labradoodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rani (Gast)

Hallo wij hebben sinds 2 maanden een labrador x poedel (labradoodle), wij zijn allergisch voor honden maar niet bij de labradoodle. Nu kwam het me in me op dat als je een ras met een poedel  kruist en hij het haar van de poedel krijgt dat hij dan anti allergie is. Nu is mijn vraag Is het nu zo dag als je bijvoorbeeld een pitbull kruist met een poedel je een allergie vriendelijke hond krijgt? Alvast bedankt

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Hallo wij hebben sinds 2 maanden een labrador x poedel (labradoodle), wij zijn allergisch voor honden maar niet bij de labradoodle. Nu kwam het me in me op dat als je een ras met een poedel  kruist en hij het haar van de poedel krijgt dat hij dan anti allergie is. Nu is mijn vraag Is het nu zo dag als je bijvoorbeeld een pitbull kruist met een poedel je een allergie vriendelijke hond krijgt?
Alvast bedankt "

 Eigenlijk is het helemaal niet zeker dat je nu een hond hebt die anti allergie is. Dit komt omdat je pup de vacht kan erven van de labrador of van de poedel. 

Bij de australian labradoodle zijn er verschillende generaties. Het is dus niet simpel een labrador x poedel. Hier op deze site staat een duidelijke uitleg over de verschillende generaties (onder op de pagina)

http://www.dutchdoodles.nl/ras

 

Daarbij moet je bij het kruisen van honden ook letten op de karakters van de rassen en of die een beetje bij elkaar passen. Niet alleen of die anti allergie is of niet.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jij hebt een F1 kruising, een labrador x poedel.

Eigenlijk kun je dan nog niet van labradoodle spreken.

Een  echte labradoodle heeft minimaal zoveel procent van het ene ras en het andere ras, en dat meerdere generaties.

En dat heeft jouw hond niet, dat is nog 'gewoon' een kruising.

 

Een F 1 kan nog alle kanten op, ook qua vacht.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij de echte labradoodles ( australische) is dat zo. De"echte" zijn geen gewone kruisingen tussen lab en poedel. De australian labradoodle bestaat uit : lab, poedel, cavalier, cocker,... En men fokt dan zo verder met die F1 generatie en zo verder. 

 

Jij hebt gewoon een kruiding dus bij een kruising weet je nooit welke eigenschappen die zal hebben. 

Volgende forumvraag: TOP artikel!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^