Ja heb ik ook gehad.
En zelfs fokker toen benaderd op hp....
Nou wees maar trots op die fokkers ster dan hoor!
En ja ik heb toen nette mails gestuurd met dit ben ik en dit kan ik de hond bieden en nog geen reacties...
1 fokker van HP is toen netjes genoeg geweest om te antwoorden terwijl ik er 6 een mail heb gestuurd...
En zo drijf (hihi) je mensen richting bf... of op zijn minst mp...
Ze zouden het moeten doen als de smous hond..
Open. En duidelijk. En een prijs waar de bf niet aan kan mee doen...
Het kan dus wel...
Prijzen gaan inderdaad omhoog, en bij sommigen rassen echt te veel.
Maar heb je al een gekeken wat een brood tien jaar geleden koste ?
Wat je betaald wanneer je ergens een koffie gaat drinken.
Sommige prijzen zijn meer dan verdubbeld.
Prijzen zullen wel afhangen van de populariteit van een ras en zolang de mensen het willen betalen.
Bij mijn eerste stafford,heb ik eerst naar de rasvereniging gebeld om info en een indicatie van de prijs. Toen 11 jaar geleden werd er geadviseerd om niet meer dan 750 euro te betalen anders praat je toch over broodfokkers die met stamboom kweken.
Het eerste belletje,ja ik heb pups en ze kosten 950 euro,ik heb vriendelijk bedankt en gezegd dat ik dit te duur vond.
Maar om eerlijk te zijn ik zou nooit van die extreme bedragen betalen voor een hond,dan ga ik wel naar een boer en kijk ik of hij een nestje met leuke kruisingen liggen heeft.
Daarom dat ik dus voorstander ben van te telefoneren.
Mails kunnen verloren gaan, berichten kan je overzien.
Vragen kunnen binnenkomen via verscheiden fora, mails, facebook, Imessage, skype enz enz enz.
Hoeveel keer krijg ik niet te horen van mijn dochter dat ze me heeft proberen te contacteren via dit en dat en nog wat.
Ik zie soms het bos niet meer door de bomen op welke manieren mensen contact met je kunnen opnemen.
Wat is er tegenwoordig toch mis met gewoon de telefoon opnemen en bellen.
Wat is er mis met persoonlijk contact ?
Ik ben van de oude stempel en praat graag met mensen.
En zeker wanneer het over zo iets belangrijks gaat als het eventueel toestaan van een pup.
Tja moeilijk te zeggen prijzen liggen tussen de 750 en 1.000.000 (oke die miljoen waren wel dollars )
Maar voor een mooie bully moet je tegenwoordig tussen de 1000 en 2000 rekenen met enkele uitschieters naar boven (meestal die XXL bloedlijnen )
Doordat het aanbod nu groter is dan de vraag ,raken ze de puppen minder snel kwijt en zakken de prijzen
Inderdaad ik wil ook bellen als ik een hondje zoek. Je voert als het meevalt toch een eerste gesprekje.
Dit kan al duidelijkheid schaffen voor de pupkoper en verkoper en voorkomen dat je nutteloos komt of de verkoper zijn tijd verspilt.
Bij een eerste gesprek vraag ik of ze stamboom hebben,of ze papieren hebben van de gezondheidstesten maar bij een goede fokker moet dat niet die komt daar zelf mee.
Bij Vigo zat ik nog niet eens op een stoel en alles werd al open en bloot overlegd.
Alleen het eerste telefonisch gesprekje bij Vigo ging bijna fout,ik zocht een hond met een pittig karakter. Een goede staffordfokker wilt natuurlijk zijn pups niet aan tuig verkopen
Ik legde uit dat Tosca niet met onderdanige,softe hondjes kon,dat was iets duidelijker en bij de eerste kennismaking zat het goed met het vertrouwen. Later zei ze nog,ik had geen betere baas voor Vigo kunnen vinden,gezien zijn karakter.
Een brood is in vier jaar misschien vijf procent duurder geworden, puppy's soms 50 procent dus die vergelijking is krom. Ik vind dat je als fokker verder moet kijken dan wat je kunt vragen. Door heel hoog te gaan zitten werp je een drempel op. Daarbij is een stamboom en gezondheidstesten al lang geen garantie meer op een gezonde pup. Zo zijn Berner pups nu duurder en tegelijk minder gezond dan jaren terug. Daarom pleit ik voor normale prijzen voor pups, zodat een rashond bereikbaar blijft voor iedereen. En voor gedegen kennis bij fokkers die toch echt verder moeten kijken dan de testen alleen. (Gelukkig ken ik goede fokkers die dat doen en die vragen niet eens de hoofdprijs). 2000 euro voor een pup vind ik ook een soort boodfok. Op een andere manier, en een stuk hondvriendelijker,maar toch.... Mij maak je niet wijs dat je het dan niet voor het geld doet.
Helemaal mee eens. Het kan nog straffer: de fokker van mijn jongste cocker vroeg in februari 1000 euro voor een pup, bij een volgend nestje in maart 1200 euro. Op één maand tijd 200 euro duurder, hoe is dat nog te verklaren? Behalve dan dat de fokker op hoog niveau begint mee te draaien op shows...
Nu, ik ga niet "prijzen vergelijken" van bc fokkers, ik kijk naar de lijnen, en naar hoe de ouders werken.
Prijs weet ik dan nog niet, en als de manier van werken van de ouders me niet aanstaat dan hoef ik ook geen pup, ongeacht de prijs.
En voor een hond die me zeker aanspreekt en waar ik van verwacht dat het een goeie werkhond zou kunnen worden zou ik ook wel over mijn limit gaan. Maar een hogere prijs is lang geen garantie voor een gezondere of beter werkende hond.
Tot nog toe is mijn goedkoopste border collie mijn beste werkhond...
Ik en bij verscheidenen fokkers geweest....Ogin 1600 euro, en bij anderen toch heel gauw 1550 ......ze gaan mee met de jaren denk ik dan maar..........en ik vraag nergens de prijs de fokkers komen er zelf mee..........bij alle fokkers waar ik geweest ben waren de pups al weg voor ze geboren waren, en dan wordt de prijs gauw hoog.
De prijs zegt niets over meer gezondheid dan duurder......ik ben voor de moeder gevallen, qwa karakter, en Ogin zal de mooiste niet worden, maar daar ga ik niet voor......gezondheid was ook voor mij belangrijk, geen bloedlijn van Bams.....en ja het bevalt of het bevalt niet.
Ik kan natuurlijk niet oordelen over de prijzen in Nederland, maar in België, ben je als fokker met stambomen gebonden aan de prijzen die Sint Hubertus (de stamboomorganisatie = raad van Beheer in Nederland)en zij bepalen welke testen gedaan moeten worden voordat er een stamboom uitgegeven kan worden aan een puppy, en zo bepalen zij dus onrechtstreeks de prijs van een puppy.
Zo moeten wij in België oa al sinds 2010 DNA testen laten doen van zowel ouderdieren als puppy's (iets waar men in Nederland al jaren over "vergadert")
En voor honden zonder stamboom geldt gewoon wat de gek er voor wilt geven, zo is er op dit moment een hele grote vraag naar border collie's, weer de zoveelste hype, en dus gaat de prijs van die beestjes pijlsnel omhoog, als jij hem te duur vindt, geen probleem zegt de fokker dan, voor jou honderd anderen, en ja ook dat drijft de prijs serieus de hoogte in.
Alleen jammer dat hier héél veel oostblok hondjes tussen zitten, zoals deze week nog maar eens gebleken is in noord Brabant
In Nederland is het er ook door ,Ouderdieren en pups worden DNA getest .Bij de stamboom honden dan .
Was het in Belgie niet zo dat er maar enkele pups uit een nest getest werden ,of is dat ook weer verandert?
Raad van Beheer in samenwerking met de rasverenigingen bepalen wat voor gezondheids onderzoeken er per ras gedaan worden ,het is alleen jammer dat als er twee rasverenigingen van een ras zijn ,dat ze dan ieder hun eigen bepalingen mogen hebben ,wat mij doet denken ,het maakt de raad niets uit ,als ze het geld van stambomen en dna testen maar vangen ,Ook als je aangeeft bij de raad dat er bv door bepaalde fokkers met honden met cataract gefokt wordt ,is hun antwoord ,dat is de verantwoording van de fokker ,
Als ze echt zo begaan zouden zijn met de gezondheid zouden er geen stambomen voor zo'n combinatie afgegeven mogen worden .
Dat men meerdere rasverenigingen toestaat, is vragen om problemen.
In 2011 werd tijdens een algemene vergadering van de Cavalierclub Nederland een nieuwe maatregel voorgesteld door dr. P. Mandigers veterinair neuroloog, om cavaliers voor de fok op 5-jarige leeftijd opnieuw een MRI te laten ondergaan, omdat op 5-jarige leeftijd de Chiari-achtige Malformatie en Syringomyelie gradatie dramatisch hoger is, dan op de leeftijd van 2 1/2 jaar wanneer de eerste MRI verplicht is. Dit voorstel werd van tafel geveegd in bijzijn van dr. Paul Mandigers en de heer Wouben van de Raad van Beheer. Dit toonde duidelijk aan, dat de Raad van Beheer een vereniging van rasverenigingen is en dus verstrengelde belangen heeft.
Intussen heeft de Raad van Beheer een nieuwe rasvereniging EGCN toegelaten, die heel rasgroep 9 = ca. 30 rassen vertegenwoordigt.
Initiatiefnemer van deze nieuwe rasvereniging; een Cavalierfokker c.s.
Moet in NL ook gewoon hoor als je een stamboom wilt.
Voor mijn mopshond heb ik 1300,- betaald. Dit vond ik toch aardig wat geld.. Ik denk dat mensen voor broodfok honden gaan omdat ze niet kunnen wachten en gelijk een pup wille hebben. Ik heb lang moeten wachten voor ik mijn pup kreeg, maar achteraf gezien was het het allemaal waard. :)
Ook bij de newfoundlander fokkers zijn de prijzen flink gestegen....Bams een top lijn 1000 euro.....Ogin 1600 euro, een goede lijn maar zal nimmer een Bams worden qwa bouw, er waren betere fokkers qwa bouw van de newfoundlanders, maar ik wilde een bloedlijn hebben waar Bams in het geheel niet in voorkwam, er was voor mij weinig keuze dus........Bams heeft OT, wil niet zeggen dat als er een zelfde achterban van Bams in zou zitten dat deze pup ook OT zou krijgen, maar het risico wilde ik niet......en er waren fokkers die veel mooiere pups hadden, qwa bouw, ook de moederhond en vader hond, toch me er niet aan gewaagd, deze fokker is een van de duurste van de newfoundlander fokkers, ik schrok ook van de prijs, maar om nog verder te zoeken voor hooguit 100 euro.........en het is een top fokker wat betreft haar honden, Ogin is belangeloos opgevoed gesocialiseerd drie en een halve maand.......welke fokker doet dat....terug nemen voor zoveel maanden en er niets voor rekenen. ( wel heb ik de voeding betaald, wat ook niet hoefde )
Als fokkers hun prijzen wat zouden aanpassen lopen ze ook niet snel naar de broodfokker...het is veel geld, en niet voor iedereen weggelegd, ik heb de tijd gehad om te sparen ervoor, anderhalf jaar, maar als ik een pup eerder had kunnen krijgen was het daar toch een struikelblok geweest.
Dat is er nog maar net door...gelukkig...
Het is ook heel veel geld! ik heb ook moeten sparen.
Dus ben het ook zeker met je eens.
In Nederland is het er ook door ,Ouderdieren en pups worden DNA getest .Bij de stamboom honden dan .
Was het in Belgie niet zo dat er maar enkele pups uit een nest getest werden ,of is dat ook weer verandert?
Men moet in België sowieso een DNA test van beide ouderdieren kunnen voorleggen, en ja men heeft de keuze tussen 1 of meerdere puppy's uit het zelfde nest te laten testen.
Ik heb altijd geopteerd om bij alle puppy's een DNA test af te nemen, daar ik dat het juiste vind voor de nieuwe eigenaars.
Iedere eigenaar heeft het recht om te weten dat zijn/haar puppy geen erfelijke ziekte met zich meedraagt.
En of de ouders wel daadwerkelijk de ouders zijn .
De dierenarts neemt van alle pups dna af. En dan kiest het labo willekeurig 1 pupje uit. En dat komt dan op de stamboom. De fokker kan er ook voor kiezen om alle pups te testen
Wat erg ,dat bewijst maar weer dat alles bij de raad om de euro draait .
Ik ken fokkers in Belgie die zelf DNA afnemen ,
Is toch maar gewoon speeksel?
@Willemijn.... Als fokkers hun prijzen wat zouden aanpassen lopen ze ook niet snel naar de broodfokker ....Dat is voor een klein gedeelte waar, maar het grootste gedeelte is geen kwestie van geld, maar gewoon impuls aankopen, men wil en kan gewoon niet wachten
Ja stelt niks voor ,maar ze kunnen wel weer de boel belazeren .
Daarom wordt het in Nederland door de chipper gedaan ,Alleen voor lab onderzoek op ziektes mag je het als eigenaar wel doen.
Voor diegene die denken te weten hoe het in België werkt....tot voor 2 jaar kwam een controleur van St. Hubertus de DNA monsters nemen, en kon de fokker aangeven of hij 1 of meerdere puppy's wilde laten testen, nu is het zo dat er een DA komt (meestal de eigen DA van de fokker) die de monsters afneemt, maar de fokker kan NOOIT zelf de DNA testen doen, want het is de DA die DNA afname kits krijgt en niet de fokker. Het Labo test gewoon alles wat ze binnen krijgen, en kiezen echt niet welke ze wel of niet ze controleren.
Een fokker die zegt het zelf te doen, zet daar maar HELE GROTE VRAAGTEKENS bij, net als fokkers, die zeggen zelf te vaccineren, en Europese paspoorten uit de kast trekken.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?