Hallo allemaal, Ik heb sinds kort een Golden Retriever pup gekocht (3 weken geleden). Hij is nu 10 weken oud en bijt vaak. Het gaat hier niet om speelbijten omdat hij soms echt hard gaan bijten en als ik dan boos word en mijn stem verhoog wordt hij alleen maar agressiever. Hierdoor heeft hij me in mijn arm gebeten waardoor het ging bloeden. Het gaat hier maar om een schrammetje maar ik wil wel graag dat hij gaat leren om niet te gaan bijten. Ik heb geen ervaring met honden en vraag om jullie hulp. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Groetjes, Sedef
Dat is vervelend, maar echt puppy gedrag.
Speel niet met je handen en voeten, maar met bv een touw.
en ruil als hij iets heeft wat niet mag.
Hij heeft een sok en ruil dat voor een botje.
Een pup gaat kijken waar de grens is. Laat dat positief weten en het komt helemaal goed
Koekje of vleesje voor zijn neus en dan zeg je rustig "los", pupje laat dan los en pakt het lekkers, die leert met wat tijd vanzelf wat los betekend Daarna snel een speeltje erbij pakken, ermee spelen, als de pup in het speeltje bijt beloon je hem, heel blij en vriendelijk "goedzo" of "braaf" zeggen, zo leert hij dat hij daar wél in mag bijten.
Stem verheffing werkt vaak averechts, jij wordt boos, dan wordt de pup dat ook, beter niet meer doen, maakt het alleen maar erger
Welkom hier
Ja, heel herkenbaar. Hier hadden we ook zulke bijters. Het slechtste wat je kan doen, ben ik achter gekomen, is stem verheffen en boos worden.
Als hij bijt, bied hem iets anders aan waar hij in mag bijten. Gewoon meteen een speeltje in zijn bek duwen.
Als het echt happen is in vingers etc. werkte het hier om ze gewoon compleet te negeren. Opstaan en even wat anders gaan doen.
Het happen werd hier erger naarmate de honden moe werden. Zorg er dus voor dat je pup genoeg rust krijgt, als ze overprikkeld raken en te veel doen op een dag, worden ze happerig. Een uur wakker is twee uur rusten, desnoods verplicht als hij zijn rust niet zelf pakt, in een ruimte waar niet te veel afleiding is.
Een vaste planning is voor een pup heel fijn.
Vaak wordt het met de tijd beter hoor!
Ja vaak geef ik hem ook zijn speeltje, maar die gaat hij negeren. Vlees werkt bij hem al helemaal niet want daardoor wordt hij helemaal hyperactief niet te stoppen. Het vlees is bij hem binnen 1 seconde op en dan gaat hij nog een half uur het vlees zoeken en tegen de kasten springen. Ik probeer hem dan wel gewoon te negeren als zijn speeltje niet werkt en maar en stoppen met stem verhogen. Heel erg bedankt voor jullie reacties :)
Dat vind ik persoonlijk een heel vreemde tip en er zijn zeker vriendelijkere manieren om het af te leren, ook al duren die dan misschien wat langer.
Sedef,
Dit advies kan je beter in de wind slaan.
Dat deed men vroeger.
HondenPage is tegen lichamelijke correctie.
Als je pup bijt, geef dan een bot, floss, bijtspeeltje in zijn bek.
Vaak bijten pups als ze oververmoeid zijn en niet op tijd of voldoende rust nemen. Probeer je hond op tijd te laten rusten door hem naar zijn rustige en vaste slaapplaats te brengen.
In de HP encyclopedie boven deze pagina, vind je veel artikelen over opvoeden en trainen van pups/honden.
Voor het opvoeden van een pup is veel geduld nodig.
Succes.
Hoort écht bij puppygedrag hoor, ze kunnen hun kracht nog niet doseren. Komt later.
LAnce heeft eens tot bloedens toe in mijn neus gebeten als pupke.
Ik gebruikte dan steeds hetzelfde woord FOEI ! en keerde me gewoon af van hem.
Doe hem geen pijn zoals men hierboven je aanraadde....het zal wel helpen maar een pup moet je ook leren vertrouwen .
Je kan beter iets afleren door je aandacht aan hem te weigeren, dan door hem het bijten te laten associeren met pijn.
Ik volg. Ik hoor/lees dit heel vaak.
Vraagje: hoe oud moeten pups zijn voor ze verkocht worden? Ik zie dat steeds jonger worden. Deze pup is 10 weken en je hebt hem al 3 wkn. Dus de hond was 7 weekjes. Is dat nu de gangbare leeftijd?
7 weken is het minimum, wettelijk gezien. Meest gebruikte is 8 weken. Meest wenselijke is in theorie 10-12 weken, mits de fokker al goed socialiseert.
Gelukkig bij je pup, anders was er iets niet goed!
Honden, doen honden dingen: bijten, grommen, eten, spelen, plassen, slapen, gapen en .....
Wij mensen vinden het vervelend als honden in ons bijten, althans, hard in ons bijten.
Ik ken een golden, die als hij je gedag zegt, je hand in zijn bek neemt.
Als mijn hond, tijdens sport en spel, mij niet goed begrijpt, snapt ze.
Hun bek, bijten is ook comminiceren.
Je zal je pup dus moeten leren, dat hard bijten niet de bedoeling is.
Als hij niet zou bijten, kan hij dat ook niet leren.
Als bij bijt en je gaat roepen, kan hij dat juist als aanmoediging zien.
Beter is, als hij bijt, je handen op je rug te doen. Stop het spel.
Dat is duidelijk. Gaat hij door, loop je weg, nog duidelijker.
Gaat hij weer door, zet je hem op de gang, of in de bench, als je er een hebt. Over en uit.
Wat wel kan, soms raakt dat koppie te vol, dan gaan ze net als een moe kind, lopen klieren. Jonge kinderen gaan slaan, schoppen, op de grond liggen gillen. Zo iets doet je pup dan, bijten, klieren gewoon uit over vermoeidheid.
Dan helpt maar een ding: verplicht rust.
Krijgt hij genoeg eten? Hoeveel voer je hem en hoeveel keer per dag?
Dat hij wild wordt en vlees zoekt en tegen de kasten springt, laat mij denken dat hij honger heeft.
Je weet toch dat een pup drie à vier keer per dag eten moet krijgen?
Bij Goldens is dat vaak de gangbare leeftijd ja, 7 à 8 weken. Mijn eerste pup kreeg ik met 7 weken, mijn tweede met 7,5e week. Wel heb ik mijn tweede pup op de laatst "mogelijke" (natuurlijk was het niet dat hij anders niet meer opgehaald mocht worden, maar je kent vast wel de paar dagen die fokkers prikken waarop de pups het nest mogen verlaten en dat jij dan één van die dagen kiest) dag opgehaald, zodat hij nog een paar daagjes extra samen had.
Pardon?? Verder alles goed met je en de gene die dit geadviseerd heeft?
Dat doe je toch niet!
Nee, bij veel fokkers gelukkig niet gangbaar. Mag tussen 7-9 weken en vaak op 8 weken. Hier dus in eerste instantie op 8 weken, maar omdat Hemelvaart er tussen zat 1 dag eerder.
Bij ons ras (Finse Lap) is 8 weken normaal en dan zijn de pups en moeder er ook echt aan toe.
Wat voer je je pup en vooral hoeveel?
Ik heb hier bijv. geen pup die tegen kasten springt en een half uur vlees zoekt. Die moet 10 min. na zijn eten even naar buiten om te plassen en gaat dan lekker op zijn manier uitbuiken.
Beste Anouk,
ik heb ong drie weken gezegd omdat hij toen 2,5 weken bij ons was. Natuurlijk heb ik erop gelet dat de pup oud genoeg was en toen hij bij ons was was hij gewoon 8 weken. Dus hij is niet te vroeg bij zijn moeder weg. Bovendien geef ik mijn pup ook gewoon genoeg voer. Ik heb van de dierenarts een maat bakje gekregen en gebruik zelf ook de voer die de huisarts naar verwees. Ik denk gewoon dat hij vlees geweldig vind en hierdoor erg opgewonden wordt. Bedankt voor de tip, maar ik vind het wel erg zielig om mijn vinger in zijn keel te stoppen, je gaat namelijk ook je vinger niet in je kinds keel stoppen als hij/zij gaat huilen of vervelend is. Ik laat mijn pup gewoon lekker nu, hij mag bijten maar als hij te vervelend wordt, laat ik hem gewoon met rust. Ik wacht totdat hij 12 weken oud is zodat we samen naar de cursus kunnen.
Let er wel op, dat als hij bijt uit oververmoeidheid of gewoon een te vol koppie, dat je hem laat slapen. Net als kleine kinderen.
Pups krijgen enorm veel indrukken te verwerken, vaak zie je na het avond eten, dat ze ongecontroleerd gaan bijten. Dat is een mooi moment voor verplicht rust.
Als hij te hard bijt, je handen op je rug. Zo leer je hem dat dat niet de bedoeling was.
De baas van de hondenschool waar ik train, heeft Saarlozewolfhonden.
Toen zijn oudste jong was, zat hij naast zijn baas op de bank, pakte zijn arm in zijn bek en begon langzaam kracht te zetten. Toen het te hard werd, zei de trainer: zachtjes. Hond weer heel zachtjes, weer opnieuw kijken hoe hard hij kon bijten, zonder dat het zeer deed. Baas gaf dit weer aan en toen was het goed.
Heeft nooit meer in een mens gebeten. Vond ik zo waanzinnig mooi van die hond.
Pups willen leren, hoe hard ze kunnen bijten.
Ik had ook altijd een bijtspeeltje in de buurt. Bijten en ik bood Luca het speeltje aan. Ging ze daar in bijten en schudden.
Beste Suzanne,
Ik gebruik hetzelfde tactiek als de trainer alleen het verschil os dat ik het woord auw gebruik. Als hij op mijn schoot ligt of naast me en aan m'n hand kwabbelt en het wordt pijnlijk zeg in auw. Vaak stopt hij dan met bijten maar gaat hij likken. Als hij niet stopt dan stop ik zijn speeltje in zijn mond. Als er echt geen sprake is van speelbijten, zoals hij expres tegen me aanrent om aan moeten voeten te bijten dan stop ik hem in zijn bench, zodat hij vanzelf in slaap valt. Bedankt trouwens voor je reactie ik ga nu opletten wanneer hij het vaak doet en dan geef ik hem in de avond een verplichte rust.
Wat doe je met hem op een dag? Hoeveel slaapt hij ongeveer? Wanneer treed het gedrag op, heb je daar een bepaald patroon in kunnen ontdekken? Is hij dan bijvoorbeeld net wakker, of juist al een tijdje?
Pups zijn zo leuk!
Hij begrijpt je dus heel goed, als je auw zegt.
Auw zeggen kan idd ook. In het nest geven pups een piep als er te hard gebeten wordt.
Wat ik soms ook deed en doe, als ik een dag heel veel had gedaan, dan ging ik de dag er na, heel rustig aan doen.
Alleen saaie korte wandeling buiten. Met saai bedoel ik, naar een plekje wat hij kent. Zo komen er die dag weinig nieuwe prikkels bij en kan hij extra rusten van de drukke dag ervoor.
Nog steeds doe ik dat, als we op een dag echt heel veel hebben gedaan, is de dag er na een lui dag. Dan slaapt Luca ook echt super veel.
Zo zorg je dat dat koppie zich echt goed leeg kan maken.
Je hond er aan wennen soms niets of weinig te doen, is sowieso wel handig. Als je een keer ziek bent, volstaat alleen plassen en poepen buiten ook. Je weet nooit.
Goed kijken wanneer hij zo vervelend en moe wordt is heel handig.
Succes!
Shit hey. Had ik dit even niet gelezen. Had ik iemand (jou) dit zien doen bij zijn of haar pup, dan had ik je aangegeven bij elke politie die het wilde aannemen en ik zou niet voor mezelf instaan. Naast dat je wel eens oerdomme adviezen krijg, mag je best wel gewoon met verstand blijven nadenken hoor. Hoe durf je!
Mijn Golden hapte ook heel erg graag, soms ook echt alsof hij mijn arm aan het aanvallen was. Hij snapte volgens mij niet helemaal dat het mijn ledemaat was, en auw roepen e.d. zag hij meer als aansporing dan als een reden om te stoppen. Op een gegeven moment herkende ik wel dat hij - op de momenten dat het niet meer hielp om er een speeltje tussen te stoppen - gewoon te vermoeid/te geprikkeld was. Ik kon hem op zulke momenten ook niet in zijn bench doen om te rusten, dan werd hij heeeeel zielig :P Het hielp bij mij om hem op dat moment 'in te bakeren' met mijn armen (wel oppassen dat hij niet alsnog bij mijn armen kon om te happen) tot hij rustig werd. De eerste paar keer was het nog een 'gevecht' (maar noodzaak, hij hapte in de voeten van bezoek en dat kan natuurlijk niet), alle keren daarna werd hij meteen rustig als ik hem vasthield. Hij pakte daarna ook meteen zelf zijn rust. Ik kan het nu nog merken, zodra ik hem flink vastpak kalmeert hij volkomen.
@Suzanne echt super erg bedankt! Hij begon gister avond weer te grommen en te bijten. Ik bracht hem meteen naar de bench en een paar minuten later lag hij te slapen. Ik ga nu voortaan echt goed opletten wanneer hij begint te grommen en te bijten en als ik weet dat hij moe is dan stop ik hem gewoon in zijn bench.
@Lissa ik ga jouw tip ook proberen! Ik denk ook dat als je hem op schoot houdt totdat hij rustig wordt, je dan een betere band krijgt omdat hij jou dan vertrouwt en het fijn vind om op schoot te kalmeren.
Ik heb ook nog een ander vraag aan jullie, ik had een account aangemaakt op hondenpage maar ik kreeg geen mail. Ik wil wel heel graag lid worden, moet ik me hiervoor opnieuw registreren?
Fijn te horen!
Je pup op schoot, is altijd heel,prettig vind ik!
Ik zal een berichtje naar het beheer sturen over je aanmelding.
Naast de quot knop, zit de mod knop. Daar kan je iets mee doorgeven aan het mod team.
Hopelijk krijg je snel een bericht
Zeker, ik kan ook goed merken dat de band tussen mij en de hond veel beter is dan tussen mijn huisgenoten en de hond (nu is het ook mijn hond maar zij zijn er net zo vaak bij zeg maar). Hij kalmeert ook van mijn aanraking, en niet van die van een ander. Lichamelijk contact met je hond is altijd een aanrader!
Inderdaad echt pup gedrag en bepaald niet agressief. Ze hebben heel scherpe tandjes maar ze bedoelen het niet zo kwaad. Heb zelf een Golden en die is nu 8 maanden, maar durft het ook nog hoor. Al is het een schat van een hond.
Ik geef haar altijd snel 1 van haar heel leuke speeltjes, zoals een piep speeltje van Kong dan is ze snel afgeleid en bijt ze daar weer even op. Maar enkel met dat speeltje, want de rest heeft al snel haar interesse niet meer.
Ik zou zeker op cursus gaan met je hondje, je moet hem gewoon ook wat beter leren kennen en weten hoe je het moet aanpakken, want ik lees dat je nog geen ervaring hebt. Komt heus in orde en ben zeker dat hij zal uitgroeien tot een superlieve Golden, alleen moet je wat geduld hebben.
Ja, ik weet nu wel zeker dat het goed komt. Ik merk dat hij het vooral doet wanneer hij moe is of wanneer hij rotzooi op straat vind die hij niet wilt loslaten. Soms bijt hij ook overdag maar dan geef ik hem zijn speeltjes. Heel erg bedankt allemaal!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?