Wij hebben een puppy (Guus) van 7 maanden, en hij is erg van het eten. Hij eet bijna alles op wat hij ziet, eerst at hij alle huisplanten op maar dat nu niet meer. Hij eet wel alles in de tuin op, als we hem uitlaten en alle kleine dingen waar hij bij kan. Heeft iemand daar een oplossing voor?
Maar wat heeft dat te maken met blaffen, omdat dit de titel is van je topic?
Waarom doet je hond dat?
Verveelt hij zich, heeft ie als pup een slechte start gehad dat hij denkt dat hij alles maar moet eten als hij de kans heeft.
Best gevaarlijk dat hij iets eet wat schadelijk voor hem is.
Hij zou niet de eerste zijn die bij de dierenarts belandt, of nog erger het nooit meer na kan vertellen.
Ik zou hem niet meer los in de tuin laten.
Ruim in huis alles op, wat hij zou kunnen eten.
Neem snoepjes mee voor onderweg, houd zijn aandacht bij jou en beloon hem als hij dat doet.
Hou hem aan een riem (geen flexi) zodat hij niet zo ver bij je vandaan kan.
Leer hem het commando 'los' zodat je iets van hem kan afpakken wat hij niet mag eten.
En beloon hem dan met iets lekkers of een speeltje, zodat hij het commando niet gaat negeren.
Zorg voor genoeg kauwbotjes wat je hem in plaats daarvan geeft.
Sorry de titel was inderdaad fout, maar ik kon dat nergens veranderen.. Maar dat alles hebben we geprobeerd maar hij pakt het dan gewoon van de tafel af. Voor de rest is hij gewoon goed opgevoed.. Tot nu toe.
Welke voeding krijgt hij?
Welke hoeveelheid en hoe dikwijls per dag?
Is de ontlasting nagezien ivm wormen?
Wat heeft de hond om zich mee bezig te houden.
Welk kauwmateriaal heeft hij?
Hij krijgt brokken, 6/8 2x per dag, en hij heeft veel speelgoed en ook veel kauwbotjes, laatst hebben we zo'n bot gekocht waar hij op kan kauwen maar dat nooit op gaat.
De voeding van prins, een van een soort kunstof, en gewone normale botten die je in de dierenwinkel koopt..
En hij krijgt zo'n anti-wormen pil
De natuurlijke kauwmaterialen zorgen voor een goede bezigheid. Je hebt ze in lengtes van 35 en een 70cm. Eén van de nieuwe cursisten die les gaat komen volgen is toevallig ook een 7 maanden oude puber pup. Die ook in van alles zijn tanden zet. Na observatie en ondervraging, ging het hier duidelijk om een jonge hond die bang en zeer gestressd is. Van hieruit is het moeilijk om vast te stellen waarom jouw hond dit doet. Maar de kans is vrij groot dat het of wel komt door te veel aan spanning, of door gebrek aan bezigheid, dat de hond zelf zaken gaat zoeken om zich mee bezig te houden. Tja Prins. Misschien toch een kijken voor een betere kwaliteit van voeding. Op voerwijzer.com , barfplaats.nl, vind je heel wat info over voeding.
Helemaal onderaan je topic staat Vraag hernoemen. Daar kun je de titel veranderen
Tijdens de wandeling aan de lijn oefenen met de clicker. Aandacht vragen van je hond, click, lekkers. Consequent aandacht vragen.
Helpt dit niet? Kijken of je wel genoeg voert.
Voer je genoeg? Dan even met de da overleggen.
Hoe is de ontlasting?
Hoeveel gram brokken krijgt hij, en welk merk.
Hoeveel weegt je hond en welk ras is je hond ?
http://www.diernet.nl/jmsitedata/index.php/hondkatmenu/15-voedinghondkat/56-pica-hond-kat
Kan een tekort zijn in het bloed.
Haay!
dit komt mij heel bekend voor!
wat voor ras is het,
Een cocker spaniël.. Een bruine
Een bruine, Engelse cocker spaniël
De meningen zijn erover verdeeld heb ik gemerkt in mijn omgeving king mijn goldenretriever kan ook de hele dag door eten hij is ook ontzettend inhalig. Ik kreeg toen een tip om bimi natuurmix te gaan geven waardoor dit probleem minder zou moeten worden helaas had ik er geen baat bij en ben ik maar gewoon weer brokken gaan voeren
Gekookte spercibonen kan je ook geven. Die vullen en er zit niets zo veel in, komkommer, een winterpeen om op te kauwen. En kauwbotten van huid.
Misschien bloed prikken om te kijken of hij geen tekorten of iets onder de lede heeft, je weet nooit.
Beagles en labradors staan om hun vreetzucht bekend. Ken een hoop goldens, een vriendin fokt ze en heb het nog niet gehoord van de goldens.
Trouwens, wat ook kan, aangeleerd gedrag.
Wat deden jullie als hij aan dingen ging kauwen?
Waarschijnlijk aandacht geven?
Het kan dus heel goed, dat hij inmiddels doorheeft, dat eten aandacht betekend.
Wat deden jullie als hij met zijn eigen speeltjes aankomt?
Geef je pup super veel aandacht, als hij met zijn eigen speeltjes aankomt. Nodig hem heel regelmatig zelf uit voor een spel.
Als je naar buiten gaat en hij wil iets eten, pak dan een speeltje, wat hij super leuk vind en ga heel opvallend hem uitlokken.
Besteed geen aandacht, aan wat hij dan ook eet, maar besteed aandacht aan spelen met zijn speeltjes.
Zo levert eten niets op (behalve dan eten zelf) en goede aandacht wel.
Als hij aan iets kauwt, kan je hem vb ook roepen voor een lekker bot.
Bij de Turkseslager, kan je goede vers botten kopen. Geen een hond, die die kan weerstaan.
Hoe is je dagelijkse patroon met deze pup? Je zou er voor kunnen kiezen om hem op een vers vlees voeding te zetten, met regelmatig boekmaag en pens. Hier heb ik geen overdreven 'last' van vreterijen, al heeft hij daar wel enorme lol in als je zijn gang laat gaan. Wees consequent door het aanleren van 'los' en het aanbieden van speeltje er voor in de plaats of een beloning. Ik werk niet met clicker, maar vooral op handgebaar. Des te meer geluid je maakt om te corrigeren, des te heftiger het gedrag zal worden. En ja, ook bij goldens is het raseigen, hoor. Grotendeels kun je dit voorkomen door aanpassing van voeding. En wat ik vind, maak huis en tuin puppyproof, zodat pup niet de gelegenheid heeft je planten te verorberen. Veel planten zijn giftig voor huisdieren.
Als hij op dingen aan het kauwen was.. Gingen wij inderdaad op hem af.. Zodat hij het los ging laten. En als hij met een speeltje aankwam, dan wisten we dat WIJ moesten bepalen wanneer we gaan spelen
-Ozzy wij geven hem 2x per dag eten van die brokken, en hij krijgt op zaterdag ochtend blik. Het word nu wel steeds beter met het alles opeten. Wij corrigeren hem ook als hij in de tuin alles aan het opeten is. Bedankt voor jullie antwoorden!
Waarom? En wat doe je dan? Ik stimuleer juist dat pup zelf met speeltjes aan komt, want het enthousiasme moet er in blijven. Dan mag hij het afgeven en is het een grote jongen. Dat is dan de beginnende apporteur....
Op andere momenten bepaal ik wanneer en waar we gaan spelen.
Als pup hier iets buiten te pakken heeft, dan stier ik er niet meteen op af. Zeker niet als hij los is, want ik wil voorkomen dat hij mij omzeilt in gedrag. Je maakt er dan een wegloper van die zijn middelvinger naar je opsteekt. Rustig 'hier' laten komen, niet op het commando 'hier', maar zonder geluid met het laten zien van iets lekkers. Je kunt dan van hem weglopen om de prikkel te doorbreken, zodat hij in eerste instantie achter je aan komt. Mijn pup reageert daar goed op. Heeft takken, bladeren of eikels nog in zijn bek, maar komt wel voor om zijn snoeppie. Dat is wat ik wil zien.....en dan 'los' zonder gevecht. Doet hij het niet, dan haal ik het uit zijn bekkie. Maar dat voorkomen, dat vind ik dan belangrijk. Mijn pup vreet niet zozeer alles op, maar is gek op het in kleine stukjes verscheuren.
Onze Guus eet ook alles (zou het aan de naam liggen? ;)). Wij hebben alles opgeruimd in huis, want anders eet meneer het op. Daarnaast duidelijk zijn en consequent zijn met nee of foei. Ook buiten en hij mag binnen absoluut niet schooien.
Wij dachten dat hij dan ging bepalen wanneer gaan we spelen en dat dat niet de bedoeling was.. Omdat wij de baas zijn en dit moeten bepalen.
Janine
het zal vast aan de naam liggen :p. Maar wij leggen inderdaad ook alles aan de kant wat hij niet op mag eten als hij dat toch doet. Dan zeggen foei, Ugh of nee!
Nee hoor, die theorie is inmiddels flink achterhaald. Uiteraard bepaal ik hoe en wat. Maar honden in leerfases, die moet je niet dom houden maar juist het zelfdenkend vermogen vergroten. Komt pup hier met speeltje aan, dan speel ik zeker niet. Dat weet hij ook, dus zijn manier van 'afdwingen' of wat wij vinden dat het 'afdwingen' is, daarin zal hij dan ook niet verder gaan. Heeft pup het speeltje aan mij afgegeven, dan leg ik dat gewoon weg en is het 'klaar'. Maar ondertussen heeft pup enorm veel geleerd en hele goede dingen laten zien voor 'later'.
Dat hoeft niet.
Stel je voor, je kind van 3 komt met een boekje aan, wat doe je dan?
Dan ga je toch lekker samen lezen en als mama even bezig is, maakt mama maar even tijd. Of als het echt niet kan, zet je je kind op een kleedje en geef je het kind even zelf iets te doen. Dat leg je uit en het kind zal dat begrijpen.
Zodra je klaar bent, ga je alsnog samen spelen.
Een kind die moet bedelen om aandacht, of stoute dingen gaat doen voor aandacht, zodat het zeker weten (negatieve) aandacht krijgt, dat wil je niet.
Voor honden is dat precies het zelfde.
Je hond weet in,iddels heel goed, hoe hij je aandacht krijgt
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?