Mijne man zou graag 2 of 3 kleine poesjes willen aanschaffen, nu vroeg ik me af of dat niet mogelijk tot problemen zou kunnen leiden met de hond in het kader van schijnzwangerschapsgedrag, ze is daar namelijk toch vrij gevoelig aan?
Ligt aan je teef ,mijn teef is dan heel beschermend en zou waarschijnlijk geen poesjes in de buurt dulden (na verloop van tijd wel omdat ik dit bijstuur ) Maar dit is allemaal bij te sturen en als je een sociale teef hebt zal het bij een waarschuwende snauw blijven en daar is niets mis mee . Ik kreeg een pup toen mijn teef schijnzwanger was .Eerste 2 dagen was het alleen maar snauwen en moest ze er niets van hebben maar als je zelf rustig blijft en soms wat bijstuurt loopt het allemaal wel los.
Zou wel niet 2 of 3 poesje tegelijk aanschaffen ,maar 1 voor 1 (geen exposure)
ik bedoel eerder zou ze er geen last van hebben in het kader van "als haar pups" te aanschouwen? voor de omgang maak ik me geen zorgen
en wat bedoel je eigenlijk juist met geen exposure ? -> Zou wel niet 2 of 3 poesje tegelijk aanschaffen ,maar 1 voor 1 (geen exposure)
ik bedoelde daarmee geen overkill voor je hond als ze schijnzwanger is .
Als ze de poesjes als haar pups beschouwd (wat ook kan ) zal ze er ook geen last van hebben toch ? Dan kun je er ook meer tegelijk aanschaffen
Geef je hond melk zou ik wel in de gaten houden dat poes niet drinkt want dit houdt schijnzwanger in stand .
Kan je niet wachten tot ze niet meer schijnzwanger is? Dan hebben je hond en de katjes een half jaar om aan elkaar te wennen voor ze weer schijnzwanger is. Ook zijn de katten dan al ouder en vertrouwd met het huis en hond en dan zal het allemaal wel loslopen lijkt me.
Niet perse. Onze kittens vroeger, (kregen we met 6 weken) gingen wel bij onze teef sabbelen, maar dat had geen gevolgen verder.
Kittens die te vroeg bij de moeder weggaan, hebben nog een erge zuigbehoefte.
Mijn ras kittens gaan met 13 weken weg, dan is die zuig behoefte zo goed als over.
Ik zou dus wel proberen, de kittens niet te jong bij je te halen ivp zuigbehoefte.
Ook kan ik je echt aanraden, kittens te nemen, die honden gewend zijn, scheelt een hele hoop stres bij zowel kittens als je hond.
Die treft dan een blazend klein wezentje aan en dat wil je liever niet.
De voorkeur is altijd 2 of meerdere kittens uit één nest.
Een hond die een snauw geeft naar een kitten?? Te allen tijde voorkomen!
Dat laatste ben ik het ook niet mee eens.
Katten zijn semi solitair levende dieren, als ze niet uit een nest komen, of uit een huis waar veel katten keven, is het wennen aan een nieuwe kat heel erg lastig.
Beter gelijk de kittens in huis nemen, liefst uit een nest, of van een adres, zodat ze elkaar al kennen.
Als ze honden gewend zijn (en de hond met katten goed gaat) is het echt het aller prettigst.
De kittens vinden zo ook steun bij elkaar, voelen zich veel eerder thuis
Ik sprak erover als hond beschermend is ,accepteert ze de kittens ja dan gaat geldt dat niet (lijkt me logisch )
Mijn pup heeft alleen maar respect geleerd van die snauw en dat zal bij een kitten niet anders zijn
het is tuurlijk zowiezo niet de bedoeling voor de kittens in huis te nemen op de moment dat de hond schijnzwanger is, maar ze zal waarschijnlijk wel ooit terug schijnzwanger worden en ze verzameld dan knuffels (die gaan dan weg hoor) en zo
en ja het zou de bedoeling zijn dat ze allen uit hetzelfde nest komen, de hond was gewoon aan een poes (deze poes is al een aantal maand overleden wel)
dan zou ik me geen zorgen maken.
bij mij gaat het altijd goed.
wat ik binnen breng is goed.
het is in het begin even snuffelen in de lucht,want ze kunnen in het begin niet te dicht bij komen.
de kittens hebben wel 1 of 2 dagen nodig om te wennen.
ik zou er 2 nemen 3 is wel veel voor de hond.
ik had een hondje die net loops was geweest.
ik kwam met een pupje thuis,die piepte in het begin.dan kwam ze kijken en likken,maar na een paar dagen was het over.
Waarom uit hetzelfde nest? Ik heb jaren in het asiel gewerkt en kittens kan je heel makkelijk bij elkaar zetten, zeker als ze ongeveer dezelfde leeftijd hebben. En kitten van 7 weken is natuurlijk niet echt bestand tegen een kitten van een half jaar oud.
Ik had trouwens een kitten uit het asiel gehaald rond de 15 weken en deze was duidelijk niet gewent aan honden, maar het ligt heel erg aan de hond of het verschrikkelijk eng is of niet. Bambi was totaal niet geïnteresseerd in katten en zeker blazende katten liet ze met rust, dus dat ging toen bijzonder snel al erg goed. Bij een kitten wint bijna altijd de nieuwsgierigheid het wel van de angst. Maar dat ligt vooral aan de hond. Gaat hij er achteraan rennen...
Maar in het asiel zitten ook elk jaar heel veel mooie en leuke kittens, vaak al heel aantal bij elkaar, dan heb je gelijk twee of drie kittens die elkaar al kennen.
In het asiel waar ik werkte hadden we elke zomer ongeveer100 kittens...
Ah laat mijn vraag in de vorige post maar zitten, zie hier al je antwoord hihi.
Ja en een hond een kat laten corrigeren dat kan echt zo fout gaan! Een kat en hond begrijpen elkaar talen niet. Dus als een hond een lip op trekt ziet de kat dit niet als waarschuwing en gaat gewoon door. De hond begint te grommen, maar ook dit begrijpt de kat niet en gaat gewoon door. De hond snapt een keer en als je geluk hebt schrikt de kat en blijft het daarbij. Maar ook een snap begrijpt een kat niet en kan gewoon door gaan. De volgende stap voor de hond is bijten... met alle gevolgen van dien.
Een hond moet leren dat hij plaats moet maken voor de kat, de kat is de baas in huis. En de hond hoort zich daarnaar te schikken, als een hond gaat corrigeren dan kan het dodelijk aflopen voor de kat...
Heeft ze met de vorige kat dit wel gedaan dan? Of ging het toen altijd gewoon goed tijdens de schijnzwanger periode?
wel mijne vent was snel zijn moeder heeft er blijkbaar al 3 op het oog en ze zouden kunnen toekomen begin van de grote vakantie, maar ik moet me dus geen zorgen maken in kader van "pups"-verzamel gedrag bij schijnzwangerschap hond in de toekomst? (ze is denk ik momenteel ongeveer op het einde)
weten jullie toevallig ook soms vanaf hoe oud deze kittens al een buiten mogen onder toezicht op een groot ommuurd terras ?
en vanaf hoe oud sterrilisatie en dat ze dan echt buiten mogen? we wonen in een bos en het zou hopelijk de bedoeling zijn dat ze de muizen wat op afstand houden ...
nu hadden er van de kat niet veel last onder vonden bij schijnzwangerschap , maar was al oude kat toen hond nog pup was. lagen wel samen in de zetel enzo... maar ik denk niet dat ze dacht dat het haar pup was.
Als ze niet weg kunnen dan kunnen kittens best wel de tuin in. Je moet je alleen bedenken dat een beetje tuin al enorm is natuurlijk. Dus verdwalen kan dan best. Kat ze uiteraard eerst lekker in huis wennen. Kunnen ze goed de weg vinden, de weg naar voer en de kattenbak, in het hele huis dan kan je ze ook wel in de tuin laten (onder toezicht).
In het asiel adviseerden we altijd om kittens pas echt naar buiten te laten als deze steriel waren. Dan zijn ze al een stuk ouder en dus volwassener. En kitten kan zich verliezen in een spel, bijv. als deze achter een vlinder aan gaat buiten, vergeet het gevaar en vergeet de weg...
Katers gaan sproeien in huis en dan is het wel een beetje tijd om ze te laten helpen. Anders heb je kans dat het een gewoonte wordt en ze het na castratie nog blijven doen... Katers worden vaak rond de 8a10 maanden geholpen.
Neem je van verschillend geslacht bedenk dan dat een kater vanaf 5maand/half jaar vruchtbaar kan zijn. Een poesje meestal iets later, rond de 8 maanden ( als ik het goed onthouden heb). Na een castratie is een kater nog even aantal weken vruchtbaar dus hou daar ook rekening mee.
Als het even kan is het het mooiste om ze alle drie tegelijk te laten helpen (maar dit ligt uiteraard aan de leeftijden van de kittens). Het wil nog wel eens voorkomen dat de katten het heel goed met elkaar kunnen vinden, samen slapen enzo, en dat er dan 1 naar de dierenarts gaat.
Narcose (raar gedrag) hele andere geur, dit kan er voor zorgen dat de thuis blijvende kat hem flipt en niet net herkent. In het asiel meer dan eens gehoord dat het soms zo erg was dat ze 1 van de 2 moesten herplaatsen... Maar dit hoeft niet, maar het komt wel eens voor, gewaarschuwd mens telt voor 2.
Bedenk wel dat een kitten al behoorlijk groot is als deze bijna en half jaar zijn. Dus bij een volgende schijnzwanger zijn het geen schattige bolletjes wol meer...
Ik gok zelf dat ze de katten niet als pups gaat zien, maar jij kent je hond het beste. Uitsluiten kan je het nooit, dus is het ook een kwestie van proberen.
amai heftig - wel heel goed dat je dat zegt op voorhand!!!!!!!!
het is als ze schijnzwanger is - zowat van alles als haar pups aanschouwd , maar langs de andere kant kan ze er niet mee gaan rondlopen zoals met een knuffel of pantoffel of zo (en ermee rond lopen te jammeren dan) dus dan kan het misschien geen kwaad?
jamaar een grotere kat blijft misschien in de ogen van een new foundlander nog steeds klein ...
Ik heb alleen maar steriele teefjes gehad dus heb hier helemaal geen ervaring mee! Maar gewoon het feit dat ze het bij jullie vorige kat ook niet deed, waarom zou ze dat nu ineens wel gaan doen met andere redelijk grote katten waar ze dan al een aantal maanden mee heeft gewoond?
Helaas is dat wel anders, een kitten spreekt geen honds
Dat is het meest ideale, uit een nest, of van een fokker, kittens die elkaar van klein af aan goed kennen.
Je kan zeker jonge kittens die elkaar niet kennen koppelen, maar uit het zelfde nest zijn ze zeer vertrouwd met elkaar, als ze dan samen naar een nieuw adres gaan, is de overgang makkelijker voor ze.
Als kittens in een asiel al bij elkaar zitten, dan kennen ze elkaar al.
Dan gaan ze samen naar een nieuw adres, dat is het idee er achter ook.
Als je een kitten bij een volwassen hond zet, de hond katten gewend, het kitten niet, is het gewoon in het begin spannend voor een kitten.
Hier geld ook, dat het net even makkelijker wennen is, als een kitten al een hond gewend is.
Als je toch opzoek gaat en de keus hebt, dan uit een nest en een hond gewend, zou mijn voorkeur zijn.
Dat vraag ik me ook af, of het kwaad kan, als ze gaat moederen?
Honden weten het verschil goed tussen baby en volwassen, daar zou ik me geen zorgen om maken.
Mijn schoonouders hebben momenteel een kitten in huis. Mijn oudste hond is moeder geweest (nu één nest gehad) en die reageert heel heftig op het gepiep (miauw) van de kitten. Moet direct kijken, snuffelen, etc.
De jongste (10,5 maand) zat de eerste keer te kijken met zo'n kop van "dat is een raar geluid" en daarna was het klaar en heeft ze niet meer op zijn gemauw gereageerd.
Beide honden zijn vanuit mijn huis opgegroeid met katten (drie stuks). Ze hebben alleen nooit kittens mee gemaakt.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?