goed zou zijn, maar omdat ie het heerlijk vindt. Hij is er wel een poosje zoet mee.
Als het buitenzitweer is, krijgt ie meestal pens, bullepees of kophuid.
de witte runderkophuid, die ik geef, stinkt niet.
Ik heb niet de witte maar die wat donkere opgerolde. Puck laat ze links liggen gelukkig. Ze zijn haar te hard denk ik.
ik koop de grote van ca. 70 cm en knip deze in kleinere stukken met een takkenschaar
http://www.petsnature.nl/a-42985569/rundersnacks-hond/pets-best-runderkophuid-goud-geel-70-cm/
Dat ziet er toch heel wat anders uit als die rolletjes wat ik heb...
Bullepees valt ook wel mee vind ik.
Runderkophuid zijn ze hier gek op, ik zet gewoon een raam open. :-)
Ach, misschien heb ik het wel mis. Ik ga uit van een combinatie van wat mijn dierenarts me verteld en het analyseren van de bestandsdelen :P
Overigens, wat iemand anders hier zei die mijn naam er bij schreef, m.b.t. het "gelukzalige" gevoel dat honden krijgen als ze kauwen/kluiven - dit is voor mij ook dé reden dat ze hier dagelijks wat te kluiven krijgen. En daar doet een dentastix inderdaad weinig voor, dat is zó weg. Máár de topic-starter had het over iets voor de tanden. Niet over iets lekkers/gezonds/ontspannends.
Ik denk dat als je écht goed bezig wil zijn m.b.t. de tanden, dat je niet onder poetsen uit gaat komen.
IK moet eerlijk zeggen dat ik een dentastix niet zo gezond voor de tanden vind als ik de ingrediënten zo bekijk. Dat is hetzelfde als dat wij onze tanden met chocolade zouden poetsen ipv tandpasta.
Maar wat je zegt. Als je echt goed bezig wilt zijn, dan moet je consequent tanden poetsen.
Gezond of ongezond, Bink was er dol op en kreeg er af en toe een. Ik eet ook regelmatig chips (lekker krokant voor mijn tandjes) en ik leef nog
Ik weet dat het hier een discussie punt is maar Puk die mag van mij onder toezicht op takken knagen. Ze eet de stukjes niet op maar spuugt ze uit en maakt er een sport van om een stok zo klein mogelijk te versnipperen. Ook krijgt ze elke week een dentastix niet omdat ze het nodig heeft voor haar tanden maar gewoon omdat ze het lekker vind.
Ook knaagt ze veel op kauwbotjes.
Elke jaar gaan we op gezondheidscontrole bij de dierenarts (als ze haar prikjes krijgt) en dan worden ook de tanden gecontroleerd. Inmiddels is Puk alweer 4.5 jaar oud en dubbel checkt de dierenarts even haar leeftijd want Puk haar gebit is zo gezond dat ze jonger geschat word.
Ik denk zeker dat het vele knagen op van alles (stokken,takken,boomschors,kauwbotten) er zeker aan mee werkt dat haar gebit zo gezond is.
Ik denk alleen niet dat een dentastix daar aan mee werkt want die heeft ze in een paar happen op.
Denies, stokken zijn vooral loei gevaarlijk als je er mee gaat gooien en laat apporteren. De kans dat zo'n stok het gehemelte in vliegt is groot. Net als kinderen die met een lolly in de mond gaan spelen, fietsen en rennen en dan vallen.
Het knagen zal nog wel niet zoveel doen denk ik.
Ben ik overdreven beschermend dan? Ik denk na en denk aan de risico's die er aan vast zitten en maak zo een keuze voor mij en puck, maar overdreven beschermend, neu zo zou ik mezelf niet omschrijven.
Precies wat mijn trimmer en de fokker ook zeggen. Hier lopen vijf cockers, ze krijgen allemaal hetzelfde te eten (kvv) en hetzelfde om op te kauwen (bullepees, nylabone). De ene heeft een stralend gebit, de andere is al drie keer onder narcose geweest voor een tandreiniging...
He he, Pepijn ligt nu al 3 kwartier te kauwen (!!!) op een donker stuk runderkophuid met glycerine!
Ik heb ook zo'n stuk van 70 cm gekocht, om te proberen.Dat ga ik dus nog in stukken knippen.
Wauw er is toch een veel breder assortiment dan ik dacht voor honden!! Ik heb eens rondgekeken op internet welke winkels dit verkopen maar ze zijn niet bij de deur en opsturen doen ze enkel vanaf €50. Dus ik kan nog rustig mijn verlanglijstje samenstellen en een voorraad in huis halen :)
wat zijn zo wat de stevigste dingen om op te kauwen? Want hebben hier ook nog een american Stafford en bij hem is alles in een paar beten opgeknauwd :)
Let erop dat je het ook op tijd op maakt. Heb zelf eens een zak met kippenloopvoetjes gehaald, zak lag zo'n half jaar in de kast en toen had ik last van spekkevers. Als je die beesten eenmaal in huis hebt raak je ze haast niet meer kwijt :(. Af en toe zie ik er nog weer een voorbij komen brr...
Die dingen heb ik ook eens in een zak kippenpootjes gehad, super smerig!! Heb meteen die hele zak in de kliko gegooid, gelukkig zat het in een afgesloten bak dus zijn ze volgens mij nergens anders in gekomen.. Was een halfjaar geleden en ik heb ze niet meer gezien sindsdien, even afkloppen.. Maar brrr vieze beestjes, goeie tip!!!
Ik had ze alleen in die plastic zak zitten en geen plastic afsluitbare doos erom. Dus nu vind ik bij tijd en wijle nog zo'n beest. Uiteraard mag ie dan gelijk buiten spelen ipv bij ons binnen blijven.
Oh wat smerig; de kippenvoetjes gingen lopen!!
Dit zijn de tanden van mijn hond,
Leeftijd geschat tussen de 10 en 14 jaar ( de da kan er niet veel anders van maken )
Nooit gepoets, geschraapt of laten reinigen.
Hij leeft van brokken , tafel resten ( Foei jaimie ) en krijgt barkoo kluiven runderhuid van zooplus.
En dagelijks nog een lamspens of runderoor .
Ik vind zijn tanden niet slecht voor een hond dat al ouderdomskwalen heeft
Ik denk ook wel dat het van hond tot hond verschilt.
Net zoals dat bij een mens doet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?