Ik doe zalmolie bij de brokjes.En Indy likt dan het lepeltje af.Zijn vacht blinkt er mooi van en ik kan z'n oortjes ook beter doorkammen,er zitten niet zoveel klitten meer in dan vroeger zonder de zalmolie.
dat is ook wel iets voor ons denk ik, om af te wisselen met de kummelolie
Ik zit met verbazing te lezen wat je allemaal kan gebruiken voor je hond! Vooral kokosolie, wat ik voor mezelf altijd al in huis heb voor koken of huidverzorging enz enz, lijkt me een goede aanvulling voor Duco
ja in het merk puur en die andere ,daar kom ik even niet op, ik gaf het faro en die had meer last, toen ben ik gaan uitpluizen en er word maiszetmeel gebruikt en soms tarwe.
Dus ik heb nu een glutenvrije voor mensen, dat gaat goed.
Maar ook de andere oliën en supplementen vindt ik interessant om te lezen waarvoor je het kan gebruiken. Kan je dit topic ook ergens opslaan? Altijd makkelijk om weer even terug te lezen mocht je hond iets onder de leden hebben.
Zeker weten, ik gebruikte capsules, maar ik moet wat meer gaan geven dus ik moet naar een fles gaan zoeken, de kummelolie heeft een sterke smaak las ik, dat gaat Faro dan niet eten, tenzij hij het lekker vind, maar hij doet wel een beetje moeilijk de laatste tijd.
ja in het begin even wennen, een beetje nootachtige smaak, Jenna vindt het lekker, en ik ook, ik geef meestal een paar druppels op fruit, je moet er ook niet teveel van nemen.
nee mengen is niet slim, soms is het juist goed om af te wisselen, het lichaam kan wennen, en dan is de werking minder.
Ik stop wel eens een weekje of wissel inderdaad van een produkt die ongeveer hetzelfde doet.
Zo geef ik vaak kamille en muntthee, dat maak ik fijn en doe het door zijn eten, ik zet ook wel eens een bakkie venkelthee of andere thee voor faro als hij buikpijn heeft.
Kalmoes, kamille, venkel, munt, chirochei.
hier is het ook nog leren hoor, je bent daar geloof ik nooit klaar mee
ja ik denk wel dat je het gewoon met kokosolie kan mengen, kokos vinden veel honden wel lekker.
Faro niet, maar het kan zijn door een ander merk, meer smaak misschien, hij zit nu eventjes aan de olijfolie, maar even hoor.
Ik zou me zeker verdiepen in kurkuma, heel goed spul en niet duur.
ja kurkuma gebruiken wij ook door het eten van onszelf en daar krijgt Jenna dan ook altijd wat van, ook andere kruiden en specerijen, ik heb een tijdje een hele eetlepel door haar eten gedaan, maar dat was misschien toch wat veel had ik de indruk,... gewoon qua gevoel hoor, er viel niets op verder.
Nu in het voorjaar heb ik ook weer regelmatig brandneteltopjes geplukt uit de tuin, om een soepje te maken, goed voor de kalk.
ik heb brandnetelcapsules liggen, maar gebruik ze eigenlijk nooit, ja voor mezelf.
De Zwarte bes kruiden moet je ook eens naar kijken, er bestaan veel homeopathische dingen van, maar ik ben meer van de kruiden, die heb ik in huis om eens te wisselen, als ik het idee heb dat de kurkuma niet meer helpt, maar dat werkt nog goed, beter dan glucosamine.
Jenna lust ook brandnetelthee
Zijn dat gedroogde zwarte bessen of heet de winkel zo De zwarte bes... ik vind er zo snel niets over.
Thee voor je hond, weer wat geleerd hihi
Gebruiken jullie ook wel eens etherische oliën voor de gemoedstoestand van je hond? Lavendel voor ontspanning, citrus voor een opgewekt gevoel enz? Ik zelf heb er al wel eens iets van gelezen, nog niet in verdiept. Heb het ook (nog) niet gebruikt, maar ben wel nieuwsgierig of er hier op dit forum iemand is met ervaring hiermee en ben ook benieuwd of het gewerkt heeft.
Is ook weer een manier om oliën in te zetten.
Wat slecht van mij, heb daar helemaal niet naar gekeken.
En laat ik nou net de puur variant hebben.
Maakt het naar jouw idee niet uit dat de bacterien die in darmflora van mensen voorkomt anders is dan bij honden? Dus dat de menselijke probiotica de verkeerde bacteriën zou bevatten?
Interessant topic, ik volg;
Ik ben nog volledig groen (dus niet alleen achter de oren)
Heb alleen nog maar ervaring met curcuma (voor mezelf, niet voor de hond. In de vorm van flexi pure capsules) maar een ongelooflijk goed resultaat.
1000x beter dan de infiltraties van de dokter en chirurg. Vroeger constant pijn en nu?..... gedaan!
Ik volg! Interessant en leerzaam.
Ik wil Pumba eigenlijk zalmolie gaan geven over zijn brokjes, maar heb geen idee hoe vaak ik dit moet doen.. Kan iemand me daarbij helpen misschien?
Wat fijn dat je zulke goede resultaten hebt met de kurkuma!
Ik heb hier nog een pot staan voor yara, maar heb het nog niet aangedurfd. Ben er nog steeds over aan het lezen haha.
nee de bacteriën zijn hetzelfde, er bestaat geen verschil, ik heb die van solgar, glutenvrij, het zijn capsules die ik openmaak.
Kurkuma hoef je niet bang voor te zijn hoor, geeft geen nare bijwerkingen, alleen als je hond geopereerd moet worden dan stoppen, want het kan bloedverdunnend werken, zoals heel veel supplementen.
Tannetje Koning vond het oke, ik geef vaak menselijke supplementen omdat dat vaak goedkoper is, maakt niks uit, glucosamine is glucosamine, bacteriën zijn bacteriën alleen de dosering moet je in de gaten houden.
Ok, ik hoorde hier laatst juist dat er andere bacteriën in de probiotica voor honden zouden moeten zitten en dit niet het geval is, dus ik ben nog aan het zoeken naar de juiste info.
De glucosamine, chondroitine en msm gebruik ik ook gewoon de menselijke variant. Ik geef het toch allemaal los dus de dosering is makkelijk te bepalen.
Over kurkuma hoor ik toch wat verschillende verhalen, dus ik moet me er nog even goed in verdiepen. Vooral ook doordat ik de poeder heb en ik dus met de dosering wat liep te klooien.
Maak jij de pasta zelf of koop je capsules?
mijn vriend is wel allergisch voor kurkuma, ook voor gerstegras, hij moest zelfs naar de huisarts omdat hij daar een heel heftige reaktie op had. Je kan uiteraard overal allergisch voor zijn.
Persoonlijk denk ik dat het daarom voor iedereen, maar vooral bij gevoelige types, goed is af en toe een stop te houden met supplementen, of het af te wisselen. Er zijn ook zoveel goede dingen om in te nemen en alles tegelijk is denk ik ook niet goed en bovendien ontzettend duur.
Met pro- en prebiotica ben ik er nog niet uit wat wijsheid is.... er zijn blijkbaar verschillende bacteriestammen te koop? Moet je die in combinatie nemen of afwisselend, of alleen 1 soort...maar welke dan...daar moet ik me nog beter over inlezen.
Het blijft idd erg lastig waar je goed aan doet.
Yara dr darmen reageerden heel lang goed op clear intestine, maar ik heb het idee dat het bij lang gebruik toch zijn werking wat verliest. Dus nu weer even iets anders aan het proberen.
Met de supplementen voor haar gewrichten durf ik niet te wisselen, puur omdat ik veel te bang ben dat ze toch echt pijn gaat krijgen en op een gegeven moment aan de reguliere pijnstillers moet.
Blijf het erg moeilijk vinden.
Ik had Jenna ook MSM gegeven, veel goede berichten daarover gelezen, maar een Tierheilpraktikerin is laatst een keer langs geweest voor Jenna (was wel een teleurstelling verder, ze wilde niets doen wat ik me voorgesteld had: nl doormeten en acupunctuur voordat er allergietesten gedaan waren voor wat ze precies allergisch is, ook voeding en ik eigenlijk al min of meer zelf uitgevonden heb, en testen alleen momentopnamen zijn) en vond dit te heftig voor een allergische hond, dus daar zijn we mee gestopt, al heb ik zo mijn twijfels of ze gelijk heeft daarmee.
Ik geef de actieve honden flexi life gold, dat is ondersteuning voor hun gewrichten.
De oude krijgt flexi life platinum, idem aan de gold, maar daar zit ook pijnstilling in.
Daarnaast krijgen ze zalmolie met caroteen in, en vloeibaar schapenvet.
En verder wissel ik graag wat af. Momenteel heb ik nog een mengsel van vitamine C met spirulina en lookpoeder staan. Daarvan krijgen ze dagelijks ook een schepje over hun eten.
Een tierheil wattes??
Die is nieuw voor me. Wat is dat precies?
Ik geef de msm samen met de chondroitine en glucosamine. Dit houdt yara (artrose, ED en 'lichte' HD) al 2 jaar van de reguliere pijnstilling af. Dus ik ben er positief over.
Merk ook niet iets met haar allergieën wat ik eraan kan linken.
Daarvoor gaf ik glucobest (mix van deze ingrediënten ), daar zit chondroitine van runderkraakbeen in en daar merkte ik wel dat ze er wat jeuk van kreeg.
Nu geef ik het van haaienkraakbeen en gaat het goed.
Yara dr allergieën kenmerken zich sowieso niet door erge jeuk, dus lastiger meetbaar misschien.
Maar het lijkt in elk geval prima te gaan.
wat doet dit mengsel?
vitC is voor de algemene gezondheid (verhoging van activiteit van witte bloedlichamen), vochtafdrijving en ontgiften van het lichaam
Spirulina is een vitaminebron en is goed voor energie/uithouding.
lookpoeder is tegen parasieten.
Ok, weer wat geleerd.
En maak je dit mengsel zelf?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?