Ik ben de paspoortjes van mijn hondjes kwijt
Ze staken in een kaftje in de auto...
Het kaftje ligt er nog, maar de boekjes zijn spoorloos verdwenen
Ik heb overal gezocht, maar kan ze niet vinden...
Dus er zal niets anders opzitten om er nieuwe aan te vragen...
Maar weet iemand waar ik daarvoor moet zijn ?
En wat dan met de vorige entingen ?
Wat vervelend !
volgens mij kan je bij je dierenarts een nieuw paspoorten halen
Ik dacht ook dat je paspoorten bij de dierenarts kan halen, kunnen ze vast ook wel in de computer kijken wanneer ze geënt zijn, en deze datum in het paspoort noteren.
Dus je chipregistratie ben je ook kwijt ? Moet je even terug laten opnemen bij je DA en dan kan je aan de hand vd code én jouw naam terug document aanvragen.
De inentingen staan in zijn computer.
Inentingsboekje is gratis en alleen de laatste enting moet erin staan, zeker de rabies !
Entboekjes zijn gratis, paspoorten niet. Tenminste in het asiel gebruiken wij entboekjes omdat de paspoorten te duur waren. Maar ik heb geen idee hoeveel ze kosten en of de dierenarts ze gewoon verrekenen met het enten. Zolang je niet het land uit moet dan zou ik gewoon wachten tot de volgende enting en dan nieuwe paspoorten erbij vragen.
En moet je hondje naar pension of iets dan is vaak een uitdraai van je patiënten kaart met daarop de ent datum voldoende.
Nadeel is dat de dierenarts geen stickers kan plakken zonder dat hij geënt heeft, deze sticker zit namelijk op het flesje waar de entstof in zit.
Ik zou titeren. Dan worden de antistoffen in het lichaam bepaald. Meestal is een hond levenslang beschermd na de puppie-entingen. De titerbepalingen zijn wettelijk erkend en ze worden gewoon in het paspoort vermeld, met datum, etiket, handtekening en stempels. Romeo is 2 keer getiterd en in augustus 2009 voor het laatst ge-ent, maar nog steeds aangetoond beschermd. Als je titert, hoef je niet extra te enten en de dierenarts maakt een nieuw paspoort! Niet elke dierenarts titert. De chipgegevens kunnen opgevraagd worden en opnieuw vermeld! Succes!
belgie of nederland?
In belgie is het een nieuw aanvragen bij DogID, kost 5 euro denk ik en dan sturen ze je een nieuw toe. De entingen ben je kwijt natuurlijk, als je wegmoet, zou ik bijgevolg een print aan de DA vragen, waarop de datum van inentingen staat.
Niet voor de rabiesvaccinatie als je naar het buitenland gaat. Dan moet je je aan het vaccinatieschema houden.
Melissa, je DA kan alles regelen en noteren in het nieuwe boekje.
Alleen de rabies zal je, als je naar het buitenland/ardennen wil, opnieuw moeten laten zetten. Omdat het stickertje van het toegediende vaccin in het boekje moet geplakt worden.
Dat de rabbiesvaccinatie in het buitenland vereist is, is mij bekend. Ik woon in Venlo aan de Duitse grens. Als een baasje zou titeren, lijkt mij het normaal dat een dierenarts dit meldt. Feit is ook dat veel dierenartsen vasthouden aan enten. Een hond van een baasje van hondenpage van 5 jaar, overgenomen door haar, had alleen de 6 en 9 weken-puppie-enting gehad en de dierenarts maakte het baasje bang door te zeggen dat de hond niet bij andere honden mocht, ziektes kon overbrengen, meteen de grote cocktail moest hebben, ontwormd moest worden. Het baasje werd onzeker, logisch, net zoals de dierenarts mij ook onzeker maakte, liet de hond elders titeren en daaruit bleek, dat hij niet ge-ent hoefde te worden, dus meer dan genoeg antistoffen had. Toen de dierenarts mij vroeg wanneer Romeo voor het laatst ge-ent was en bleek dat dat in 2009! was, maakte ook zij mij onzeker en keek me aan, of ik een ontaard baasje was. Zij titerde hem nu voor de tweede keer en toen bleek dat hij weer totaal beschermd was. Ze bond toen pas in, was hogelijk verbaasd. Dierenartsen weten meestal te weinig van titeren, daar ben ik in mijn zoektocht met Romeo al lang achter. Zij hebben geen separate enting, alleen van parvo, dus stel "hondenziekte" is teruggelopen, kunnen ze niet eens een separate "hondenziekte-enting" geven, omdat ze alleen de cocktail in huis hebben. Maar gelukkig is er wel een verandering gaande, alleen is het weer een kwestie van tijd om alle Europese landen ook zover te krijgen. Er kan getiterd worden voor rabbies, maar de landen eisen de enting, soms eisen ze na de rabbies-enting, een recente titerbepaling! Er zijn landen die vaak niet eens weten, wat een titerbepaling is. De dierenarts titert Romeo, omdat ik dat vraag. Romeo was de eerste hond die in Meijel getiterd werd! Sinds 28 jan. van dit jaar is de titerbepaling gelukkig wettelijk erkend. Romeo wordt in augustus weer getiterd, nu voor de derde keer!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?