hoi, ik heb sinds 28 januari een langharige chihuahua, alleen zei iemand laatst dat het wel lijkt of hij ontstoken ogen heeft, wijzelf hebben daar niks van gemerkt en vinden de ogen er gezond uitzien, ze tranen een beetje, er is niet veel afscheiding ik merk wel soms dat er een klein sliertje afscheiding op de oogbal zit, dit haal ik meestal weg. iemand tips, ze zijn altijd welkom.
Je wast best iedere dag de ogen met rozenwater, boorwater of anders gekookt water. Veel honden hebben soms afscheiding. Het is vies zicht en kan ergere ontsteking geven van het bindvlies als je niet optreedt.
Als er een klein sliertje etter nu al te bespeuren is, gaat het snel erger worden.
ik heb deze ooggel altijd in huis.
je krijgt het zonder DA voorschrift.
Één keer per dag een druppel in het oog en na enkele dagen is het oog weer terug mooi. Ik gebruik het regelmatig bij Lance als hij een vies oog heeft van het zand of stof.
er zit een beetje antibiotica in, die blijft slechts werkzaam een maand na openen tube. Maar je kan de rest vd tube blijven gebruiken want hij blijft ontsmettend werken vgs mijn apotheker.
en het heeft hier al altijd goed geholpen .
In nederland hoor je nooit antibiotica te krijgen zonder dat je dier door een dierenarts gezien is.
Ben t met je eens, maarrrr je kunt t wel verkrijgen zonder recept.
Gelukkig dan maar dat je in Belgie dat wél kan ,want als de DA je het dan zelf voorschrijft kost het veel meer.
En écht ik ken het product al jaaaaren...
in Belgie krijg je niks van oogzalf ed. waar cortisone inzit.
Bv als er een serieuze conjunctivitis is , Aureomicine of zo....
Omdat je daar blijkbaar staar van kan krijgen bij onnodig gebruik ???
Heb zelf goede ervaring gehad met Calendulalthee voor mijn hond gehad, heb hieronder een copy van internet gezet.
Calendulathee
We zoeken dus iets dat bacteriën kan doden, maar dat natuurlijk niet irriterend is voor de gevoelige slijmvliezen van de ogen. Vaak wordt Kamillethee aangeraden, maar in de praktijk blijkt Calendulathee vaak beter te werken. Calendula (Goudsbloem) is niet alleen antiseptisch en antimicrobieel, maar ook verzachtend en adstringerend (doet gezwollen slijmvliezen slinken en brengt de geprikkelde huid tot rust).
Deze werking dankt Calendula aan verschillende stoffen. Nerd-alert: als je niet wilt weten welke, sla deze alinea dan even over De slijmstoffenzorgen voor de verzorgende, verzachtende werking op huid en slijmvliezen. Ze leggen als het ware een beschermend slijmlaagje over de ontstoken plek, waaronder de cellen zich kunnen herstellen en de irritatie ‘bedekt’ wordt zodat naastliggende cellen niet óók vatbaar worden voor infectie. Looizuren zorgen voor het coaguleren van eiwitten in de ontstoken weefsels. Deze slinken daardoor (samentrekkende werking > denk aan het gevoel van sterke zwarte thee in je mond), en bacteriën worden in hun groei geremd of zelfs gedood. De echte antibacteriële werking komt bij Calendula echter van de flavonolglycosiden, waaronder quercitine en rutine[1]. Tot slot bevat Calendula triterpene saponinen, die de oppervlaktespanning van bacteriën verlagen en daardoor de bacteriedodende werking verhogen [2]. Al met al is een waterextract (thee dus) van Calendula effectief tegen onder andere Staphylococcus aureus en andere Staphylococcus-soorten. Bovendien is Calendula effectief tegen veel voorkomende schimmels als Candida, die de weerstand tegen bacteriën kunnen verlagen en een ontsteking kunnen verergeren. [3,4]
Puur praktisch gezien:
[1] Geert Verhelst, Groot Handboek Geneeskrachtige Planten[2] http://www.crcnetbase.com/doi/abs/10.1201/9781420039368.ch11
[3] C. S. Chakraborthy; Antimocrobial activity of the leaf extracts of Calendula officinalis; Journal of Herbal Medicine and Toxicology; nr 2-2008, 65-66.
[4] R. Mathur, G. Mamta; Antimicrobial and Phytochemical estimation of Calendula officinalis against human pathogenic microorganisms; Int. Journal of Innovations in Bio-Sciences; vol. 1-2011, 1-10
Succes
Waar? Het gaat allemaal al slecht genoeg met antibiotica resistentie zonder dat iedereen maar wat doet.
Vit a zalf, deze is wel gewoon te koop bij de da zonder recept.
Hij heeft snel van vuile oogjes. Na iedere wandeling door stoffig gebied bv strand of erg hoog gras maak ik altijd goed zijn oogjes schoon met lauwarm water of kamillethee. Als ik doet niet doe na bv een strandwandeling heeft hij geheid dag erna last van zijn oog.
En als hij dan eens last heeft gebruik ik paar daagjes de vit a zalf.
Maar meestal is gewoon schoonmaken na de wandeling voldoende. En hoef ik de zalf maar weinig te gebruiken.
Ik doe Mara's oogjes met een wattenschijfje met kamillethee
Kamillethee is ook goed , maar je kan het niet zo lang in flesje bewaren als bv rozenwater en als je het dagelijks gebruikt .....
Gewoon elke dag nieuwe thee zetten. Doe ik hij Finley ook geregeld.
In nederland hoor je nooit antibiotica te krijgen zonder dat je dier door een dierenarts gezien is.
"Dit hadden wij ook met ons Noaatje. Na 2x naar een arts in Boskoop geweest te zijn, met verkeerde zware medicatie , naar mijn arts geweest. Bleek dus dat haar onderste oogleden naar binnen Rolde. Moest gelijk stoppen met de medicatie. Heb vrijdags druppeltjes gehad en maandag om 8.30 melden voor operatie. Het is zo mooi geworden, en geen last meer. Kijk heel helder uit haar oogjes.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?